אפשר לפרוק תסכול, וקצת להתייעץ?כי בשמחה תצאו.

קרה לי יותר מדי פעמים שנפגשתי עם בנות,

מקסימות קדושות וטובות לב, שאפילו אוהבות תורה.

אלא מאי - קשה להן מאוד עם צניעות בתחום הלבוש.

לא באתי ממקום מאשים, או ממקום שיפוטי וביקורתי,

אבל נראה לי יותר מלגיטימי לרצות אשה שלבושה ע"פ ההלכה,

ואפילו משתדלת להקפיד מעבר, ואפילו להדר בכך

(ומה לעשות, יש בי עוד כמה רצונות ותכונות. ממש לא בררן גדול).

נדמה שעד יום מותי לא אבין את גודל הניסיון של בנות בדור הזה,

ואין לי ספק שכל מילימטר (תרתי משמע) של התגברות הוא מלחמה,

והוא חשוב, יקר ורצוי בעיני השי"ת, ששמח על כל טיפת השתדלות.

ועדיין, מתסכל, מאוד מתסכל, ודי מצער

(ולרוב אני נאלץ להמציא שקר כל שהוא. לא כיף, מבטיח).

אין לי פתחון פה, ולא פתרון לב. מודה בפה מלא.

פשוט באתי לפרוק תסכול.

[למתעניינים - אני מברר על זה קודם,

ואפילו משתדל בשיא העדינות לפרט.

ואפילו הכי].

והתלבטות קלה, לנשים שבקהל:

לא נראה לי מתאים להעלות את הנושא הזה, באיזה אופן שהוא.

אני באמת אמור לוותר על קשר בגלל דבר כזה?

יש סיכוי שבאופן כל שהוא, עלום ונסתר, דברים ישתנו בגלל הבעל?

אם כן, מה עשוי לעזור לקידום תהליך כזה?

מה אתן מרגישות כשדבר כזה קורה לכן (או לחברות)?

מחילה אם זה פגע במישהו, לא הכוונה בכלל,

ותודה לעונים!

אממ אולי אני אשתףהפי
אני רוצה להתלבש צנוע סופר רוצה.
אני הולכת לחנויות בגדים ומתפללת לה" שאני אמצא כבר חצאיות במידה שלי יפות וצנועות .
במקום זה מה אני רואה המון חצאיות ושמלותת במידות שלי אבל מה קצרות?
אז כן זה נשמע תרוצים וכו אבל בנים לפעמים לא מבינים זה לא שהביאו לנו כמו אצל בנים מכנסיים ואמרו קחו מה הבעיה תלבשו.
אצלנו צריך לחפש את זה בנרות
זה לא זהו אני הולכת צנוע.
רק השבוע הייתי בחנות שאני מאוד אוהבת מצאתי 8 שמלות במידה במחיר והכל פשוט יפות!!! אבל מה החלטתי לפני שאני קונה הפעם קצת יותר ארוך ולא מתייאשת. כי אני רוצה להתחזק בזה אז העפתי אותם.
ואיזה תחושה מבאסת זאת לדעת שאם זה היה טיפה יותר ארוך רק טיפה יותר ארוך זה היה מושלם.
אם פעם הייתי נכנסת לחנות וקונה חצי ממנה היום גם אם אסתובב בכל הקניון אולי אמצא רק משו שגם הוא לא ואו
כאילו רציני אם היה אפשר לקחת את הארון שלי ובמקביל שהיה לי ארון בידיוק כזה עם בגדים בידיוק כאלה רק צנועים יותר ברור ליייי אין לי ספק בכלל שהייתי בוחרת בצנוע.
לפעמים באמת אני לא מבינה מה רוצים ממני עם הנסיון הזה התפללתי על זה אני כל פעם הולכת לקניות אופטימית וחוזרת בבאסה זה לא צריך להיות ככה.
אני רואה בנות שהולכות צנוע וברור שזה יותר יותר יפה ובחורה שהולכת פחות צנוע זה לא אומר שהיא לא רוצה בזה זה לא הנקדד
קצת שיתפתי שתבין אולי את ההרגשה
ברור שאסור להתייאש... מה אני יגיד לך
וזכותך המלאה ואשרינו שמעודדים את הצנוע.

^^^ רק רציתי להוסיףמתן תורה
שאני מזדהה עם @כי בשמחה תצאו. , פשוט אני גם שואף ביני לבין עצמי לסגל מבט כזה של לקחת את התשומת לב לכל הדיוקים הקטנים ולהשתפר בהם בעצמי ולהתעסק בעולם הרוחני שלי, וזה יכול להיות מנוע גם למי שנמצא סביבי-

ונראה לי שבזוגיות כשבחורה רואה שלא מחפשים אותה על הדברים הקטנים, ונותנים אמון בזה שכל דבר דורש בירור ותהליך ויש קשיים ומורכבויות, זה באמת נותן חופש להגיע למצב האידיאלי בצורה אמיתית ולא דרך כפייה, או כי הרב אמר....

זה גם נכון בכל מערכת יחסים מכל סוג שהוא, שהדרך להשפיע היא דרך זה שאני מתמקדים בעבודה אישית שמקרינה כלפי חוץ...-

אני חושב גם שכל אחד יכול לראות על עצמו שהוא לא היה רוצה שיתחילו להעיר לו על נקודות חולשה ולתפוס אותו הקטנות, גם אם זה הכי צודק- בקשר משפחתי וזוגי זה נראה לי ממש קריטי
נכון ממשהפי
זה נכון לגבי גברים, אם אתה ערס או תל אביביהדוכס מירוסלב

אם אתה מחפש מכנסיים שהם בלי קרעים, ולא סקיני (ומאידך לא מוזנח של אחד שגר בגבעות) אתה גם לא תמצא.

ובכל זאת מסתדרים

הקושי זה לא רק למצוא.שיר ממעמקים

לי אישית מאוד קשה עם צניעות. קיץ, חם לי. טיול, לא נוח לי. ואני צריכה להסחב עם החצאית הארוכה הזו? אז לובשים עד הברך.

חם?הדוכס מירוסלב

בתור גבר שהולך *תמיד* עם מכנס ארוך עד הקרסול, ועם גופיה וציצית ועל זה עוד חולצה שרוב השנה היא גם ארוכה, לא נראה לי שהתירוץ הזה תופס אצל בנות. ועוד אני מאלה שחם להם כל הזמן...

הרוב גם ככה לא הולכות עם חצאית עד הרצפה, וזה בטח פחות מעיק.

נראה שלא הבנתי בכלל למה הגבת לי, או שלא הבנת את מה רציתי להגיד

אחי היקרחידוש

רק רוצה לציין שאני מאוד אוהב את סיגנון ההתבטאות שלך.

אשריך צדיק!  חיבוק

בע"ה הקב"ה ישלח מהר מישהי שלא תצריך אותך להתפשר

(מעניין אם בנות יעדיפו שהבחור יעלה את זה מאשר שהקשר ייחתך).

^^^חיפושית~
מצטרפת לדברים
חותמתחיהל'ה
אני רק שאלהקוד אבל פתוח
אם אתה מבין שזה כל כך קשה להן, למה זה כל כך משמעותי בשבילך?
מה השאלה?חידוש

אם קשה להן בצניעות, זה מוריד מהחשיבות שלה? וזה באמת חשוב..   לא הבנתי את הקשר (ותתחדש על החתימה )

הוא לא אמור לחפש מישהי מושלמתקוד אבל פתוח
ברור שגם לו יש נפילות כמו (כמעט, לפי האדמור הזקן) לכל אחד, אז למה הוא מחפש משהו שהוא לא מעיד על האופי לטענתו.

אני אישית מאוד מאוד מאוד מעריך את בנות עם חצאיות ארוכות, בגלל שאני יודע שזה נסיון כל כך קשה להן. אבל אני לא אסנן על זה.

(ותודה, הגיע הזמן להתחדש)
כמה שאתה צודקמגיבה חדפ
לא חושב שמישהי צנועה היא מושלמתברגוע

צניעות זה הדבר הכי חשוב אצל האשה, לכן זה אחד הדברים שצריך לבדוק בשידוכים.

ויש הרבה בנות צנועות וגם להן יש נפילות בתחומים אחרים,

כך שזה לא מעיד על מושלמות.

לא אמרתי את זהקוד אבל פתוח
אמרתי שאם לטענתו זה לא סותר 'קדושה טוב לב ואהבת תורה'. אז למה הוא מחפש את זה?

אז למה כן לסננן על פי זה?
אוקי זה צריך לשאול אותוברגוע

כי זה ערך בפני עצמוחידוש

כי זה מה שה' רוצהכי בשמחה תצאו.

ברור שההכרעות של האדם מעידות על מי שהוא.

ברור שאם אדם בוחר לנהוג לא על פי רצון ה' זה מעיד עליו.

נכון, זה קשה, זה לא פשוט, ובחיים אני לא אבין עד כמה.

אבל הצדיקות שכן עומדות בזה - ודאי זה מעיד עליהן!

זה ודאי סותר רבדים מסוימים מקדושה, אהבת תורה, וכן, אפילו טוב לב.

האמת, הן גם פחות מקסימות אותי, ברמה האישית.

זה לא אומר שהן, חלילה, פסולות (איזה מילה מזעזעת...),

ואין בהן שום דבר שנוגע בקודש.

יש מדרגות בזה, ויש גם סף, שנקרא ההלכה.

מותר לי, כמי שמשתדל בכל כחו לעשות מה שה' רוצה,

לבקש שתהיה לי אשה שתשתדל בכל כחה לכך ותחנך את בנינו לכך בע"ה

כמה סיבותmatan

א. נפילות יש לכולם. יש הבדל בין ליפול גם אם הרבה לבין ללכת עם הנפילה ברחוב כל יום.
בזה צניעות שונה בהרבה מנפילות אחרות. זה לא ממקום שיפוטי, אבל מי שמציג את עצמו בגלוי כמי שנופל,
זה אחרת ממי שנופל פה ושם. כולנו נופלים וכולנו טועים, מעטים מאיתנו מסתובבים עם שלט "אני נופל בX".

פה יש קושי גדול בנושא של צניעות, שבו מצד אחד- נפילה בזה היא נפילה של הסתובבות ברחוב עם אמירה של "אני נופלת",
ומצד שני מבינים שהניסיון באמת גדול מאוד.

אבל זכותו של אדם להגיד, אני רוצה להתחתן עם מישהי שכרטיס הביקור שלה הוא לא "לא עומדת ברף ההלכה הבסיסי".

ב. גם בנסיונות מסויימים מותר לרצות אנשים שהתגברו על הניסיון ולא בתוכו. זה בסדר שלאדם יהיה רצון שבן הזוג שלו יהיה במקום מסויים מבחינת נסיונות מסויימים. באותה מידה גם שמירת שבת יכולה להיכנס להגדרה שלך. או למעשה כל דתי בלב.
ההלכה מלאה בנסיונות לא פשוטים. לאנשים שרגילים לשבת כיום פאן זה ניסיון גדול להמיר את השבת ביום של קדושה ומנוחה. אז גם מחללת שבת שהלוואי והייתי יכולה אבל ממשיכה לחלל שבת זה בסדר? לא פוסלים?
מותר לרצות אנשים שנמצאים במקום מסויים מבחינת נסיונות ומותר לפסול על זה.

ג. יש הרבה בנות שחיות ככה מתפיסה, ולא רוצות להתשנות. או בנות שלא מודעות לנושא ואי אפשר לדעת מה יהיה אחר כך כשהן ילמדו שהן לא על פי ההלכה. כשאתה יוצא עם מישהי שיש לה כבר לבוש צנוע, אז לפחות אתה יודע שזה קיים אצלה.

ד. ואולי פחות יאהבו את זה, אבל לדעתי זה חשוב.
אם זה ניסיון כלכך גדול, אפשר לעזור בו. להוסיף "לא לשמה" אמנם, אבל זה משמעותי.
אם כל בחור תורני יסכים לקבל את חוסר הצניעות של מדוייטת, אז יש שני נזקים עיקריים:
הראשון- זה הופך לנורמה תקינה, זה נתפס כמשהו לא בעייתי באמת, כי אם זה היה בעייתי באמת אז היו פוסלים על זה.
ואז אנחנו חוזרים לבנות התמימות של ג' שחושבות שזה לגיטימי ובסדר, כי "פלוני התחתן עם פלונית והוא כזה דוס וגם היא לבושה ככה"...
השני - זה מחנך את הילדים של הזוג הזה שצניעות זה משהו שאפשר להתפשר עליו כי "ככה אמא הולכת ואנחנו בית דוסי".
אם בנות היו יודעות שבנים פוסלים על זה, זה היה עוזר ומדרבן אותן והיינו חיים במקום אחר בשפה ובשיח על צניעות,
וגם להן היה קל יותר(אמנם פחות "לשמה") כי היה להן ברור שבלבוש X את לא תתחתני עם מישהו תורני ורציני.
אבל זו אחת הבעיות בציבור, שנתפס שצניעות היא לא חובה והיא לא באמת מעניינת את הבנים ואת הבנות... 

אהמ.קוד אבל פתוח
א. אני לא אכנס לדיון הזה, כי בתור גבר אני לא באמת מבין את הנסיון. אבל עצם העובדה שיש המון בנות, שהתורה ומה שהתורה אומרת זה ערך חשוב עבורן, ועדיין הנושא הזה מאוד קשה להן. דבר שני ההגדרה נפילה לא מדוייקת כי אם הולכים לפי הדיעה המקילה, זה עומד בסטנדרטים של ההלכה.

זה בסדר להחליט שזה לא מתאים על בסיס כל סיבה, השאלה אם זו החלטה נכונה. אפשר להחליט גם לא לצאת עם בנות שיש להן עיניים כחולות. ומדובר על בנות צדיקות, לכן לא מדובר על בנות שזה משהו שמעיד עליהן באופן כללי.

ב. למה דווקא הנסיון הזה? שלא אני ולא אתה מבינים כמה זה קשה (בגלל שאנחנו גברים).

ג. נכון, התופעה נפוצה אבל לא על הבנות האלה דובר כאן.

ד. הראשון:
1. אני לא חושב שאני צריך לחנך את העולם או את אישתי.
2. לא להתחתן עם מישהי בגלל מה יגידו? באמת?
השני:
זה טיעון שאני באמת מאוד מקבל, ומאמין בו, אבל כשמדובר על פרט יחיד לעומת מכלול של דברים, ויש על מי להסתמך. אני חושב שזה trade off ששווה את זה.

מהשיח שאני שומע מבנות זה ממש לא ככה.זה ממש לא היחס לצניעות. ומימלא דבר כזה רק מזיק לדעתי...
אהמmatan

א. לא אמרתי שאין הרבה בנות שאכפת להן מתורה ומההדרכה שלה שלא עומדות בזה. ההפך. אמרתי שיש חילוק בין דבר שהוא חיצוני לדבר שהוא פנימי.
לבוש הוא "כרטיס הביקור" של האדם. זו ההצהרה שלו על עצמו ועל מי שהוא כלפי החברה.
לבוש שאומר "אני לא עומדת בגדרי ההלכה" הוא אומר משהו, גם אם האמירה מגיעה בגלל קושי גדול ולא מתוך זריקה של הערך הזה.
ההגדרה של נפילה כן מדוייקת. כי לפי גדרי ההלכה יש בסיס מסויים שמחייב ואנחנו מדברים על לא לעמוד בבסיס הזה.
הוא לא מדבר על לפסול על בנות שלא הולכות במקסימום חומרה הלכתית, אלא על בסיס הלכתי שאין דעה בפוסקים שמקילה יותר ממנו. 

ב. כי הניסיון הזה הוא ניסיון שמשפיע על כל החיים וצריך לחיות איתו כל יום כל הזמן? מי שאכפת לו באמת מצניעות יכאב לו כשהוא רואה אדם קרוב אליו כל-כך שנופל בזה כל הזמן. אז מי שיש לו "קהות חושים" ביחס לצניעות, זה לא מטריד אותו וככל הנראה באמת לא יפריע לו(כמו לצערי רבים מבחורי ישראל היום). זו לא נקודה שעולה אחת לשנה, זו נקודה שתעלה כל בוקר וכל ערב וגם אין לו זכות להאיר את הנקודה הזו, כלומר- זה לבחור לשתוק בנושא הזה לכל החיים... נראה לי הגיוני להחליט שזה לא מתאים לך.

ג. התופעה הזו מוזנת מההתנהלות שלנו כציבור וכחברה. העובדה שיש בנות שנתפסות כ"תורניות ודוסיות" גם בלי צניעות חיצונית בסיסית מזינה את הבנות הללו, שחלקן זורקות את הערכים הללו כאידאל וחלקן פשוט תמימות ולא מכירות את התחבטויות הנפש של אותן "דוסיות" שנלחמות על כל סנטימטר.

