כשהבעל אוהב בשר..אנונימי (פותח)

אני צמחונית מילדותי כמעו ובעלי זקוק לבשר למען האיזון הפיזי.

אני מבשלת לו תבשילי בשר ורואה בזה סתירה ובעייה.

אבל בכל זאת..

מה אתן עושות במקרה כזה, אם יש?

ראי מה שכתבתי בתגובה למעלהרבקה למפרט
הסכמים לימי בשרכלנית1

אחיינית שלי צמחונית כבר שנים. לפני החתונה, קבעו הסכם (עם החמות) שבעלה יקבל בשרי יום יום. בהתחלה הוא למד בישיבה בה קיבל ארוחות וכעת הוא לומד במקום שהוא יכול לחמם במיקרו ארוחות שהיא מכינה. לבעל ולילדה היא מכינה בשרי. לא כולם חייבים להיות צמחונים גם אנחנו לא מתלהבות מכך.

אני אישית לא נכנסת לאיטליז, אלא מבקשת מבעלי שיקנה, כי אני בקושי מוכנה להסתכל על הדברים הללו מיד לפני ההכנה. יש חלקים שאיני קונה כי הם נראים כמו אמיתיים. גבר זקוק לכוח שלו שמגיע מבשרי. אפשר לקבוע 3 פעמים בשבוע בשרי.לא חייבים יום יום.

גם גברים לא זקוקים לבשר בשביל כוח.הודיה מהדרום
ולראיה יש לי בנדוד צימחוני.
ראיה מטופשת, ברשותךאלעד

זה שיש לך בנדוד אחד צמחוני מעיד על כלל הגברים שאינם צריכים בשר?

זה לא שהוא הגבר הצמחוני היחיד.הודיה מהדרום
אגב, נודניק, הידעת שיש לך קיבה של צימחוני?
לאאלעד
ספרי לי על זה
מתוך מחווה של רצון טוב- אחסוך לך את הכתיבה.אלעד

לידיעתך, לבני אדם יש סממנים של אוכל כל - אם היינו אוכלי עשב היו לנו כמה קיבות או שהיינו מעלים גירה. לגבי אורך המעיים - המעיים שלנו נמצאות באמצע (5 מטר), בין אוכלי בשר שלהם יש מעיים קצרות מאוד (כמטר אחד בלבד) לבין אוכלי עשב שלהם יש מעיים שארוכות בהרבה משלנו (כ7 מטרים).

לגבי השיניים- איך את קוראת לשיניים המחודדות שיש לך בחלק הקדמי של הפה? "טוחנות"? שיניים אלו הם ניבים שמיועדים לחיתוך בשר, חי או מת. ואנחנו עושים זאת בהצלחה, לצערך..

יותר מזה- בניגוד לכל אוכלי העשבים למינהם אין לנו יכולת לפרק תאית, חסרון אבולוציוני מאוד משמעותי כשמדובר על אוכלי עשב. מסקנה- אנחנו אוכלי-כל, וכדי להשלים את כל הוויטמינים והמינרלים מומלץ לצרוך גם בשר מידי פעם (גם אם יש יחידי סגולה כמוך שלא זקוקים לB12)

אני מעדיפה שלא לספר לך.הודיה מהדרום
אתה לגלגן (במידה ואני זוכרת נכון. ובמידה ולא-התנצלותי שלוחה)
צודקת,אלעד

קשה לי שלא ללגלג..
אילו היית אומרת שקשה לך לאכול דבר שהיה חי- סבבה. גם אם היית טוענת שזה פוגע באיזון האקולוגי וכו'..בסדר, מתקבל על הדעת.

אבל לבוא אלי ובשם המוסריות לקרוא לי "רוצח" רק בגלל שאני צורך מזון מן החי, זה מבחינתי קו אדום שטבעונים רבים מרשים לעצמם לעבור. אני בסה"כ אוכל מה שהגוף שלי צריך, בלי שום מטרה לפגוע בבעלי החיים בכללם, ואני בהחלט נגד שיטות גידול אחסון ופיטום אכזריות.

