1.ידוע שביצה זה הרבה כולסטרול , אבל מה בביצה , החלמון או החלבון ? אם אני אוכל רק את החלבון מותר לאכול הרבה ביצים?
2.קניתי לחם מחיטה מלאה , אם אני שם אותו בטוסטר , החומרים הטובים שבו נשרפים?
לא יותר מאשר בתהליך האפיה. הנוזלים מתאדים והלחם מצטמק.
חשוב לא לקלות את את הטוסט עד כדי שריפה.
היום יש מחקרים שמראים שטוב לאכול אפילו שתי ביצים על החלבון והחלמון שבהן, ושיש בזה אפילו תועלת לרמות הכולסטרול.
אבל גם לחוששים מותר לאכול יותר חלבונים וחלמון אחד - לא להפסיק לאכול חלמונים - הם חשובים ויש בהם ויטמינים אחרים מאשר מבחלבון. שניהם חשובים.
ביצה אכן מכילה כולסטרול, אך גם לא הרבה וגם לא משהו שיש לדבר על זה: ביצה מכילה גם המון לציטין שמאזן את הכולסטרול.
כל הדברים החיוניים שבביצה נמצאים בחלמון.
חלבון - זה רק חלבון ובנוסף - חלבון ממקור חי (חלבון צמחי בריא יותר).
אגב, אם יש אלרגיה לביצה - בד"כ מדובר בחלבון ביצה בלבד.
יש אנשים (ילדים או ספורטאים למשל) שצריכים כולסטרול ומומלץ שהם יצרכו ביצה ביום ואפילו יותר.
מבוגרים - כדאי שיגבילו את עצמם לביצה כל יומיים בגלל הכולסטרול - ואם יש היסטוריה רפואית או נטיה גנטית לבעיות שקשורות לכולסטרול, אז רצוי גם פחות.
הכולסטרול אכן נמצא בחלמון.
אם אתה אוכל רק את החלבון, אז אין בעיה.
חלבון הביצה הוא בעצם החלבון הכי טוב שניתן לצרוך - כמובן שהוא חלבון מהחי ולכן הוא חלבון מלא שמכיל את כל חומצות האמינו, ובנוסף, היחס בין כל חומצות האמינו שנמצאות בחלבון הביצה הוא הטוב ביותר מבין כל החלבונים שניתן לצרוך.
2. יש וטימינים ורכיבים אחרים שמתפרקים בחום - אבל אם זה המצב, אז סביר להניח שהם בכל מקרה לא קיימים בלחם שכבר עבר אפיה.
הנוזלים בלחם יתאדו וזה בערך הכל.
בלי זה הם לא יקומו מהכסא...
ולא משם תהיה להם בעייה של כולסטרול.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.