שבוע טוב! נתקלתי בדילמה בקשר..אשמח לשמוע דיעות!אנונימי (פותח)

אני יוצאת עם בחור כבר חודשיים+ . הקשר היה בנוי על קשר כל יום, ע"י הודעות, שיחה או פגישה.. זה היה קצת צפוף אז עשינו הפסקה של כמה ימים כדי לוודא שהקשר לא מבוסס על תלות. בהתחלה זה היה לי קצת קשה ואח"כ הרגשתי כמה זו היתה החלטה בריאה לקשר.

אני הרגשתי שכזה סגנון אני רוצה! היה לי ממש טוב איתו! חיכיתי לשיחות, לפגישות.. מבחינה שכלית הסתדרנו יופי!

הבחור נורא פתוח ובערך אחרי חודש הוא אמר לי שמבחינה שכלית הוא קיבל בדיוק מה שהוא רצה אבל מבחינת רגש, הוא חסום! הוא לא מצליח להיקשר! הוא מחפש את הגעגוע אבל הוא איננו..

בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות כי חשבתי שמוקדם מדי להרגיש, אני גם לא הרגשתי שאני אוהבת אותו ולדעתי אהבה זה דבר שצריך לבנות.

הוא התחיל להגיד לי את זה לעיתים יותר קרובות וזה התחיל להוריד לי את האוויר. התחלתי להרגיש קצת מרוחקת ממנו למרות שעדיין ממש נהננו יחד.

החברות והמשפחה גם ניסו לצנן את ההתלהבות שהייתה לי כדי שאני אצליח לחשוב בשכל ולא אסחף אחרי הרגש. ואכן זה קרה.

עדיין אני מעריכה אותו ועדיין ממש כיף לי איתו ויש לנו מלא דברים משותפים אבל אני לא מצליחה להיקשר אליו. לדעתי בתת מודע אני פוחדת להיפגע אם הוא יחליט שהוא לא רוצה להמשיך את הקשר אז יצרתי מין חומה שחוסמת אותנו מלהתקדם הלאה! מרגיש לי שהקשר קפוא! לא מתקדם לשומקום!

עוד משו, מטבעי אני לא מביעה רגשות, לפחות לא בהתחלת קשר. אני צריכה לבנות אמון ורק אז יש לי את הביטחון להיפתח.. הוא מההתחלה היה גלוי איתי ממש!

דיברנו על זה באחת השיחות האחרונות והוא אמר שאולי הוא חסום אלי רגשית מכיוון שאני לא משתפת אותו ברגשות שלי על הקשר ואני לא "מחמיאה" לו.. מבחינתו להחמיא=לפרגן.. אני לא ממש מסוגלת להחמיא לו בשלב זה של הקשר! ולא בגלל שלא מגיע לו, הוא אחלה בחור!

השאלה כמה אני צריכה לבוא לקראתו בשלב זה של הקשר? אולי אני צריכה לומר לו שיחכה שהקשר יתחזק. ואז, מי אמר שהוא יתחזק בכלל?

וסתם, איזה מילים אני אמורה לומר לו אחרי חודשיים הכירות? הרי צריך להיות גבול,א"א לומר כל דבר..

יש אולי זוגות שנתקלו במצב דומה וידוע לכם איך הם התגברו על השוני הזה?

לענ"דאלעד

הגעתם שניכם לשלב בקשר בו כבר מותר יותר להפתח ולהוציא רגשות

את יכולה להחמיא ולפרגן לו במילים, או בכתיבה, או לקנות לו דברים קטנים..הרבה דרכים למקום, והרבה דרכים ללב.

בנוסף, הייתי ממליץ על חוויה משותפת שאולי תרפה קצת מהלחץ, טיול למשל, מופע או הצגה (ניסים ונישואין וכד') פגישות מהסוג הזה פותחות שערים ולבבות ומשחררת רגשות..

בהצלחה!