כל שיטות הגידול הן אכזריות.הודיה מהדרום

אם הגוף שלך באמת היה צורך חיות היית אמור לאכול בשר נא.

הממ..מענייןאלעד

האם האדם יכול לאכול לאכול בשר נא?
מעולם לא ניסתי, אבל יש אניני טעם שדווקא מעדיפים בשר חצי מבושל, השאלה האם אפשרי לאכול בשר נא לגמרי.

ולגבי שיטות הגידול האכזריות אני מסכים (אם כי אל בדקתי את הנושא באמת לעומק). האם יתכן וגידולי דגים פחות אזכריים? ובייחוד דגים כמו שימורי טונה וכדו' שפשוט נשלים מהים ומייד מתים ולא עוברים חודשים של פיטום והסגר וגידול אכזרי?

גידולי דגים לא פחות אכזריים.הודיה מהדרום
הם חיים בצפיפות גדולה בהרבה מבטבע, מה שגורם לבעיות בעור, או משו כזה, והרבה פעמים הם מחכים מחוץ למים כשהם חיים עד שהם נרצחים במכת רצח חזקה.
אכן צדקתאלעד

חיפשתי חומר בנושא גידולי דגים וזה מה שעלה בחכתי..

נידוגים למוות

ואני עדיין מצפה ממי שמבין לתשובה בנושא אכילת בשר נא

טוב. אז ככה:אלעד

האדם יכול לאכול בשר נא. אמנם איננו אוכלים בשר כזה ביום-יום, אבל לא בגלל מגבלות פיזיות (הוכחות- יש שבטים שכן אוכלים כך, ואנו כולנו אוכלים בשר נא למחצה ודגים לא מבושלים, הרינג וסושי כדוגמא) אלא סתם כי ככה טעים לנו יותר, וירקות כמו סלק קישואים וחצילים יוכיחו, שגם אותם אנו מבשלים, למרות שאין עוררין שאנו מסוגלים לאכול ירקות כאלה.

גידולים אורגנייםtzvib

שמעתי בשם הרב מרדכי טנדלר, חתן של הרב משה פיינשטיין זצ"ל, שהוא תלמיד חכם רציני בארה"ב שיש חיוב לקנות רק בשר אורגני ששיטות הגידול אינן וגורמות לצער בעלי חיים. כמובן הבשר הרבה יותר בריא גם כן.

וגם נשים זקוקות לבשר, אז יאללה מנגל!דבורי

פשוט תיכנסי למחלקת נשים בבית חולים ותיראי את תוצאות הצמחונות... מעטות עושות את זה נכון ובריא.

ובנוסף, לא ייתכן שהתורה תתיר לנו בהמות טהורות אם יש בעיה מוסרית לאכול אותן.

יש כל מיני דרגות וחומרות בעבודת ה', ויש גם דיעה שאומרת שלעתיד לבוא יהיו כולם צמחונים. זה לא אומר שצריך לשלול את כל הנורמלים שאוכלים בשר, ואני תקווה שבשמחות שלך גם יאכלו בשר כמה שנא' "אין בשר אלא בשמחה ויין".

וברור שצריך להיזהר מלאכול מיצרנים שלא מקפידים על בע"ח, ברור.

לדבורי, זה נכון.אנונימי (פותח)

במקרים של אי השלמת ויטמינים נגרמות בעיות בזכרון, במערכת העצבים וחולשה פיזית.

גם לפראנויה מסויימת. ידוע לי על מקרים של התערערות נפשית ופיזית.

כשמורידים משהו, יש לספק תחליף. יש לשים לב ולדאוג לתזונה נכונה ומשלימה.

אם אוכלים נכון, לא צריך להיות חסרtzvib

מגוון רחב של ירקות ופירות ועם תוספת של REJUVELAC שמסייע ביצירת ויטמין B12. צריך לאכול מספיק מכל מיני סוגים של דגנים, קטניות, טחינה מלאה וכו' והגוף מקבל את כל מה שהוא צריך.

