אפשר לדלג על פסח ולעבור ישר לל״ג בעומר? 😰בוז
אני יודעת שלא יפה לשנוא חגים, ולא יפה לכעוס עליהם, ותכלס זה רק שבוע וזה לא כזה נורא,
אבל באמת באמת שאני לא אוהבת את פסח (יותר נכון, את כל הבלאגן סביבו. כי ליל הסדר וחול המועד ושביעי של פסח ממש נחמדים. זה רק הלפני ואחרי שמעצבן.)

אוף! למה לא כל החגים כמו פורים וחנוכה. ☹️
שלומדים ומבינים מה המהות הפנימית של כל חגמושיקו

כל  חג וההכנות אילו הופכות לחוויה

אמר הבן, שבטח לא מנקה את הבית או מבשל 😌בוז
שטויות במיץ, אבק זה לא חמץ וההגזמות הן לא לכתחילהבסדר גמור
אמר עוד בן. עוד בנים שמתנדבים לומר שפסח זה אחלה חג?בוז
כשהדבר הכי קשה זה להרים רגליים-להוריד רגליים, ברור שאבר זה לא חמץ

לעולם לא תבינו את הרצון הכפייתי הזה, והמחשבה הטורדנית של ״אם כבר מסדרים- אז עד הסוף!״ וחוסר האפשרות לוותר על טיפ טיפה של לכלוך גם אם הוא לא חמץ.

לעולם לא תבינו את הפחד הקיומי מזה שכנראה בזמן שכלי הפסח שכנו אחר כבוד בבוידעם הם צברו אבק והמוני ג׳וקים מתים וחיים.

לעולם לא תבינו את הרצון לשדרג את מאכלי הפסח (כל שנה אותה נאיביות מציקה, וזה לא שנוספו יותר פריטים לתפריט המצומצם!)

לעולם לא תבינו את הררי הקילופים ואת העצבים על זה שכולם. רעבים. כל. הזמן.

לעולם לא תבינו את הלחץ של ״פסח יוצא!״ צריך לסדר שוב הכל בארונות לפני שמכניסים לי שוב חמץ הביתה!!!״

ולעולם לא תבינו כמה זה מציק לפספס שנתיים ברצף ספירת העומר בגלל שכל הלילה החזרנו דברים לבוידעם!!!
אני מנקה רק את המטבח לפסח44444
כל שאר הבית בודקת שאין חמץ בעין ומטאטא.
עדיין אני צריכה לקחת יומיים חופש מהעבודה בשביל זה. להכשיר מטבח לוקח המון זמן.
וזה עוד בלי הריון.
להכשיר מטבח (בעיקר בהריון) זה סיוט.

אצלי פרינציפ כל הבית מבולגן ומלוכלך אבל כשל"פ. גם טכנית אין זמן לנקות כשצריך להכשיר מטבח.
ואף אחד מהילדים לא החביא לך ביסקויט במגירות?בתאל1

במשחקים?

מאחורי הסלקל?

בעגלה?

בקיצור..את לא רק מנקה מטבח...

אני מצאתי חתיכות ביסקוויט או בייגלה...לא זוכרת בדיוק.. בארז מצעים שלנו..

ופעם מצאתי איזה עוגיה באחת המגירות בשידה בחדר שלנו..

וזה רק מילד קטנטן שהולך בכל הבית (הקטנטן גם).

מה שבגובה של הילדים הגיוני מאוד למצוא בו אוצרותיעל מהדרום
אף פעם לא הבנתי איך אתה יודע שזה אבק ולא חמץבתאל1

ואם זה פירורים של חמץ ולא פירורים של סתם לכלוך ואבק? אז גם ככה צריך לנקות, בקיצור.

אלא אם כן אתה גר בבית שאין בו ילדים ושאף פעם לא אכלת בחדרים או ליד ספרים או על המחשב..

פירורים ואבק זה נחשב שבוער מחמת מיאוסחדשדשדש

זה גמרא "פירורים ממילא בטלי"כלמנסע

או ללכת לרב לשאול אותו מה ואיך מנקיםמושיקו

ואז יורדים חצי מהניקיונות

אמר הבן שדווקא מבשל ומנקה

אוקייבוז
אני לא מטילה ספק כי אני מכירה בנים שמבשלים ומנקים. אבל זה באמת לא אותו דבר.
אתם לוקחים את זה בקלות ולי ספציפית זה מאד קשה (לא מדברת בשם כל הבנות, אולי יש בנות שלוקחות את זה קליל גם, לא פגשתי מעולם)

גם בעלי טוען שאפשר לעשות פסח בחמש דקות. ב749 הם התחילו נקיונות לפסח כשהתחיל זמן בדיקת חמץ. אז לך תדע.
לשאול רב זה לשקלל את כל הנתוניםמושיקו

ובמידת הצורך לשאול אם ללכת לנופש מאורגן וכדו' שיוצא יותר זול נפשית ופיזית

הא?בוז
ללכת לנופש? 50 איש?
איך ואיפה זה יוצא יותר זול?

זה ליל סדר להרבה משפחה + אורחים, לא משהו משפחתי מצומצם...

אני מסכימה שלא צריך להשתגע עם הנקיונות... אבל זה לא רק זה. בגללי אווירה של לחץ.
רב לא יעזור פה, צריך טיפולים פסיכולוגיים לכולם
|לוקחת את זה קליל|ריבוזום

או מקלף תפו"א כל היום.44444
בדיוקבוז
עזבי תפו״א, פעם קילפת עגבניות?
למשפחה שלמה?
נראלי התלוננתי על זה פה כבר פעם.
אבל זה מצדיק תלונה נוספת!!!
לזה הייתי עושה התרת נדרים.44444
אני גם לא אוהב את נקיונות פסח. (יש סיפור בפנים)משה

אפשר לעשות את המינימום הנדרש ולבטל יותר מאשר לנקות, אפשר לסגור חצי בית ולמכור כ"חמץ".

אבל אני חושב שאצלך זה עניין אחר, שקשור לנקיונות בכלל. צריך לכבד את זה.

הנה סיפור שכתבתי על זה:

https://www.inn.co.il/Mosaic/Read/4514

סיפור חמוד.בוז
לאו דווקא הנקיונות, אולי זה רק אצלנו, כל הפסח מלווה באווירה של לחץ מטורף.
כשאני עושה פסח רק עם בעלי זה שונה, זה כזה רגוע!
אבל השנה אני שוב עושה עם המשפחה וכבר מלפני פורים אני מתחילה להריח את העצבים שמתקרבים...
לגמרי....44444
פסח עושה לי קונטציות של צרכות, מלחמות, ריבים ובסוף חוגגים את חג הפירוד והפלגנות.
טוב שיש את ספירת העומר לתקן.....
בדיוקבוז
המריבות של מי עושה מה ומי לא עשה מספיק ומי מחר יקלף כי לא קילף אתמול ולאף אחד אין כוח וכולם רעבים דקה אחרי שקמו מהשולחן
אז אל תעשי איתםרק אמונה

אמרה הבת שמבינה אותך היטב

קראתי פעם שיש אנשים רעילים

הם לא רעילים ח״ו!בוז
אני חייבת לעשות איתם. מכל מיני סיבות
אני אתמודד
אז הבעיה זה לא הפסח הודיה60

וחוץ מחיבוק אין לי הרבה מה להציע...

אצלנו עושים את זה בביסים קטניםחדשדשדש

מנקים חודשיים מראש. כל פעם מתבייתים על מקום אחד ומנקים ומסדרים. מוזיקה חסידית ברקע זה must
לגבי האוכל, מנסים לחשוב איך לשדרג את התפו"א והביצים למקסימום. הרבה על האש במהלך החגליקוק

אחר כך לא מבינים למה דוסים לא מתלהבים מיום העצמאות בוז
רק חודש לפני הם מינגלו מצאת החמה עד צאת הנשמה
יום העצמאות זה החג הכי כיף. אפילו לבשל אני לא צריכה44444
חודשיים מראש????44444
עם ילדים קטנים גם שבוע מראש לא נותן כלום.
עם ילדים קטנים אפילו אחרי פסח עוד לא נקי לפסחבוז
פעם חשבתי שהפסח החבדי הוא הכיציף
קשה שיש
השנה אני מבינה שממש לא.
זה תלוי במשפחהבוז
מה יותר קשה מפסח חב״די?
למה ? מי יותר גרוע מהם?משה

מה זה פסח חבדי?איצטרובל

בחמש מילים- מזוכיזםבוז
והשאלה המתבקשתאיצטרובל

מזוכיזם זו מילה אחת 

מה זו כי זם = חמש מיליםבוז
רמז- אני לא טובה בחשבון
חחחחח אוקיייאיצטרובל

באמת??סמיילי צהוב
מה, לא אוכלים תפוחי אדמה..?
טוב,אצלי זה גם הנקיונות שמוציאים אותי מדעתי. הכל לוקח ז מ ן.. גם אם אתחיל מראש השנה לא אגיע לכל הפינות שאני רוצה להגיע אליהן
זה לא (רק) לגבי האוכל,אכתוב לך בווצאפציף
תצאי לחופשה במלון בחגחסדי הים
מקל מאוד על הלחץ.
אבל אני צריכה השנה להיות עם המשפחה בוז
שנה שעברה באמת לא עשיתי איתם והיה נהדר.

לא שהמשפחה שלי לא בסדר, סתם נורא לחוצים.

תבואי אליהם השנהגמני
עם חלה לליל הסדר שילמדו לקח

- צ -
חלה???בוז
יש להם גלאי חמץ שמקילומטר מזהה מי שמתקרב עם חמץ לבית ויורה עליו קרני לייזר שהופכים את החמץ ובעליו לבלתי ראויים למאכל כלב ולפיכך לא חמץ
אז תבואי עם כיפת שרויהאחיתופל
מבחינתי לדלג על פורים יישר לפסח.מוריה
אחד החגים האהובים עליי.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אריק מהדרום
אריאל יוסף קדוש?אלישע הלוי

אתה מנסה לפענח את ראשי התיבות כאילו?אריק מהדרום
תתנחמי- ובואי איתי לשנוא ביחד נפש חיה.

באה בוז
תאמיני לימבקש אמונה

יש דתיים שיכולים להוציא מדריך  "100 דרכים איך להפוך חג לסיוט"

ראיתי אותך בתנ"ך אתמול. לא זוכרת איפה נראה לי משלינפש חיה.

ישעיה לא? "אם יש מבקש אמונה ואסלח לה" משהו כזהמבקש אמונה

לצערי ולבושתי לא זוכרת.... זה ספר מומלץ , התנך נפש חיה.

תיקון *ירמיהמבקש אמונה

ירמיה הכלמנסע

האמת שאין הרבה עבודהים...

אנחנו עושות את המינימום אבל גם מנקות די טוב את הבית- כי צריך לפחות פעם בשנה

נכון שזה קשה פיסית כי להזיז דברים ולהתכופף וכו

אבל אין באמת הרבה מאוד עבודה במיוחד אם יש כלים מיוחדים לפסח- אפשר ביומיים שלושה לסיים הכל

ואני תמיד אוהבת לסיים מוקדם יום קודם ואז ללכת לארוחת ערב במסעדה, בעדיפות חמץ- ולהירגע אחרי הניקיונות ולפני החג

(בעיקר קשה כשאין מספיק זמן בין השבת שלפני לחג)

אין מצב יש חופשאיש השקים
גם בחופש הגדול יש חופשבוז
רק למוריםאיש השקים
ולילדים
אה. נכוןבוז
אוף זה באמת תירוץ טוב. התקלת אותי
^^^^^^^^זה הזמן היחיד שבית הספר שלנו באמת בחופש!!יעל מהדרום
לק"י

אני השנה בכל מקרה בחופשת לידה, ופחות קורץ לי החג השנה. אבל ממש לא בא לי לדלג עליו, כי זה אומר כמעט לחזור לעבודה כבר.
אוי זה ממש עצובברגוע
שכל החומרות האלה גורמות לאנשים לשנוא את המצוות.
ממש נכוןרק אמונה

אז בשביל האיזון - אני אוהבת את פסח כולל התקופה שלפניהודיה60

ויש לי בבית בעל שמנקה לפסח לא פחות ממני... (אולי בגלל זה לא מלחיץ אותי פסח? קורץ)

כ"כ צודקת.. חג קשוחילדת המדבר
הניקיונות האלה בעעע.
וכל מי שאומר שאבק זה לא חמץ ובלה בלה, זה ה-זמן לנקות את הבית ולקרצף (האמת שהחלק הכיפי זה האקונומיקה יאמיי) ...
אבל מזל שיש חופשה ארוכה, הנחמה היחידה בחג.
זה הזמן הכי פחות מתאים לנקות את הביתברגוע
באביב הכל מלא אבק
דקה אחרי שמנקים מתלכלך שוב..
לגמרי.ואגע לפני החג יורד גשם שמלכלך את כל החלונות.מבאסססmp3
בטח. כמה דפים קדימה בלוח שנה.... ;)נפש חיה.
אפשר לעבור את פורים ולהגיע כבר לפסח??? 🤗מוטיבציה
פסח הוא החג האהוב עלי ביותררפואה שלמה
אוהבת לנקות.
אפשר לנקות את הבית ביום וחצי.ותן טל
חצי יום למטבח ויום לכל יתר הבית.

רק צריך בשביל זה להפנים מהו חמץ.
ושלא יהיה לך ילדים מסתובבים בבית.מוריה
ושלא תחיה בהכחשה. ביום וחצי אפילו לסדר ולנקות רגיל אי אפשר.בוז
עשית פה סלט...חולות
אם כבר דנים בנושא, הכל עניין של גודל בית.
אח שלי ניקה 27 מ''ר ביום וחצי.
אם עובדים מסודר אפשר לגמור 200 מ''ר ביומיים- שלושה
ברור שזה תלוי בגודל הבית, כמות המנקים וכמות המלכלכיםבוז
תלוי כמה מהם בנות וכמה בנים
תלוי כמה ארונות יש וכמה הסיכוי שיש חמץ שם בבגדים
תלוי אם אנשי הבית גדולים או קטנים
אם הם קטנים תכפיל כל מספר ימים דרוש ב7 כי הם גם לא עוזרים וגם מלכלכים

תלוי במלא דברים
וזה לא אכפת לי!!! לא דיברתי על זה בכלל!!!
דיברתי על זה שאצלנו בבית ההכנות עושות לחץ נפשי כזה וצעקות. זה הכל.
אצלנו כלומר אצל ההורים שלי, שאני אצלם בפסח הזה.

אני יודעת שאפשר להספיק בית יחסית מהר אם אתה מנקה רק מה שמוגדר חמץ לפי ההלכה.
לא מדברת על זה.
אני לא מכיר מקום שבו אין לחץ לפני פסחחולות
זו דרכם של יהודים...

(תוהה שוב אם תוייגצי בכוונה)
כנראה התכוונה לתייג אותי... כתבה טל ותייגה אותך בטעות.ותן טל

הי לא לשפוטבוז
לא ישנתי שבוע
לא שפטתי. הסברתי... ותן טל
אני לא חי בהכחשה, בוודאי שאפשר.ותן טל

ואני מדבר מתוך בית שבהחלט יש בו זאטוטים קטנים. הכל עניין של רצון ושל הפנמה מהו ניקיון. בטח בהקשר של פסח. ניקיון חמץ בפסח הוא למעשה לא "ניקיון". בשום מקום בשולחן ערוך לא כתוב שצריך לקרצף כל מרצפת שלוש פעמים ובטח שלא כתוב שצריך לעשות חלונות. ולא, אין שום חמץ בעולם שמסתתר במסילות החלונות שהוא ראוי למאכל כלב + יותר מכזית. לא קיים. גם עם הילדים הכי יצירתיים בעולם. 

אתה בטוח??+mp8
מוזמן לפה לראות...

חלונות בקומת קרקע, ליד שולחן האוכל הגדול, שהילדים אוהבים לשבת שם/ לצאת ולהיכנס דרכם.

Never say never.

יש בתים עם ילדים שאין שם אפילו פינה אחת נטולת חמץ.
את מדברת על יוצא מן הכלל שמעיד על הכללותן טל
ובכל אופן הבאתי את זה רק כדוגמא וממילא עיקר העבודה בחלונות היא בחלונות עצמם ופחות הריכוז במסילות. תסכימי איתי שאם על החלון עצמו היה דבוק ופל, היית רואה את זה גם בלי קירצוף יסודי שלו בתכשיר מנקה חלונות וניגוב עם עיתון ישן...

די נו, הרי כולנו יודעים את האמת שבפסח כבר מנצלים את הניקיון להרבה הרבה יותר מרק ניקיון של חמץ. את יודעת את זה ואני יודע את זה וכל אחד ואחת פה שפעם ניקו לפסח בבית שלהם או של אחרים, יודעים את זה. אין טעם להתכחש. אז אולי אצל משפחה מסוימת רק 30 אחוז או 40 אחוז מהניקיון הוא לא למען חמץ ממשי וסביר, ואצל משפחה אחרת הוא יותר - אבל העיקרון הבסיסי נשאר: אם היו מנקים אך ורק לצורך ההלכה זמן העבודה היה מתקצר פלאים (אבל כאמור חייבים לדעת קודם בקפדנות את ההלכה ולדעת להתרחק מחששות כל כך רחוקים ולא מציאותיים. בדיוק כמו שביום יום רגיל את לא תבררי אורז 5 פעמים בגלל חשש רחוק רחוק שאולי יש תולעת שלא ראית בברירה הראשונה השניה השלישית וכו'...)
בכל מקרה, עם כל היצירתיות, לא מבינה איך עושים את זה ביומיים+mp8
ואני לא מקרצפת שלוש פעמים את המרצפות, ולא מחפשת כלום על התקרה.
מנקה רק במקומות שיכול להגיע לשם חמץ ממש.
לא צריך "מקום שיכול להגיע לשם חמץ"ותן טל

אלא מקום שיש סבירות ממשית והגיונית שהגיע (לא "יכול להגיע", אלא "הגיע") לשם חמץ, חמץ שהוא עדיין בר אכילה, לפחות למאכל כלב, וגדול מכזית. כאשר בוחנים לפי הגדרות אלו את המקומות הרלוונטיים, מבטיח לך שהיצע המקומות מצטמצם פלאים. למשל, ברוב מוחלט של הספרים, בטח בקומות העליונות, בספריה אצלנו - אין שום סיכוי סביר שהגיע לשם חמץ כלשהוא במהלך השנה, בטח לא "בין הספרים" כש97 אחוז מהם לא יוצאים מהמדף שלהם במשך כל השנה. את המדפים התחתונים שבהם יש יותר סיכוי שמשהו נדחף מאחור, אפשר להוציא זריז, לראות שאין חמץ ולהחזיר. אבל כמובן, אם כבר מוציאים, אז מנגבים אבק, ולפעמים אפילו ספר ספר (למרות ששום חמץ גדול מכזית לא יכול להידחף בין הספרים או בתוך הספרים, בצורה שאתה לא תראה/תרגיש זאת).  וככה מתווספת עבודה...

ואת באמת לא מנקה את החלונות? לא בודקת בגדים שגם אם הגיע אליהם חמץ לפני כביסה,אחרי כביסה הוא כבר לא רלוונטי? ועוד ועוד ועוד.

אני לא מדבר סתם, גם אני מנקה לפסח ומנקה של-א לצורך פסח, לפני פסח. אני רואה בדיוק כמה מהמטלות שאני עושה קשורות לניקיון פסח וכמה קשורות לניקיון כללי כדי שיהיה טוב על הנשמה לראות נקי. 

מסכת פסחים ולאחריה גם ההלכה בספרי ההלכה הרבים בנושא, מפרטת דוגמאות של מקומות עד לרמת איזו שורה של חביות צריך לבדוק ואיזו לא, ועל בסיס העקרונות האלו אנחנו יכולים "למיין" את החדרים והגבהים בחדרים שלנו, מה צריך ניקוי רציני יותר ומה פחות.

ובסופו של יום, בואו, זה לא שלכולם פה יש וילה 320 מטר רבוע (12 חדרים) בתוך הבית ועוד 55 מטר רבוע חצר... רוב הבתים הם לא כאלו, אלא בגודל צנוע בהרבה, מספר חדרים לא בשמיים וכן הלאה...

מסכימה בגדוליעל מהדרום
לק"י

רק שלפי הרב אליהו זצ"ל זה קצת שונה.
אאל"ט יש פסיקה שלפיה כל פירורי החמץ ביחד מתקבצים לכזית וזה אסור.

(אבל מי שלא הולך לפי הפסיקה הזאת, בהחלט לא רצוי שישתגע. וגם מי שכן...)
כל עוד אתה דואג שהם לא יזיזו *חמץ* ממקום למקום, איןותן טל

מה לחשוש. דאגה בגדר הסביר. דאגות לא סבירות נכנסות לגדר "שמא תבוא חולדה ותעביר ממקום למקום" וכן הלאה.

מחילה, אבל גם עם ילדים אפשר לנקות חמץ בזמן סביר. הבעיה היא שמנצלים את פסח לניקיון כללי, ואז "מאשימים" את החמץ. בפועל 80 אחוז מהניקיונות בפסח, אין בינם לבין חמץ כלום. אז למה לעשות את זה בשבוע לפני חג? תעשו את זה בכל תאריך אחר בשנה... 

צר לי לבאס אותך,מוריה
אנחנו מנקים חמץ.
ובכל זאת זה לוקח מליון שנה.
רק לנקות כיסים ל5 נפשות זה שנתיים.
לנקות את המקרר עוד שנה.
ועוד לדאוג להמשיך את החיים כרגיל בין לבין.

לגבי הכותרת- זה משהו שצריך להקפיד עליו כל השנה. לא יעזור עכשיו להתחיל להקפיד.
הנה דוגמה טובה.ותן טל
אין צורך לנקות כיסים! בהנחה שאתם בני אדם מתורבתים וכל הבגדים עוברים כביסה במכונת כביסה,יוצא מכך שאפילו אם נגיד שיש חמץ בכיס שהוא כזית, הרי שבנכטנת כביסה הוא הפך ללא ראוי למאכל כלב (חד משמעית. גם כלב לא יאכל ביסקויט עם סבון ומרכך שהתרכך עוד ועוד בתוך מכונה עד שהפך לגוש דייסתי מגעיל ומלא סבון וכן הלאה...). ככה שאין שום סיבה הלכתית לבדוק אותו, ובמילא כל הפירורים מתבטלים בביטול חמץ.

היה ומצאתם גוש כזה בתוך פסח בכיס? שוב. אין סיבה בעולם שמישהו בעל דעה יכרסם אותו - זורק לפח ונגמר הסיפור. וגם אם יכרסם זה כאילו כירסם אבק פורח, החמץ הזה כבר בוטל.

לנקות מקרר לחלוטין לא שנה, ואני מדבר ממקררים מאוד עמוסים... אבל כמו שאמרתי נתתי חצי יום למטבח, שזה שליש מהזמן הכללי שנתתי. המטבח הוא באמת המקום הכי משמעותי. אז במקסימום יקח יום שלם. אבל אין צורך ביותר. אנחנו מכשירים את המטבח תוך יום אחד קרוב יחסית לליל הסדר, ובאותו יום עובדים על עוד מקומות בבית (ואנחנו גם כמו רוב העולם ממש לא מתמקדים רק בחמץ).

לגבי להזיז חמץ - דיברתי ספציפית בפסח, כי מקום שניקית כבר (ובגדרי הניקוי של כל מקום צריך כמובן לדעת את מקדם סכנת החמץ שלו. דוגמאות יש במסכת פסחים - בקצרה, ממש לא רמת סכנה שכל אמא ממוצעת מניחה כיום שיכול להיות. רמה הרבה יותר סבירה ונמוכה) אין צורך לדאוג שוב שהוזז אליו חמץ ולבדוק שוב.
יפה אמרת- אנחנו.מוריה
לא לכולם יש עזרה בניקיונות.
ואחרי יום מאתגר עם הילדים, לא תמיד יש כח לעבוד עד אמצע הלילה. ולא הכל אפשר לעשות בשעות הלילה.

ולגבי כיסים- זה ממש תלוי דיעה ועדה מסתבר.
כן. היו שנים שלא הגעתי לזה. אבל מלכתחילה זה עדיף.

וכל המשחקי ילדים. (שאת רובם פשוט מרימים)

בקיצור, זה לא כזה פשוט.

בע"ה שתתנסה תבוא לספר לנו איך עשית את זה.
אני אחזור שוב לכיסים -ותן טל

לא יודע איך בדיוק זה "תלוי דעה ועדה", כאשר יש דין מפורש מהו חמץ ראוי למאכל ומהו לא. האם ה"עדה" שלכן סוברת שכל דבר שאי פעם היה עליו שם חמץ, ולא משנה כמה שמותנאלפים ייסורי גיהונם ואקונומיקה נחתו עליו במשך השנים, כל עוד הוא חלילה נמצא בבית הוא "בגדר חמץ" שחייב ביעור? מצטער, אני מכיר הרבה עדות והרבה דעות הלכתיות ומעולם לא שמעתי דעה הלכתית מוזרה כזאת. ואני רגיל להרבה מאוד חומרות בפסח של עדות שונות (ובעיקר של העדה שלי עצמה) ובכל זאת, על חומרה שבה חמץ שאף יצור חי בעולם לא יאכל, צריך ניקוי - דעה כזאת לא שמעתי.

בכל מקרה, הרי ברור לך שגם אחרי ש"אני אתנסה" ואבוא לספר לך, עדיין יהיו לך התירוצים למה זה לא דומה ולמה אצלי זה ככה ואצלך זה אחרת - סבבה, זאת זכותך, אבל פעם אחת או שתיים תשבי באמת עם עצמך ועם בעלךותחקרו לעומק את כל נושא החמץ, ותראו מה "חומרות הגיוניות" ומה חומרות ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש רחוקות מהמציאות, שאין בינן לבין חמץ ולא כלום. 

בואי נגיד, שעדות שאוכלות קטניות בפסח, ומנקות ברבאק כל גרגיר חמץ מהכיסים של מכנסי הקיץ של הילדים שעברו כביסה ושוכבים אטומים בארון הגבוה כבר כמה חודשים - סיכוי יותר גבוה שהם אוכלים בפועל חמץ (גרגיר חיטה שהתערבב בקטנית, ולא מתבטל אפילו במליארד) מאשר מי שלא אוכל קטניות בפסח ומנקה באופן סביר ונורמאלי את הבית. 

ותתפלאי, למרות זאת ברי לי שבעתיד כאשר תהיה שוב סנהדרין, הם יעברו שוב על גזירת הקטניות ויפטרו אותנו מרבים מהחומרות שם, בטח לאור ההתפתחות הטכנולוגית דהיום. ההבדל בין קטניות לשלל "חומרות" אחרות, זה שקטניות הוא גזירת חכמים ממש, בת מאות שנים לפחות, ובעלת יסוד מוצק ואמיתי שהוכח בשטח (לכן גם מהאוכלים קטניות בפסח, המון למשל בוררים את האורז כמה וכמה פעמים, בניגוד לשימוש יומיומי), ואילו מלא חומרות אחרות (של ניקוי בכיסים וכן הלאה) מעולם לא הגיעו לספרי ההלכות המקובלים על עם ישראל.

ומחילה אם אני נשמע מעט תוקפני, זה לחלוטין לא ככה וכמובן שזכותך לנקות מה שאת רוצה ואני אפילו לא נגד ניקוי שהוא לא לחמץ בפסח (רוב הניקוי שאני אישית עושה לפני פסח, הוא ניקוי שלא קשור לחמץ אלא לכיבוד הורים ונחת רוח לאמא. את ניקויי החמץ העיקריים ההורים שלי עושים). 

והמציאות בסופו של דבר היא שיש גם רבנים, רבנים ממש, ולא מאלו שמקילים בהלכות וביראת שמיים - שהעידו בעבר על ניקיון הבית לפסח בזמן מועט ביותר, בגלל שהם מתמקדים רק במה שחייב. 

כיסים זה נראה לי קטע אשכנזי..אז אין קטניותיעל מהדרום
קראתי אותך.מוריה
אני מבינה מה שאתה אומר.

אבל זה לא תואם מציאות בשטח.

מה שצריך באמת לנקות, מיותר בהחלט להתחיל חודש לפני.

וכל מקום שילד מגיע אליו בחזקת מלוכלך מחמץ.

----
מיציתי את הדיון.

שנזכה להגיע לחג בשמחה. ובבריאות.
בדיוק.+mp8אחרונה
^^^יוני
אבל נשים ימשיכו עם ה"ניקיון אביב" הזה בתירוץ דתי
הלוואי!!!כתר הרימון
לא אוהבת את החג הזה. פשוט לא.
בקושי לשבת אני מצליחה להתארגן. אז פסח???
וכל מי שאומר שמספיקים ביומיים - חרטא, במחילה.

וגם את החג עצמו אני לא אוהבת, אז אין לי במה להתנחם...
הלוואי שהוא היה מן חג כזה שחוגגים אותו רק במקומות מסוימים, ואז אתה פשוט עובר מקום.

(ומלון זו לא באמת אפשרות! לא מבחינה כספית ולא אפשרי לארוז ולשהות במקום אחר כל כך הרבה זמן...)
^^^ לגמרי.בוז
האם הניקיון מוגזם?חדשדשדש

אם מסתכלים נטו על ההלכה. אפשר להסתפק בניקוי זריז של יום יומיים.
אבל, אני חושב שיש בזה צד של חיבה, בייחוד של נשות ישראל, להדר יותר, להקפיד יותר.

אפשר לבוא ולזלזל בזה. "אבק זה לא חמץ!!" "אני לא קורבן פסח" וכו וכו. וגם אני הייתי מזלזל בזה. אך היום אני רואה את זה אחרת. אני רואה את זה כרצון פנימי עמוק לעשות נחת לקב"ה. ולכן זה קצת חבל שצוחקים על זה.
אפשר לראות דבר דומה במנהג השרויה. שלמרות שרוב מוחלט של הפוסקים פוסקים שאין מה לחשוש לזה בכלל, בכל זאת המשנה ברורה כותב "ומ"מ מי שנוהג בחומרא זו אין מזניחין אותו" - במילים שלנו: "אל תזלזלו בו".

לגבי הכעס והמריבות, זה באמת בעיה. מאחל לך שהשנה יחול שינוי, והאווירה של ההכנות לחג תהייה נעימה

לכל האלה שמנקים מטבח בחצי יום- מוזמנים בחצי יום השני אלינויעל מהדרום
לק"י

זה לא שאני פנויה רק לניקיון. יש פה ילדים שצריכים טיפול, לבשל, כביסות.
הלוואי רק לנקות רצוף בלי הפרעות.
ועדיין זה יקח יותר זמן מחצי יום.

ועדיין אני לא מוותרת על פסח.
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לא נראה לי שאנחנו חולקים זה על זה 👍🏻צדיק יסוד עלום
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

עונה לדעתיחיה.מושקאאחרונה

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימוןאחרונה
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.

אולי יעניין אותך