שבוע טוב!צבע אדום

מחמאות/פרגון לא צריכים לבוא בכח ובטח אם אין מקום אמיתי להן.
לדעתי זאת תכונה טובה- בלי שום קשר לדייטים-לדעת לתת מילה טובה,במיוחד שזה בא ממקום אמיתי ובצורה הטבעית ביותר.

אם את מרגישה נכון לומר-תאמרי,תחמיאי,תפרגני.בצניעות ובאמיתיות.

וגם אם זה לא ילך אחרי "המחמאות" את תרכשי לך תכונת אופי טובה ואולי תכירי בעצמך משהו חדש שבשבילו הגיע הבחור הזה דוקא אלייך...

בהצלחה.וזכרי ששום דבר לא הולך טוב בלי תפילות

שלום לשואלת -sopa20

אני חושבת באמת זה קשה להיפתח ישר והכל אבל אם את מרגישה בנוח במיוחד כשהוא גם משתף אותך אז את תרגישי אם זה מתאים לך לאט לאט אבל כן כדאי לך להמשיך בקשר אבל כן להוריד הילוך לא כל יום להיפגש אפשר גם כל יומיים ....

צריך זמן לעכל ואז תוכלי להעריך את הקשר ולהבין יותר לעומק מה שקורה ביניכם ...

חוץ מזה תגדירי למה את מיתכונת לא מצליחה להיקשר הרי את כן נהנת איתו וכן פתוחה אליו ,לא ?

תקני אותי עם אני טועה בכל אופן אני חושבת שכדי לכם מה שבטוח להיפתח לאט לאט ולדבר להרגיש בנוח לדבר ולשתף תראי לפי התגובות שלו מה הוא אומר או מרגיש .. תכירי אותו

תשקיעי גם בדברים כמו מתנה קטנה או כל דבר קטן אחר .....

יש הבדל בין להיקשר רגשית ללהרגיש טוב איתו..אנונימי (פותח)

כיף לי לראות אותו אבל ברגע שנגמרת הפגישה לא יוצא לי לחשוב עליו עד הפעם הבאה..

אני לא מרגישה משו מעבר ל-טוב! הרגש לא מתפתח הלאה!

ללא שםעמית-טליה
התשובה שלך פשוט בתוך השאלה.
את מתארת קשר נורא קר,שאין רגשות אין מחמאות אין פירגונים
איך תתאהבי?איך הוא יתאהב?

שימי לב בהתחלה הכיף הזה הספיק לך
עכשיו את מבינה שמשהו חסר
והמשהו זה הפתיחות הזאתי שהכרחית לקשר בין בני זוג.
זה בדיוק הזמן להגיד אחד לשני שנורא כיף לכם יחד,שאתם מצפים כבר לפגישה הבאה,שאתם מתגעגעים (כן!זאת לא מילה גסה..)
לפעמים הדבר נעצר כי אנחנו עוצרים אותו,וצריך לתת לו לפרוץ החוצה.

ושימי לב גם אם הבחור נעצר כי הוא מפחד לומר מהתגובה שלך או שמא הוא לא כזה (אני לדוג' עם אחד שהוא לא כזה ממש לא יסתדר)
אבל אתם חייבים להתחיל להיות יותר ריגשיים ולהביע יותר רגשות.
זה לרוב באמת עושה פלאים לקשר.

אגב-אמרת שאתם נפגשים ומתראים המון,
כדי לבדוק געגוע,רגש,חיבור (וזה לא חייב להיות תלות!) צריך קצת להתרחק..
גם בין בני זוג נשואים יש מרחק כדי שיתגעגעו ויצפו יותר למפגש מחודש.
תנסו את זה,אבל אל תחשבו שאם הקושי קיים זה משהו שלילי כמו תלות
אולי זה חיבור וגעגוע וזה משהו נורא חיובי!
וכן אחרי חודשיים צריך להיות תלות מסויימת.

אני גם מצטרפת להמלצות שתנסו משהו שישבור שיגרה
לכו אפילו ללונה פארק,למקום משחרר.