בעל מסכן...veredd

למה שהוא יסבול רק כי האישה החליטה שהיא צמחונית? ובקשר לטיעון הטפשי שאנו לא אוכלים בשר נא-

תנסי לאכול קישואים חיים! או... אולי תנסי ללעוס לעצמך סלרי מלא בחול ללא שטיפה קודם! או אולי חיטה רגילה, בלי להופכה ללחם!

כל המאכלים כמעט צריכים הכנה לפני, זה לא קשור לכלום. אנו אוכלי בשר, ואני לא מבינה איך אנשים דתיים יכולים להיות צמחוניים מתוך "גועל" או "אידיאולוגיה" כאשר בבית המקדש היו קורבנות באופן תמידי.

ברור שלכל דבר יש מידה, אבל גם לטבעונות ולאוכל בריא צריך מידה. אני משתדלת להכניס הביתה רק דברים בריאים,אבל בשביל בעלי וילדי אני חייבת גם להכניס דברים כמו בשר! וגם בשבילי! כי זה טעים, ובריא מאוד מדי פעם, במיוחד עוף והודו, וכי ככה זה צריך להיות.

ולמה שהאשה תסבול?אנונימי (פותח)

באמת יש בעייה בזוגיות כזאת. אבל כבר כשנישאנו ידענו על הנטייות החריגות...

חשבנו שנתגבר - ובאמת התגברנו, ברוך השם!

צמחונות איננה נטייה חורגת. זה די נפוץ היום. ואם אחד מבני הזוג צריך בשר אפשר איכשהו להסתדר ולהבין. גם כי בבית המקדש הקריבו קורבות וכל זה..

אבל זה לא קל.

בריאות ונחת!

דיברת אלי?הודיה מהדרום
אני לא !!!  אנשים, ובטח שלא דתיים.
קישוא חי? אני אוכלת.הודיה מהדרום
תפוח אדמה חי? אני מכירה מישי שאוכלת, ואגב, קיטניות, אם לא יעברו ייבוש אני מניחה שלא תהיה לי בעיה לאכול בלי בישול. כנ"ל לגבי.
הכנ"ל היה לגבי חיטה.הודיה מהדרום
אם התורה היתרה?הודיה מהדרום

אז מה אם התורה היתירה? אלוהים גם רוצה שנחתוך תינוקות ערים וסובלים. זה הופך את זה למוסרי יותר? הדת שלכם היא לא הכי מוסרית בעולם.

ואגב-כשאני הייתי בבית חולים זה היה בגלל התקף אפילפסיה ונשיכת כלב. לא בגלל שום צמחונות.

ועוד אופציה שמשום-מה לא הוזכרה פה-אלעד

אם הוא רוצה לאכול בשר ולך זה קשה, מכל סיבה שהיא, לא רק את צריכה לוותר ולעסוק בדברים בניגוד למצפונך או אורח חייך, אלא גם הוא. לכן לעניות דעתי- אם בא לו בשר- שיבשל לבד..מה יש?

ואפשר גם לקנות מוכןאנונימי (פותח)

מה שזוגות "מעורבים" רבים עושים.

הבעל קונה שווארמה והיא שואלת לחוצה: "כמה זה עלה?"

וככה מוציאים לו את החשק לקנות אוכל בשרי מוכן...

סכנהאנונימי (פותח)
יצא מחקר חדש ומעודכן שבשר אדום מגביר את הסכנה לחולי הלב
אני לא מביןצלי אש
הודיה מהדרום לא מסכימה לאכול בשר של בעל חי, ולעומת זאת היא אוכלת את הבשר של אלעדי חי, צולה אותו ומטגנת אותו על שיפודים. כדאי שקצת נבין לנפש האדם לפני שאנו מבינים לנפש החיה.
ההא זה בסדר. תודה על הדאגה אלעד
בכל מקרה היא טוענת שהאדם הוא חיה אכזרית יותר משאר בעלי החיים, כך שהיא בסה"כ מוכיחה את זה עלי
מפריע לך?הודיה מהדרום

תאכל ת'לב.

