אני צמחונית מילדותי כמעו ובעלי זקוק לבשר למען האיזון הפיזי.
אני מבשלת לו תבשילי בשר ורואה בזה סתירה ובעייה.
אבל בכל זאת..
מה אתן עושות במקרה כזה, אם יש?
אחיינית שלי צמחונית כבר שנים. לפני החתונה, קבעו הסכם (עם החמות) שבעלה יקבל בשרי יום יום. בהתחלה הוא למד בישיבה בה קיבל ארוחות וכעת הוא לומד במקום שהוא יכול לחמם במיקרו ארוחות שהיא מכינה. לבעל ולילדה היא מכינה בשרי. לא כולם חייבים להיות צמחונים גם אנחנו לא מתלהבות מכך.
אני אישית לא נכנסת לאיטליז, אלא מבקשת מבעלי שיקנה, כי אני בקושי מוכנה להסתכל על הדברים הללו מיד לפני ההכנה. יש חלקים שאיני קונה כי הם נראים כמו אמיתיים. גבר זקוק לכוח שלו שמגיע מבשרי. אפשר לקבוע 3 פעמים בשבוע בשרי.לא חייבים יום יום.
זה שיש לך בנדוד אחד צמחוני מעיד על כלל הגברים שאינם צריכים בשר?
לידיעתך, לבני אדם יש סממנים של אוכל כל - אם היינו אוכלי עשב היו לנו כמה קיבות או שהיינו מעלים גירה. לגבי אורך המעיים - המעיים שלנו נמצאות באמצע (5 מטר), בין אוכלי בשר שלהם יש מעיים קצרות מאוד (כמטר אחד בלבד) לבין אוכלי עשב שלהם יש מעיים שארוכות בהרבה משלנו (כ7 מטרים).
לגבי השיניים- איך את קוראת לשיניים המחודדות שיש לך בחלק הקדמי של הפה? "טוחנות"? שיניים אלו הם ניבים שמיועדים לחיתוך בשר, חי או מת. ואנחנו עושים זאת בהצלחה, לצערך..
יותר מזה- בניגוד לכל אוכלי העשבים למינהם אין לנו יכולת לפרק תאית, חסרון אבולוציוני מאוד משמעותי כשמדובר על אוכלי עשב. מסקנה- אנחנו אוכלי-כל, וכדי להשלים את כל הוויטמינים והמינרלים מומלץ לצרוך גם בשר מידי פעם (גם אם יש יחידי סגולה כמוך שלא זקוקים לB12)
קשה לי שלא ללגלג..
אילו היית אומרת שקשה לך לאכול דבר שהיה חי- סבבה. גם אם היית טוענת שזה פוגע באיזון האקולוגי וכו'..בסדר, מתקבל על הדעת.
אבל לבוא אלי ובשם המוסריות לקרוא לי "רוצח" רק בגלל שאני צורך מזון מן החי, זה מבחינתי קו אדום שטבעונים רבים מרשים לעצמם לעבור. אני בסה"כ אוכל מה שהגוף שלי צריך, בלי שום מטרה לפגוע בבעלי החיים בכללם, ואני בהחלט נגד שיטות גידול אחסון ופיטום אכזריות.
אם הגוף שלך באמת היה צורך חיות היית אמור לאכול בשר נא.
האם האדם יכול לאכול לאכול בשר נא?
מעולם לא ניסתי, אבל יש אניני טעם שדווקא מעדיפים בשר חצי מבושל, השאלה האם אפשרי לאכול בשר נא לגמרי.
ולגבי שיטות הגידול האכזריות אני מסכים (אם כי אל בדקתי את הנושא באמת לעומק). האם יתכן וגידולי דגים פחות אזכריים? ובייחוד דגים כמו שימורי טונה וכדו' שפשוט נשלים מהים ומייד מתים ולא עוברים חודשים של פיטום והסגר וגידול אכזרי?
חיפשתי חומר בנושא גידולי דגים וזה מה שעלה בחכתי..
ואני עדיין מצפה ממי שמבין לתשובה בנושא אכילת בשר נא
האדם יכול לאכול בשר נא. אמנם איננו אוכלים בשר כזה ביום-יום, אבל לא בגלל מגבלות פיזיות (הוכחות- יש שבטים שכן אוכלים כך, ואנו כולנו אוכלים בשר נא למחצה ודגים לא מבושלים, הרינג וסושי כדוגמא) אלא סתם כי ככה טעים לנו יותר, וירקות כמו סלק קישואים וחצילים יוכיחו, שגם אותם אנו מבשלים, למרות שאין עוררין שאנו מסוגלים לאכול ירקות כאלה.
שמעתי בשם הרב מרדכי טנדלר, חתן של הרב משה פיינשטיין זצ"ל, שהוא תלמיד חכם רציני בארה"ב שיש חיוב לקנות רק בשר אורגני ששיטות הגידול אינן וגורמות לצער בעלי חיים. כמובן הבשר הרבה יותר בריא גם כן.
פשוט תיכנסי למחלקת נשים בבית חולים ותיראי את תוצאות הצמחונות... מעטות עושות את זה נכון ובריא.
ובנוסף, לא ייתכן שהתורה תתיר לנו בהמות טהורות אם יש בעיה מוסרית לאכול אותן.
יש כל מיני דרגות וחומרות בעבודת ה', ויש גם דיעה שאומרת שלעתיד לבוא יהיו כולם צמחונים. זה לא אומר שצריך לשלול את כל הנורמלים שאוכלים בשר, ואני תקווה שבשמחות שלך גם יאכלו בשר כמה שנא' "אין בשר אלא בשמחה ויין".
וברור שצריך להיזהר מלאכול מיצרנים שלא מקפידים על בע"ח, ברור.
מגוון רחב של ירקות ופירות ועם תוספת של REJUVELAC שמסייע ביצירת ויטמין B12. צריך לאכול מספיק מכל מיני סוגים של דגנים, קטניות, טחינה מלאה וכו' והגוף מקבל את כל מה שהוא צריך.
למה שהוא יסבול רק כי האישה החליטה שהיא צמחונית? ובקשר לטיעון הטפשי שאנו לא אוכלים בשר נא-
תנסי לאכול קישואים חיים! או... אולי תנסי ללעוס לעצמך סלרי מלא בחול ללא שטיפה קודם! או אולי חיטה רגילה, בלי להופכה ללחם!
כל המאכלים כמעט צריכים הכנה לפני, זה לא קשור לכלום. אנו אוכלי בשר, ואני לא מבינה איך אנשים דתיים יכולים להיות צמחוניים מתוך "גועל" או "אידיאולוגיה" כאשר בבית המקדש היו קורבנות באופן תמידי.
ברור שלכל דבר יש מידה, אבל גם לטבעונות ולאוכל בריא צריך מידה. אני משתדלת להכניס הביתה רק דברים בריאים,אבל בשביל בעלי וילדי אני חייבת גם להכניס דברים כמו בשר! וגם בשבילי! כי זה טעים, ובריא מאוד מדי פעם, במיוחד עוף והודו, וכי ככה זה צריך להיות.
באמת יש בעייה בזוגיות כזאת. אבל כבר כשנישאנו ידענו על הנטייות החריגות...
חשבנו שנתגבר - ובאמת התגברנו, ברוך השם!
צמחונות איננה נטייה חורגת. זה די נפוץ היום. ואם אחד מבני הזוג צריך בשר אפשר איכשהו להסתדר ולהבין. גם כי בבית המקדש הקריבו קורבות וכל זה..
אבל זה לא קל.
בריאות ונחת!
אז מה אם התורה היתירה? אלוהים גם רוצה שנחתוך תינוקות ערים וסובלים. זה הופך את זה למוסרי יותר? הדת שלכם היא לא הכי מוסרית בעולם.
ואגב-כשאני הייתי בבית חולים זה היה בגלל התקף אפילפסיה ונשיכת כלב. לא בגלל שום צמחונות.
אם הוא רוצה לאכול בשר ולך זה קשה, מכל סיבה שהיא, לא רק את צריכה לוותר ולעסוק בדברים בניגוד למצפונך או אורח חייך, אלא גם הוא. לכן לעניות דעתי- אם בא לו בשר- שיבשל לבד..מה יש?
אלעדתאכל ת'לב.
סתם. לא. זה בשרי.
וברצינות-אלעד שלך נהנה לתקוף אותי, אז אני מחזירה לו.
וממש לא על בני אדם, הבנתי שהנטייה לצמחונות או טבעונות באה ממקום אחר...
אכן יש כאלה שמרחמים על חיות ולא על בני אדם אבל הצמחונות כאורח חיים לא בא מסיבה זו. הסיבה בריאותית גרידה. אני צמחונית בגלל ההורמונם שמאכילים את החיות וכן האנטיביוטיקה שממלאים אותן בה, בימות המשיח שהעוף יהלך חופשי ויהיה בריא ממחלות כשם שגדל אצל הורי אחזור לאכול עוף במידה מוגבל. מה גם שדגי הים הצפוני שה מאכל בריא בשל האומגה 3 שהם מכילים.
אנשים חולים שימנעו מאכילת חלבונים מן החי ואנשים בריאים שיאכלו בצורה מבוקרת בלי הגזמה לשום כיוון.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.