בהצלחה!
למה את מצפה???אנונימי (פותח)
יש לך קשר עם בחור, הכל טוב, הכל מסתדר,
מבחינה שיכלית הכל מצוין-
יאללה!!!
תחליטו ביחד שפותחים את הלב!

כל אחד מסתגר בתוך עצמו, חוסם את עצמו,
כל אחד מפחד מפגיעה,
מפחד להסתכן,
את יודעת, אם אין סיכון- גם אין סיכוי!

זו צריכה להיות החלטה של שניכם,
כך יקל עליכם "לקחת את הסיכון"

תחמיאי!, תפרגני!
תאמרי מה את חושבת!
תני לו להרגיש חכם, חתיך, תני לו לתת לך ביטחון
תראי לו שכי לך בחברתו,
ככל שתאמרי כך תרגישי יותר...

אם זה עדיין לא מספיק-
כדאי להתייעץ, לא לוותר בקלות על הקשר,
למצוא ביחד את האהבה, את הרגש והריגוש
מנסיוני הקצר (ב"ה)שומרונית

עם הבחור הראשון שפגשתי הרגשתי משהו די דומה, שהפגישות נחמדות וזורמות ונחמד לנו יחד, אבל הרגש לא מתפתח משם הלאה, לא הרגשתי שאני מתגעגעת אליו בין הפגישות או מחכה לו או משהו. לקח לי המון זמן לעלות על זה, כי המון מאלה שהתייעצתי איתם אמרו לי דברים בסגנון של "בשכל הכל מתאים? אתם נהנים יחד? אז מה הבעיה? רגש זה דבר שנבנה" וכו' וכו'. אבל אני אחרי חודשיים- שלושה כבר הרגשתי שזה יותר מדי זמן בשביל שלא לבנות שום רגש. רק לא הצלחתי להסביר לאף אחד מה הבעיה שלי, כי מבחוץ באמת הכל היה נראה מושלם..

אחרי כמה זמן אמרה לי חברה חכמה (ונשואה): שימי לב אם את מרגישה שהיית מבחינתך מוכנה לשים במקומו מישהו אחר ולא היה משנה לך הרבה- משהו כאן כבר לא תקין.

זה הפיל לי את האסימון סופית, ואחרי תקופה מאוד ארוכה יחד נפרדנו (זתומרת, אני נפרדתי.. הבחור מבחינתו היה מוכן להציע לי נישואין כבר אחרי חודש וחצי..), ולומר את האמת? הרגשתי ממש הקלה אח"כ. כמובן שלא היה קל בשבוע הראשון אבל אח"כ שמתי לב שהרבה יותר קל לי על הלב.

רק אח"כ כשפגשתי את בעלי שיחיה הבנתי באמת מה לא היה בקשר ההוא...

בכל אופן, אני לא יודעת מה המצב באמת אצלכם אבל תבחני ברצינות את הנק' האלה. בשכל את כבר יודעת שהכל נראה טוב, אתם צריכים באמת לנסות לעורר את הרגש, וכתבו לך כאן המון דרכים לזה.. מה שאני רק באתי להוסיף זה שאחרי שאתם מנסים באמת להחיות את הפגישות שלכם, תנסי לשים לב טוב אם משהו השתנה, אם את מחכה לטלפונים שלו, חושבת עליו, מחכה לפגישה איתו, לא מוכנה לשמוע על שום הצעה אחרת, וכו' וכו'. נראה לי שתקופה ארוכה מ-3 חודשים שלא מתפתח בה כלום, זה אומר או שלא עשיתם כלום כדי לפתח, או שצריך לבחון את הכל מחדש.

העיקר- שיהיו החלטות טובות ונכונות והרבה הרבה סייעתא דשמיא!

(כדי לגמור עם סוף טוב: הבחור ההוא התחתן יום אחד לפני. והוא עלה לתורה בשבת חתן בדיוק בבית כנסת שאני התפללתי... תחשבו שאני באה לשחרית בשבת כלה שלי עם גדוד חברות צוהלות ושומעת אותו עולה לתורה עם כל הטררם והסוכריות וזה.. היה משעשע)

נכון מאודאנונימי (פותח)

מכים עם כל מילה

נכוןאנונימי (פותח)
מסכים עם כל מילה
רב שאני מאוד מעריכה אמר לי~א.ל

פעם לגבי זה "אחרי המעשים נמשכים הלבבות".

אלעד אם אני זוכרת נכון העלה את האופציה הזו:נסו לעשות דברים נחמדים ביחד:טיול משותף או כל דבר אחר שהוא לא פגישה רגילה ולאט לאט הרגש מאליו יתפתח.גם מצידו יותר וגם מצידך כך שתרגישי טבעי ונח להחמיא ולפרגן.

בהצלחה גדולה !

למה בדיוק הוא מצפה?יהודית פוגל
להשתפכויות ? להצהרות אהבה ? הרי אתם בתהליך הכירות התידדות ובדיקה הדדית, לאן הוא ממהר? מה נחשב אצלו לקשר טוב?
יש לי הרגשהמשה4

שחוץ מפחד להחליט, אין לו שום בעיה אחרת.

אז אם מעוניינת בכל אופן שהקשר יתקדם, תנסי אולי קצת "לבוא לקראתו", ולהיענות לבקשות שלו, אולי זה יזיז אצלו משהו. 

לא נראה שהוא ממהר..אנונימי (פותח)
יכול להיות שאני באמת סגורה מדי ביחס לציפיות שלו בשלב זה של הקשר..ולא מדובר על הצהרות אהבה, אלא על יותר פרגון בפגישות ואולי גם בשיחות וההודעות.. קשר טוב מבחינתו זה קשר שמבוסס על פתיחות..
אני בהחלט יכולה להבין אותו...אשתו-של-בעלי

הבחור יוצא עם בחורה חודש + הוא כולה רוצה לשמוע קצת התקרבות מהצד השני..

זה מאד נורמלי.

צריך לפתוח את הנושאאנונימי (פותח)

וכמו שיהודית שואלת :לברר איתו למה הוא מצפה בקשר? (-לא בציניות)לי קרה משו דומה, ובאמת זה נבע פשוט מפחד להחליט.  צריך לשאול אותו לכוון ולדחוף (אגב זה תפקידה של האישה לדחוף לקדם) אם יש משהו אחר שמפריע? האם הוא לא חושב שבאמת קשר ורגש נבנים אחרי חתונה? האם טוב לכם ביחד? נעים לכם? ממש שאלות שהוא יצטרך לענות ולחשוב עליהם. לדבר איתו גליות. ו ונראה לי שאם הוא ירצה גם לך יהיה טוב! בע"ה!  אבל אם את רואה שהוא מתמהמה אני חושבת שצריך להגיד בשלב מסוים- תחליט לאיזה כיוון אתה הולך. כי אין לי את כל הזמן שבעולם...לחץ מתון,בדגש על מתון. בהצלחה! מחזיקה לך אצבעות!

את כבר הרגשת שזה מה שאת רוצהאודי-ה

והוא אומר שאם היית מראה לו את זה ומדברת איתו על זה הוא גם היה נפתח.
אז למה את מחכה???
יכול להיות שלא היה לו בטחון להביע רגשות כל עוד הוא לא ראה שאת רוצה ושמחה בקשר.
דווקא לי נראה שהוא רוצה בקשר כי אחרת לא היתה חשובה לו דעתך על הקשר.
כדאי שתדעי שמספיק שתגידי שאת שמחה בקשר ואת לא חייבת באמת להגיד דברים שאת חושבת שהם מוגזמים.
נראה לי שזה פשוט היה תגובת שרשרת:
את לא הבעת את רצונך בקשר----הוא פחד שאת לא באמת רוצה ונסגר---את גם כן נחסמת---הוא עוד יותר נחסם! וכו'...

כתבו פה רעיונות מאוד טובים - ללכת לכל מיני מקומות נחמדים ביחד ע"מ שתיפתחו יותר ותרגישו טוב זה עם זו.

מנסיון אישיאנונימי (פותח)

קשה לייעץ ולקבוע עובדות. מכיוון שאת היחידה שיכולה לראות את המציאות בצורה הנכונה ביותר. את היא זאת שצריכה להתמודד עם הבעיה ולהגיד את הדברים או להציע וכו'. לכן קשה לקבוע מה את צריכה לעשות, אבל...

תמיד אפשר לספר סיפור אישי, ואולי זה יתן לך רעיון או כיוון למחשבה...

כשאני הכרתי את בעלי, הייתי אשכנזיה- במלוא מובן המילה, וזה כולל חוסר יכולת להביע רגשות ומחמאות כלפי כמעט כל אחד, ובמיוחד כלפי בחור (ממין זכר...). אבל בעלי (ספרדי כמובן) ושפך עלי מחמאות והביע את רגשותיו כל הזמן, בלי להתבייש. אבל אני התקשתי להחזיר לו באותה המטבע. אז הוא, בסבלנות רבה, אמר לי: נו, תגידי לי שאת אוהבת אותי, וכן הלאה... וכך הוא הכריח אותי, ואני הכרחתי את עצמי להביע רגשות, וכך התקרבנו וב"ה התחתנו (עם כל הקשיים האחרים שהיו בדרך- הקשר היה מאוד חזק בזכות זה).

אז בנוגע אלייך, אני לא מכירה אותך, ואני לא יודעת את הסיטואציה המודייקת, ומה הסיבה בגללה החליט להגיד שהקשר תקוע וכו'. אבל גם אם הוא המיועד וגם אם משהו אחר, אם קשה לך להביע רגשות ולהיפתח וכו', פשוט תכריחי את עצמך. בהתחלה זה יהיה מוזר ומצחיק, אבל זה בסוף יטמע בך ותרגישי הקלה. זאת תהיה הטבעיות שלך.

העיקר.... להתחתן!!! לא לפחד!!! לא להישאר לבד!!! לכל הזוגות, גם הזורחים והזוהרים והנאהבים במיוחד, קשה מאוד בהתחלה...

וואוו.. תודה רבה רבה רבה!!!אנונימי (פותח)

על הזמן שהקדשתם, על הסיפורים האישיים ועל העצות המדהימות!

סייעתם בידי ב"ה..

כל טוב!!!

תגובהchompi

ב"ה

אני אחזור על מה שנאמר כאן אבל עדיין חשוב לענ"ד

חבר של בעלי יצא עם אשתו וגן כן הרגיש בערך כמו שתיארת הוא הלך ךהתייעץ עם רב
(אם אני לא טועה רב מ"מרכז") והרב אמר לו את אותם הדברים שנאמרו לעיל.

צריך ללכת למקום שיעורר את הראגש כמו למשל פארק שיש שם פינות שקטות(כמובן לאט להגיע לסיטואציות בעיתיות של ייחוד וכד') או  לעשות  ביחד מסלול.

כשיצאתי עם בעלי הלכנו יום אחד לגן הנדיב בזכרון, טיילנו שם אכלנו ובנוסף כל אחד הביא תמונות שלו מחייו -דבר שמאד פתח (אצלי לפחות) את הלב-כי גם אני נתקלתי בבעי'ה דומה שנהנתי בפגישות אך לא ידעתי מה עם הרגש.

בהצלחה רבה

ובשורות טובות.  

לפי העולה מתיאור שלךאבא שמואל
אתם יכולים להתחתן!

ואח"כ, יהיה מקום גם לפירגונים ומחמאות.

ויפה שעה אחת קודם...
הערב שאלתי את הרב שמואל אליהו שליט"א על משהו דומהאליסף ט

לא בדיוק אותה בעיה אבל לא מאוד רחוקה, אז הוא ענה לי ש:

א. לא מתחתנים אם אין רגש.

ב. צריך (בזהירות ועם הדרכה!) לפתוח את הרגשות והחוויות אחד לשני, כשצעירים לומדים (ובצדק) לחסום את הרגשות והחוויות בדיבור עם המין השני וההרגל נשאר גם יותר מאוחר,צריך לחשוב קצת אחרת וכן לפתוח את הרגשות אחד לשני,לדבר על חוויות,רעיונות חלומות וכיוצ"ב. אני מדגיש-הרב אמר שזה צריך להיות בזהירות ושצריך הדרכה.לא לפתוח דברים שעוד לא צריך לפתוח וכדו',במיוחד אם יתברר שזה לא זה וחשפנו בפני האדם הלא נכון דברים שלא צריכים להחשף.

דילמה...שרבוב
ונראה לי שכל מקרה לגופו
שיחות לילהאנונימי (פותח)
שיחות לילה בטלפון תמיד עוזרות לפתיחות בריאה בין המינים ...    מנסיון ...! 

בהצלחה!
למה דוורא בטלפון?שרבוב

זה ידוע שבלילה יש פתיחות...

אבל דווקא בטלפון?

כח פשוטאנונימי (פותח)אחרונה
מרגישים יותר בנוח
איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

..אדם פרו+אחרונה
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ו 7:41

..

כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולדאחרונה
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

אתר הבארבחור עצוב

מתברר שיש לו מתכנת זריז

טופלמשה

נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.

ואו!בחור עצוב
תודה על המענה המהיר. ועוד ביום שישי. 
דווקא מיום שישי אני לא מתלהבתמבולבלת מאדדדד
צריך למצוא דרך להתחמק מהכנות לשבת😉
חחחחבחור עצוב
אני גבר. סה"כ מכין את השעון שבת ואת המיחם.. 
10 נקודותארץ השוקולדאחרונה
עדיין רואה שנה פחותבחור עצוב
מה זה אומר לכם או לדעתכםיוני.ו.

שהפורום הזה הוא הפורום הכי פעיל?

שיש מתח והתרחשות בכל מה שקשור לתחוםadvfb
שיש יותר מדי רווקים/ות, אבל זה ידועהגבעות בלב תמיד
הוא לא הכי פעיל. כך שאין שאלה😅יעל מהדרום

לק"י

פעם הוא היה באמת פעיל...

(למרות שנראה לי שעכשיו שוב יש בו יותר פעילות).

שרוב האנשים פה בגיל הרלוונטיביינישנון
ותכלס הוא כולל הרבה שנים
זה לא נקרא פעיל.. וזה בעיקר טכנינוגע, לא נוגעאחרונה

פעם הייתה פה סוג של קהילה נקרא לזה.

היו דיונים מחכימים על כל המסביב, כולל דיונים תורניים מחשבתיים עמוקים, צחוקים בכמויות, גם מריבות..

היה אחרת לגמרי. אני חושב שגם לא מעט דייטים יצאו מכאן.

קבוצות וואצאפ שידוכיםראובן255
אשמח לקבל קישורים של קבוצות וואצאפ של שידוכים או שקשורים לשידוכים
התלבטתי רבות אם לדבר על הנושא הזה אבל..מוקי_2020

אין לי מה להפסיד. מקסימום מי שיקרא את זה בלי להתייעץ עם אחרים יפסיד. אז בקטנה.

ויותר ברצינות.

סיפור קצר. מקרה אמיתי.
כשהייתי בתיכון,  היה לנו תלמיד אחד שאבא שלו היה קבלן יחסית מבוסס לתקופה.
זה היה בגיל שהיה לנו רישיון נהיגה.
והיו לו 2 רכבים.
רכב אחד ששווה 500,000 שקל בשווי של היום. 
ורכב אחד ששווה 5,000 שקל בשווי של אז. 

כשהוא מגיע לדייט הראשון, הוא לוקח את הרכב הזול.
בלי שרשרת זהב לבן, בלי משהו שיכול לשדר שיש לו כסף. כלום. הכי פשוט שיש.

אם הבחורה המשיכה לדייט שני (וגם הוא כמובן),
הוא היה מגיע עם רכב של 500,000 שקל.

ועכשיו תוך כדי שאני מקליד אני נזכר בסיפור נוסף. הורים של חבר.
לפני שהתחתנו,
לבחור שהיה בזמנו בן 28 ?  משהו כזה..
כבר היתה דירה (משכנתא כמובן)
רק אחרי שהם התחתנו, הבחורה גילתה שיש לו דירה. לא דקה אחת לפני.

עכשיו לתובנות,
רוצה להדגיש שאני מסתכל על זה מנקודת מבט גברית.  אני באמת לא יודע מה הכי מתאים לבחורה. 
התחושה שלי שזה שונה. אבל אין לי מושג, כי אני לא בחורה. אני בחור.

עכשיו כמובן שאין כאן איזה נוסחא מדוייקת..
אבל אני באמת מאמין בזה, שזה חשוב מאוד לבוא לדייט הראשון הכי נקי שיש
ועדיף לעשות הכל כדי שהצד השני לא ידע כלום על דברים ממש ממש טובים. על נקודות חזקות במיוחד.

למה ?
למרות שזה כאילו מובן מאליו, אבל צריך להפנים את זה :
כי אם בחורה עדיין תרצה להפגש איתך למרות שהכל על פניו נשמע "פשוט", 
אז זה אומרת שאתה, מי שאתה -באמת-,  זה מה שהיא רוצה להמשיך להכיר.

בנוסף.
ברגע שאתה מציג את הצד הכי רגיל שלך, הכי פשוט שלך, בלי שום עטיפה, בלי שום הצגה..
אז מי שתגיד "אוקי, הבנתי שאין כאן שלמות, אני מעוניינת"
זה אומר שהיא רואה את מי שאתה באמת ומקבלת את זה.

היתרון הוא, שמכאן זה רק יכול לעלות ולהתשפר.
החסרון הוא שתפסיד חלק מהבחורות. אבל איזה בחורות תפסיד ? תענה בעצמך. לדעתי התשובה קלה וברורה.

שלב השאלות
שאלה : אוי לא..רק לא שלב השאלות
תשובה : מה הבעיה בשלב השאלות ?

שאלה : נו...
תשובה : מה נו , תשאלו

שאלה : זה לא עמוס מדי להציג בדייט ראשון את כל התמונה, גם חולשות ?
תשובה : תראה, אם זה חולשות שאתה יכול לשפר ואתה יודע שזה יכול להפריע לבת הזוג אז תשפר...אם לא, אז בכל מקרה היא תגלה את זה מתישהו.
נכון שיתכן שיהיה קליק ריגשי לפני שהיא תגלה ואז כאילו יהיה לה יותר קשה לשחרר, אבל הקליק הריגשי במהשך יכול להיות בדיוק בכיוון הפוך. המח זוכר הכל. תהיה בטוח.

שאלה : דוגמא ?
תשובה : נניח אתה בן אדם שמקשקש המון. זה מי שאתה. אתה מדבר פי 2 יותר מבן אדם ממוצע. או הפוך, אתה מדבר מעט מדי ביחס לבן אדם ממוצע.
אם זה מי שאתה, אם אתם שלם עם זה, אם אין לך מה לעשות בנושא הזה, אז תתנהג ככה בדייט הראשון. תהיה מי שאתה. לטוב "ולרע". תהיה אתה.

שאלה : אוקי, תחדד לי את זה.
תשובה : אתה נפגש עם חבר ותיק בפעם  ה 300. איך אתה מתנהג בגדול ? אותו דבר בדיוק. זה הדייט הראשון שלך.

שאלה : תסכם לי את זה.
תשובה : תבוא הכי פשוט שאפשר. תסתיר את כל היתרונות שלך (עבודה בשכר גבוה ,תהיה עבודה בשכר רגיל, תפקיד מיוחד יהיה תפקיד ממש רגיל ונפוץ, בצבא אם היית בסיירת ועשית מצבעים מעבר לקווי האויב תספר שהיית חייל פשוט וואל תכנס לנושא הזה יותר מדי).

שאלה : בטוח שיש בזה הגיון ?
תשובה : לא

שאלה : אז כל החפירה הזו ואתה לא בטוח שיש בזה היגיון ללכת בגישה הזו ?
תשובה : נכון. כי אולי זה לא מתאים לכל אחד. נתתי זוית מסויימת וכל אחד צריך לבדוק עם עצמי מה הוא לוקח מזה ומה לא. 

שאלה : לגבי..
תשובה : זהו, אין יותר שאלות. אני צריך להכין דגים.

שאלה : רגע, אם תפגש עם מישהי תגיד לה שאתה יודע לבשל ?
תשובה : ברור שלא . מקסימום חביתה. אבל לזה יש כמה סיבות. נדבר על זה בהמשך.

שאלה : אבל..
תשובה : שבתתתתת שלוםםםםםםםם.

הערה טכנית - הפוסט לא עבר בדיקה לפני שליחה, עמכם הסליחה. עייפות החומר.

מענייןארץ השוקולד
יכול לפתוח פה דיון על שיתוף והסתרה בהתחלה
יש הבדל בין יתרון שלך לבין טייטלמרגולאחרונה

למשל, אם אתה לוחם ומתאמן הרבה וגם ממש אכפת לך מהחברים לצוות, וקופץ מתחת לאלונקה. זה חלק ממך…

זה דברים שאתה פרקטית עושה.

ומסכימה שהטייטל לא חשוב (גבעתי או סיירת מטכל? זה בעיקר טייטל)

להסתיר? נגד. לא חייב לספר הכל בדייט ראשון. אבל להתחתן בלי שהיא יודעת שיש לך דירה? אחרי שהתארס לא מספיק סמך עליה בשביל לספר?

או כשהם ממש היו כשהחתונה על הפרק וברור שזה רציני?

וכהערת שוליים אכתוב שגם מתגובה לטייטלים יש מה ללמוד על האדם… אין דבר שיותר מעורר בי בחילה מאנשים שמתלהבים על טייטלים…

מקום של תורהשירגול
שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
לא יודעת אם את סרקסטיתפשוט אני..

אבל אם את רצינית,

אז רק תדעי לך ש**** ו****

וגם *******

סיננתי את עצמי כדי לא לעבור על לשון הרע.

וכן אני יודע שגם כך זה לשון הרע, אבל פחות חמור...

יש בית מדרש קהילתי בגבעת שמואל. ומסביבוקעלעברימבאר

קהילה דוסית (בסגנון די הר המורניקי נראה לי).

זה סוג של ישיבה גבוהה כזו

אני חושבת שאפשר להחשיב אתשלומית.אחרונה
גבעת שמואל כעיר 
אולי תשאלי פהadvfb
יש בעינבאביעד מילוא

ביישוב עינב יש כולל מאוד חמוד וגם קהילה גדולה ובנו עכשיו שכונה חדשה 

איזה סגנון? ב"ה בהרבה יישובים יש כוללפתית שלג
הר ברכה?ארץ השוקולד

עלי?

אלון שבות?

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלג
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
יש לא רחוק משם את בית אלפאארץ השוקולד
באיחור, סליחה
השטלה מה מחפשיםשלג דאשתקדאחרונה

האזור מאוד יפה לטיול שקט ורומנטי.

הרבה מאוד מעיינות, חלקם לא מוכרים אז יתכן שתהיו בשקט שלכם. אפשר לנסוע לכוכב הירדן ולהנות מהשקט והנוף (אתם תהיו שם לבד, מובטח לכם שאף אחד מגיע לחור הזה...).

אטרקציות וכדו אני פחות מכיר.

אולי יעניין אותך