סתם. לא. זה בשרי.

וברצינות-אלעד שלך נהנה לתקוף אותי, אז אני מחזירה לו.

אחרי שראיתי אנשים שכל כך אוהבים ומרחמים על חיותפועה

וממש לא על בני אדם, הבנתי שהנטייה לצמחונות או טבעונות באה ממקום אחר...

תראי, אני סבלתי הרבה מבני אדם.הודיה מהדרום
את רוצה שאני ארחם עליהם? נ.ב. אני נגד חיתוך תינוקות אדם. מה דעתך?
אם כל הכבוד-אנונימי (פותח)
תקראי לברית מילה אכזרי,פרמיטיבי או כל דבר אחר שתרצי.אני לא יתחיל להסביר לך את החשיבות מבחינה דתית אבל מבחינה בריאותית יש המון מחקרים שמראים שזה הדבר הכי בריא לעשות...
אם כבר מדברים על בריאות...

אני דווקא ראיתי מחקרים הפוכיםהודיה מהדרום
ואם בא לך לראות, אז יש פורום בתפוז.
ממש לארבקה למפרט

אכן יש כאלה שמרחמים על חיות ולא על בני אדם אבל הצמחונות כאורח חיים לא בא מסיבה זו. הסיבה בריאותית גרידה. אני צמחונית בגלל ההורמונם שמאכילים את החיות וכן האנטיביוטיקה שממלאים אותן בה, בימות המשיח שהעוף יהלך חופשי ויהיה בריא ממחלות כשם שגדל אצל הורי אחזור לאכול עוף במידה מוגבל. מה גם שדגי הים הצפוני שה מאכל בריא בשל האומגה 3 שהם מכילים.

אנשים חולים שימנעו מאכילת חלבונים מן החי ואנשים בריאים שיאכלו בצורה מבוקרת בלי הגזמה לשום כיוון.

לפי מה שאני יודעת לגבי בשרבלה
הוא מזון קשה מאוד לעיכול. אם הוא לא מתעקל מהר{אנשים חלשים,בעיות בעיכול} הוא נשאר הרבה זמן בגוף ונרקב.
יש עוד מזונות קשים לעיכול שלוקחים מהגוף הרבה אנרגיה ומחלישים אותו.
אבל זה עניין אינדיוודואלי בגדול הבעייה של בשר היא שהוא כבד לעיכול אבל באופן כללי יש בו הרבה ערך תזונתי.

נסי לאכול תפוח אדמה חיאלעד
גם הוא די קשה לעיכול
אני מכירה מישהי שאוכלת תפוד חי.הודיה מהדרום
ותאמין לי שלא קורה לה כלום.
ואני מכיר ילד שאוכל נמלים. אז מה?אלעד
תפו"א חי נחשב ללא אכיל, גם בגלל המרקם וגם בגלל הטעם. אם האדם, לעומת כל בעלי החיים בים באויר וביבשה- כולל בע"ח טורפים, לא יכול לעכל תאית, שזה המרכיב המרכזי שברוב הצמחים (חוץ מהפירות) אבל בהחלט מסוגל לעכל בשר ודג חי. לכן אגב יש לנו ניבים
ואני מכיר ילד שאוכל נמלים. אז מה?אלעדאחרונה
תפו"א חי נחשב ללא אכיל, גם בגלל המרקם וגם בגלל הטעם. אם האדם, לעומת כל בעלי החיים בים באויר וביבשה- כולל בע"ח טורפים, לא יכול לעכל תאית, שזה המרכיב המרכזי שברוב הצמחים (חוץ מהפירות) אבל בהחלט מסוגל לעכל בשר ודג חי. לכן אגב יש לנו ניבים
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך