מה היתרונות של חלב סויה על פני חלב רגיל? יש איזה יתרון לחלבחסדי הים
רגיל?
בסויה אין סידן וויטמין D.אנונימי (2)

צריך לדעת שיש הרבה שרגישים לסויה, ואז יוצא שכרם בהפסדם.

סויה מומלצת לפעמים לנשים בגלל ההורמונים שיש בה, לגברים היא פחות מומלצת.

 

אם רגישים לחלב פרה, אפשר חלב עיזים, או חלב שקדים (לבדוק שאין בו שומן צמחי מוקשה) או חלב שמכינים מטחינה.

חלב אורז פחות מומלץ כי מסתבר שדווקא באורז המלא יש הרבה ארסן (רעיל).

לפי דעתי אין הבדלאנונימי (3)
רגיל - הכוונה לחלב בהמה?יעל -ND

אם כן, לענות על השאלה שלך - זה לכתוב ספר רב כרך.

 

בשורה אחת: זה הבדל בין דבר מזיק (חלב בהמה) לדבר שלרוב מועיל.

 

קצת יותר בהרחבה:

על חלב בהמה

 

על חלב צמחי (כולל חלב סויה)

אנשים אוכלים חלב פרה. למה להתנסח ככה?אנונימי (5)
אפשר לכבד את הבחירות של אנשים אחרים גם אם זה נוגד את האידיאולוגיה שלך
ההתבטאות שלך לא נעימה.. גם כאחת שלא בעד חלב פרה.אנונימי (5)אחרונה
חלבון מהחי בריא יותר מחלבון מהצומח.אנונימי (4)

חלבון מהחי הוא חלבון מלא - כזה המכיל את כל חומצות האמינו הנחוצות. 

חלבון מהצומח לעולם לא מכיל חלבון מלא ולכן טבעונים למשל, חייבים לשלב בתזונה שלהם סוגים שונים של קטניות שכל אחת מהן מכילה חלק מחומצות האמינו ויחד הם מקבלים חלבון מלא. 

 

כמו כן, בחלב פרה יש ויטמין B12 - שלא קיים כלל בשום מזון מהצומח (ללא הוספה מלאכותי). ויטמין זה אפשר לקבל אך ורק ממזון מהחי. 

 

כמות הסידן היא די דומה אבל סידן מהחי נספג טוב יותר. (בניגוד לכל מיני טענות חסרות כל ביסוס שטוענות את ההיפך). 

 

יש עוד כמה יתרונות לחלב מהחי על פני חלב סויה, אבל אלה העיקריים. 

שחלב פרה לא ממש בריאילדת המדבר

הוא יותר מידי תעשייתי ועובר עיבודים לפני שהוא מגיע אליך לבית. הפרה מקבלת הורמונים, אנטיביוטיקות למינהן וחומרים שיאפשרו את תנובת החלב לאורך זמן**

לא סתם הוא מנפח, ולחלק מהאנשים גורם לבעיות.

 

חלב סויה פשוט בא מהצומח, שזה הרבה יותר בריא, אבל לא אומר שהוא לגמרי טוב (כי שוב, הוא עובר במפעל).

אתה יכול להכין לבד חלב משקדים- אם אתה ממש בקטע של בריאותחיוך

 

 

 

 

 

**מה גם שהפרות עוברות הרבה סבל בשביל החלב שאנחנו שותים. אז עוד סיבה אם לא השתכנעת מהחלק הבריאותי

for uילדת המדבר

שים לב לרמת הסידן, לערך הנמוך של השומן רווי והכולסטרולחיוך 

חלב הסויה הוא מועשר ב-B12 ובסידןאנונימי (4)

דווקא מאנשים שכ"כ אוהבים דברים "טבעיים" הייתי מצפה לקצת יותר ביקורתיות בנושא. 

 

ורמת הסידן היא באמת די דומה למרות שמעשירים את חלב הסויה. 

כמו כן, מחלב מקבלים חלבון מלאאנונימי (4)

ואכן, החסרון היחיד של חלב הפרה הוא רמת השומן שלו. 

זו הסיבה שבגללה ההמלצות הן לא לצרוך יותר מ-3 מנות של חלב או דברי חלב ביום. 

אפשר לקבל חלבון ממזון אחרילדת המדבר

לא חסר מגוון סוגי אגוזים שסוגרים את הפינה של החלבון

אבל חייבים לשלב. אין מזון מהצומח שמכיל לבדו חלבון מלא.אנונימי (4)


וכמובן שאין מזון מן הצומח שמכיל B12 ללא העשרה מלאכותיתאנונימי (4)


עוד מיתוס ששמתי לב אליוהרש

מי אמר ששומן רווי וכולסטרול זה רע?

 

אנשים מקשרים בין זה לבין תרשת העורקים, דבר שהוא הבל גמור.

סיפורים חסרי ביסוסאנונימי (4)

פרות בארץ לא מקבלות הורמונים - זה אסור עפ"י חוק (לא שהורמוני גדילה משנים משהו כיוון שהם מתפרקים בקיבה ולכן ניתנים כטיפול במקרה הצורך, רק בזריקה). 

 

חלק מהאנשים רגישים ללקטוז כיוון שרמת האנזים לקטאט בגופם קטן עם השנים. 

 

גם ציאניד בא מן הצומח - האם זה אומר שציאניד הוא בריא? 

לאילדת המדבר

יש למשל ארסן באורז, אז מפחיתים באכילת אורז.

אף אחד לא אומר שמוצר מהצומח בהכרח בריא, אבל הוא יותר בריא מהחי, ובכמויות המתאימות.

ואנשים שרגישים לחלב הם לא בהכרח רגישים ללקטוז. יש עוד מלא סיבות ללמה להיות רגיש לחלב (כמות רצפטורים קטנה בתאים, בעיה בפירוק במערכת העיכול, רמת אנזים נמוכה ועוד ועוד). בגלל זה יש אנשים שרגישים לחלב ולא רואים שיש בעיה נראית לעין בגוף(למשל בבדיקות דם).

 

 

אם תשאל אותי, לא צריך שום חלב... אבל הוא ביקש לדעת מה יותר בריא.

 

 

 

נ.ב: ומה הקטע של האנונימי?

"חלב סויה פשוט בא מהצומח, שזה הרבה יותר בריא"אנונימי (4)

אין שום קורלציה בין "בא מהצומח" לבין "בריא". 

למעשה, רוב הצמחים שאותם תנסי לאכול יהיו רעילים ועלולים לגרום לך לנזק חמור ואפילו למוות. 

 

ביצים, חלב ועוף רזה בריאים באותה מידה שבה בריאים ירקות - כל אחד מהם מכיל ערכים תזונתיים שונים ונחוצים. 

והכל חייב להיות בכמויות המתאימות - אפילו מים. (כן, אפשר למות אפילו מהרעלת מים. רעילות היא ענין של מינון וזה נכון לגבי כל דבר שמכניסים לפה. *כל* דבר). 

 

בעיה בפירוק במערכת העיכול ורמת אנזים נמוכה זה אותו הדבר - וזה בדיוק מה שכתבתי. אם למישהו יש בעיה ברצפטורים במערכת העיכול, זה יגרום לו לבעיות עיכול כלליות ולאו דווקא שקשורות לחלב. 

חלב, כמו כל מזון אחר, הוא בריא מאוד במידה הנכונה. 

אגב, רק שכחתי לציין:אנונימי (4)

אחד המזונות הכי לא בריאים שקיימים הוא תחליף צמחי למוצר מהחי: מרגרינה. 

המרגרינה הומצאה כתחליף צמחי לחמאה והחמאה בריאה לאין שיעור מהמרגרינה (שלה כמעט ואין ערכים תזונתיים חיוביים). 

כל קשר בין מרגרינה לצמחי מקרי בהחלטילדת המדבר

זה שהמרגרינה מגיעה משמן צמחי זה לא הופך אותה לבריאה.

היא עוברת תהליך של שבירת הקשרים הכפולים במולקולות ויצירת קשרים חדשים של טרנס.. ובלה בלה- מה שגורם ליצירת שומן טרנס. אז היא לא בריאה, והיא תעשייתית.

מרגרינה עשויה מחומרים מהצומחאנונימי (4)

לומר שכל קשר בין מוצר מזון מסוים לבין מה שהוא עשוי ממנו יהיה שגוי. 

היא לא בריאה, אבל היא מהצומח. 

כל מוצר שאנחנו קונים במכולת עבר עיבוד מסוים - ואגב, לא כל עיבוד הוא בהכרח רע. 

 

רק להגיד שאני בריא לחלוטין. מעשיר לקרוא את הדעות פהחסדי הים
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך