איך לכל הרוחות מתחתנים ב6000 דולר?!?!!?!?אנונימי (פותח)

אחח.. ה' ירחם..!!

עוד בייניש מתורת החיים עובד עצות..

בייניש? אתה??האריאלניקהנאמן
סתאאם... אגב העלו את המחיר...(בקצת)
לשני הצדדים או לכל צד?בחור זהב
שני צדדיםשירה א
רק שבדולר של היום, זה כבר לא בדיוק 6000.
מזל טוב!שרבוב
27,000 שקל זה די'י נחמד בשביל-גלוק17

לק"י.

לתפוס איזה גבעה בשומרון.. ולהציב עלי'ה חופה ושולחנות.
להגיש לכל סועד בורקס, כוס מיץ תפוזים, ו... טוב אני מאמינה שי'הי'ה אפשר למצוא מה לעשות בשאר הכסף.. לא?!

אחחח... העיקר שאתה מתחתן...

[רק בגלל זה -ממש מפחיד לצאת עם בנים מתורת-החי'ים..]

זה גימיקעמית-טליה

לעזיבת הישיבה,סתם

פשוט וקל,הכלה לוקחת שמלה לבנה על גבול השמנת מגמ"ח
הלהקה היא הלהקה של הישיבה
האולם הוא אולם בית כנסת מקסימום,מינימום זה החדר אוכל בישיבה

סתם ברצינות,זה אפשרי וזה דבר חיובי שקיים בישיבתכם.

זה מה שנקראמישהו10
צרות של עשירים
אפשר בנחת. אחי ואחותי התחתנו ככה.עמישב
בס"ד ליקבה"ו

אחי לא היה צריך כי הוא כבר לא למד שם, ובכ"ז הוא הסכים עם האידיאל. אחותי התחתנה עם אחד משם, ועוד אחות החליטה שהיא רוצה פחות להלחץ, ובכ"ז היא גם הסכימה עם האידיאל, והתחתנה ב6500 דולר. ותאמינו לי שהיינו יכולים עם יותר...

אין מה לעשות, מקצצים קצת במוזמנים, בוחרים ב- ישיבה, קרית ספר, נחלים או אולמות יותר יקרים על חשבון דברים אחרים. לוקחים את הצלם של הישיבה (שהוא חבל"ז), הראל או כוכבא (במילא לא היתה לוקח מישהו אחר), שמלת כלה מגמ"ח סביר (אגב, שמעתי על כלות דתיות וצנועות באמת, שבטעות לא שמו לב לחוסר צניעות שקשה היה לראותו לפני כן בשמלה, מומלץ לשים לב), והחיים יפים.
בשבח והודיה לה' יתברך..אנונימי (פותח)

בשבח והודיה לה' יתברך!

הננו שמחים להזמינכם לחתונת ילדינו..

שתערך בחצר גן אורה..

בליווי אורית המפעילה!

אין להביא אחים ויש להביא סנדביצ'ים!=]

*ניתן לקנות ארוחה קלה במקום.

*יש אפשרות לפתיחת דוכנים (הפצות וכדו')

ה' הוא המלך! ר רמ רמב רמבם מטבריה!!=]

חחחחחחחחחחעמישב
חחחחחחח...עמית-טליה

קורע..

סורי על הבורות יש לי שאלה:מה זה משנה...

בתורת החיים חייבים להתחתן ב-6000 זה התקציב?

פשוט לא כ"כ הבנתי את השירשור הזה...

כן..זה התקציבמישהי~123

בס"ד

ויש לי כמה חברות שהתחתנו עם חבר'ה משם-אחת התחתנה במערת המכפלה ואחת בחדר אוכל של ישיבת נחלים..

טליה חשבתי שאת בפסיכו...שרבוב
היום הזה ממשעמית-טליה
עוד כמה שעות טובות וזה מאחוריי..

אני חוזרת לחיים שפויים!
מערת המכפלה - גם אני רוצהמישהו10

היית בחתונה הזאת ? איך היה ?

החתונות המרגשות שהייתי בחייהביצה שהתחפשה

בס"ד

היו במערה.

בחתונה אחת, הכלה קבלה את האורחות למעלה- באוהל שרה, החופה הייתה למטה ברחבה, ולסעודת-המצווה היו הסעות- זה היה בקריה בישיבה.

בחתונות האחרות, מקום ישיבת הכלה+האוכל היה על הדשא. זה אחד הדברים היפים!

נשמע טוב. תודה.מישהו10
גבבבבבבבבבבבבבבבבבברררררררררררררררררר!!!!קשלש
קשלש מזהיר ומתריע לפני שהוא נכנס בבן אדם

שמע אח שלו גבר גבר
תוריד מהר את השטות הזו על הרמב"ם שכתוב אצלך
זה ממש לא מכבד את הרמב"ם מה שעושים לר' נחמן מברסלב
והרמב"ם לא דוגל שיהפכו אותו לאדמו"ר אז יאלה גבר תוריד
מהכרטיס אישי ולא תהיה לך בעיה עם כל הג'מעה קשלש משפחתו וכל יוצאי יריכו

ראו הוזהרת !!!
חח תראו את זה.. לך תלמד הלכות תשובה!אנונימי (פותח)
שאתה רק למדת לעשות קשר רמב"ם בציצית אני כבר הלכתי עם ג'לבייה..=]
גבר גברקשלש
אני לא עושה קשר רמב"ם בציצית אז זה לא קשור

וג'לביה לא מקודשת בשום צורה אז לא הבנתי את הרוותא
איך?אבא שמואל
נו, לחתן ילד אחד ב6000$ זה הרבה.
מה יעשה אחד עם עשרה ילדים?? מאיפה יקח 30000$ ??? ואם הוא משתכר 5000 ש"ח בחודש, חשבון פשוט, חצי שנה עבודה לחתן כל ילד, כאשר אוכל מנין?

הלוואי היו יותר רבנים, מחליטים על מסגרת מצומצמת יותר.
שמלת כלה: - לתפור לבד! עם בד סביר (לא לשלם יותר מ100 ש"ח למטר).
אולם: - אם מזג אויר מאפשר, תחת השמים. (זה גם יפתור את הצורך בפיסת שמים למקפידים..)
סעודת כלולות: - רק למשפחה המצומצמת.
...
תקציב רצוי: 3000-4000 ש"ח סה"כ מכל הצדדים גם יחד.(פחות או יותר, שכר מינימום [חודש])
וכל זה כמובן עד "מעדנים מצויים כעפר".

אתה חי בסרט!מאמע צאדיקה

דבר אחד הציק לי יותר מכול ברשימה שלך- הסעודה...

עד שחברות שלי משקיעות בלנסוע ולהגיע- אני לא יכבד אותן בארוחה נורמאלית?!

קצת כבוד למי שעבדים הכי קשה בחתונה- החברים...

מסכימה איתך..מישהי~123

בס"ד

אני חושבת שלחברים מגיע קצת יותר מבורקס ולחמניה..ברור שיש מנות משמחים~חברים..אבל לא צריך להגזים..

לצערי אתם אלה שחיים בסרטאבא שמואל
או לפחות רוצים לחיות בסרט.
חתונה זה דבר רציני, לא הצגה. בשביל מה צריך צוות של 5 אנשים לצילום? מה זה הוליווד???

כבר אי אפשר שקרוב משפחה, חבר יצלם? (נכון צריך לפרנס גם את הצלם..)
ותזמורת רעשנית, מה קרה? דיסקוטק?? (לא שאני יודע מה הולך בדיסקוטק..)

הסעודה:- אין שום מצוה להאכיל אנשים שבעים! אין שום הגיון בלשלם על ארוחה יותר מ15 ש"ח לסועד, וגם זה על גבול השחיתות. אנו צריכים להתרגל להגיע לשמח חתן וכלה, אחרי האוכל. לאכול אפשר בבית. אם אנחנו מגיעים מרחוק, ראוי שנתארגן בהתאם. (לא מערבים שמחה ב"שמחה", גם אחרי 120, באים במיוחד בשבילנו, לא שמעתי שזה חוסר כבוד לא להאכיל את האורחים).

אני מסכים עם הטענה שדוקא הצעירים, החברים וחברות של הזוג הצעיר, הם אלה שקובעים את רמת השמחה בחתונה. וראוי למצוא את הדרך הראויה לתגמל אותם על כך, מבלי למוטט כלכלית, ונפשית, את מי שמשלם בסופו של דבר את הוצאות החתונה.

מסכים איתך ב100%אנונימי (פותח)

בס"ד

מעבר לכך שאני חושב שצריך לעבור למה שהיה מקובל פעם שכל אחד מביא איזה אוכל או משקה וכך מרימים חתונה. החבר'ה כנראה לא מבינים מהי עלות משפחה, ולא מבינים שיש מציאות של אנשים שמכניסים 5000 ש"ח לחודש נקודה.

לא מסכים בעליל ולא כי אניקשלש

חושב שיש הבדל בשמחה בין חתונה יותר יקרה לזולה יותר

לדעתי ההפך הוא הנכון ההורים כן החתן והכלה היו מעדיפים שיהיה להם יותר כסף

מאשר עוד שניצל לאורחים..

אבל דה עקא זה לא רק אתה מתחתן אלא גם ההורים שלך צריכים להראות את

השאוו שלהם מה לעשות אנחנו כולם חיים בחברה כזו

ההורים שלי יתלו אותי אם החתונה לא תהיה מכובדת מכל מיני הגדות של

כבוד שהם הגדירו ולא אני הגדרתי ומסכים שהכל תלוי בחיצונית ובחברה אבל בכ"ז

מקווה שהנקודה מובנת

שלא רק אנחנו מתחתנים אלא יש עוד שותפים מלבד החתן הכלה לאירוע !!!

חג שמח !

למה להכנע ל"שיאווו" החברתי ולא לשנות אותו?עמישב
קשלש!אבא שמואל
אני מסכים איתך, שלהורים חלק משמעותי ואולי אפילו בלעדי, בהוצאות החתונה. וגם אני מסכים כי ההורים שמחים בחתונתך, לא פחות ממך, ורוצים לשתף את משפחתם/חבריהם בשמחתם, זו זכותם המלאה.

ודוקא לכן טוב מאד שההגבלה הזו לא באה מצידך, אלא מונחתת מלמעלה.

אתה נראה לי קצת חי בסרט...מישהי~123

בס"ד

גם עם ה-6000$ זה קשה..(מניסיון של חברות שלי..)..וזה אחרי שהן חסכו בהוצאות אולם..

אכן קשה!אבא שמואל
גם עם ה-6000$ זה קשה..וזה אחרי שהן חסכו פת לחם מפיהם ומפיהם של ילדיהם, בהוצאות לשאר הדברים מלבד האולם..
וזה לא הספיק, ולקחו גמ"ח מימין, והלוואה משמאל...
אם הבעל אברך זה כנראה בעייתימשה
איזה קשקוש! סליחה על הבוטות!*מוריה 2*

בס"ד

ריבונו של עולם, מתחתנים רק פעם בחיים. אני מבינה את הרעיון של חתונה צנועה, אבל אין מצווה לבזות את האירוע. ואם יש הורים שיש להם אז למה לא להוציא על זה כסף? זה חטא? לא אמרתי לעשות חתונה מנקרת עיניים אבל חתונה סבירה כן והחתונות של אחים שלי היו יפות ובטוב טעם . 

אחותי היקרה התחתנה התחתנה ב6000$  והחתונה שלה נראתה כמו בת מצווה! היא וויתרה עלה רבה דברים שאח"כ היא הצטערה עלהם... אז למה לחנוק בנאדם?! ולאים עליו שאם לא אז יעיפו אותו מהישיבה?

אני אישית לא היתי מוכנה להתחתן ב6000 אלפים דולר מסיבה פשוטה שאני לא אוהבת שחונקים אותי. והמצחיק הוא שבחתונה של אחותי הוציאו יותר כסף מכל חתונה אחרת.  ומנסיון של ההורים שלי זה כ"כ קשה לארגן חתונה ב6000 אלפים דולר.

לגבי ההורים, מותר להם להוציא כסף מגיע להם! 20 שנה הם גידלו את הילדים שלהם הם רוצים לשמוח ולשמח. ותאמינו לי שההורים עוזרים גם הרבה אחרי אז תפסיקו לבקר את ההורים שלכם ותתחילו להגיד תודה.

דבר אחרון שאני אשמח שמישהו מתורת החיים יסביר לי:

הקב"ה בירך אדם בעושר כלכלי למה להגיד לו תהיה כמו כולם תעשה חתונה פשוטה! חתונה זאת מצווה והוא רוצה לשמוח. אני לא חושבת שכולם רוצים לנקר עינים, לפחות לא ההורים שלי.

אני יודעת שגם בבית המקדש היו קורבנות לעשירים וקורבנות לעניים (מנחות ,תורים ובני יונה) . העולם הזה מחולק למעמדות ואין מה לעשות כנגד זה.  אז למה? למה להגביל?

כי הלחץ החברתי הוא בעייתי.עמישב

בס"ד ליקבה"ו

כמו שכבר כתבו פה למעלה כל העניין של הפאר הסתמי הזה בחתונות הוא רק בשביל ה"שיואו" החברתי. האם בחברה של עובדי ה' אנחנו חיים ככה? תתרום את הכסף הזה לצדקה במקום להאביס חמש מאות איש בבשר מעוצב כמו פלסטיק, ובמשקים ששלמה המלך לא ראה בחייו. אה, ושכחתי את כל האוכל שנזרק שם...

זה לא אמיתי, לא בריא ולא נכון לחיות ככה. גם כאדם פרטי וגם כחברה. הבעיה היא שהחברה גוררת את הפרטים אחריה, ויש לחץ לעשות חתונות עם כל הפוזות. אני אישית מכיר משפחה שעברה דירה בגלל שהיא חיתנה שני ילדים, למה לעשות ככה?

ולעומת המקרה של אחותך, אח שלי התחתן מרצון בששת אלפים דולר, אחותי היתה חייבת, ועוד אחות התחתנה מרצונה בששת אלפים וחמש מאות דולר. ולא כי אין לנו. והחתונות שלהם היו נראות טוב מאוד, ואמרו את זה להורים שלי, שממש לא הרגישו שזה היה בזול כ"כ.

זו שאלה של סדרי עדיפויות. לא אמרתי שזה הכי קל בעולם, אבל עם מאמץ נכון וסדר חשיבה הגיוני (ולא להזמין את החברה של האחות של הסבתא החורגת...) זה הולך בקלות. (בכל חתונה הוזמנו משהו כמו חמש מאות איש, וקצצנו קצת, אין מה לעשות).

אני אישית חושב שזה חשוב מאוד התקנה הזאת. וכפי שכבר אמרתי, גם האדמו"ר מגור עשה תקנה דומה.

*מוריה 2*אבא שמואל

"אבל אין מצווה לבזות את האירוע" לקחת את הערב הכ"כ משמעותי ולהפוך אותו ל"שואוו" זה בזיון למהדרין של החתונה!

"אני אישית לא היתי מוכנה להתחתן ב6000 אלפים דולר מסיבה פשוטה שאני לא אוהבת שחונקים אותי" אני מאחל לך שעד שחתנך ימצא אותך, הרגשת החנק שלך תעלם מחתונות צנועות. מה תעשי אם להורים של בחיר ליבך לא תהא היכולת הכלכלית של הוצאות בסדר גודל כזה? אה, שכחתי, בטח תבררי לפני הפגישה האם הוא בא ממשפחת מעוטת יכולת...ותפסלי על הסף.

גבי ההורים, מותר להם להוציא כסף מגיע להם! 20 שנה הם גידלו את הילדים שלהם הם רוצים לשמוח ולשמח. ותאמינו לי שההורים עוזרים גם הרבה אחרי אז תפסיקו לבקר את ההורים שלכם ותתחילו להגיד תודה." אשריהם ההורים שיכולים להוציא עבור ילדיהם! המציאות הרווחת היא מעט שונה, רב ההורים לא מסוגלים לעמוד בהוצאות, אפילו של חתונה צנועה, מבלי להכנס לעומס פיזי ונפשי.

"הקב"ה בירך אדם בעושר כלכלי למה להגיד לו תהיה כמו כולם תעשה חתונה פשוטה! חתונה זאת מצווה והוא רוצה לשמוח. אני לא חושבת שכולם רוצים לנקר עינים, לפחות לא ההורים שלי.

אני יודעת שגם בבית המקדש היו קורבנות לעשירים וקורבנות לעניים (מנחות ,תורים ובני יונה) . העולם הזה מחולק למעמדות ואין מה לעשות כנגד זה.  אז למה? למה להגביל?"

אם רק בעלי יכולות היו מוציאים עבור נישואי ילדיהם, הייתי שותק, אך הבעיה היא שבעלי היכולת, גוררים אחריהם, גם כאלה שאינם בעלי יכולת. עד כדי שהמציאות היום שיש הרבה יותר מעוטי יכולת מבעלי יכולת, אפילו להוצאות לחתונה צנועה.

מניין את כל כך בקיאה ביכולת הכלכלית של הורייך? ועוד יותר, חברים שלהם??

