היי חברים,
שאלה לי.
הפחמימות שאנו צורכים הופכות בגוף לסוכר, נכון?
אם כך, צריכת פחמימות היא כמו צריכת סוכר?
נראה לי שיש הבדל. לא?
אשמח לביאורים(:
היי חברים,
שאלה לי.
הפחמימות שאנו צורכים הופכות בגוף לסוכר, נכון?
אם כך, צריכת פחמימות היא כמו צריכת סוכר?
נראה לי שיש הבדל. לא?
אשמח לביאורים(:
בס"ד
פחמימה זה מולקולה שמורכבת מפחמן C מימן H וחמצן O ׁ(פח=פחמן מימה=מים - H2O)
יש כל מיני סוכרים שהם פחמימות,
לרוב כשאומרים סוכר מתכוונים ל-סוכרוז שמורכב ממולקולת גלוקוז ומולקולת פרוקטוז שמחוברים בצורה מסויימת.
הסוכר המוכר הוא פחמימה ריקה מכיוון שהוא ממוצה מהצמח כלומר מופרד משאר המרכיבים החיוביים בצמח ולכן נטול כל ערך חיובי כשלעצמו מלבד אנרגיה זמינה לגוף במצבי חרום כמו (היפוגליקמיה ועוד)
בגלל שהוא מתוק ובגלל שהוא ממוצה מהצמח אז צורכים ממנו בכמויות גדולות, כי הרי בצורתו הטבעית בתוך הפרי, כמה סוכר אפשר לאכול ? אבל בעוגה.....
כשהסוכר נכנס לגוף לבד, בלי שאר הויטמינים והמינרלים של הפרי או הירק אז הוא מושך מהגוף את המנרלים, למשל סידן מהעצמות ומגנזיום שהגוף צריך להרבה תהליכים כמו גם הרפיית שרירים וכו'.
כמו כן כאשר לגוף יש עודפי סוכר (שקורה הרבה בימיינו) אז הוא אוגר אותו לימים קשים (את יודעת פעם כשהיה בצורת אז לא היה אוכל)
ואיך הוא אוגר את הסוכר?
בצורת שומן.!!!
למה בשומן?
בגלל שבין מולקולות הסוכר צריך גם לאגור מים וכמות המקום למים מוגבל, אז אוגרים את הסוכר בתור שומן כי בשומן לא צריך הרבה מים.
לשאלתך, זה תלוי איזה פחמימות, פחמימות פשוטות (שרשראות סוכר ישרות) מתפרקות מהר ופחמימות מורכבות (שרשראות סוכר מסועפות) מתפרקות יותר לאט
כמובן שגם ככה וגם ככה עדיף שהם יהיו ככל שאפשר קרובים לצורתם בטבע ולא מופרדים כמו קורנפלור ושות'
עקרונית, הגוף שלנו ב"ה חזק, ומעדיף אוכל בריא = מלא \ שלם. קמח מלא עדיף על קמח לבן, לדוגמא.
יש אנשים עם בעיות בריאותיות שונות. יש מהם שנזקקים לאכול אוכל מסוים ולהימנע מאוכל אחר עקב כך.
לגבי מי שבריא - הקלה על מערכת העיכול = אוכל שלם \ מלא. כל ה"לבנים" - סוכר, קמח, אורז וכדומה מכבידים על מערכת העיכול ועל הגוף.
בהצלחה!
בס"ד
לענ"ד
נראה לי שכדי להקל על מערכת העיכול עדיף לאכול פירות חיים ואם זה קשה אז פירות וירקות מבושלים.
פירות חיים מתעכלים מהר ומתפנים מהר יותר מפחמימות מורכבות. (לחם נגיד)
וי"א (ואני מצדד) שרצוי להפריד כמה שניתן חלבונים מרוכזים (ביצה גבינה בשר) מפחמימות מכיוון שהעיכול שלהם מצריך אוירה שונה (חומצית בסיסית) ועל כן עיכולם ביחד לא יהיה שלם.
כמובן תלוי מה הסיבה ש"יש להקל על מע' העיכול"
כל זה נאמר בבריאים שמרגישים כבדות ועייפות.
לכל החומרים המורכבים מפחם ומים, כלומר שנוסחתן הכימית הכללית של רבות מהן היא CnH2nOn,
סוכר הוא שם כולל לקבוצה של פחמימות אכילות, בשפה מדוברת קוראים כך אחד הסוכרים - סוכרוז.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.