ד.
1. יש לך חובה גדולה כלפי כל העולם. אתה לא יכול לחנך אף אחד, בטח שלא בצורה "מחנכת" אבל אתה כן חלק מחברה ויש למעשים שלך השלכות לגביה. כלומר, אתה מחנך כל הזמן את העולם, לא שואלים אותך, מסתכלים עליך ולומדים ממך(כמו כל אחד אחר), אתה יכול לזרוק את האחריות אבל היא עדיין קיימת.
2. קודם כל, לא "לא להתחתן" אלא "לא לצאת", וזה גם לא "לא" מוחלט על בחורה, אלא לא לצאת כל עוד היא במקום מסויים של קיום מצוות.
דבר שני יש "מה יגידו" ויש "מה יגידו". יש מה יגידו שהוא באמת פגום כי השורש שלו פגום(מה יגידו על להתחתן עם מעמד כלכלי כזה או אחר) ויש מה יגידו שהוא אמיתי כי זה באמת לא שייך מצד האמת כמו מה יגידו על להתחתן עם גויה. אם זה מה שנשאר בשביל למנוע מיהודי להתחתן עם גויה, שיהיה לא להתחתן בגלל מה יגידו.
דבר שלישי זה בכלל מה יגידו אחר לגמרי. לא "מה יגידו" עליי, אלא איזה היתר ילמדו מזה לעצמם אחרים. וזו חובתנו כלפי אחרים לשים לב לזה. לא יודע אם אפשר להיות מושלמים בזה, אבל בהחלט צריך להשתדל.

בסופו של דבר אנחנו בונים חברה ויש לנו כוח להשפיע, הוא אולי לא יכול להפוך את העולם אבל בהחלט יכול להזיז דברים.
אם בחור תורני ורציני יוצא ומתחתן עם בחורה שלא מקפידה על ההלכות אנחנו בונים חברה שבה עולם התורה אומר "צניעות זה לא קריטי, זה נחמד שיהיה". אני לא מדבר פה על שיא החומרות, אני מדבר על בסיס ההלכה שמוגדר בצורה פשוטה וברורה. וקצת לא ברור מי לדעתך מתיר פחות ממנו... 

נקודה ג. מאוד חשובה! וזה מה שכואב לי הכי הרבה!לב אוהב

שנוצר מצב שבנות שלא הולכות בצניעות לפי ההלכה, נתפסות כתורניות,

ונותנים לזה איכשהו לגיטמציה בציבור..ואיכשהו מעלימים עין.. 

או שבאמת יש איזה מין תמימות שזה בסדר. 

אהמממותן טל
לא מעוניין להיכנס לעובי הדיון הזה שנלעס בפורום הזה בשנים האחרונות בממוצע פעם בחודש, אבל רק אזכיר שהדיעה המקילה ביותר בהלכה, גם לפיה החצאית/שמלה חייבות לעבור את הברך בכל מצב (ישיבה, עמידה וכו'). אני מאמין שעל זה הבנות מדברות, בטח לא על הדעה הרווחת והמקובלת על רוב פוסקי ההלכה שלפיה חייבים בכלל עד הקרסול - אם היו מדברים על זה, היה יוצא אחוז מאוד מאוד קטן של בנות תורניות...

אההמממכי בשמחה תצאו.

השאלה היא מי היה יוצא עם האחוז הקטן שהיה יוצא...

מי שזה חשוב לו.ותן טל
אם לא הייתה דעה מקילה בפוסקים, ייתכן שמספר אלו שזה היה חשוב להם היה עולה ואז אולי היו יותר בנים כאלו מבנות כאלו, או בדומה למה שמתן כתב, גם בנות היו יותר ויותר נוהגות כך.
הכרתי כמה בחורים שלא התפשרו על הדעה הזו..לב אוהב

ש"דרשו" רק חצאיות עד הקרסול.. 

הלוואי הלוואי וזאת הייתה אופנה וזה היה ברור ללכת ככה אצל הרבה בנות ולא רק אצל המחמירות.. 

דברי טעם אמרתחיפושית~
לא מוריד מהחשיבותילדת המדבר
רק שם את התחום הזה בפרופורציות נכונות.
כמו שלגבר יש רצון לראות, ככה יש רצון לאישה להיראות- אז תבין את הקושי.

לדעתי יש דברים שאפשר להתפשר עליהם...

האם היית מתפשרתותן טל
על בחור שמפגין יום יום ברבים את "רצונו לראות"? (מדבר על המושג שאת הבאת... שאצלך מקביל לרצון להיראות אצל אישה ויש דברים שאפשר להתפשר וכו'...).

אגב, שתדעי, רוב הבנים התורניים באמת שיוצאים עם בחורה שהולכת עם חצאית רק עד אחרי הברך ולא עד הקרסול, כבר עשו התפשרות מאוד מאוד גדולה, בזה שהם נסמכים על דעת יחיד בהלכה, גם אם יחיד משמעותי מאוד (המשנה ברורה, ובשמו המוכר יותר, החפץ חיים, ובשמו האמיתי: רבי ישראל מאיר הכהן מראדין ). ככה שהם כ-ב-ר מתפשרים, על מה עוד את רוצה שיתפשרו? (ואכן אני מכיר בנים שלא יסכימו להתפשר על זה ויצאו מראש רק עם בנות עם חצאיות עד הקרסול, מה ששמעתי שיש בנות שקוראים לזה חצאיות מטאטא).
איזה כיף לשמוע דעת אמת.. לב אוהב

כנראה שלא...ילדת המדבר
אבל ההקבלה שעליה דיברתי היא בקושי הזהה- לא במעשה או באיסור. אצל גברים זה איסור תורה של ממש ולא נעצר רק שם- לכן זה שונה (וגם עזוב איסור תורה, כדי ליצור זוגיות בריאה- צריך שמירת עיניים).

ולהתפשר על חצאית אחרי הברך, זו לא התפשרות כי זו עדיין ההלכה.
אני לא אומרת לו שהוא צריך לוותר על דברים שהוא מאמין בהם, רק שיבין שיש מציאות מסויימת ולא בטוח שהוא לגמרי יקבל מה שהוא רוצה (ובחורה לא נבחנת רק עפ"י בגדים וזה עצוב שנותנים על זה דגש כבד, יש עוד מיליון נתונים שצריך לתת עליהם את הדעת).
כדי ליצור זוגיות בריאה צריך גם צניעות..חיפושית~
סיוג קטןאיך אפשר לעזור?
זאת לא הבחורה שנמדדת על פי בגדיה, אלו בני האדם.
מיום שאדם וחווה התכסו, הבגד הפך לסמל. כל בחירה במה לכסות וכמה לכסות את גופי - היא בחירה שמתחילה מתוכנו ומתגלה בחיצוניותנו.
לא רוצה לפתוח פה דיון על זה, אבלחידוש
עבר עריכה על ידי חידוש בתאריך ז' בניסן תשע"ח 17:32

רק בגלל שהזכרת את המ"ב, אתה מוזמן לעיין שם בפנים ולראות שהוא בכלל לא התכוון לזה.

נראה שטעו בזה רבים וטובים. כשהוא כותב שם “והוא עד החלק שנקרא [ברך]” כוונתו להגדיר מהו השוק, שאמר שעד אליו [ולא עד בכלל] לא צריך לכסות את “פרסות רגליה”, ולא בא להגדיר מהו המקום המותר בגילוי. כך ברור כשמש מדקדוק הלשון לכל מי שיעיין היטב בלשונו. וכך גם מיושבת התמיהה העצומה על דבריו לפי ההבנה הרגילה,שבאמת ממקורות אין ספור בתנ”ך ובחז”ל, וכן כל הפוסקים, מוכח שהשוק הוא למטה מהברך, וכמובן שהמ”ב לא יחלוק על כל אלו ועוד בלי לציין זאת. וכל זה ברור כשמש למעיין.

ואוסיף לא ממקום שיפוטי אלא באמת מכאב לב,שמי שרוצה לקיים באמת את רצון ה' ולא רק לסמן וי שיש *אולי* איזו דעה אחת מאלף (וכנראה שגם זה לא, כנ"ל) שיש "לסמוך עליה", תקח לתשומת ליבה את הנקודה הזו.

@כי בשמחה תצאו.@matan@{ר}ציני וכל השאר..

אח"כ חיפשתי בגוגל סימוכין לכך וב"ה מצאתי

http://www.keter-malchut.co.il/BigdeyTifartech.html (בעיקר בסוף)

הרב אבינר: חובה ללבוש חצאית ארוכה - סרוגים

אפשר לדון בדעת במשנ"בmatan
אבל יש פוסקים שהבינו כך וזו ההלכה המינימלית ביותר. כמו בכל דבר ראוי שיהיה מקסימום ולא מינימום אבל היחס הוא אחר.
אלה שהתירוחידוש

נתלו במשנ"ב. וכיון ש(כנראה) לא זו כוונתו, ממילא נפל פיתא בבירא

גם אני שמעתי את ההסבר הזה לפני כמה שניםלמה לא?

ופעם אחת החלטתי לעיין היטב בלשונו, ומאז הפירוש הזה מרגיז אותי נורא:

א. בפמ"ג ש(גם) אליו מפנה שער הציון כתוב: "והוי יודע לשון שוק היא מארכובה (מקורות...) נמצא כל הרגל עד ארכובה שקורין קניא שם, במקום שהולכין יחף ומגולה אפשר אין חשש".

ב. למה המשנ"ב היה צריך להוסיף את הסוגריים? "וכן בפרסות הרגל עד השוק [והוא עד המקום שנקרא קניא בלשון אשכנז], במקום שדרך לילך יחף מותר לקרות כנגדו". מה היינו חושבים, שהשוק זה כף הרגל? אז מה היה נשאר לגלות?! 

(כל הנ"ל בלי קשר להלכה. אני בן ומה שמעניין אותי זה הפשט במשנ"ב 😌).

--למה לא?

(ההוכחות האחרות שמובאות בקישור אפילו עוד יותר מעצבנות אותי, אז אני לא מעז להתייחס. אפשר לחלוק על המשנ"ב, אבל זה לא בסדר להגיד בשמו מה שהוא לא אמר)

..חידוש

@פלוני מפונפן נראלי פעם הבאת קישור על הנושא

לא זוכר...הדוכס מירוסלב

יכול להיות, אבל לא ממש זכור לי משהו על זה.

בכל מקרה אבל ברור שזה דעה שהיא, לכל הפחות נראית, יחידאית.

משום מה אנשים אוהבים לפסוק ככה... האם זה נקרא פוק חזי כשיש הכרעה (אחרי רבים)? לא, כי פוק חזי זה בזמן ספק.

זה נכון גם לעוד דברים שנפסקו ככה והציבור נגרר אחריהם למרות שאין בכלל מקום להתיר (לא נפתח פה את העניין, זה יצור מלחמה ).

עזוב לאשכנזים... איזה ספרי יכול ללכת אחרי ההכרעה הזאת? כל גדולי ספרד פסקו אחרת (מניח שיש מי שילך כמו בשיטה של פוסקים מסויימים, אבל הם נדחו בעשר ידיים)

אם כבר הזכרתלמה לא?

ביביע אומר (בתשובה של המכנסיים) כתוב בהתחלה שהחצאית צריכה להגיע עד הקרסול. אבל בסיכום כתוב:

וכן אין להתיר לכתחלה לבנות ישראל ללבוש  מכנסים , משום  שהן בגדי שחץ ופריצות. ובנות הלובשות חצאיות קצרות או שמלות קצרות למעלה מן הברך, צריך להשתדל להשפיע עליהן בדרכי נועם ללבוש חצאיות או שמלות צנועות,  באופן שמכסות את הברכים גם בעת ישיבתן. ובמקום שלא ישמעו לנו הבנות ללבוש חצאיות או שמלות המכסות את הברכים, יש להעדיף מכנסים על חצאיות ושמלות  קצרות, עד שיוכלו להשפיע עליהן ללבוש בגדי צניעות ככל בנות ישראל הכשרות  והנלע"ד כתבתי. בכבוד רב עובדיה יוסף ס"ט

מה הפשט?

.

(אני שואל באמת. כשלמדתי את התשובה בישיבה נתקלתי בזה והופתעתי. וכנ"ל בלי קשר למה הלכה)

לא יודע, לא למדתי את הסוגיא מההתחלה אף פעםהדוכס מירוסלב

אבל נראה לי שהרב עובדיה במקרה הזה סומך להתיר על הדיעה הדחוקה. מדובר הרי בדור בעייתי.

או ששאלת למה עדיף מכנסיים מחצאית של חילונים? לא נראה לי שכאן המקום לבאר את זה...

אבל נ"ל ברור פה שהרב עובדיה כותב שפשוט מכנס יותר טוב מחצאית שמעל הברך, ולפחות חצאית אחרי הברך זה יותר טוב ממכנסיים (כלומר שאפשר לסמוך על החפץ חיים בדיעבד). לא שזה לכתחילה...

(אל תשכח גם שהרב עובדיה זצ"ל היה כח דהיתירא גדול מאוד!)

שכוייחלמה לא?
עבר עריכה על ידי למה לא? בתאריך ט' בניסן תשע"ח 02:46

הפתיע אותי, כי אם המשנ"ב טועה, חשבתי שמכנסיים אמורות להיות עדיפות.

לא הבנתי למה זה תלוי בדעת המשנ"ב?הדוכס מירוסלב

כל הדיון של הרב עובדיה זה על דיעבד ובמישהי שלא תקבל...

למה צריך להגיד שהמשנ"ב טועה? נראה לי שברור שלא מדובר בכלל על דעת המשנ"ב.

חצאית קצרה מעבר למה שהמשנ"ב אמר (כלומר לא מכסה את הברך בישיבה), זה בוודאי פחות צנוע ממכנסיים לא צמודים

אני אסביר את ההגיון שלילמה לא?

כמו תמיד, אתה לא חייב להסכים

(אני מדבר רק על מכנסיים רחבות)

אם לא מקבלים את דעת המשנ"ב (או יותר קיצוני- אומרים שזו לא הייתה כוונתו),

אז חצאית שלושת רבעי אסורה מדינא דגמרא.

ומכנסיים?

הרב עובדיה מאריך להוכיח שאין לא ילבש. אבל:

"מכל מקום מודה אני שאין להתיר כאן לכתחילה לבישת מכנסים אלה לבנות, כי בגדי שחץ הן, ומעוררות תשומת לב מיוחדת לרואיהן יותר מאשר שמלה או חצאית רגילה, ומביאות לידי הרהורים רעים. ואין לבנות ישראל הכשרות ללכת בהן כלל. ובפרט במכנסים המהודקות ממש על הגוף שגורמות הסתכלות והרהורים רעים ביתר שאת." 

שזה "לא צנוע" אמורפי כזה. "נישט שייך".

על פניו דינא דגמרא היה אמור לנצח

חח היה לי פעם צילום של איזה מדרש עלוםהדוכס מירוסלב

שמסביר שצניעות לגבר זה גם בלי חיתוך איברים. בעדות המזרח היו מקפידים על זה ויש בודדים שלובשים בגלל זה מעיל ארוך היום...

אז מכנסיים זה לא "נישט שייך" כל-כך. פשוט פחות חמור מלחשוף לגמרי...

אם תמצאלמה לא?

אני אשמח לראות.

ועדיין,

מדרש נגד דינא דגמרא,

ועוד מדרש שהרב עובדיה לא הזכיר... אפאטי

אם לא הייתי פוחד שיזרקו עלי עגבניות, הייתי אומר שלפי הרב עובדיה אפשר לסמוך על המשנ"ב, אלא שמכיוון שהרבה חלקו עליו צריך להחמיר לכתחילה, ולכן הוא כתב בתחילת התשובה עד הקרסול.

אבל כולם אומרים שלספרדיות אסור...

מצד שני מכפת'לי, אני בכלל אשכנזי כאילו מוציא לשון

רגענפש חיה.
תגיד מה הרב עובדיה אומר
בזכותךלמה לא?

הלכתי לקרוא את התשובה שוב

בסעיף א' כתוב כך:

וברור שירך חמור יותר משוק, שהירך למעלה מן הברך, והשוק למטה ממנו. (עי' תוס' מנחות לז. בד"ה קיבורת. ורד"ק שופטים טו, פסוק ח. ובתשובת רעק"א מה"ת (סי' כח), ובשו"ת צור צור יעקב ח"ב (סי' א). ודלא כהפמ"ג סי' עה במשב"ז סק"א. ואכמ"ל).

...ועי' בדברי חמודות (פ"ג דברכות אות קטז). וע"ש. ועכ"פ שוק וירך בודאי שהם מקומות המכוסים" .

ובסוף התשובה:

וכן אין להתיר לכתחלה לבנות ישראל ללבוש  מכנסים, משום שהן בגדי שחץ ופריצות. ובנות הלובשות חצאיות קצרות או שמלות קצרות למעלה מן הברך, צריך להשתדל להשפיע עליהן בדרכי נועם ללבוש חצאיות או שמלות צנועות,  באופן שמכסות את הברכים גם בעת ישיבתן. ובמקום שלא ישמעו לנו הבנות ללבוש חצאיות או שמלות המכסות את הברכים, יש להעדיף מכנסים על חצאיות ושמלות  קצרות, עד שיוכלו להשפיע עליהן ללבוש בגדי צניעות ככל בנות ישראל הכשרות  והנלע"ד כתבתי. בכבוד רב עובדיה יוסף ס"ט

עכשיו אני כבר מפקפק בתירוץ שכתבתי. :/

כנראה ההגיון של הרב עובדיה שונה משלי. שוין

מה הבנת? אני מוכנה לומר לך מה אני הבנתינפש חיה.
אני אדאג שלא תקבל עגבניות.
כשאני פה לא עושים דברים כאלו
כך:למה לא?

לפי הרב עובדיה עדיף חצאית ארוכה, אחרי זה חצאית עד אחרי הברך, אחרי זה מכנסיים, אחרי זה חצאית מיני.

מה שקשה לי:

לפי הרב עובדיה אין במכנסיים לא ילבש. אבל בכל זאת אסור ללבוש אותם, כי הם לא צנועים.

ומה המקור שהם לא צנועים? המנחת יצחק שליט"א והישכיל עבדי ע"ה, מגדולי הפוסקים בדורנו.

ולמה חצאית אחרי הברך (בלי גרביים, או גרביים שקופות) אסורות (לפי תחילת התשובה)?

כי לפי הגמרא זה איסור גמור.

מקווה שהצלחתי להסביר את השאלה...

(תודה כבר אחרי איסור חמץ, ולא כולם מקפידים לקלף את העגבניות... מוציא לשון)

רבנו תקשיב תקשיבנפש חיה.
אני חושבת שמה שהוא התכוון זה בלי הפלפולים מה ארוך ומה קצר ולפי מי.

העניין כזה: אסור ללבוש קצר מעל הברך כי זה שחץ ולא צנוע. אוקיי? יפה.
שלב ב- מי שכבר לובשת קצר (= מעל לברך) יש להשפיע עליה שתאריך אותה.

אם אין עם מי לדבר- עדיף שתלבש מכנסיים
(הבנה שלי- למרות שהם שנחשבות כלי גבר, השיקול להעדיף אותן הוא- הן מכסות את הברכיים ובכלל את הרגל וככה הצניעות נשמרת)
על זה אני שואללמה לא?

למה לא לשכנע בנות עם חצאית שלושת רבעי, לעבור למכנסיים.

כי להביא אותם למצב של כלי גבר לכתחילא זהבעיהנפש חיה.
המ,למה לא?

תראי, אני לא מנסה להתווכח.

פשוט כל התשובה שם היא בדיוק הפוך - להסביר שאין איסור כלי גבר.

http://img.tapuz.co.il/forums/9427473.doc

(בשקט בשקט אני אגיד, שאם יש איסור כלי גבר, אז אסור לבנות

ללבוש מכנסי פיג'מה

לעשות שיעורי ספורט עם מכנסיים, למרות שאין גברים,

ללבוש מכנסיים מתחת לחצאית, בטיול או ברכיבה.

ורוב הפוסקים מתירים..)

(ראית גבר יוצא להילחם במכנסיים פיג'מה? כי אני לא....)נפש חיה.
(מתחת חצית ארוכה בלבד אין בעיה וזה אפילו מעליותא. ראה את התימניות פעם. היהלהן מכנסיים מיוחדות לנשים-מתחת חצאית או שמלה ארוכה בלבד.).

אנחנו לא מתווכחים
אנחנו עושים פה שיחה
אני מסכים איתך,למה לא?

וגם הרב עובדיה, תראי:

"ועוד שאפילו אם אינן עושות כן להגן מהצנה והחמה, יש לומר שאין בנידון דידן משום לא יהיה כלי גבר על אשה, מכיון שיש  הבדל ניכר בין מכנסי גברים למכנסי נשים, שמכנסי הנשים עשויות ממיני צבעונים שאין האנשים לובשים דוגמתן כלל. (ע' בשו"ת הרשב"א ח"ה סי' קכא). וגם עשויות בצורה שונה משל מכנסי גברים."

זו אחת הסיבות שהוא מקל 

אבל המנחת יצחק לא אפאטי

אני מסכים שיש הבדל בין מכנסי פיג'מה לשני הנושאים האחרים, אבל הרב יעקב אריאל לדוג' מתיר גם בהם.

ולפי מה שאחותי סיפרה, באולפנות בשיעורי ספורט לובשים מכנסיים...

אצלי באולפנה רובא דרובא היו מתחת חצאית במכנסייםנפש חיה.
כנל ההצגות
טיולים
וכולי

מצד הייצוג של מכנסי גבר גם אני מסכימה.
אני עצמי
לובשת לפעמים
מכנסיים שניכרות של נשים
מתחת חצאית ארוכה (-עד הקרסול)
תודה על זה למה לא?

נחמד לדעת מה קורה באמת. ומטבע הדברים בנים לא יכולים לשאול שאלות כאלו... מסמיק-מוציא-לשון

היום אני יודעתנפש חיה.
שזה פתח בעייתי.....
כי החצאית מתקצרת מעל המכנס עד שהיא נעלמת כמעט כליל לצערנו ולבושתנו.

לכן התקנון היה כזה שהחצאית לא תעבור את הברך בשום מקרה אם יש מכנס תחתיה (- כשאפשר מכנס למשל בהצגות)
(לא הצלחתי לפתוח את הקובץ ששלחת....)נפש חיה.
והערונתלמה לא?

כל התשובה שם - מסעיף ב' עוד י"ד - זה להסביר שאין איסור כלי גבר במכנסיים. בדיוק בשביל זה כל התשובה... 

תשמע. אני לא מבינה את השיקול ואני לא רב. אבלנפש חיה.
לומר " הכל זה כדי להביא שאין בעיה במכנסיים" לא נכון בעיניי.

צריך להבין איך עובדים עם הראש ופותרים מצבים כדי לא להגיע לדברים שפחות שייכים.

אני חושבת שהוא לא התכוון לכתחילא להתיר מכנסיים
אלא רק במקום של דיעבד
בתור ברירה כדי לשמור על צניעות הבת.
ווי זמיר.למה לא?

אני לא מבהיר את עצמי טוב, כנראה.

לא התכוונתי שאין בעיה במכנסיים. יש - אבל לא בגלל כלי גבר.

אם יש כלי גבר, זה לא הגיוני להעביר מישהי מאיסור דאורייתא אחד לאחר באותה חומרא...

הבת של הרב עובדיה סיפרה, 

שבת דודה שלה "בצעירותה נהגה ללבוש חצאית מיני. אביה כמעט וגירש אותה מהבית, אבל הרב הרגיע אותו בדברי נועם וכתב במיוחד פסק הלכה שקובע שעדיף ללכת עם מכנסיים על-פני חצאית מיני, כדי שהאחיינית תעבור ללבוש מכנסיים.

...הוא אמר שמכנסיים לפחות מכסים את העור החשוף, הוא היה גם אמיץ לתת לה אישור ללבוש מכנסיים, כי זה היה משהו מאד-מאד יוצא דופן".

אהנ^ זה כיף לדבר בנחת וכשאנחנו מביאים אותו צד במילים שונותנפש חיה.
אהנ^ זה כיף לדבר בנחת וכשאנחנו מביאים אותו צד במילים שונותנפש חיה.
למה לא?

רק שאת הרב עובדיה אני עדיין לא מבין...

מה קשה לך איתו?נפש חיה.
אני קצת בלחץ זמן עכשיו

מאד אשמח לדון
בנחת....

בסדר?

מחילה וסליחה!
שיהיה פסח טוב! שב"ש!
פסח כשר ושמח למה לא?
שבוע טוב! אז ...נפש חיה.
כתבת:

/>בסעיף א' כתוב כך:

וברור שירך חמור יותר משוק, שהירך למעלה מן הברך, והשוק למטה ממנו. (עי' תוס' מנחות לז. בד"ה קיבורת. ורד"ק שופטים טו, פסוק ח. ובתשובת רעק"א מה"ת (סי' כח), ובשו"ת צור צור יעקב ח"ב (סי' א). ודלא כהפמ"ג סי' עה במשב"ז סק"א. ואכמ"ל).

...ועי' בדברי חמודות (פ"ג דברכות אות קטז). וע"ש. ועכ"פ שוק וירך בודאי שהם מקומות המכוסים" .

ובסוף התשובה:

וכן אין להתיר לכתחלה לבנות ישראל ללבוש מכנסים, משום שהן בגדי שחץ ופריצות. ובנות הלובשות חצאיות קצרות או שמלות קצרות למעלה מן הברך, צריך להשתדל להשפיע עליהן בדרכי נועם ללבוש חצאיות או שמלות צנועות, באופן שמכסות את הברכים גם בעת ישיבתן. ובמקום שלא ישמעו לנו הבנות ללבוש חצאיות או שמלות המכסות את הברכים, יש להעדיף מכנסים על חצאיות ושמלות קצרות, עד שיוכלו להשפיע עליהן ללבוש בגדי צניעות ככל בנות ישראל הכשרות והנלע"ד כתבתי. בכבוד רב עובדיה יוסף ס"ט

מה שאני הבנתי שבגלל שירך חמור יותר משוק
מחמירים שיהיה מכוסה
ולכן שהברך תהיה מכוסה

אבל אם לא יכסו אותה
עדיף מכנסיים שישמרו עליה לא מגולה.
שבוע טובלמה לא?
מסכים.

אבל לפי הרב עובדיה למרות ששוק פחות חמור, זה עדיין איסור תורה. כמו חמץ. לא משנה אם אנחנו מבינים למה - ככה התורה קבעה.

(כמובן - אם לא מקבלים את דעת המשנ"ב).

ומכנסיים? זה לא צנוע. מה, גם רחבות? כן. למה? כי זה פחות מטשטש מחצאית.

אבל זה חידוש?
נכון, אבל לרב יצחק וייס ולרב הדאיה יש כתפיים מספיק רחבות לקבוע.

אוקיי. לא מתוכחים. אבל לכאורה האיסור של השוק חמור יותר!
(כי הוא מפורש בגמרא...)

אז כבר עדיף מכנסיים, לא?..

(הרב יצחק וייס הוא הגאב"ד של העדה החרדית, והרב הדאיה היה רב ספרדי חשוב בדור הקודם)
תיק"ונפש חיה.
מעניין אם יש מי שאומר שאם זה רחב ו/או מיוחד לנשים אז מותר....

חופשי הייתי מתפרעת אם היה ככה
בוודאילמה לא?
איך את אומרת? ביהדות תמיד יש דעות ומחלוקות

את יכולה לבקש הפניות מ@ארץ השוקולד...

לדעתי זה לא ממש בסדר לכתוב ככה בפורום דעות קצה, אז אני מקשר לדעה שלהבנתי היא המיינסטרים

ח – מכנסיים לנשים | פניני הלכה

בלי קשר, תדעי שחצאיות הרבה יותר יפות
נפש חיה.
אני הופכת הרבה פעמים בזה.
אני לא עברתי על הדיון, אבל היה נראה שהשאלה היא על מכנסייםארץ השוקולד
לבנות.

בשלוף אני יודע שהרב רבינוביץ' (ראש ישיבת מעלה אדומים) מתיר. (בשו"ת שיח נחום, חלק אבן העזר סימן קו/קז/קד, לא זוכר בדיוק ברגע זה)

יתכן שיש עוד. (כן, אני יודע שיש אוסרים גם, אבל: 1. לי זה לא קשה, אז אין לי זכות דיבור מה ראוי. 2. אני לא מאמין במחיקת דעות. 3. אני לא מאמין שחומרות בצניעות מועילות ברמת העיקרון. {על זה אני מוכן באמת להרחיב רק באישי})
שתי הערות:ארץ השוקולד
א. עיינתי כעת בשו"ת דבר חברון כרך ג סימן רנה שדן במכנסיים לנשים ודבריו אינם נחרצים לאף כיוון (לא להתיר ולא לאסור)
ב. ביחס להערותי בסוגריים לעיל, שהתייחסתי לצניעות כדבר שאינו קשה לי להחמיר, ארחיב מעט:
הגמרא אומרת שרב המחמיר לאחרים ומקל לעצמו זה רשע, נראה לי שזה נובע מזה שהתנהגות כזאת נראית כמו ניגוד אינטרסים. יותר הגיוני שאדבר בתור בן על זה שחשוב להקפיד לקון בזמן, יותר מהקפדות על לבוש לנשים, כי זה לא נסיון שקשה לי, אפילו שאני איש של בוקר אז פחות שייך שאדבר גם על קימה בבוקר.
לכן, אני לא מוכן לומר לבת שהיא חייבת להתלבש בצורה כזאת או אחרת.
היושר האינטלקטואלי בעיקר אם אני לא רב, זה פשוט לצטט רבנים אוסרים, אבל כבר ציטטו רבנים אוסרים, אז אני רק הבאתי רב מתיר שאני זוכר ואם אזכר אביא עוד.
כל הכבוד למה לא?
אף פעם לא מאכזב 👌

גם אני נגד מחיקת דעות.
אני כן חושב שיש כאן אנשים
שבאופן כללי לא רוצים ללכת לפי שיטות שקצת בקצוות
(למרות שלדעתי אין בעיה עם זה),

ובלי רקע מדרשיסטי/ישיבתי
לא יודעים איפה הדעות, שנכתבות בפורום,
נמצאות על הספקטרום.
תודהארץ השוקולד
כיף👋

אני יכול להבין את זה.

צודק
ניק חשוב העיר לי בפרטי שטעיתי.למה לא?

מתברר שהמנחת יצחק נפטר לפני 30 שנה המום

ולאחר מחקר מעמיק (בויקיפדיה ) גיליתי שיש שני אנשים שונים:

יצחק יעקב וייס – ויקיפדיה

שהיה הגאב"ד של העדה החרדית, ו-

יצחק טוביה וייס – ויקיפדיה

שהוא הגאב"ד הנוכחי של העדה החרדית.

חייתי בשקר כל חיי המום המום צוחק

לא הבנתי...כי בשמחה תצאו.

קודם כל, תודה לכולם!

תבורכו בכל הברכות!

למה משהו צריך להיות פחות משמעותי עבורי כי הוא קשה למישהו אחר?

גם עיניים כחולות זה קשה, ועדיין זה משמעותי לכמה אנשים...

(הדוגמא דבילית, אבל העיקרון נראה לי אותו דבר).

לשאלתך, גם לי קשה.

לשמור על העיניים - קשה,

שעות בתור לדואר - קשה, וכו',

אז מה עושים - מתמודדים,

ואני לא מאחל לאף אחד מכם את הניסיונות שלי, בלי לפרט.

ועדיין משתדל להיות ראוי למה שכתב רש"י 'צנועה - לצדיק',

בהנחה שצדיק הוא מי ששומר על הקדושה שלו.

רק הבהרה:

לא חשבתי שמישהי כאן תצליח להסביר לי את הניסיון עצמו.

זה כנראה יצר שעולם לא אבין, והשלמתי עם זה כבר לפני שנים

(וזה מאוד קשה לאדם שחשב בילדותו שהוא יבין הכל...).

ממילא גם לא שאלתי על זה, אלא על כל מה שמסביב.

כנראה שאתם צודקים, וגיל קצת מבוגר ועוד כמה מורכבויות לא מצדיקים פשרות על עיקר הבית.

ונמשיך בחושך לחתור, ולשאול, ולבקש ולכסוף...

כי בדכ לבחירות שלנו יש סיבה.קוד אבל פתוח
תמיד אפשר להחליט לא לצאת גם עם מישהי עם עיניים כחולות, אבל זה לא מעשה כל כך חכם.

זה חשוב לך? אחלה. אבל למה זה חשוב?
תראה...ילדת המדבר
אם תתעקש לצאת רק עם בנות שהולכות ממש צנוע, אז תמצא. זה קיים והרבה (ראה ג'רוזלם ושאר המקומות הדוסים).
השאלה כמה אתה דורש ומה ריאלי לגביך, כמו שאמרת "צנועה לצדיק".
אני חושבת ככה- אם אתה ממש דוס, מקפיד ומשתדל מאוד אז תחפש באמת בחורה בסטנדרטים שלך, כי זה מתאים לך. מותר לך לדרוש בחורה שהולכת צנוע.

אם אתה דתי פתוח וגם לך יש דברים שאתה מחפף בהם מלכתחילה, אז סוג הבנות שמתאימות לך שונה (והן גם קרוב לוודאי לא מקפידות על הכלללל). בזה צריך להיות ריאלי.

ואל תצא עם מישהי כי *אולי* היא תשתנה בשבילך. לך עם מה שאתה מאמין ותמצא.
קשה לי עם המבט הזה...קוד אבל פתוח
הכרויות/ זוגיות זה לא משהו שהוא יש מישהו ששווה איקס ולכן הוא יכול להרשות לעצמו מישהי ברמה של איקס פלוס או מינוס אפסילון (או כל מספר אקראי אחר, גם אם הוא קצת יותר גדול).

זה נטו התאמה (בערך במיליון תחומים).
אוקייילדת המדבר
ברור שזה לא כזה חד, וזה טיפלה מוקצן.
ניסיתי להבהיר שאי אפשר לדרוש משהו שאתה לא (או שכן, ואז יש יותר סיכויים שתשאר לבד).
גם למה שבחורה סופר צנועה תרצה למשל גבר שלא שומר עיניים? הרי ברור שהוא לא יכול לדרוש משהו שהוא בעצמו לא עומד בו.

אם אני למשל לא מקפידה על דברים מסויימים, אז אני אקבל את זה שכנראה גם הבחור שאיתו אתחתן לא יקפיד על דברים. לכן הדרישות שלי יהיו אחרות.
קיצר הבנת
לא עשיתי מדד 'איכות' לבנותכי בשמחה תצאו.

נזהרתי מזה גם בתגובות כאן.

אני לא שווה יותר או פחות, זו לא הסוגיא.

מתאים לי אשה יראת שמיים,

ואני ער לזה שקשה לבנות צניעות,

ושהחיים (והשידוכים בכללם) נראים אחרת מהגיל והחוויות שעברתי.

אשה שמוכנה לשלם מחירים קשים כדי לעשות רצון ה',

מבחינתי, זה מה שמתאים לי.

לגבי טוב ולא טוב, ומי יותר טוב,

הקב"ה לא מינה אותי לתפקיד חשב הזכויות שלו.

כמובן שיש אשה שלבושה צנוע ויש לה בעיות קשות אחרות,

וממילא החשבון האלוקי כלפיה יהיה אחר, מן הסתם.

לצורך העניין, זה לא ענייני ולכן אני לא עוסק בו יותר מדי.

עניתי לילדת המדברקוד אבל פתוח
ולא לך, בגלל שממש לא התשמע מדבריך שיש פה יותר או פחות

אגב, למה מחירים קשים בשביל לעשות רצון ה' מחייב ספציפית צניעות?⁦
תקשיב לבנות כאןכי בשמחה תצאו.

הן מתות להתלבש בצניעות, באמת צדיקות.

אבל בשביל זה הן צריכות או להתלבש פחות יפה (שזה מאוד קשה לבת, נתון),

או לחפש בכל מיני חורים בגדים גם יפים (לטעמן) וגם צנועים.

זה לא כמונו, שעם כל הסטייל (ויש סטייל) לוקח לנו דקה לבחור חולצה בחנות.

מי שרוצה להיות צנועה, משלמת על זה מחיר,

ויהא חלקי עמה בעולם הבא,

ואם אפשר, גם בעולם הזה

לשאלתך, אין הכי נמי.

יש מקומות שגם כשרות ושבת זה מחירים כבדים.

אבל על צניעות יש הזדהות די רוחבית שזה מחיר כבד.

,,חידוש

אתה כותב חמוד

שתזכה!

כי בשמחה תצאו.

אמן! גם אתה! (גם על הכתיבה וגם שתזכה).

@חידוש רק... חמוד זה מחמיא, או שזה עד גיל 5...?

חידוש

חח לא הגבתי שם אבל לדעתי זה עוד רלוונטי בגילך (וכל שכן בגילי)...

תרגיש צעיר

(ושאלה: בני כמה היו "בגדי עשו בנה הגדול החמודות"? רמז: ירושה מאדם הראשון..)

וואו... איזה תגובה יפהארץ השוקולד
שפתיים ישק משיב דברים נכוחים
האמת שזה די נכון וזה סיוט לחפש בגד שיהיהחופשיה לנפשי
סגור מספיק בצוואר וארוך מספיק בשרוול וארוך בחצאית ושיהיה יפה ולא יעלה כמו שלושה בגדים בחנות אחרת.

וזה מה שאני מסבירה לאבא שלי כל הזמן כשאני מתלוננת שאני לא מוצאת והוא לא מבין למה.
שכוייח על האפסילון💪(שטן)ארץ השוקולד
לך עם האמת שלך. איך אפשר להפסיד מאמת פנימית?שמשועננים

יש לי דברים חריפים להגיד על זה.. אשתדל לעדן..לב אוהב

אולי זאת השעה, 

אבל משום מה ממש קשה לי עם זה...

אני לא יודעת עם איזה בחורות נפגשת אבל במקום שאני גדלתי לבוש צנוע בא ביחד עם הגדרה של תורני..

וזה מה שכואב לי במגזר.. שאיפות, אידאלים, בנות שלומדות תורה וכו'..

אבל בתכלס, בפשט, בפועל, משהו שם הרבה פעמים לא עובד. בדבר שהוא המהות של אישה יהודיה!..

לא באה לקטלג רמה רוחנית או לתת שמות. אני רק רוצה להגיד שחלק מלהיות ירא שמיים זה ללכת בצניעות.

מבחינתי אם פעם נשים בכלל לא היו יוצאות בחוץ, לובשות ארוך מאוד, רחב מאוד, העיקר שלא יזהו אפילו צורת הגוף.

אז מה זה בשבילנו לשים חצאית עם כמה סנטימטרים יותר??

לפעמים אני הולכת במקומות חרדים או חרדים קיצוניים ואני רואה נשים שלובשות רחב כזה, לא אופנתי בכלל, אפילו בעיניי לא הכי מחמיא.. אבל אני רואה את זה וזה מדרבן אותי "יאלה במה בצניעות אני יכולה לשפר יותר?" "אולי את החצאית המסויימת הזאת אני אפסיק ללבוש? אולי אני אהדר במשהו מסויים".. 

לא ביקשו מאיתנו ללבוש שאלים, מכופתר חונק את הגרון, או חצאיות פליסה. בסה"כ חצאית שמכסה קצת את הברך, שרוולים שעוברים את המרפק וכו'.. זה באמת כזה בלתי אפשרי??

ואני לא רואה תירוץ בזה שאין חצאיות. היום ב"ה יש בשפע. לכו לבני ברק ברחוב ר' עקיבא.

שהייתי שם, לא ידעתי מאיפה להתחיל לבחור, והכל צנוע ויפה..

אז נכון יש מלא מלא בגדים שהם יפייפיים אבל פחות צנועים ונצטרך לנשוך את הלשון ולא לקנות אותם.

אבל מצד שני השוק מלא גם בדברים מאוד יפים. צריך פשוט למצוא את החנויות הלא סטנדרטיות . שלאו דווקא נמצאות בקניון הרגיל ליד הבית...

ופה אני רוצה לחזק את הבנות שאני מכירה, לא משנה המגזר, כי באמת ב"ה יש בכל מכל, שלובשות כל כך בטוב טעם, צנועות, יש מחמירות יותר ויש פחות, אבל פשוט יפה להסתכל על זה. אני בתור בחורה נהנית לראות את זה.

אז לא יודעת עם מי נפגשת, אבל קצת מאכזב אותי לשמוע שהן שואפות לקדושה ובמקום של הצניעות קצת חסר..

מי שנפגע בשם המגזר או שנפגעה בלי קשר, אני מבקשת מחילה מראש.  

#יצא לי פריקה לבנות. במקום מענה למה שרשמת. אז רק אומר שיש בנות כאלו ב"ה, אני מכירה בשפע, מי שהולכת בצניעות חיצונית הרבה פעמים זה מתבטא בצניעות פנימית, וזה מאוד חשוב לבניית בית. אני מכירה כאלו שהם לא עכשיו מקפידות על מצוות מי יודע מה, אבל חשוב להם העניין של הצניעות, לפחות בשאיפה, וזה תמיד מקרין לפנימיות. אל תוותר על זה! אבל כן תבדוק את הרצון הפנימי להשתפר, כי בקלות אפשר להשתפר בזה כל עוד האמת הפנימית קיימת. 

ולפעמים שנפגשים ולא מצליח, נוצרת הרגשה שאולי אני צריך להתפשר , אולי אני מחפש לא טוב. לא יודעת אם זה נכון. הייתה כאן עוד אחת שהתלבטה הרבה על רמה רוחנית של המדוייט ובסוף ב"ה היא קיבלה את מה שהיא ציפתה לו מלכתחילה. אז אומנם כל מקרה לגופו, אבל אל תתייאש! 

בהצלחה! 

^^^מחי
אל תתפשר.
צניעות זה היסוד של הבית היהודי,
וכל הכבוד שזה כל כך חשוב לך.
אני בטוחה שאם תתפלל על זה חזק
ה' ישלח לך את האשה המושלמת עבורך
מסכימה עם כל מילה שלך. צדיקה!מרכבות ארגמן
מסכימה עם כל מילהחיהל'ה
ו@כי בשמחה תצאו.
אל תתייאש
אם צניעות זה ערך בעיניך - אסור לך לוותר.
זה באמת חלק אינטגרלי ומרכזי מהכותרת ''יראת שמיים'' של בחורה..

בהצלחה!
ה' ישמח אותך בקרוב
ויש לך את שלך, בחורה יראת שמים צדיקה וצנועה
אני ממש לא קשורה לפורום הזה אבל אני מרגישה חייבת להגיב לך.Reminder

אני אצטט מדברייך ברשותך-

"פעם נשים בכלל לא היו יוצאות בחוץ, לובשות ארוך מאוד, רחב מאוד, העיקר שלא יזהו אפילו צורת הגוף. אז מה זה בשבילנו לשים חצאית עם כמה סנטימטרים יותר??"

אוקיי. אם כולם בחוץ היו הולכים כמו שהנשים הלכו פעם (אגב רק בחלק מהמקומות (מהארצות)...) וממנו היו מבקשים ללכת רק כמה סנטימטרים אחרי הברך, זה היה ממש קל את צודקת!

אבל מה לעשות שכיום זה ממש לא ככה, ובמציאות שלנו האקטואלית כרגע במיוחד בקיץ האפנה היא אחרת לגמרי (ברוב הפעמים) מכללי הצניעות! כשכולן בחוץ הולכות איך שהם רוצות, ו וואלה גם נראות טוב, זה מאודד קשה ללכת כמה סנטימטרים אחרי הברך כן! ואולי את מוצאת בבני ברק אבל לא כולן כמוך..

תגידי שזה פסיכולוגי, תגידי שלמי שמתנהגת ככה אין ביטחון עצמי, אין עמוד שדרה, 

אם לך או לבנות אחרות הבטחון העצמי לא תלוי ככ באיך שהן נראות, כל הכבוד! באמת! 

אם הוא כן תלוי באיך שהן נראות, אבל בגלל העמוד שדרה החזק שלהן הן הולכות עם דברים שהן פחות אוהבות, בכלל כל הכבוד! ואם את כמו שכתבת מוצאת בקלות בגדים מהממים וצנועים זה מעולה!

מה לעשות שלא כולן כמוך, לא לכולם הדבר הזה בא בקלות, 

לכל אחת וההתמודדות שלה! יש כאלו שזה מאוד קשה להן!

אם לך הולך ולא כזה קשה לך זה לא אומר שלכולן זה ככה! ממש לא.. 

איך יש לך דברים חריפים להגיד על זה? 

אני אצטט מדברייך שוב-

"לפעמים אני הולכת במקומות חרדים או חרדים קיצוניים ואני רואה נשים שלובשות רחב כזה, לא אופנתי בכלל, אפילו בעיניי לא הכי מחמיא.. אבל אני רואה את זה וזה מדרבן אותי "יאלה במה בצניעות אני יכולה לשפר יותר?" "אולי את החצאית המסויימת הזאת אני אפסיק ללבוש? אולי אני אהדר במשהו מסויים".".

אם את רואה מישהי שלובשת רחב ולא מחמיא זה מדרבן אותך להיות יותר צנועה? זה קצת סותר את מה שאמרת אחכ שיש בגדים מהממים צנועים ואפשר להראות ממש טוב ובצניעות. זה בעצם מראה לטעמי את איך שאת מפרשת את המילה צניעות..

כמובן שיכול להיות שלא הבנתי אותך נכון..(מקווה שכך..)

מצטערת אם זה נראה שתקפתי, פשוט ממש עצבנה אותי הכותרת.. 

אבל עדיין כל הכבוד לך שאת ככה משתדלת כמו שתיארת, אני מאחלת לך שהכל ילך לך בקלות ככה שלא תצטרכי להיות בצד של אנשים שדברים כאלו ואחרים פחות הולכים להם..

אז סליחה מראש אם זה היה חריף מדי, והרבה דברים בתגובה הזאת לא כתבתי ישירות אלייך אלא באופן כללי..

לא דיברתי עלי באופן אישי. אני אישית מאוד בין מה שאני תיארתי לבין מה שאת תיארת. אבל אני משתדלת להבין את שתי הצדדים.

אגיב בהמשך ב"נ.. לב אוהב

אוקיReminder

//מחפשת^
ממש אהבתי את מה שכתבת, הצלחת להסביר טוב את מה שאני מרגישה בשקט.
זה נכון כי כשאני מחפשת גרביון בבוקר, ומוותרת על חצאית, לובשת חולצת בסיס שמורידה את הבגד בכמה דרגות.
ובחוץ מתלבשים (בעצם לא) אז אני לא רוצה להתלבש כמותן אבל קשה להיות כל כך אחרת.
ואני ממש לא רוצה ללבוש לא מחמיא ורחב.
שוב תודה על התגובה האמיתית והכנה שלך
לא קראתי הכלאיך אפשר לעזור?
כי הדברים הם לא ענייני
אבל, שאלת תם...

אם הקושי שלכן מתעצם כשאתן נמצאות בחברת נשים לא צנועות ועם כל זאת יפות, למה לא לבחור בדרך הגברית במקרים האלו?
אפשר פשוט לא להיות בחברת נשים לא צנועות.
אתה מתכוון להיות בחברה גברית? שאז זה עוד יותר לא צנועמחפשת^
או להיות בחברה שבה מתלבשים הרבה יותר צנוע?
מניסיון שלי, רוב הבנות שאני מכירה ונמצאת בחברתן הולכות יותר צנוע ממני וזה עדיין קשה, כי זה לא באמת בועה (יש צורת חינוך כזו שהיא לגמרי בועה אבל אני לא שם) תמיד מכירים אנשים אחרים והם שונים.
אני מתכוון למקום טוב באמצעאיך אפשר לעזור?
לא חייבים להתרחק מרחוב יפו בירושלים, אבל אין מה לחפש בקניון בעזריאלי...
להיות לבושה צנוע במקום ששלטי החוצות מראים בדיוק ההפך, אני מניח שזה קשה. להיות עם ציצית בחוץ, אפילו בלי להסתכל, זה קשה. לא נעים להרגיש יצור מכוכב חיצון. לכן כדאי לחפש מקום טוב באמצע.
לחזק זה תמיד רעיון יפהארץ השוקולד
אבל כשמדברים על פעם, צריך לזכור שהיו תקופות לכל כיוון...
היו תקופות צנועות יותר מהיום והיו תקופות פרוצות יותר.

#מחילה על ההתייחסות ההסטורית, אבל לפעמים זה חשוב.

ולגבי היחס לתורניות בתור קשור לצניעות, השאלה היא האם ראוי להגדיר ביחס לרמת החומרה של איסורים? אולי מי שמעסיק מישהו ולא משלם בזמן שזה חמישה איסורי דאורייתא לא אמור להיחשב תורני? (ברור שלבוש צניעות זה לא איסור חמור יותר)
ואודות הקישור לחומרת האיסור, זה מופיע ברמב"ם בפירוש המשנה למסכת אבות, אזכר עוד מעט איזה משנה.
אדגים הסטורית בקצרהארץ השוקולד
כן, אצל הרמב"ם ובזמנו בנות לא יצאו מהבית.

אבל הגויות אצל רש"י נהגו להסתובב עם גופיות רפויות (מפורש ברש'י בגיטין דף צ עמוד א), יהודיות אצלו היו יותר צנועות.

אצל בעלי התוספות, רמת הצניעות עם שפחות לא הייתה גבוהה.

במאה ה-17 הלבוש היה יותר פרוץ מימינו, ניתן לראות זאת לדוגמא על כריכות של ספרי קודש מאותה תקופה.

במרוקו בשנות החמישים נשים יהודיות נשואות לא נהגו לכסות את שערן.

ברוסיה לפני כמה מאות שנים בערים בנות (לאו דווקא יהודיות) התלבשו כמו בת דתיה לאומית.

ויש עוד דוגמאות שניתן להביא אם חושבים על זה יותר.
מסוג הדברים שקשה להסביר, ובנים פחות מסוגלים להבין אותם054
לא מזלזלת באינטליגנציה הגברית חס ושלום אבל צורת החשיבה וההתמודדות היא שונה.
זה לא רק יאללה מה קשה לה עוד 2 סנטימטר, זה. קשור לקושי בלמצוא צנוע ויפה, רצון להראות טוב, דימוי עצמי..
לא באה להצדיק אף אחת אבל רוצה לשקף מהקושי שבזה.
לגיטימי ואפילו הכרחי שלא תתפשר על דבר כזה חשוב, הלכה זה הלכה. ואל תתקדם בקשר רק כדי שמישהו תתישר לקראתך, לא יוצאים עם מישהו כדי לשנות אותו.
אז בהצלחה, יש בנות כאלה ואל תתיאש.
עדיף אשה שמקפידה על השולחן ערוך. הלכות צניעות לא מופיעות שםחסדי הים
למה אתה לא מקפיד שהיא יודעת הלכות חושן משפט, שיכולים לעבור על עבירות חמורות בין אדם לחברו?

אין דבר כזה מסכת צניעות במשנה. יש הלכות בודדות שמופיעות בהלכה, וברור שהיום מגזימים בהלכות, במיוחד בהתחשב במציאות המודרנית.
כשממציאים הלכות, אז לא פלא שהציבור לא יכול לעמוד בזה.
אין הכי נמיכי בשמחה תצאו.

כיודעך, מכירך ומוקירך, כואב לי על מה שכתבת.

אני לא מתקרב לרמת הבקיאות ועמל התורה שלך,

לא בנגלה ולא בנסתר.

אז מראש בא נחסוך תחרות מיותרת במקורות. הפסדתי מראש.

רק כדי שאנשים לא ייכשלו כאן,

אמנם אין מסכת משניות על זה, אבל יש לזה מקורות.

'ופרע את ראש האשה' זה פסוק,

וחז"ל דורשים עליו גם על צניעות שאר הגוף.

יש משניות אודות דת משה ודת יהודית,

בהן מפורטים עניינים של צניעות.

יש משניות על מקומות מגולים ומכוסים באשה, לגבי בושת בנזיקין,

שחז"ל והפוסקים מפרטים על גביהן מה מגולה ומה מכוסה.

יש משניות בשבת על הלכות הוצאה,

מהם למדו חז"ל ענייני צניעות (כליא פרוחי וכו').

הפוסקים, כדרכם, פרטו לפרוטות את הדברים,

אע"פ שאכן אין מהראשונים ספרים מסודרים בנושא זה

(על כמה נושאים כבר יש כאלה מהראשונים...?

הרוב זה על הש"ס, ומעטים על נושאים רוחביים,

כמו תורת הבית לרשב"א על איסור והיתר.

יש מהראשונים ספר מסודר על הלכות שבת? תחדש לי.)

עובדתית, גדולי ישראל במשך דורות רבים הנחו אותנו כיצד להתלבש.

אני (וב"ה אני לא היחיד) מחפש בת זוג שהולכת ע"פ גדולי ישראל.

אכן, גם אם היא מדברת לה"ר זה ממש מפריע לי,

ואם היא לא מקפידה על הלכות ברכות ושבת זה גם מפריע.

עם זאת, מקובלנו מרבותינו שצדקות של אשה היא צניעות,

כפי שפרש רש"י על "אין מזווגין לו לאדם אשה אלא לפי מעשיו",

'לפי מעשיו: צנועה לצדיק ופרוצה לרשע'.

יש את מה שחז"ל דורשים (בבלי כתובות עב.), לגבי פריעתחסדי הים
הראש שזה דאורייתא.
אני מסכים שאפשר ללמוד את אותו עיקרון בפריעה במקומות מסוימים בגוף, אם מצרפים את הדרשה של חז"ל (בבלי סוטה ח.) "גופה מנין? ת"ל: האשה", ולוקחים את אותו הגיון של הדרשה בכתובות.

אבל עולה מחז"ל בכמה מקומות (לדוגמא משנה כתובות ז, ו) שצניעות תלויה במנהג של בנות יהודיות.
נכון, שיש עניין שגברים לא יהרהרו במה שנקרא ערווה (בבלי ברכות כד.), אבל יש דברים במציאות של ימינו שגברים לא מהרהרים, כי זה כבר הרגילות.

הקיצור, חז"ל בכוונה לא קבעו הלכות צניעות, כי זה משתנה מדור לדור במציאות.
העיקר זאת אשה שמקיימת "והצנע לכת עם ה' אלוקיך" (מיכה ו, ח), שזאת צניעות במידות, ולפי הצניעות הזאת יזווגו לאדם אשה.

אני מסכים שלפעמים צריך לצאת ולמחות כנגד דברי צניעות בלבוש שעוברים את הגבול, כמו שישעיהו עשה בימיו (פרק ג' רש"י מפרש שזה היה מכוון ל'אשת אישה'), אבל צריך לדעת מה נורמטיבי בחברה שאתה נמצא בה, ומה באמת עבר את הגבול בפריצות.

[אני לא מנסה לשכנע אותך לא ללכת לפי גדולי ישראל, רק כותב את דעתי.]
יש לי מה לומר, לא רוצה להיכנס לוויכוח הזה. ישועות צדיקכי בשמחה תצאו.

אם זה לא רשום בשולחן ערוך, אז איפה כן?ילדת המדבר
ברור שזה לא מומצא.
רבנים לא יושבים להנאתם וממציאים הלכות...
יש הרבה הגיון בהלכות האלה כגדר וגבול כדי שלא ילכו יותר גרוע.
ההגיון בהלכות האלה לא אומר שאני מקפידה על חצי מהדברים (כי אני לא), אבל אני לא מתיימרת להגיד שאני מבינה יותר מחז"ל.
איפה זה רשום...כי בשמחה תצאו.

עייני קצת בתגובתי שמעלייך.

הרב הבר מקרנ"ש עשה עבודה מאוד יפה בספר שלו בנושא.

יש לו אפילו קיצור,

שאני מניח שיותר יתאים לך כמי שלא מנוסה בלימוד הלכה וגמרא עיוני.

אני יודעת שלא רשום מפורשותילדת המדבר
ורוב ההלכות(אם לא הכל) הן פרשנות של חז"ל על הפשט.
אבל שוב, אם יש לנו בעיה עם פרשנות חזל אז אפשר לפקפק על חצי תורה.

ותודה על ההפנייה...
אני חושב שחסדי לא ניסה לטעון כנגד פרשנות חז"לארץ השוקולד
אלא פשוט להעיר שהלכות צניעות עם הגדרות לבוש לא נכתבו בשלחן ערוך.
(בדורות האחרונים לומדים הלכות לבוש מהלכות קריאת שמע ששם דובר על איסור לקרות קריאת שמע כנגד חלקים גלויים מסויימים (סימנים עה-ו באורח חיים או מרחק מנשים בהלכות נדה ביורה דעה (בסימנים קצג-ה) ובדיני הרחקה מעריות באבן העזר (סימנים כא-כב))
יש 697 סימנים באורח חיים
יש 403 סימנים ביורה דעה
יש 427 סימנים בחושן משפט
ויש 178 סימנים באבן העזר.

@חסדי הים ממה שהבנתי (ואני נוטה לדבריו ממה שהבנתי) כותב שזה אומר דרשני שבכל הסימנים הללו אין אף סימן העוסק בפירוש בהלכות לבוש לבת ישראל...
מה חשבו בעלי הטור והשלחן ערוך, מדוע אין סימן אחד אפילו כזה?
הרי יש סימנים על דברים רבים, שכיחים פחות.

סתם פריקה לא קשורה, אבל מתוך כל הסימנים הללו, למבחני רבנות עוברים על כ-300 סימנים מתוך 1705 סימנים, אז אין את המבט הרוחבי וממילא לא חושבים על המאגר העצום של הסימנים ומה הם כוללים ומה הם לא כוללים.
*יש. הגיון רב בערך של צניעות.חסדי הים
*אני לא מערער בכוונה 'לשם שמים' של רבנים, אבל צריך תמיד צריך להיות עם יד על הדופק ולראות מה שייך לימינו, ואפילו לבקר כמה דברים, כדי להתאים את ההלכות לרוח הכללית של התורה וחז"ל.
אנחנו לא הולכים אחרי מסורת עיוורת, כמו שיש בדתות אחרות.

*זה שאת ורוב הדתיות לא מצליחות לעמוד בזה, אומר דרשני.
חסדי היקר...matan

יש מי שעומד עם "יד על הדופק". יש מי שזה תפקידו וזה ממש לא תפקיד הציבור שלא נמצא ולא חי את העולם הזה.
גם אתה, עם כל ההערכה שלי אל עמל התורה שלך לא במקום של לשפוט ולבקר הלכות.
אפשר לעשות דיון הלכתי, אבל צריך בסופו של יום פוסק שיפסוק הלכה. לא כל בר בי רב.

הדברים שכתבת קרובים לרפורמיות... ואם כבר הזכרת דברי חז"ל, אז "חכמים היזהרו בדבריכם".

אם הבחורה מאוד לא צנועה בעיניךכשמש וכירח .
אז לגיטימי לפסול.
למרות שלפני זה כדאי לבדוק איך היא בשאר הדברים, ומה השאיפות שלה. אם היא שואפת להתקדם ולהתחזק אז יש סיכוי שהיא תיקח על עצמה להיות צנועה יותר כי היא בעצמה רוצה את זה.

והקושי הוא גדול, אני לא יודעת איך חלק כתבו כאן שיש מלא בגדים צנועים למצוא. באופן אישי בתור אחת שרוצה להקפיד על הצניעות אין כמעט מבחר ואני תמיד מחפשת בכל המקומות שאפשר. ואולי זאת לא באמת סיבה, אבל זה יוצר תסכול. וגורם לניסיון להיות יותר גדול.

בדיוק כמו שבנות לא יוכלו להבין את הניסיון של בחורים היום, ככה בנים לא יוכלו להבין את הניסיון של בנות.

שתי ההתמודדויות מאוד קשות אבל ההבדל שהתמודדות אחת היא בין אדם לקב"ה מבלי שאף אחד יהיה עד אליה. לבין התמודדות חיצונית שכל אחד יכול להסתכל ולהעביר ביקורת על מישהי. שזה הופך את כל הסיפור אצל בנות לאפילו קשה יותר.

איך היית מרגיש אם היו שופטים אותך ומקטלגים אותך רק לפי העבירות? זה היה קצת חסר צדק לא? כי יש בך הרבה דברים טובים שעולים עליהן.
כמו שהיית רוצה שיסתכלו על המכלול שלך ואז יחליטו אם מתאים - ככה נכון להסתכל על מי שאתה יוצא איתה.

ולפעמים זה כל כך לא מעיד. ולא משקף את מי שהיא באמת. זאת התמודדות שלה שאמנם שקופה לכולם. אבל מי אמר שבשאר הדברים היא אותו הדבר? (אני לא מדברת על מישהי לא צנועה בקיצוניות. אלא על הבנות שיצאת איתן אם הבנתי נכון את הסגנון שלהן).

אני חושבת שהבעל כן יכול להשפיע אבל בסוף זאת החלטה שלה. בדיוק כמו שלא היית רוצה שאשתך תחליט איך יהיה הלימוד שלך ומה תלמד כל יום.

להעלות את הנושא בהתחלה זה לא מתאים. אולי בקשר מאוד מתקדם ובעדינות. אבל השאלה אם תרצה להגיע לקשר מתקדם. אם תסתכל רק על העניין הזה אז מן הסתם לא תרצה להמשיך. תהיה חסום כל כך בגלל הצניעות שלא תשים לב אם יש התאמה בדברים אחרים.

בסוף זה משהו שהוא חשוב לך וזכותך לסיים קשר מהסיבה הזאת. זאת לא בררנות זה משהו שלגיטימי לשאוף אליו. וכן יש הרבה בנות שהולכות בצניעות ברמה שאתה רוצה. ואני יכולה להבין את הסיבות שלך.
מצד שני, חבל לשפוט ישר מישהי על דבר אחד ובגלל זה לא לשים לב אם יש בה דברים טובים שהיית רוצה. חבל יותר בשבילך. כי אולי זו מישהי שיכלה בסוף להתאים לך בהרבה דברים אחרים שהם לא פחות חשובים.

בכל מקרה מלא הצלחה!
קודם כל תודה! השקעת..כי בשמחה תצאו.

דווקא תמיד הבנתי הפוך ממך.

הרבה יותר קל לעמוד בניסיון שכולם יודעים אם נפלת בו.

כולם מסתכלים עליי, וממילא פדיחה לי להיכשל בניסיון.

(פה מגיע קטע לא מכיל, שבנות יאמרו שזה אוטיזם לשמו, בצדק)

עכשיו, לא מדובר במשימה מסובכת כמו לקפוץ 4 מטר למרחק,

בסה"כ, מדובר על להוסיף תחתית וחולצת בסיס (וכדומה).

למה זה שכולם יודעים אם עמדתי בניסיון או לא מקשה על ההתמודדות?

זה בהחלט הופך את כל הסיפור לרווי נגיעות שאינן לשמה,

אבל למה זה מקשה על העמידה ביעד המעשי שכנגדו הניסיון?

גברים ממאדים נשים מנגהקוד אבל פתוח
אם כבר הזכרת - ספר חובה!חיפושית~
נוטה לומר שלשלבים יותר מתקדמים בקשר או לנשואים, אבל עדיין לגמרי חובה
זה שם של ספר שאמור לספק הסבר, לא לומר שהכל לא מובן...כי בשמחה תצאו.

זו לא הייתה הפנייהקוד אבל פתוח
יותר שימוש במושג, כי אני חושב שכל התגובה הזו נובעת מחוסר הבנה של נפש האישה בניגוד לנפש הגבר.

אבל לא היה לי כח לפרט כי כל הדיון הזה מעייף אותי (או סתם זה שלא ישנתי טוב הלילה), בזדמנות זו אפרוש לדוקים.

סליחה עם ההודעה הזו נשמעת תוקפנית, זה לא הכוונה בכלל.
כמובן, כוונתך הובנה כבר בתחילהחיפושית~
סתם שמחתי לקפוץ על ההזדמנות 😁
כמה דבריםכשמש וכירח .
לא בטוחה שיותר קל לעמוד בניסיון כשכולם יודעים שנפלת בו. תלוי איזה ניסיון, תלוי בסביבה שאתה נמצא בה וכו. עובדה שאנשים עוברים על הלכות לשון הרע שבשביל לעבור עליהן אתה צריך עוד "שותף".

צריך להבין שעם כמה שאנחנו רוצים לקיים את כל ההלכה בשלמות - יש ניסיונות. ויש מלחמות שכל אחד עובר כדי לקיים אותה. יש מצבים שאדם שואף לקיים מצווה. או לענייננו לא לעבור עבירה. והוא בכל זאת עובר אותה. זה בהכרח אומר שהרוחניות שלו ברמה נמוכה? לא. זה אומר שהוא בשר ודם עם יצר שנלחם בו וצריך לעבור דרך כדי להגיע לנק' שיתמודד עם האיסור הזה ויתגבר עליו. כל עוד הוא נלחם בזה ורוצה לשנות את זה - זה רק מראה שהוא בדרך נכונה.

אם מישהי מתלבשת לא צנוע וזה לא מפריע לה אז ברור שלהיפגש איתה זה פחות מתאים.

אבל אם מישהי מתלבשת פחות צנוע וזה מפריע לה והיא עוברת תהליך עם עצמה ורוצה להיות במקום אחר - אז חבל לפסול על זה.
ואם זה לא בצניעות, אז למישהי אחרת יש ניסיון וקושי עם דבר אחר. אי אפשר למצוא מישהי ברמה רוחנית מושלמת (אחרת היא כבר לא הייתה בעולם הזה). השאלה אם קושי אחר, נגיד לשון הרע או כעסנות/גאווה וכו אתה תוכל להכיל. וקושי בצניעות לא.

ולמה העובדה שכולם ידעו שלא עמדת בניסיון (של צניעות) מקשה יותר? כי זה להיות חשוף.
בהנחה שאדם רוצה להתקדם בעבודת ה', הוא עובר תהליך בינו לבין עצמו, ומול ה'. והתהליך הזה חשוף לכולם ולביקורת שלהם. כשאין להם מקום וזכות בכלל לבקר את אותו אדם. גם אם לבוש זה משהו חיצוני, עדיין צריך להזיז דברים בנפש בשביל לשנות את החיצוניות הזאת.
ולא התכוונתי שזה מקשה על העמידה ביעד. זה מקשה על ההרגשה תוך כדי ההתקדמות.

יש לי עוד הרבה מה להגיד על הנושא הזה אבל אני אעצור כאן..
זה לא עוד כמה סנטינמטרמחפשת^
זה ממש ממש קשה.
במיוחד אם רוב הסביבה לא הולכת ככה.
זה המהות של הצניעות - לא להראןת, להראות פחות, להבלע וזה נכון שזה מה שאנו צריכות לעשות ולשם לחתור.
אבל בעבר נשים ידעו שהם הולכות בשוליים, שלא רואים אותם, שהתפקיד שלהם הוא בבית, וממילא הלבוש ייצג את התפיסה הזו.
היום אישה רוצה יותר היא רוצה להיות, להראות והעבודה על זה היא פחות בקטע של בסיס או ס'מ זה בקטע הפנימי זה להחליט על מהות שונה.
( אותי לימדו שצניעות סה שלא ישימו לב אלייך, שלא ידעו שאת קיימת תנסה לחשוב האם אתה היית מצליח לחיות בתפיסה כזו שח להבלע)
סורי אם זה קיצוני מידי
לא באתי לזלזל, חלילה.כי בשמחה תצאו.

אני לא יכול לשפוט ניסיון שלעולם לא אוכל להבין.

הדגשתי שהקלות היא בביצוע המעשי, ולא בפנימיות.

רק לא הבנתי למה יותר קשה לעמוד בניסיון שכולם יודעים אם עמדת בו.

יש פירוש שזו הסיבה שבני ישראל קראו למן 'לחם הקלוקל',

שהרי הוא היה יורד לצדיקים סמוך לאוהל ולרשעים רחוק מהאוהל.

כיוון שכולם ידעו ע"פ המן מה הדרגה הרוחנית של כל אחד,

עמ"י רצה לוותר על התענוג של 'לחם אבירים'.

[זה שלמדו אותך שאת צריכה להיעלם זה מזעזע. כאב לי..].

[בלי שום קשר (ושוב, זה משפט של גבר דוס ואוטיסט, ידוע),

לא הבנתי מעולם את כל ההיתסבכות הפנימית הזאת.

צריך לעשות את מה שה' אמר, כי זה מה שהוא אמר. נקודה.

מתאים לי, זורם לי, בא לי, מתחבר לי וכו' - את מי זה מעניין?

גם לי לא בא, מתאים, זורם, מתחבר אלף ואחת דברים,

ועושים.

עושים כי עושים.

כי ה' אמר.

לא אומר שאין פנימיות ואין לשמה, אבל יש שורה תחתונה,

ומקובלנו שלעולם יעסוק שלא לשמה, ומתוך כך יבוא לשמה.

זה נכון גם על לשון הרע, או כל איסור אחר.

לא אומר שאין נפילות אח"כ, קורה לכולנו, לא הסוגיא.

קורה שנפלטת מילה לא נכונה, אבל הגבול לא נפרץ]

ממארצ'יבלד
1)ממתי בגדים קצרים זה מהות שונה?
2) "אותי לימדו שצניעות סה שלא ישימו לב אלייך, שלא ידעו שאת קיימת תנסה לחשוב האם אתה היית מצליח לחיות בתפיסה כזו שח להבלע)"
מה הבעיה להבלע???
אין טענה שלא לא להיות. יש פה טענה שלא לבלוט! מבחינת הבגדים!.
זה 2 דברים שונים
אני כמעט לוקחת את המילים בחזרהמחפשת^
אבל בגלל שזה מה שאני מרגישה אני אנסה להסביר את עצמי;
בדיוק כמו שלהמנע מלדבר לשון הרע זה לא לחסוך כמה מילים אלא לוותר על עוד דברים אחרים ( כמו מעמד, המנעות מעונש לעיתים, צדק) ואז לא נוכל לטעון שזה רק כמה מילים כי יש כאן עולם שלם ( ואני ממש לא טוענת שיש היתר לדבר לשה"ר)
ככה גם בצניעות זה לא להוסיף ס"מ לכאן או לשם אלא להטמע, ואולי אני ממש הולכת לחטוף על זה, אבל קשה לאישה להטמע במיוחד היום כשנשים בולטות בכל תחום.
וזה נורא קשה לחשוב על מה גורם לי להבלע יותר ולפי זה להתלבש.
מה גם שבהחלט משפיע עלי המראה הכללי והרצון להראות טוב שבהרבה פעמים יכול להתממש פחות עם צניעות ( כשאני רואה חברות שמקפידות על כל ההלכות של משמר התורה - לא מהציבור הדתי לאומי- הם נראןת הרבה יותר גרוע, סליחה על הבוטות. זה לא רק האורך זה גם ההעלמות, לא להשקיע בכלל כי למה צריך?!)
מקווה שאני לא בוטה יתר על המידה.
ול @כי בשמחה תצאו. אני חושבת שתמיד יש דברים שקשים אולי אתה יכול להבין את המהות של ביטול תורה והצורך בזה או את החשיבות של שמירת העיניים אבל עדיין זה יהיה קשה מאד. (ואין הכוונה כמובן אליך )
ניסיתי להסביר למה זה קשה לחלק מאיתנו, מקןוה שהצלחתי.
..ארצ'יבלד
לגבי הקושי. אני מבין שאני לא מבין.

אני שאלתי למה לא לבלוט=לא להיות.
ז.א. נגד הנשים. אל תהיו.

תיארת שזה קשה.

קשה להתייחס לרצון של האישה לבלוט, כאילו זה משהו מהותי.
ז.א. גם לגבר יש דברים שהוא לא עומד בהם. אבל לא אטען שמכיון שיש לי דחף, אז זה משהו מהותי שעלי לעשות.
יקירי, פה הטעותכי בשמחה תצאו.

אצל אשה, לבלוט זה מהותי.

זה היצר שלה, וזה הניסיון שלה.

אתה לא תבין את זה, וגם אני לא.

@מחפשת^, לא חלקתי עלייך לרגע.

פשוט קשה לי להבין איך אפשר ליפול בדבר מתוכנן מראש.

למשל, אדם לא 'נופל' בלשדוד בנק, הוא 'נופל' בלגנוב חטיף מהסופר.

חוץ מזה, אני גם לא מספיק מבין (בהנחה שיש יראת שמים מבוססת)

את כל העיסוק המוגזם בתחושות ובהזדהות.

אנחנו לפני פסח, ויצאנו מעבדות מצרים לעבדות ה',

שהיא היא חירות עולם, כי עבד ה' הוא לבדו חופשי.

לא מספיק מבין למה זה לא מספיק (בהנחה שלא מדובר במשהו חד פעמי).

לא הבנת באיזה קונספט כתבתי את זהארצ'יבלד
1) אמרתי שאני מבין שאני לא מבין.
2) הסברתי בסוף באיזה מובן הוא אינו מהותי
יקיריארצ'יבלד
מה אתה סבא?
אייי, מה אתה יודיייע...כי בשמחה תצאו.

בגיל הזה כולם צנועות צנועותמחפשת^
ככה שאתה דואג לדור הבא, כלומר אנחנו...
לעינינו, זה קשה במיוחד בקטע הזה שהוא לא חד פעמי ( לא קניתי את כל החצאיות שלי בבת אחת ובקניה אחת עם מצב רוח שלילי יש לי חצאית בארון והיא כבר ניסיון יומיומי, כנל לגבי דברים נוספים)
מה גם שבנושא יש עמימות גדולה שבה אני יכולה לתרץ תירוצים כמעט על כל בגד,
מוכנה להתחלף איתכם
אמממשיח!!!

אוקי אז אני חושבת שעל צניעות ממש ממש לא כדאי להיתפשר (כמובן שגם לא על חיצוניות..)אבל חיצוניות זה מראה ראשוני וזה גם הלכה ואם הקב"ה הציב לנו גבולות כנראה גם שיש סיבות...לי אישית אולי זה קשה אבל אני מגיל ממש קטן בערך 7 כבר הולכת ממש צנוע ועם חצאיות עד הקרסול...ואני חושבת שהקב"ה יעזור אם באמת נרצה צריך לעשות השתדלות מטורפת!!!!זה נסיון...ומראה חיצוני זה גם דבר מאוד חשוב...וגם לא רק בשביל המראה החיצוני גם בשביל לשמור את הגוף שלנו אך ורק למי שמיועד לנו..שנזכה כולנו..

ממשם לא אמור לוותר ויש כאלה בנותזמרת מיוחדת

אני איתךליוא מפראג
מבין לגמרי וגם נתקלתי בזה. מאד מאד מתסכל. צריך לדעת(ואני אומר את זה כליטואק קר) שזה מעיד על רובד מסוים של צביעות בהצלהבות בעבודת ה'. גם מהקליפה יש חיות ככה מובא ברמח"ל ובמהרח"ו. החיות האמיתי באה מאמיתת הקשר עם הקב"ה דרך המצוות. וגם בלאוין והשמרות מהם יש חיות, ויש להאריך רבות בזה.

אל תתפשר. אל תחשוב שאתה תשנה אותה. כל זאת בגבולות ההלכה. עם זה סוגיא בהידורים של צניעות, מעבר לגבולות ההלכתיים יש מקום לחשוב ולדבר על התפתחות בעתיד. אבל אם היסוד קלוקל, לענ"ד הקשר עם תו"מ ועבודת ה' היא לא שיקול לחיוב, אלא מצטרפת להכריע לשלילה.

תחזקנה ידך!
אשריךחיהל'ה
ליטוואק מצטט את הרח''ו??? 😜
חס(י)די ה' כי לא תמנו!
ליטאים לא יצטטו את מהרח"ו?הדוכס מירוסלב

למה שלא? ה' ירחם חח

גם את הרמח"ל, לפי דברי הגר"א בעניין...

אח יקראיך אפשר לעזור?
מעולם לא ביררתי על הנושא ועדיין, מעולם לא נפגשתי עם מישהי שלא הולכת לפחות על פי דעתו המקלה של המשנה ברורה.
תנסה להבהיר בעדינות למי שמציע לך שאתה בן תורה. אתה מתאמץ להיות תלמיד חכם? כשיהיה לך ברור מי אתה, גם הסובבים אותך ידעו את מי להציע לך לפגוש.
רגע, דובר על פחות מהדעה המקילה של המ"ב?קוד אבל פתוח
🙊

(אני מבין שאני ממש עייף היום)
חיובי, עד כמה שהבנתיאיך אפשר לעזור?
כי אם יש לו בעיה עם זה שהיא הולכת עם חצאית צנועה לדעת המ"ב ולא לדעת שאר הפוסקים, אז כמו שאומר הרב אבינר, תהיה חבר שלה ולא מחנך שלה.
לא חושבת שלזה הוא התכווןילדת המדבר
כי אם כן, כל השרשור הזה מיותר
למה?איך אפשר לעזור?
את לא מכירה מציאות של בנות הנתפסות חברתית כדוסיות ומתלבשות לא כפי שמורה ההלכה?
יש מקומות שהדבר נפוץ. כנ"ל בכיסויי ראש למחצה לשליש ולרביע... יש נשים שהולכות עם סס"ל - "סרט סימון לנשואות".
אני התכוונתי לזהילדת המדבר
לדעתי פותח השרשור התכוון למצב שהבחורה הולכת בצורה שהיא לא לפי ההלכה(לא 3/4, חצאית מעל הברך וכו).

ממך הבנתי שאתה חושב שהוא מתכוון למצב שהבחורה פשוט מקילה, ולא שהיא עושה משהו בניגוד להלכה.
סס״ל - אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיקחיפושית~
אבל זה עדיין הצליח להצחיק אותי 🤭
יש עוד...ה' תמיד איתנו
סרוטות בראש
חיות בסרט
בטח שמדובר על פחות מהמשנ"בmatan
אם זה היה על פי המשנ"ב התשובות היו אחרות...
מחזקת את דבריך!יעלת חן ()
לבוש צנוע מייצג עמדה נפשית בסיסית של נכונות לעשות רצון ה', לקבל עול מלכות שמים, של רצון להתפתח ולהתקדם מבחינה רוחנית, ולא לוותר.
וזה כשלעצמו חשוב כלכך לבניין הבית, הזוגיות, החינוך והחברה.
שלא אני ורצונותיי במרכז, אלא רצון ה'.
ואם זה מתוך שמחה ותחושת משמעות אז בכלל.. (:
לא קראתי את התגובות... די ארוךחן,

אבל לדעתי, חפש לך אישה שנראית כלבבך צנועה וחסודה

טעות בעיני לחשוב שלבעל יש אפשרות לשנות או להשפיע

זה הניסיון של האישה (והוא קשה) והיא זו שצריכה לשאוף לשם ולהתקדם בכיוון 

זה יכול להיות סתם מקור למתח ביניכם וחבל

(בנוגע ללפתוח את זה, אפשר בעדינות אבל רוב הבנות שאני מכירה ייקחו את זה קשה... אולי יש בנות אחרות? לא יודעת) 

אני איתך אחיחלל הפנוי
יצא לי כמה וכמה (האמת שרב מוחלט) פעמים שהבנות שיצאתי והציעו לי הלכו עם חצאיות קצרות. ובאמת נשים עובדות ה' אבל בעניין הצניעות פחות..
ניסיתי אבל בכל פעם זה פשוט הפריע לי.
והחלטתי פשוט שזה חשוב לי. וגם חשוב לי שזה יבוא ממנה ולא בגלל שאני רוצה.
ניסיתי לחשוב למה זה כל כך חשוב לי כי ממש מוזר שבאמת רב מוחלט מההצעות שאני מקבל לא הולכות עם ארוך. ועלו לי כמה תשובות. אבל התשובות האלה בשבילי.
בסופו של דבר אחי אני חושב שאם זה חשוב לך באמת , תתפלל על זה וזה יגיע בעז"ה.
(חשוב לי להדגיש לבנות שזה לא משהו נגדכן בכלל ולא מתוך שפיטה. כל אחד ואחת הולכת בדרך ה' שהוא והיא מאמינים בה. אבל כמו שאתן בוחרות איך אתן רוצות לחיות גם לנו יש רצונות על אחך רואים את האישה שלנו והבית והילדים וכו..)
שבןע טוב עם מלא גאולה!!!
אני חייב להבין את הכיוון של השרשוראיך אפשר לעזור?
כשאתה כותב חצאיות קצרות, אתה מתכוון שהן צנועות על פי החפץ חיים, או חצאיות קצרות של עמי הארצות?
אני לא פתחתי את הקישורחלל הפנוי
אבל נראה לי הכוונה לחצאית קצרה פשוטו כמשמעו. לא יודע מה זה חצאית של החפץ חיים
...איך אפשר לעזור?
החפץ חיים הבין שהשוק נמצא מעל הברך ולכן חובה לכסות את הרגל עד הברך, כולל.
כל גדולי ישראל חלקו עליו והבינו שהשוק הוא מה שהיום נקרא שוק (שריר התאומים), וגם אותו אסור לגלות.

לכן חצאית שמכסה רק את הברך (בכל מצב) מכונה חצאית משנ"ב/חצאית חפץ חיים.
אז נראה לי שמדוברחלל הפנוי
פה עד מתחת לברך. (מה שיצא לי לראות שהרבה בנות מראות שזה מתחת לברך כשהם עומדות אבל כשיושבות כל שניה צריך למשוך למעטה.)
המקום שהרס בעיניי את הרצון לחצאיות ארוכות זה האולפנות שמגיעות ומספרות שמי שלא מגיעה עם חצאית עד הרצפה היא לא עובדת ה' ולא דתייה ולא יכולה להיכנס לשערי האולפנה.
אבל זה דיון אחר. חחח
כל הכבוד לך! ובאמת בדור שלנו הכל קצת נחלש..מישהי 1
אני חושבת שאתה לא צריך להתפשר על בחורה שלא לבושה צנוע אם ההלכה חשובה לך
לגבי הידור הצניעות-אני מציעה לך שאם יש קשר רלונטי תדבר איתה על זה
תתפלא כמה בנות היו מוכנות להשתנות אם היה עידוד..
ממש לא לוותר.שיר ממעמקים

אתה אומר שהם מקסימות, קדושות וכ"ו. אם אתה באמת מרגיש חיבור, ממליצה להמשיך לכמה פגישות, וברגע שהקשר יהיה יותר חזק ותרגיש מספיק בטוח לפתוח את הנושא, תוכלו לנהל סביב הנושא הזה, של הצניעות דיונים מדהימים, ואולי ככה היא תתלבש אחרת, או דווקא שהמבט שלך ישתנה. בהצלחה!

אפשר לשאול?מחפשת^
פעם ראשונה שאני שומעת כאן שצריך לכסות עד הקרסול (ולמדתי בתיכון חרדי, מאד)
את רוב התגובות האלה קראתי בעיקר מגברים. הבנות שכאן מכסות עד הקרסול? ( עם החצאית, אם לא נכנס לגרביים)
אצל חרדים אומרים להן ללכת עד הברך בדווקאהדוכס מירוסלב

וטוענים שזה כי זה "לא צנוע", שזה שטות גמורה. ברור לכולם שזה עיקר הדין.

אז למה באמת אומרים את זה? בשביל שהבנות שלהם לא יראו דומות לציבור אחר... ה' ירחם.

מה שהכבוד והתקציבים עושים לבני אדם

הנ"ל הוא מה שנאמר לי כשחקרתי פוסקים חרדים, אגב (כולל ה-ה' ירחם).

בקיצור: יש סיבה שזה לא ידוע לך, וזאת לא סיבה טובה.

ברור שהחפץ חיים חידש כאן דין להקל, וזה לא היה ככה וכל השאר סוברים אחרת.

זה בעיקר שלא יראו את הברך בכל מצבמחפשת^
והכלל המחמיר זה אמצע הרגל.
אבל מעניין לא חשבתי על זה
מז"א שלא יראו את הברך בכל מצב?הדוכס מירוסלב

כשהחצאית מגיעה לקרסול פחות סיכוי שיראו את הברך...

נכוןמחפשת^
מה שההלכה מחייבת זה שלא יראו את הברל בהליכה עמידה ישיבה קפיצה וכדו'
וכשהם בדקו אז באמצע הרגל לא רואים את הברך בכל מצב.
אבל, אתה צודק ברור שעד הקרסול זה יותר צנוע
לא נראה לי שהבנתהדוכס מירוסלב

מה שאת מכירה זה שצריך לכסות רק את הברך.

זה לא נכון, מעיקרא צריך לכסות את כל השוק עצמו!

החידוש של החפץ חיים הוא שמדובר רק על הברך, וזה חידוש וגם לא מוסכם על כל הפוסקים אחריו...

אז אין מה לבדוק באמצע השוק, כי הברך היא לא העניין (עד כמה שאני זוכר בע"פ, לא מתעסק בנושאים האלה כל-כך)

^^חידוש

וכמו שכתבתי קודם, יתכן מאוד שגם הח"ח בכלל לא התכוון לזה

ובכל מקרה כל מי שיבדוק במקורות בתנ"ך ובחז"ל יראה עשרות מקומות שמוכח מעבר לכל ספק ששוק זה מתחת לברך

@מחפשת^

לא חייב ללכת עד התנ"ך, יש לזה עדיין עדויות מצולמות מכל העדותהדוכס מירוסלב

כנ"ל לגבי צניעות של גברים, אגב... חחח

עכשיו אחזתימחפשת^
זה חדש לי.
אם את יכולהלמה לא?
מציע לך פשוט לשאול רבנית / רב שאת מעריכה.

למיטב היכרותי מה שכתבו כאן לא מציג את הדעות השונות בצורה שלימה.

(@חידוש @פלוני מפונפן @ותן טל, ניסיתי להתנסח בעדינות. סליחה אם פגעתי)
שקטהפי
תהיו בריאים
חידוש

גם לי התחדש בזמן האחרון שהם מורים ככה ב'דווקא'' ובאמת לא הבנתי מה העניין..

המזל הוא שאצל הפוסקים והגדולים יש אמת הדוכס מירוסלב

פשוט שומעים רק את העסקנים והשקרנים...

ואיןחידוש

ל"פוסקים והגדולים" השפעה על איך יתלבשו?

על זה כבר כתב הפייטן, לפני המון המון שנים:הדוכס מירוסלב

"מַתִּי תְּעָלָה – בַּתַּךְ מִבּוֹר – וּמִבַּיִת כָּלָא – עָלֶה תִּשְׁבֹּר – וְתַפְלִיא פֶּלֶא – בְּצֵאתְךָ כְּגִבּוֹר –
להָתָם וְכַלָּה – מִכַּלּוֹתֶיהָ".

יש סיפורים שה' ירחם לגבי המצב של רבנים מסויימים.

כבר מזמן לא "רק" חוטפים רבנים וחשובים ואומרים דברים בשמם... לא יודע אם לצחוק או לבכות כשאני חושב על זה.

העניין הוא כזהחיהל'ה
רוב הפוסקים מחשיבים כ''שוק באישה ערווה'' - את החלק שבין הקרסול לברך. ומחייבים לכסות אותו. שימי לב - מחייבים לכסות, אבל לא מחייבים לטשטש את הצורה שלו. ולכן - אין חובה שהחצאית דווקא תכסה עד הקרסול - אפשר גם לכסות את השוק הנ''ל עם גרב..
וככה נוהגות החרדיות.
לעומת זאת, את החלק של הירך עד הברך - כן חובה שיהיה מכוסה בכל מצב וגם להסתיר את צורתו - יתכן חובה שהחצאית תכסה גם את הברך בכל מצב..

חינכו אותך מאד נכון
אשרייך
בהתחלהמחפשת^
בהתחלה חשבתי שהם מתכוונים שחייב לכסות בדןוקא עם חצאית עד הקרסול,
לא אחזתי שהם התכוונו לבלי גרביים.
תודה
בשמחהחיהל'ה
בשמחהחיהל'ה
האמת, לא הבנתי אם אתה מדבר על כאלה שהולכות פחות מהמ"בתנו לגדול בשקט
או כאלה שסתם לא הולכות ארוך.
בכל אופן כמו שכבר אמרו זה מאוד קשה למצוא משהו מתאים, ברמה שאני מכירה כמה בנות שלא מצליחות למצוא חצאיות מתאימות וחורשות את החצאיות הקיימות עד שהן נראות זוועה.

ולעניין להעיר/לא להעיר- יכולה להגיד שפעם מישהו העיר לי על גרביים. זה היה כל כך לא במקום וכל כך יומרני שפשוט אמרתי לו שאין מצב שאני שמה.
הוא חתך מיד אחרי
כשאתם מדברים על השוק והקרסול וכל זהמחפשת^
אתם מתכוונים גם לגרביים, לא?!
לא סתם כל כך חם לי בקיץ...
נ.ב. אני ממש חייב לתייג כאן כמה אבל... אני לא ממש יודעת איך עושים את זה, בהזדמנות הזו אשמח להסבר בנידון.
הגרביים זה הפתרון המודרני אחרי הדעה של החפץ חייםהדוכס מירוסלב

לפני כן זה לא היה תופס כי בגרב רואים את הצורה של הרגל.

לא יודע אם גם לשיטת החפץ חיים מותר בלי גרביים, אבל כמו שאמרתי - לא למדתי את זה מספיק (לא רלוונטי לי).

בכל מקרה, כשחם לך בקיץ, תחשבי על גבר ממוצע... לובש הרבה יותר בגדים וחי

לא ניסית את הניילון הזה שנקרא כל רגעמחפשת^
שנקרעמחפשת^
מכנס הוא קצת יותר עבההדוכס מירוסלב

תמיד אפשר ללבוש חצאית ארוכה

טוב, כאן אני כן אתייחס להלכהלמה לא?

- הנה הרב מלמד, שדעתו מעט שונה ממה שכתבת

ו – אורך השמלה ואם חובה לגרוב גרביים | פניני הלכה

(נדמה לי שהוא התייחס איפושהו להבנה החדשה במשנ"ב. אבל אנלא זוכר איפה, אז לא רוצה להנפיץ).

- בשו"ת בני בנים יש כמה תשובות על צניעות.

יש הבדל בין לשון חז"ל לתנ"ך, ולדעתו בפסוק שם מדובר על החלק העליון. 

(לא באמת למדתי את הסוגיא כי אני בן ולא אכפת לי ננה-בננה

אני רק מראה מקום אם מישהו ירצה לבדוק).

- אני הכי בעולם בעד חצאיות, אבל נדמה לי שטשטוש צורת הרגל לא מופיע לפני פוסקי דורנו. (מסכים, יכול להיות שזה היה טריוויאלי).

לילה טוב

ישר כח. לא הבנתי את החידוש...הדוכס מירוסלב

הוא כותב במפורש שזה החידוש של המשנ"ב

לא בטוחלמה לא?
שהבנתי מה כתבת עכשיו
הבאת את הדברים של הרב מלמדהדוכס מירוסלב

אבל עד כמה שהבנתי זה בדיוק מה שאמרתי.

כל הפוסקים אומרים אחרת מהמשנ"ב, והוא דעת יחיד, שלא נדחה לגמרי כי דנו בדבריו וקיבלו קצת אותם

אז כן הבנתי >>למה לא?
עבר עריכה על ידי למה לא? בתאריך י"א בניסן תשע"ח 20:27

אתה שואל - לקראת נישואין וזוגיות

אתה שואללמה לא?
איפה הרב מלמד סובר קצת אחרת ממך?

אם הבנתי אותך נכון, אמרת שהגרביים מועילות רק לפי המשנ"ב. והרב מלמד כותב שגם לדעות האחרות מועיל...

אם לא הבנתי אותך נכון אני מתנצל
כן אמרתי את זה, אבל לא אמרתי שזה נכון (אמרתי את זה מזיכרוןהדוכס מירוסלב

מעורפל) אם לזה התכונת אז הבנתי אותך

יכול להיות שאני פשוט זוכר פוסקים ספרדים או משהו

סוף סוף הבאת הדברים כהווייתםחיהל'ה
תודה.
לדעת רוב הפוסקים, שוק הוא החלק שבין הברך לקרסול, ואם כן חובה לכסות את הרגל עד הקרסול. אבל אין צורך לכסות את כל הרגל דווקא על ידי שמלה, אלא די שהשמלה תגיע עד לאחר הברך, ולמטה מזה לגרוב גרביים או גרביון. חשוב להדגיש שגרביון מועיל רק לכיסוי החלק התחתון של הרגל, בין הברך לקרסול, אך לא יועיל לכיסוי הירכיים, שהצניעות מחייבת שיכוסו בשמלה או בחצאית. כך סוברים רוב הפוסקים (ב"ח, שועה"ר עה, א; ערוה"ש עה, ג; חזו"א טז, ח; מנח"י ו, י; הרצי"ה).

כך אני נוהגת.. ב''ה..
אז ככהחיהל'ה
עד כמה שידוע לי וחינכו אותי..
הברך צריכה להיות מכוסה בכל מצב -
והמאריכה תבוא עליה ברכה .
אבל, ברגע שהחצאיץ מכסה גם את הקרסול - זה כבר מטאטא רצפות, ונחשב ללבוש רחובי ''זרוק''.
ולכן - הקרסול דווקא צריך להיות גלוי - אבל מכוסה ע''י גרב...
זה השקר שהזכרתי בשם הפוסקים הדוכס מירוסלב

לכל הדעות השוק צריך להיות מכוסה, חוץ מהחידוש ההוא של החפץ חיים.

זה וורטעלעך של נוכלות להגיד שהעיקר הדין זה הלא צנוע...

לא חושבת שהפוסקחם משקרים ואתה הצודקחיהל'ה
שאלות ותשובות ‘אגרות משה' להגאון הרב משה פיינשטיין ע"ה [אבן העזר ח"ה סי"ז]
נדפס בנוגע לעניין זה מכתב חריף וחריג בלשונו, וזה לשונו:
"והנה בזמן האחרון עלה הפורץ גם בכמה בתי שומרי תורה ללבוש מלבושים קצרים.
רחמנא לצלן, ובאנו לפרסם ולהודיע ברבים שהוא מאיסורים החמורים ביותר אשר
העונש גודל מאוד בזה ובבא, וגם להודיע שחובת בת ישראל ללבוש בגדים כשרים
אשר לא יתגלה בהן אפילו משהו מן הברכיים ח"ו, הן בשעת ההילוך והן בשעת ישיבה.
ואף כשלובשות פוזמקאות [גרביים עבות] אסור דהוא פריצות גדולה אף באלו שלא
נראה הבשר בהן, וכל שכן הפוזמקאות [=גרביים] שנראה הבשר בהן כמו זכוכית שאינו
כלום [=אינן נחשבות כלל לכיסוי]".
מכיוון שנפסק כי "שוק באשה ערווה" הוא החלק שמתחת
לברך, אם כן, מדוע אכן קיים הבדל בדין - שבחלק העליון
של הרגל לא מועיל כיסוי של גרב וצריך לכסותו בשמלה או
בחצאית, ואילו מתחת לברך מספיק לכסות עם גרב?
ישנם מקומות בגוף אותם חייבים לכסות בצורה כזו שלא רק ש"הבשר או העור עצמו"
יהא מכוסה, אלא גם שלא יראה "צורתו". כגון החלק העליון של הרגליים, זאת משום
שהחלק העליון של הרגל מוגדר הלכתית כאבר המושך את עין הרואה, לכן לא מספיק
כיסוי "עור הרגל", אלא יש לכסות גם את "צורת הרגל". (ראה בהמשך דברים חריפים ביותר שכתבו הפוסקים בנוגע לכיסוי החלק העליון של הרגל והברכיים אם הוא רק
ע"י גרביים אטומות ללא כיסוי של חצאית).
לעומת זאת ישנם מקומות בגוף - כגון החלק העליון של היד ושער הראש - בהם
החובה היא לכסות את בשר הזרוע, השער והעור ממנו גדל השער, אך אין חובה שלא
תראה "צורת הזרוע" או "צורת הראש". והוא הדין לגבי החלק התחתון של הרגל: אף
שצריכים לכסותו באופן שלא ייראה "גוף הרגל", אך אין חיוב לכסותו בצורה שגם
לא תיראה "צורת הרגל", משום שמקום זה אינו מוגדר בהלכה כאבר המושך את עין
הרואה בצורתו, לכן מספיק כיסוי כללי ולא כיסוי הצורה.
ולכן לא צריך חצאית ארוכה שתכסה את החלק התחתון של הרגל בנוסף לגרביונים,
כפי שצריך בחלק העליון של הרגל. [ראה באריכות בספר לבושה של תורה סימן מ].
לגבי התיוגארצ'יבלד
מתייגים ככה @והשם שאת רוצה לתייג
תודה.מחפשת^
כמה שאני בורה לפעמים (לא אשמתי, לא אשמתי)
]]חידוש

את לא כותבת את השם וזהו, את מתחילה לכתוב אותו עד שנפתח לך חלון קטן עם הניק ואת לוחצת עליו

זה עניין של ידע...ארצ'יבלד
אני גם לא ידעתי בהתחלה, ומישהי לימדה אותי.
ולכל מי שלא מצליח לפעמים לתייג חידוש

אז למי שלא יודע- אפשר גם להעתיק את הניק מאחת ההודעות שלו, וזה פועל כמו תיוג

אני חייבת לנסותמחפשת^
@חידוש @ארי1
הצלחתי!!!
👏👏👏ארצ'יבלד
טסט ראשון?
כן, לגמרי טסט ראשוןמחפשת^
למעט הפעמים שלא ניגשתי בכלל
ועוד משהו יש לי כמות מצומצמת מאד של סמיילים, אבל זה כבר רישיון טיס...
מיעוט לא נחשב😅ארצ'יבלד
תיוג נחשב סמיילי?...
תיוג זה התאורייהמחפשת^
אחרי זה אני צריכה לקחת שיעורים בסמיילים...
תודה!מחפשת^
אכן, גרביים (עבים מספיק) הוא פתרון שמקובל כיום על הפוסקיםותן טל

אבל רק על החלק שמתחת לברך. בכל מקרה אין שום פוסק אורתודוכסי היום שיגיד שאפשר ללכת עם חצאית שלא מכסה את הדרך - גם אם יש לך גרביים בעובי עור של פיל  

קודם כל, תודה על ההערה.רחפת..
מלשון לעורר.

דבר שני, אם לא מדברים שום דבר לא ישתנה. אז
א. זו שאלה אם צנוע לדבר על זה.
ב. לא משנה לאן זה ימשיך, לא כל אחת תקבל את זה אחרת. יש שיעלבו ויש שזה יעורר אותן לשינוי.

דבר שלישי,
מתחברת ל זה לא עוד כמה סנטינמטר - לקראת נישואין וזוגיות

בשביל העין הטובה, יהיה פי אלף יותר קל לשים תחתית או חולצת בסיס בסביבה שכולם כאלה. אין מה להשוות.
זה עניין של הרגל. יש מי שגדלה כך וזה דיי פשוט לה, יש מי שיש לה תקופות קשות ואולי איש שיחזק אותה ייתן לה כח להקפיד.
לאחרונה קלטתי כמה זה יכול להיות קשה כשיש באמת מקומות מחוץ לישיבה ולמכללה בו צנוע זה לא יפה, ועם זלזול בפרטי ההלכה שגם אם גדלת עליהם פתאום זה לא נראה *כ''כ* מהותי.. ס''מ לפה או לשם.

לא יודעת מה אני מסכמת, חוץ מכשאני רואה סטיקרים של בני ברק 'צנוע זה יפה' זה ממש מחזק להקפיד. זו הדרך לדעתי... ובהצלחה רבה!
אני מעריכה מאד את העקרונות שלך, ויותר מזה את צורת הניסוח המכחיהל'ה
מבינה מאד את התסכול
אכן,
צניעות היום זה ניסיון לא פשוט לרוב הבנות - וכל אחת בדרגתה שלה חווה את הניסיון הזה בעוצמה שונה ובצורת ביטוי שונה.
אבל, מנגד -
אל תשכח שבדיוק כמו שגם לך יש נסיונות ואתה מתמודד איתם ב''ה,
גם בצד השני - יש בנות שמתמודדות בהצלחה ב''ה.
יש הרבה בנות צנועות. רק שבגלל הקושי של הניסיון הזה - ובכלל שהוא נפוץ כל כך בימינו, המושג ''בחורה צנועה'' קצת היטשטש..
ולכן, כשאתה שואל האם הבחורה צנועה - גם אם תרד לפרטים... זה לא תמיד עוזר.
וזה החלק הכי מתסכל.
זה כמו שאני אשאל אם בחור מסויים הוא ירא שמיים.מבין?
אף אחת לא רוצה לומר שחברה שלה לא נחשבת צנועה.. במיוחד אם מדובר בבת שבשאר בפרמטרים היא נחשבת לצדיקה, ויש לה שאיפות רוחניות..
אבל תתעודד! יש בנות צנועות, ואתה עוד תמצא בעז''ה.
צניעות זה ערך עליון, הלבוש הוא הביטוי לפנימיות שלנו, ומורה על מידת יראת השמים של הבחורה. (מי שבכל זאת מתעקשת ומתמודדת ולבושה בצניעות - היא בחורה ראויה להערכה).

לדעתי אולי כדאי להסביר יותר למי שמנסים לשדך לך - שאתה מעוניין הבחורה צנועה לפי הקריטריונים ברמה מסויימת.. כי כנראה שהם לא יודעים לזה אם זה חוזר על עצמו..

ולשאלתך האחרונה -
אני לא חושבת שאתה אמור לדבר על זה עם הבחורה.
תחשוב רגע, היפותטית -
אם יצא לך להיפגש עם מישהי פחות יראת שמים ממך בתחום שהוא לא צניעות -
אתה תתחיל לדון איתה בזה?
אתה לא מגיע לדייט או לקשר בשביל לשנות לבן אדם את התפיסה..
אתה מגיע להכיר בן אדם כקולקטיב, ואתה מחליט אם אתה מוכן לקבל את הקולקטיב הזה כמות שהוא.. או שלא.
אין עניין להיכנס איתה לנושא הזה.
בטח לא בנושא הצניעות שהוא על כך רגיש אצלנו הבנות

שיהיה לך בהצלחה!
ה' ישמח אותך בקרוב ממש

אני מעריכה מאד את העקרונות שלך, ויותר מזה את צורת הניסוח המכחיהל'ה
מבינה מאד את התסכול
אכן,
צניעות היום זה ניסיון לא פשוט לרוב הבנות - וכל אחת בדרגתה שלה חווה את הניסיון הזה בעוצמה שונה ובצורת ביטוי שונה.
אבל, מנגד -
אל תשכח שבדיוק כמו שגם לך יש נסיונות ואתה מתמודד איתם ב''ה,
גם בצד השני - יש בנות שמתמודדות בהצלחה ב''ה.
יש הרבה בנות צנועות. רק שבגלל הקושי של הניסיון הזה - ובכלל שהוא נפוץ כל כך בימינו, המושג ''בחורה צנועה'' קצת היטשטש..
ולכן, כשאתה שואל האם הבחורה צנועה - גם אם תרד לפרטים... זה לא תמיד עוזר.
וזה החלק הכי מתסכל.
זה כמו שאני אשאל אם בחור מסויים הוא ירא שמיים.מבין?
אף אחת לא רוצה לומר שחברה שלה לא נחשבת צנועה.. במיוחד אם מדובר בבת שבשאר בפרמטרים היא נחשבת לצדיקה, ויש לה שאיפות רוחניות..
אבל תתעודד! יש בנות צנועות, ואתה עוד תמצא בעז''ה.
צניעות זה ערך עליון, הלבוש הוא הביטוי לפנימיות שלנו, ומורה על מידת יראת השמים של הבחורה. (מי שבכל זאת מתעקשת ומתמודדת ולבושה בצניעות - היא בחורה ראויה להערכה).

לדעתי אולי כדאי להסביר יותר למי שמנסים לשדך לך - שאתה מעוניין הבחורה צנועה לפי הקריטריונים ברמה מסויימת.. כי כנראה שהם לא יודעים לזה אם זה חוזר על עצמו..

ולשאלתך האחרונה -
אני לא חושבת שאתה אמור לדבר על זה עם הבחורה.
תחשוב רגע, היפותטית -
אם יצא לך להיפגש עם מישהי פחות יראת שמים ממך בתחום שהוא לא צניעות -
אתה תתחיל לדון איתה בזה?
אתה לא מגיע לדייט או לקשר בשביל לשנות לבן אדם את התפיסה..
אתה מגיע להכיר בן אדם כקולקטיב, ואתה מחליט אם אתה מוכן לקבל את הקולקטיב הזה כמות שהוא.. או שלא.
אין עניין להיכנס איתה לנושא הזה.
בטח לא בנושא הצניעות שהוא על כך רגיש אצלנו הבנות

שיהיה לך בהצלחה!
ה' ישמח אותך בקרוב ממש

תראה..!!מירב!!
אני מבחינתי כל חיי הייתי צנועה.
עד שהחצאית התקצרה יותר ויותר והייתי עם חצאית גבולית מאוד לבירכיים.
לבחור האחרון שיצאתי איתו זה הפריע ולא ידעתי,
בפגישות היותר מתקדמות ששאלתי אותו אם יש משהו שמפריע לו,אמר הצניעות.
עכשיו חוץ מהחצאיות לא היה יותר מידי מה "לתקן".
בהתחלה אמרתי מי שרוצה ייקח אותי כך.
ואז שהוא הסביר לי לאט לאט למה זה מפריע לו,זה כנראה סוג של היתחלחל..
אבל אמרתי לו,אולי בעתיד שארגיש שמתחזקת מבחינה תורנית,אז גם זה השתנה.
וזה מה שרצה לשמוע,הוא לא ציפה שאעשה זאת ביום.אבל שיהיה פתוחה לשינוי בזמן שלו..

עברו חלפו ימים..
נפרדנו שנשארתי אך שאני.
ואחרי חודש מהפרדה נפתחו לי העיניים
וכיום ב"ה צנועה לכל דבר.

אז כנראה שאנחנו צריכים לעבור את זה

אבל רוצה להגיד לך בכל זה,אל תפרד בגלל צניעות אם זה ממש לא חריג.
כמשסבירים יפה וברור זה נכנס
נכון,לא באותו רגע..אבל עם הזמן

בהצלחה!
קרה לי יותר מדי פעמיםחצי משלם
שהכרתי בנים דוסים, צדיקים, לומדי תורה, יושבים בישיבה, אוהבי ה' תורניים מאד,
שהבנתי שגם הם נופלים בנפילות חמורות.
כי בעצם כל הגברים נופלים. מלבד בודדים ממש אולי
שלכל הגברים קשה בזה מאד.

לא באה ממקום שיפוטי או ביקורתי, אבל נראה לי יותר מלגיטימי לרצות גבר שמתנהג ע"פ ההלכה בדברים שהם ערך עליון ביהדות.
לרצות גבר ששמר את עצמו לי.
שלא יסתכל על נשים אחרות וכו'. (בכ"ז לא מתאים לפרט)

נדמה שעד יום מותי לא אבין את גודל הניסיון של בנים בדור הזה,

ואין לי ספק שכל התגברות היא מלחמה,

והיא חשובה, יקרה ורצויה בעיני השי"ת, ששמח על כל טיפת השתדלות.

ועדיין, מתסכל, מאוד מתסכל, ודי מצער

אין לי פתחון פה, ולא פתרון לב. מודה בפה מלא.

פשוט באתי לפרוק תסכול.

זו תגובתי. וד"ל

ולא, לא פגעת, פשוט רוצה שתבינו שכמו שמעולם לא נבין אתכם ולא תרצו שנשפוט אתכם לפי זה (ואם אנחנו לא נתחתן עם גברים שנופלים בדברים אסורים, אז רובנו לא נתחתן לעולם), ככה אל תשפטו אותנו. בטח לא ככלל.
לא מתאים לך חצאית קצרה? זכותך.
שמור תתובנה הזאת לעצמך ותחליט לעצמך מה מתאים ומה לא, אל תבוא ותגיד שכולנו לא בסדר. גם כשזה בצורה עדינה מאד כמו שכתבת פה.
בעיני? אתה מפסיד. כי זה לא בהכרח אומר משהו על הבחורה.
השאיפה לצניעות היא טובה וחשובה מאד, אבל יש גם צניעות פנימית. ועוד דברים. וזה להסתכל בנקודת התמודדות קשה ולפעמים הכי קשה וממנה להחליט. ועליה להסתמך.

הארת את העניין מזווית שאף פעם לא חשבתי עליהחיפושית~
תודה על דברים מחכימים.
וזה באמת מצער מאוד מאוד שבא לבכות. שתי ההתמודדויות, משני הצדדים.
מחילה אבל איך אפשר בכלל להשוות??לב אוהב

שמירת ברית לבין ללבוש בגדים צנועים?...

הנושא הראשון הוא כל כך מוצנע, רגיש, לפעמים אפילו בלתי נשלט, עדין מאוד, קשור לשליטה עצמית, קשור למוח, לדמיון, קשור להשפעות חיצוניות, עונש חמור מאוד מאוד.. והיד נטויה. 

לבין לשים עלייך חצאית.. אויש. 

יש מלא מלא בנות שלובשות צנוע. ואת בעצמך אמרת שאין הרבה שמצליחים לשמור את עצמם בעניין..

בעיקרון הקושי האמיתי הוא שמירת המחשבה,בין לבנים בין לבנות, אבל יותר לבנים כמובן.

שם נמצאים המחשבות שלך ושם זאת האמת הצניעותית הפנימית שלך.

עונהקרבת ה'

צניעות זה אחד הדברים הכי חשובים לנו הנשים

אם הייתי במקומך, אני גם חושבת שהייתי פוסלת על זה,וכמובן מבררת מראש אם הבחורה צנועה בלבושה ובמידותיה.

ולא יודעת עד כמה זה היה משנה בחורות שלא הולכות ככה  ,

כי מי שלא הולכת צנוע מלכתחילה כנראה שהיא לא במקום הזה מבחינה תורנית

ואי אפשר תמיד לשנות בן אדם..אלא אם כן זה ממש חשוב לה והיא באמת רוצה בזה ומנסה (מכירה אחת כזאת ששינתה את לבושה הבחור אמר שזה העניין היחיד שמפריע לו והיא קיבלה על עצמה ללכת עם חצאיות ארוכות וכו')

בכל מקרה ב"ה זכיתי ללכת בצניעות ,אבל נניח והייתי בחורה שמגדירה את עצמי תורנית

ולא באמת הולכת ע"פ ההלכה ומחפפת פה ושם,הייתי ממש מבינה את הבחור ששואל לגבי זה כי הייתי יודעת שאני צריכה

לשנות את לבושי ולעבוד על זה..ואפילו הייתי מעריכה.

בחיי שאני לא מבין מה לא צנוע בזהעוד סתם אחד
בדייט השישי (נראה לי, היו עוד הרבה אחרי) עם מי שהיום היא אשתי היא שאלה אותי איך אני מעכל את אורך החצאית שלה, שלפי מה שהבינה מתיאוריי שונה מאד מהמקובל במשפחתי. עניתי במלוא הכנות שאפילו לא שמתי לב לזה עד שהיא דיברה על זה...

אפשר להגיד (ובצדק רב) שהסטנדרטים ירדו בגלל שאנחנו רגילים כבר במראות הרבה יותר חמורים, אבל בפועל מה שיוצא מזה הוא שחצאית עד הברך (ולאו דווקא עד בכלל) לא מפתה ולא גורמת להרהורים, אז מה הבעיה בזה במצב הנוכחי? נראה כמו מלחמה שמזמן הוכרעה כבר.
לא עונה בשם הפותחלמה לא?
עבר עריכה על ידי למה לא? בתאריך ט"ז בניסן תשע"ח 16:10
(הוא מן הסתם ידבר על צניעות)

מבחינת ההלכה, לפי רוב הפוסקים אין בהכרח קשר בין הרהורים לצניעות.

לכן האיגרות משה אומר שמותר לקרוא קריאת שמע מול שיער אישה נשואה, כי היום רגילים לזה, ובכל זאת נשים חייבות לשים מטפחת/פאה.

עד כמה שאני מכיר זו הפסיקה המקובלת.

ג – מנהג המקום | פניני הלכה

אני משתדל לקיים את ההלכה גם כשאני לא מבין אותה, ומקווה שאשתי גם... מסובך להקים בית אחרת :/
האגרות משה הוא לא רוב הפוסקים בעניינים האלההדוכס מירוסלב

וה"אין קשר הזה" לא נכון גם לפי האגרות משה.

הוא פשוט אומר שמה שליבו של אדם גס בו לא עלול לגורם להרהור.

לשאר הפוסקים זה לא שייך בכלל להרהור, אלא עצם הטפח המגולה הוא זה שאסור לקרות כנגדו.

יש הרבה שיטות באיסורי ראיה וזאת סוגיה סבוכה ששיש בה מלא חילוקים בין דאו' לדר' והחילוק הזה בכלל לא ברור בשו"תים האחרונים.

מהפניני הלכה שקישרת אליו, בתחילת התשובה!

"תשובה: אמנם ישנה דעה בפוסקים הסוברת שכללי הצניעות נקבעים על פי המקובל באותו המקום ואותו הזמן (דברי חמודות עפ"י הרא"ש לברכות ג, לז, ס"ק קטז). אבל כל שאר הפוסקים חלקו וקבעו, שישנם מקומות בגוף האשה שאותם חייבים לכסות, ואפילו אם כל הנשים שבאותו המקום תחלטנה ללכת ברחוב ללא בגדים, מנהגן יהיה שלא כהלכה."

נדמה לילמה לא?
שזה מה שכתבתי.

שגם אם זה לא גורם הרהור צריך לכסות.

(מי הפוסקים שהתירו לקרוא מול שיער בימינו?
הערוך השולחן, האג"מ, הבא"ח, כף החיים ועוד.
משוטטות בעבר באינטרנט, ראיתי שככה בד"כ פוסקים.
אבל ברור שאעפ"כ צריך לשים כיסוי ראש.

נכון, הרבה פוסקים חרדים פסקו שאסור לקרוא, כמו הרב זוננפלד והמנחת יצחק. וכך פסק בפס"ת)
קשה לי מאוד להאמין שהכף החיים והבא"ח פסקו ככההדוכס מירוסלב

כידוע אצל מי שפוסקים לפי הקבלה, נטו בזה לדעה שהכל דאורייתא. אשמח לראות מקור.

מה זה פוסקים חרדים? האג"מ היה חרדי, הכף החיים היה חרדי...

לא הבנתי, גם בקריאה שניה, ככה מהדברים שלך. כנראה שזה נכתב בצורה לא ברורה כל-כך.

גם כתבת "מבחינת ההלכה, לפי רוב הפוסקים אין בהכרח קשר בין הרהורים לצניעות", זה לא נכון. האג"מ נוטה לדיעות שכל מה שלא מחוייב מפשט הפסוקים הוא דרבנן (כשיטת חלק מהראשונים או האחרונים אליבא דהרמב"ם), לא ראיתי עוד אחרונים שהולכים ככה כל-כך פרט לאדמו"ר מסאטמר (והוא מפליג יותר, בשונה מהאג"מ).

אשמח לראות מקורות אחרים!

את ההערה על הניסוח אני מקבל.למה לא?
אז טוב שהבהרת למי שקורא.

(אני לא כ"כ טוב בלהסביר דברים, ואני מנסה להשתפר... תודה)

הבא"ח פרשת בא אות יב, כה"ח סי' עה ס"ק יז.
לפי מה שכתוב כאן גם השרידי אש ח"ב סימן יד ועוד כמה, אבל אותם לא פתחתי.

מצד שני, לא הכרתי את האג"מ שכתבת. מה המקור?
לא זוכר את המקור, זה כתוב לי איפשהוהדוכס מירוסלב

זאת שאלה ששאל אדם חולה שחייב ללכת לחוף ים אבל, דא עקא, הוא גר בחו"ל ואין חופים נפרדים.

אז הרב אמר לו שבגלל שהוא לא מתכוון להנות וזה דרבנן אז האיסור נדחה מפני המחלה (אם זה היה דאורייתא זה היה יהרג ובל יעבור).

מישהו הביא את זה כאן באחד השרשורים, אולי @ארץ השוקולד?

תודה על המקורות, אעיין בלי נדר. הזדמנות טובה בבין הזמנים

אם אתה מתכוון לתשובה של הרב פיינשטיין על חוף מעורבארץ השוקולד
זה באגרות משה אבן העזר חלק א, סימן נא/נו/סא (לא זוכר איזה מהם בדיוק)

לגבי שאר הדברים שכתבת, לא הספקתי לעקוב אז אני לא יכול להגיב לאף כיוון.
איזו שליפה של אלוף הדוכס מירוסלב

תודה רבהארץ השוקולדאחרונה
אני במעקב פה כבר די הרבה זמן על השרשורחופשיה לנפשי
והאמת היא שכבחורה זה דווקא אחד הניסיונות הפחות קשים שלי (עם כמה שזה מעצבן *לא* למצוא בגדים צנועים לגמרי), אבל אני תמיד אומרת שאני לא במקום של לשפוט (למרות שכואב ועצוב לי לראות את חברות שלי מתלבשות ככה, או לראות בנות שפתאום עברו למכנסיים).

אני מוכרחה לציין שזה באמת קשה למצוא בגדים צנועים בסגנון שאני אוהבת (ויש לי דווקא סגנון די מגוון), לא שזה תירוץ מספיק טוב בשבילי אבל עדיין.

וכן, אני בטוחה שיש בנות שהן דוסיות (זאת המילה שלי)גם בפנים וגם בחוץ וזה מספיק חשוב לדעתי.
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

צריך להתחזק בזה...מה כבר ביקשתי
עבר עריכה על ידי מה כבר ביקשתי בתאריך ג' בטבת תשפ"ו 13:03

בעז"ה!!!

ובהצלחה עם הכלבים נשמע פרויקט מיוחד במינו

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
..advfbאחרונה
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
אוחזיויקאחרונה
שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1אחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.אחרונה

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
לבנים גורמים להרגיש רע על חיצוניותלאצעיר

אותה שדכנית שאמרה לי לא לפסול על מראה, לא מצמצה כשאמרה לי שפוסלות אותי כי לבחורות חשוב שהבעל יהיה יפה בעיניהן, בלי שמץ של ביקורת.

אף אחד לא אומר להפגש עם מישהו ברמת "דוחה". לשני המינים. רק אומרים לוודא שריחוק קטן-בינוני לא יהפוך אצלך בראש ל"דוחה".

ובגיל מסויים באמת שצריך להעיף את תווית ה"קשיש"( מבזה בפני עצמו) הזו. במיוחד שביולוגית אכן יש הבדלים קריטיים.

ברווקות מאוחרת - בחור שמבוגר ממישהי גם ב10 שנים מתמודד( סטטיסטית) עם פחות מורכבות מבחינה ביולוגית. טענות לקב"ה. 

הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

אולי יעניין אותך