ונניח שאכן הקב"ה הפקיד בידי הורייך סכומי כסף גדולים שמאפשרים להם הוצאות כאלו. אז את חושבת שהדרך הראויה להפטר מהכסף הוא לבזבז על חתונה מפוארת? אז ככה, הקב"ה ברא את העשירים בעולם בשביל העניים, אז יש להורים שלך נסיון גדול.

סליחה על הבוטות! בת מצווה שנראית יותר כמו חתונה מאשר יום הולדת 11, זה על גבול פשע בפני עצמו.

"אני חושבת שביום הכי משמעותי  שלי אני ארצה לחגוג אותו בצורה מכובדת ואני אישית לא ארצה שהחתונה שלי תראה כמו בת מצווה. וזה נראה לי מטופש בגלל סיבה כזאת לפסול ישיבה שלמה." לי נראה הרבה יותר מטופש לוותר על בעל מידות טובות שאין להורים שלו היכולת הכלכלית לאפשר לכם חתונה מכובדת- בסטנדרטים שלך.

מסכים עם הגישה הכללית. הפרטים פחות משנים.עמישב
אה.. זה שטויות.יזהר

לא בעיה להרים חתונה ב33000.

השאלה האמיתית היא איפה תגורו..

(אני בכלל לא פה. רק באתי לבדוק אם "עמישב" הפיץ את הפלאייר כמו שצריך ואם התפתחו דיונים כמו פעם שעברה..)

ו.. יש לך כבר תאריך?יזהר
בחג העצמאותעמית-טליה
זה גם מחלקות אז עדיף שלאקשלש
עמית נזהרת ממחלוקות ומורה לרבים לאיסורא
האמתעמית-טליה
שעם כל הערכתי ליום הזה
הייתי רוצה שאחותי ודודים שלי יהיו בחתונה אז אין סיכוי שהייתי מתחתנת בחג הנ"ל.

אני לא מתרחקת ממחלוקות,הדבר המבורך שקיים ביהדות זה מחלוקות.

אני מתרחקת מטיפשות וראש באדמה.
יש מחלוקת?
א.תבדוק מה מורך ורבך פוסק
ב.תבדוק גם למה זה כך שתדע מה אתה עושה ולמה.
בעזרת ה' יתברך בט' סיוון!=]אנונימי (פותח)אחרונה

ובקשר לדירה... צריך עוד המון תפילות!!

ב"ה עד עכשיו מהצעד הראשון ה' הנהיג את הכל על מי מנוחות.. ממש גנעדן!!

השאלה היא למה מישהו שיש לו ב"ה צריך להתחתן ככהאליסף ט

זו שטות להגביל את כולם לסכומים יחסית נמוכים,הרי אנשים מוציאים על רכב יפה, על אוכל ועל שטויות כאלו ואחרות אבל בשמחת חתונה פתאום כולם נהיו צדיקים וצריך לחסוך בכסף? כל אחד צריך לדעת את יכולתו ויכולת הוריו (את את חוסר היכולת...) וע"פ זה להחליט אם הוא עושה חתונה גדולה או קטנה.

להגביל את כולם זה חבל,כן-שמי שיש לו יעשה חתונה גדולה ומפוארת,אדרבה,מעמד כ"כ חשוב ומשמח... מה שצריך לעשות זה לחנך את האנשים שמי שיותר קשה לו לעשות חתונה מפוארת לא צריך לקנא ולשפוך כספים שאין על חתונה מפוארת,אלא לעשות משהו מכובד עם מה שיש.

הבעיה שזה נורא קשה..עמית-טליה
כל ההתרבות האחרונה לאולמים מפוארים וחובות כבדים אח"כ
נובעת בגלל הרצון להידבק בבני המאבק הגבוה שעשו דברים מפוארים.

אני יודעת שגם במרכז הוציאו עכשיו תמיכת רבנים לחתונות צנועות ולהסתכלות נכונה עליהן.

זה דבר מאוד חיובי.

חוץ מזה הסיפור הידוע של הבן שלומד בתורת החיים,ואביו מזכ"ל בנק כולשהו..
אז אם הם יכלו להוריד את רמתם,כל בר בי רב יכול.
חח בני מאבק=בני מעמדעמית-טליה

אני ברוח קרב

סתם אני לא

זה לא קשור ליכולת להוריד ברמהאליסף ט

אפשר גם לקחת מניין,לתת להם לחמניה ופסטרמה ולהתחתן,זה לא קשור. השאלה היא אם יש צורך, למה לא להשקיע בחתונה? נהיתה צדיקות כזאת לעשות חתונה מינימלית..זה לא נכון,הנכון הוא שכל אחד ישמח בחתונה שלו ויעשה איך שישמח אותו ביותר בהתחשב במצבו הכלכלי. ברור שגם אדם עשיר יכול לעשות חתונה קטנה,אין בעיה אם בזה הוא שמח אז למה לא,אבל אם הוא שמח בחתונה גדולה,אז יאללה,טוב מאוד,שיהיה שמחה,להקה טובה,צלם,שתיה כדת אין אונס... אין כסף-אז חתונה קטנה.

בקיצר נראה לי שלקחו חסרון שאנשים לא מסוגלים להשתלט על עצמם ומוציאים גם כשאין להם והפכו את זה לאידיאל שכולם צריכים להתקמצן..זה לא נכון.

לענ"דעמית-טליה
יש חשיבות מאוד גדולה להוביל כאידיאל את הרעיון של חתונות צנועות.
בעיקר עם תמיכת רבנים.

למה?
כי כל היופי החיצוני הזה,שעובר את גבול הטעם הטוב ואת גבול הצניעות
לא מייצג חתונה של בני תורה באמת!
אדם עשיר שרוצה להיות צנוע,לא צריך לקנות בית של 5 קומות ו4 מכוניות יוקרה
הוא יכול גם לשמוח בפחות מזה.
בדיוק כמו שנצפה מאנשים שעושים חסד,שלא יתפארו בזה ויחצינו זאת לכולם.

אני חושבת שזה משהו שדורש הרבה עידוד רבנים,כי זה כבר לא כמו בעבר
זה עבר את הגבול הנכון לחתונה שמכבדת את עצמה.
תסתכל רק על המזנון שיש בתחילת האירוע,יכול להשביע את כל האורחים פלוס חמש סעודות עניים,ואחרי זה אתה מקבל עוד 2 מנות.
כן זה חוסר צניעות,ורבנים צריכים לא לעודד דבר כזה.
כמו שהם לא מעודדים חוסר צניעות חיצונית אחרת.

אני מסכימה שלא צריך לכפות דבר כזה על תלמידי ישיבה והוריהם.
אבל כן צריך להיות קול שתומך,מעודד ומחנך לכך.
חתונה לא שווה ערך להוצאות אחרותנוכחת
אמנם חתונה זה מעמד חשוב ומכובד ביותר, אך אין צורך להוציא את העיניים גם אם יש כסף.. (זו דעתי הקטנה)
ואמנם זה ערב מאד חשוב בחייו של אדם אבל זה ערב אחד ולכן אי אפשר להשוות אותו להוצאות כמו רכב או בית או לימודים וכו'...
חתונה יכולה להיות מאד שמחה גם כשהיא צנועה יותר, אני לא אומרת שחייבים לצמצם לגמרי אבל גם לא להגזים..

^^ מסכים עם הגברת המלומדתקשלש
ממש מילה בסלע
שני דבריםעמישב

בס"ד ליקבה"ו

א. למה לזרוק סתם כסף כשזה לא מה שישמח את החתן והכלה?

ב. אם לא מגבילים את זה, נוצר לחץ חברתי והשוואות בין חתונות. אני אישית מכיר אנשים שעברו דירה בגלל שהם חתנו ילדים. לכן, כמנהיג ציבור, חשוב מאוד לקבוע כלל ע"מ שלא יווצר מצב כזה (אגב, גם האדמו"ר מגור קבע כלל למחיר חתונה).

כל הערב הזה בזבוז כסף אחד גדולמשה
60K ש"ח על ערב מטופש. מדהים מה אפשר לעשות בסכום כזה...
אה אה אה!!נעמה11

לא בקלות הייתי קוראת לעערב כזה "ערב מטופש"! זה בכ"ז אחד הערבים שמביאים איתם את השינוי הכי גדול בחיי האדם (נראהלי...)

עכשיו: לא אמרתי שהמשמעות נקבעת עפ"י העלות, אך לא ניתן לזלזל בערב. אולי בכמויות הכסף שאנשים שופכים עליו.....

כמעט כל מה שאני חושבת כבר כתבו, אז רק אומר שהדברים ממש לא שחור-לבן. יש צדדים לכאן ולכאן. למשל: למה שאדם שעל כל דבר בחיים הוא משלם כ"כ יקר וארוחות ערב בביתו כוללות כל מעדני עולם,  יבוא פתאום ויעשה חתונה של אוכל באולפנא?! למה שאדם שבא מרחוק ויצא לנסיעה של שעתיים לא יוכל להתכבד בארוחת ערב מינימלת ומכובדת?! למה שחברים שעושים את כל השמח בחתונה יקבלו פיתה עם חומוס?!

ועל כל השאלות האלה יש גם שאלות לצד השני.

אדם שיש לו- לא חייב לעשות משו מפואר אפילו שיש לו כי זה כלל חברתי גורף!!!

ולמה שאדם לא יקבל אוכל מכובד בערב שהוא טורח?! כי אין! (ובכ"ז תחשוב  על הדודים הזקנים וכו'...)

ולמה שהחברים יקבלו פחות?! כי האוכל לא מעניין אותם!!! הם באים לשמוח ולא מצפים למשהו מכובד ויקר (גם לא לצד השני, וכבר הייתי בחתנה של אחת המדריכות שלי שבאמת היתה טרחה גדולה ולא היה לי אפילו בקבוק מי עין גדי עם כוס חד"פ שאני אשטוף בעצמי...אז זה לא!!!)

אבל יהיו כאלה שהתשובות האלה לא יספקו אותם, ובצדק (כי אני לא בטוחה בעצמי מה נכון)
צריך למצוא איפושהו את האיזוןבין כל הדברים והוא לא מוחלט בכלל, ולא ממש תון לפתרון אמיתי.

אגב, כל מה שאמרו על מה שהיה פעם, אז תדעו שמאז ומעולם חתונה היתה ארוע יקר, ומסובך מבחינה לוגיסטית.

אין מה לעשות, חתונה זה דבר יקר בכ"מ והשאלה איך אפשר להלך בין הטיפות הכי ביעילות..

ב"הצלחה!!

לא ראיתי חתונה אחת בתורת החיים שהאוכל לא היה מכובדעמישב
ואז מי שאין לו ויעשה חתונה צנועה- יתבייש בזהבתאל1

למה לפרסם ברבים שאין לך?

למה לא לחיות בצנעה גם אם יש לך מיליונים? לפחות בשביל החברים... וחוץ מזה אם אתה עשיר (מה שאין סיכוי במדינה הזאת, זה מאד נדיר) אז תחיה בחברה של עשירים שלא יקנאו בך ויהיו להם גם חתונות באותה רמה...

גם אם יש - זה מיותרמשה
למה להגביל?אבא שמואל
ומה תעשה כאשר לצד אחד יש, ולצד שני אין? ונניח שהצד שיש לו מוכן לשלם הכל (בדרך כלל זה לא מצוי), מה עם האחים בצד של ה"אין", שרוצים חתונה כמו לאח שקיבל הכל (אם אפילו לא יודעים שהצד השני שילם הכל). וכו'...

צריך לאפשר לכולם (כולל מעוטי היכולת ביותר) חתונה סבירה! ולכן ראוי לקבוע נורמה של חתונה סבירה כמה שיותר נמוך... כדי שיותר אנשים יוכלו להתחתן ב"סבירות" ללא כריעה (קריעה) תחת העומס.

מה הבעיה ? קלי קלות ממש קלי קלותקשלש
עושים מה שרוצים
ומחלקים את זה בין הדודים ודודות
(כמובן שאתה משלם רק זה חלוקת המתנות הפיקטייבת)

ובא לציון גואל
עשית חתנוה איך שאתה וההורים שלך רוצים
לא עברתם (עאלק) את הסכום

והכל בסדר גמור !!

הרעיון וההשראה מכל עמותות הבחירות
שבגינן נשפטו כמה חכי"ם ודו"ק
*** אני התחתנתי בכזה סדר גודל של כסף. ***harhanegev

החתונה התקיימה 19 יום אחרי שאני ורעייתי החלטנו להתחתן (וזה היה 3-4 חודשים אחרי שהכרנו).

בזכות זה שבאנו לאולמות באמירה של "שבוע הבא, איזה תאריך יש לך להציע?" ולא בקטע של תאריך קבוע מראש לפי תזמורת ולפי הנוחות של אורח א' ושל אורחת ב', קיבלנו מחיר זול מאוד (90 ש"ח למנה) באולם סביר בהחלט.

מספר המוזמנים היה 130, מה שאומר שכל מוזמן היה אדם שאני יודע מיהו ואיך הוא קשור אלי (או רעייתי יודעת), בלי לנפח את מספר המוזמנים בכל מיני אנשים שאני לא מכיר ולא ממש קשור אליהם (כי "לא נעים לי לא להזמין אותו כי הוא גם הזמין אותי לחתונה של הבן שלו" וכו').

השמחה היתה שמחה אמיתית, עם מוסא ברלין, עם צלם תמונות וצלם וידאו, עם שמלת כלה יפה ומכובדת (בלי להתברבר בכל מיני מסחטות כספים עם שלט "סלון כלות"), והמוזמנים ידעו על החתונה טלפונית, ההזמנות היו רק קישוט ולא יותר מזה בטווח הזמן של החתונה.

אתה שוכח גם את גורם ההוריםקשלש
שהם גורם מאוד חשוב בקטע

ולהם זה לפעמים יותר חשוב ממך להראות שאוו
אני מסכים שזה לא צריך להיות ככה
אבל זה חלק מעסקת חבילה של ההורים ...

130 זה בר מצווה ממוצעתמשה
לא רע בהגדרה, רק צריך להכיר את העובדות.

בבר מצווה שלי היו 150 איש בערך (20Kש"ח)
הרב טל הנהיג את זהעדיאל

אחרי שבאו אליו הורים שחגגו לילדהם וקרסו מעומס החובות. כשכולם נוהגים בלעשות חתונות יקרות מי שלא עושה נחשב ל "עני" "מסכן" וכו' ולכן בקהילה עובדת ה' ראוי לעשות את הצעד הזה, לדעתי.

וכמו שטליה אמרה אם סמנכ"ל בנק פועלים הסתדר עם זה אז כל ההורים יכולים.. (למרות שזה לא היה בדיוק 6000$ אבל משהו קרוב)

אני  לא יודעת אם מסופר על סמנכ"ל בנק הפועליםנעמה11
או על מנכ"ל בנק הבטלים או על סתם איש עשיר, אבל לסיפור של טליה יש המשך והוא השבע ברעות שנערך יום אחרי התונה לזוג הצעיר בהדר דימול או וואט אבר ב150 אש"ח.....
הסיפור עם הסמנכ"ל היה כך (שמעתי מהחתן...)עמישב

בס"ד ליקבה"ו

חודשים ארוכים הם לחצו על הרב טל להסכים להם, והוא, כצפוי ממנהיג חברתי שיודע מה זה לחרוג "רק פעם אחת" לא זז מילימטר. לא נאריך בסיפור אבל החתן הוא די ההמשך היחיד של סבא שלו שניצול מהשואה לבד, וכולם זעמו על החתן (שלא באשמתו, כמובן), שכל החתונה תראה זיפת... הוא בא אל הרב טל והציע לו מעין עקיפה- בעל עולם שהוא חסיד של הרב אברג'יל הסכים לעשות חתונה רצינית שהוא יקבל עליה ששת אלפים דולר בלבד ואת כל השאר יתנו לרב אברג'יל. הרב טל לא הסכים. בסוף, אחרי שיקולים ארוכים הרב טל הסכים לזה, אבל אחרי מספר ימים/שבועות הוא אמר לחתן שהוא חזר בו מההתר, אבל מכיוון שהחתונה כבר היתה לא היה מה לעשות. אבל מאז אין כאלו דברים.

לא שמעתי על שבע ברכות שהיה אח"כ, אני יכול לברר, אבל לא נראה לי מתאים שזה באמת היה...

אז ב"ה לא כל האנשים טיפשים לעשות חתונות מפוארות*מוריה 2*

מעבר ליכולת הכלכלית שלהם (ע"ע ההורים שלי וחברים שלהם)

אני חושבת שביום הכי משמעותי  שלי אני ארצה לחגוג אותו בצורה מכובדת ואני אישית לא ארצה שהחתונה שלי תראה כמו בת מצווה. וזה נראה לי מטופש בגלל סיבה כזאת לפסול ישיבה שלמה.

מצב 'טריקי'אנונימי (פותח)
לק"י
אכן מצב מעצבן
כשהמצב הכלכלי על הפנים, רוצים להתחתן ולהתחיל את החיים
וכל הבעיה היא כלכלית - אז זה כואב
זה כואב שאתה צריך להיות עבד לכסף בשביל להרים הופעה בשביל ההורים והמשפחה

אני מעדיף ארוחה פשוטה ושירים ממערכת הגברה שמחוברת למחשב נייד
במקום לבזבז הון שאין מאיפה להמציאו מלכתחילה
מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגעאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך