רוצים לפתוח את זה רגע?חיפושית~
למה לדעתכם יש תקיעות בעניין הזוגיות בדור שלנו?
זה לא שאין אנשים טובים משני הצדדים. פשוט נראה שהם מתקשים באופן מוגזם במציאת האחד את השניה (ולהיפך, שלא תעירו על שוביניזם).

שוטו כיד הדימיון והחוכמה הטובה עליכם.
בשתי מיליםאפרסק
פחד ממחויבות
כלומר?חיפושית~
את חושבת שבעיקרון כל אחד כבר פגש את האחת שלו וויתר עליה כי פחד ממחוייבות?
או שאנשים לא רוצים לצאת בכלל? (מה שלא נכון, אנשים יוצאים למלא פגישות..)
או שהפחד הזה פשוט נמצא בתת מודע, אז אנשים יוצאים בלי רצון אמיתי למצוא?
אשמח שתסבירי, כי לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך 🙃
(וגם כי זה לא נשמע לי מדוייק.. אנשים רוצים זוגיות באמת באמת. ורוצים ילדים באמת באמת. עם כל הקשיים שכרוכים בדבר ועל אף שאם חושבים על זה רק לרגע, זה באמת מפחיד.)
כן את צודקתאפרסק
חושבת שזו הסיבה שנעוצה בשורש או בתת מודע אצל הרבה אנשים ואצל כל אחד זה מתבטא אחרת.
אצל חלקם- הם רוצים לצאת. אבל לא באמת ולכן פוסלים פוסלים ופוסלים. (ואגב- גם לא מודים שזו הסיבה)
אצל אחרים- יוצאים עד לנק' שפתאום זה אמיתי. ואז חוטפים רגליים קרות.
ואחרים- פשוט לא מצליחים להגיע לעומק רגשי בקשר כי הם מפחדים להיפגע, (שזה גם תוצר לוואי של פחד ממחויבות- כי להתחייב לקשר זה להסתכן בלהיפגע)
ויש עוד אלפי מקרים שאני פשוט רואה בכולם את אותו מכנה משותף!
אה ויש כאלו שהעזו וכבר קפצו למים.
בתת מודע יש משוואה כזאת- של פחד מלהתחייב רק למישהו/י אחת/ד. שזה יגזול את החופש ואת מה שהשגתי עד עכשיו- שזה נכון במובנים מסוימים אבל גם נכון- שאם אני אסתכן בזה- ואאבד את כל זה באיזה שהוא מובן אני גם ארוויח דברים אחרים שאין ברווקות ולדעתי על זה צריך לשים את הדגש.
זה לדעתי העניין הכי עמוק.
ואולי יהיו פה שיסתרו אותי ויגידו - שהם באמת ובתמים מוכנים ורוצים להתחתן מחר בבוקר, עם האדם המדוייק להם. (באמת מעניין לעשות סקר כזה, לא רוצה לנצלש)
אבל מרגיש לי שבדור שלנו הרבה חולים במחלה הזאת. וגם בתחומים אחרים יש פחד ממחויבות.
פחד מלהסתכל, מלהסתבך, מלב שבור..
אוף אני מרגישה שאני לא מסבירה את עצמי הכי טוב
אבל מרגיש לי שגם מי שמחפש את המושלם, זה סוג של מגננה. כי ברור שהוא לא קיים.
וכמובן שיש כאלו שהם לא ככה אבל זה שהם עדיין לא התחתנו זה תופעת לוואי לכל שאר האנשים שכן ככה. כי צריך שניים בשביל זה.
שומעת..חיפושית~
ואולי אלה אכן בעיות שקיימות אצל אנשים, אבל משום מה זה לא מצליח לשכנע אותי לגמרי. מה גם שלמה דווקא בדור שלנו? הרי נישואין תמיד היו כרוכים במחוייבות, בפתיחות רגשית.. אז במה שונה הדור שלנו מהדורות הקודמים? באמת מנסה להבין.
כי אנחנואפרסק
דור כזה שמחפש
את יודעת כמה אנשים היום עוזבים עבודה? או לימודים באמצע?
פעם בנאדם היה עובד 40 שנה ברצף.
אולי אנחנו גם דור שיותר שואל שאלות ומחפש תשובות וגם קצת מתוסבך עם עצמו. נשמות גדולות, מה נעשה..
אז זה מתבטא גם בזה
לא מסכים בהכרחבעוז ובענווה
עבר עריכה על ידי בעוז ובענווה בתאריך י"ז בניסן תשע"ח 23:06

זאת אולי סיבה ששייכת לחלק (ממש קטן לדעתי) מהאנשים - אולי הצעירים.

רוב האנשים (כך אני חושב) מייחלים לקשר עמוק ואמיתי עם החצי השני, ופשוט לא רוצים לוותר על איכויות שחשובות להם.

אני מתחבר יותר לסיפא שלך - אנחנו דור שיותר חושב ולא רוצה להסתפק בזוגיות טכנית של הבאת ילדים כמו בדורות קודמים. אנשים רוצים קשר על כל המשתמע 

מסכימה לגמרי.44444
לדעתי את מה שכתבת אפשר לחלק ל- 2 אם כי הם קשורים אחד בשני:
1. פחד מממחויבות .
2. פחד מחוסר הצלחה ומכאב.

הפחד להקשר נובע הרבה פעמים מפחד מחוסר הצלחה, הפחד מתחושת הכשלון והכאב הכרוך בעניין.
זה מתקשר למה שרשמתי למטה שאת הדור שלנו חינכו הרבה פעמים בגישה יותר מגוננת שמנסה לא להפגיש את הילד עם תחושת הכשלון ובעצםז בתת- מודע משדרת שכשלון או חוסר הצלחה זה דבר נוראי, מפיל ולא מכשל.
אנחנו בוחרים יותר ומודעים יותר ודורשים יותרמחפשת^
כבר לא קובעים עובדה לבני הזוג שהם מתחתנים ( למזלנו...) וזה סיבה אחת לעומת הדורות הקודמים.
אני חושבת שהיום יותר מצפים משתי הכיוונים, כולנו אנשי העולם הגדול, לכולנו יש דעה ברורה בכל דבר, כולנו מחזיקים מעצמנו ׳ וואו ׳. ( רובנו )
וכן , גם לפמיניזם לדעתי יש השפעה הבחורה של היום היא לא בחורה של פעם, שמחכה ליחס ואומרת כן היא דעתנית, היא מחזיקה מעצמה וכו׳
עכשיו הרשו לי לסתור את עצמי;
* אין לי מושג מה היה בדורות קודמים וכמה זמן לקח להם למצוא שידוך, יכול להיות שאנחנו רואים את זה ככה כי אנחנו כאן ודברים שרואים מכאן וכו...
השאלה לאיזה דור הכוונהאפרסק
כי את מתייחסת לדור של סבא וסבתא שלנו ואפילו הם לא הכירו בשידוך כמו שאת מתארת.
השאלה למה היום יש יותר רווקים מהדור הקודם- של ההורים שלנו.
להורים שלך קבעו עובדה שהם מתחתנים?חיפושית~
ולסבא וסבתא? (הבנתי שיש פה הרבה תימנים, אז אולי כן, חח, אבל שלי מרוקאים ולא קבעו להם)
ולגבי הבחורות של היום - מה זה אומר? שפעם בחורה פחות הרשתה לעצמה לחשוב עצמאית ולפסול? אולי יש בזה.. אבל גם לא מרגיש לגמרי הנקודה.. (אולי זה פשוט שילוב של מלא נקודות קטנות ושונות..? 🤔)
ולגבי זה שכתבת שלכולנו יש דעה ברורה בכל דבר.. דווקא מרגיש שהדור שלנו אבוד ולא יודע כלום מכלום... אז אולי דעות קולניות יש, אבל הבנה לעומק פחות.. (שוב: כך זה מרגיש לי)
זה שהדור אבודאפרסק
זה שוב העניין של המחויבות בעיניי.
לא רוצים לקחת אחריות אפילו על הדעה של עצמי.
שלא יאשימו אותי אחר כך. שלא אטעה.
אז אני מעדיף לתת המלצה. להגיד אולי. לכתוב באותיות הקטנות שאני לא נושא באחריות
התאהבנו בספק. באי אפשר.
זו המחלה של הדור
מעניין מה שאת אומרתחיפושית~
לגמרי.44444
אצלחת להסביר לי משהו שמפריע לי בעצמי ⁦
בנוסף רואים את זה דווקא בדברים הקטנים, באותיות הקטנות.
באותיות הקטנות על המוצרים, על הרשימה של כל הדברים שהיצרן לא אחראי עליהם או הרשימה של המצרכים ב"עלול להכיל" לאלרגנים.
באותיות הקטנות שממלאות דפים שלמים לפני כל בדיקה רפואית (ואין לי שום תלונה לרופאים).

הדור שלנו יודע הרבה מאודפסידונית

יש לו הרבה ידע זמין, הוא יודע מעט מאודהדוכס מירוסלב

לפחות ביחס לכמות הידע הזמין...

פעם היו מאמינים להנפצות כי לא היה אפשר לבדוק.

היום מאמינים להנפצות בגלל עצלנות שכלית

יכול להיות שהעצלנות קיימתפסידונית

אני לא חושבת שיותר מדורות אחרים.

וכמות המידע הזמין היא אינסופית, הגיוני שהוא ידע מעט מאוד יחסית לאינסוף

אין דבר יותר בולט מהרפיסות של הדור הזה...הדוכס מירוסלב

הם לא מנסים להתאמץ לכלום כי הכל זמין להם בקצות האצבעות.

האירוניה הורגת, אי אפשר להכחיש את זה.

זה מנוון, וזה בולט

האירוניה?פסידונית

(יש חוליים בדור של היום, אני מסכימה. אבל אני לא חושבת שבורות היא אחת מהם)

בטח שזאת אירוניה. הידע שם, ודווקא בגלל זה לא רוצים אותוהדוכס מירוסלב

אני לא יודע איפה את לא-רואה את הבורות.

במדרשות? בישיבות? באוניברסיטאות? זה לא מדגם מייצג של הדור, אלה אנשים שעסוקים בלימוד...

(וגם שם לא כולם גאוני עולם שהולכים ופותחים כל עניין. הרבה פעמים נשארים בסימני שאלה אבל זה כבר לא רלוונטי בכלל לנקודה שלי)

זה מדגם שהולך וגדלפסידונית

מאז ומעולם היו את אלה שאהבו ללמוד ולמדו ואלה שלא, כל העניין הוא כמות האנשים שכן לומדים.

יש שוני עצום בין הדורות בעניין הזה, והמגמה דווקא חיובית למדיי.

(מצחיק למדוד 'פעם' לעומת 'היום', כי היה מלא פעם ויש רק היום אחד. אבל בפעם מסויים רוב האנשים היו אנאלפבתים. אתה מכיר היום אנאלפבית?)

את מודדת את הידע של פעם לעומת הידע של היוםהדוכס מירוסלב

כמו שאמרתי, היום הידע יותר מצוי. זה לא שייך לעניין.

אבל הרצון ללמוד ולהתקדם כמעט לא קיימים, לומדים כי "חייבים".

אם אנשים לא היו תופסים תואר כתעודת רישיון לפרנסה, הם לא היו לומדים דקה וחצי דקה.

(לגבי האנאלפבתיות אצל עם ישראל הייתה תמיד נדירה (פרט לנשים במקומות מסויימים). גבר היה חייב לדעת לקרוא בתורה)

(האותיות האלה קטנות נורא :/)פסידונית

אני לא בטוחה איך אפשר למדוד רצון ללמוד ולהתקדם.

הרבה אנשים שאני מכירה רוצים ללמוד ולהתקדם. לא סותר את העובדה שתואר זה דבר קשה ומתיש ומעצבן נורא לפעמים.

מז"א איך אפשר למדוד?הדוכס מירוסלב

שאלי מורה ותיק מצוי, הוא יצביע לך על ההבדל בצורה מאוד בולטת.

עד לפני 10 שנים אנשים עוד היו מתאמצים.

מאז פרופ' הרב גוגל, הילדים לא יודעים כבר מה זה אתגר אינטלקטואלי.

יש יותר אנשים שלומדים, אני לא בטוח שיש יותר אנשים שינסו לפתור חידות מילניום (אולי המספר הזה לא  ירד). הפער ביניהם בוודאי גדל.

אולי נשאל באמת.פסידונית

מעניין לשמוע את התשובה.

אני עדיין בקשר עם חלק לא מבוטל מהמורים שלימדו אותי הדוכס מירוסלב

שמעתי את זה הרבה. הדור שלנו טרוריסט בכל מה שנוגע ללמידה (וגם הפועל היוצא שלה).

בהערה נפרדת, לדעתי רדיפת המדעים היום היא מלאכותית ותתפוצץ כמו כל בועה. אבל אני מאמין שזה בא משמים לטובה, כי מכל 100 שילמדו בגלל שבנט אמר שזה מגניב וזה חשוב, יצא אחד שבאמת ישפיע על העולם לטובה

מאז הרב גוגל פחות אנשים רוצים לשנן ולזכור44444
כי באמת הצורך בכך קטן.
מנגד, גדל הרצון לדעת לסנן שפע מידע ולנתח אותו.
בזה יש צורך.
ההפך, היכולת לסנן מידע קטנה...הדוכס מירוסלב

עשו מחקר על קריאה ביקורתית באינטרנט לפני איזה שנתיים. אם היה לי זמן הייתי מוצא אותו.

רוב האנשים גומעים מידע שגוי בכמויות (המזל זה שהזיכרון שלהם לא חזק )

מסכימה.. מצער ומבאס..חיפושית~
מאיפה זה שלתימנים קובעים להתחתן?הדוכס מירוסלב

מכיר כמה תימנים זקנים והם בעצמם לא התחתנו ככה.

למה מרוקאים כל-כך שונאים תימנים, מעולם לא הבנתי

חחח חלילה, לא שונאת!חיפושית~
פשוט מאוד: כמו אצל כולם, מאגרי המידע שלי מוזנים ע״י שמועות ואגדות, כך ש.. 🤷🏻‍♀️😁
חחח לא התכוונתי שאת, התכוונתי שהשמועה באה ממקום של גזענותהדוכס מירוסלב

אני מכיר את הסיפורי שידוכים של המבוגרים ההם שאני מכיר (אני בן אדם סקרן מאוד ), אחד מהם כולל אפילו בריחה מגזירת היתומים. לא נידו או משהו אם תהיתם

למה, השמועה חסרת בסיס לגמרי??חיפושית~
ממה שהבנתי באמת חיתנו נערות בגיל מוקדם מאוד (15 ואפילו פחות).. משהו עם כדי שלא יחטפו אותן..? לא סגורה על הסיבה, אבל ממה שהבנתי העניין הוא עובדתי ולא מומצא.
חיתון בגיל צעיר היה גם במרוקו. מכיר זקנות מרוקאיות כאלההדוכס מירוסלב

שהתחתנו גם עם מבוגרים מהן ב20-30 שנה מכל מיני סיבות.

מה שכן, לגבי החטיפות את צודקת. אצל התימנים זה לא נעשה מבחירה, בניגוד למרוקאים, הייתה שם גזירה שהיו חוטפים יתומים ומאסלמים אותם, אלא אם הם היו נשואים, אז חיתנו.

זה לא קשור לבחירה של ההורים, זאת הייתה הצלת נפשות. לא תמיד החתונות האלה שרדו, חלק השתחררו מהן כשהגיעו לארץ.

אבל ברור שחיתון בגיל צעיר, שהיה מצוי בהרבה מארצות ערב, לא מעיד על כפיה... אחרת היינו אומרים את זה על כל עדות המזרח

נכון. הרבה פעמים זה קרה עם יתומות.44444
היו חוטפים אותן. אבל אם הן היו נשואות, לא היו חוטפים אותן.
אגב היו תקופות שזה היה קיים גם באשכנז ורבנים יצאו נגד המנהג לחתן בגיל צעיר.
מתי ואיפה יצאו באשכנז?הדוכס מירוסלב

אשמח למקור תורני

לא זוכרת איפה קראתי ומה הסיבות בדיוק.44444
לדעתי זה מופיע בשו"תים הלכתיים מתקופת ימי הביניים.
אני לא זוכרת למה בדיוק אבל זה נעשה מסיבות כלכליות.
בכל מקרה רבנים תקנו תקנות נגד המנהג.
שמעתי את זה ממקורות שונים.
לדעתי חלקן בספר היסטוריה וחלקם מבעלי (בהקשר של התקנות והשו"תים).
לא זכור לי שראיתי דבר כזה בשו"תים. אשמח לראות...הדוכס מירוסלב

לא מצליח לנסות לסבור מה יכול להיות הטעם הכלכלי שידחה חתונה... (במיוחד אחרי איזה שרשור בפורום ביהמ"ד).

לגבי תקנה לאסור חתונה בגיל צעיר, זה בכלל לא נתפס לי. זה לצאת נגד גמרא ערוכה. ובכללי לא תיקנו תקנות הלכתיות במאות שנים האחרונות

תחפש בגוגל נישואי בוסר44444
מצאתי מידע על העניין.
בגדול ממה שקררתי בימי הביניים במאה ה-12 עד ה-14 היהודים באשכנז סבלו הרבה מגזרות וגירושים.
מה שבין השאר גרם לפיזור הקהילות לקהילות קטנות.
כך שנוצר מצב שלמישהו היה יכולת כלכלית לחתן את ביתו ונמצא מישהו "מתאים" חיתנו אותה מהר כי מי יודע אם תהיה אפשרות אח"כ.
אגב, אחת ההתנגדויות היא בגלל שדווקא בגלל כל הצרות הגיעו למצב של עגינות מגיל צעיר.
יכולה להעתיק לכאן את המקורותהדוכס מירוסלב

אבל אני מדבר על מקורות תורניים, לא סקירה היסטורית

דורות קודמים זה זמנים שונים ומקומות שונים44444
אבל בא נגיד שעד תקופת ההשכלה (ואפילו עד מלימת העולם הראשונה)ברב תפוצות ישראל היה נפוץ מאד שהורים "סוגרים שידוך".
האשיות של כל אחד מאוד מפותחת, וקשה למצוא התאמהחסדי הים
אתה מתכוון בקטע רוחני?חיפושית~
או לאו דווקא?
גם רוחני ובכללחסדי הים
תשובות רבות לא כולן נכונות ולא כולן שגויותבסדר גמור
רוצה לחלוק את דעתך המלומדה?חיפושית~
שאלה קשהקוד אבל פתוח
אני חושב שבררנות, או במילים אחרות, חיפוש של משהו נכון על ידי חיפוש של משהו שלא מחייב אותו, לדוגמא בחור שרוצה משיכה (משהו נכון) אבל מחפש בחורה רזה וזה לא מחייב שיהיה משיכה.

אבל אני מאוד מתחבר למה ש@אפרסק אמרה...
כלומר, אינטואיציה שגויה?חיפושית~
לא רק אבל גםקוד אבל פתוח
אני לא שולח אינטואיציה אבל לא ללכת בעיוורון מוחלט אחריה....
נראה לי שזה בגלל כמה דברים שמתחברים אחד לשניכשמש וכירח .
- רצון למימוש עצמי - הרבה אנשים רוצים להספיק הרבה לפני שיתחתנו. לפני שהאופציה לעשות את הדברים האלה "תיסגר" בגלל הנישואים (מה שלא תמיד נכון אבל זו ההרגשה). או רצון להגיע מוכנים במאה אחוז לנישואים ורק אחרי שעשו x,y,z דברים.
- פחד ממחויבות - פחד להתחייב ולהיות עכשיו שניים במקום רק אחד שלפעמים "חופשי ועצמאי" יותר. והרבה מחשבות של 'מה אם זה לא זה ואני טועה'?
- מחפשים זוגיות מושלמת ובן/בת זוג מושלמים.
תרבות המערב מציגה זוגיות שלא באמת קיימת. שמתמקדת בדברים חיצוניים ושטחיים אבל מתיימרת להיות עמוקה. יש אנשים שחושבים שאם הם לא מרגישים כמו ההוא מהסרט אז זה לא באמת רגש. כי חייב שהכול יהיה זהה לזה ואם זה מינימום לא וואו אז כנראה שלא כדאי להמשיך.
יש עוד סיבות שאישיות לכל אחד.. אבל בסוף אני פשוט חושבת שזה עוד אחד מהניסיונות של הדור הזה. ניסיון גדול שטומן בתוכו עוד הרבה ניסיונות קטנים. כל אחד והדרך שלו/ התמודדות שלו עד שיגיע לרגע הזה.
תודה על התגובה 👍🏻חיפושית~
בקשר לרצון "להספיק לפני".44444
לדעתי, בתרבות המערב יש חוסר קשר בין המקום של האדם בחיים לבין המקום שלו מבחינה נפשית וביולוגית.
אצל נשים זה ממש בולט.
כאילו אין שום קשר בין המקום הנפשי והביולוגי של האישה למסלול החיים.
אני הרגשתי את זה ממש כשהייתי אמא סטודנטית.
מצד אחד אתה מתווכח עם מרצים על נוכחות וחי חיים של תלמידה בכיתה ז'.
מצד שני, אני אמא ואשה שבסופו של דבר כבר עברה שליש מתקופת הפוריות שלה (אישה ממוצעת פוריה בערך בין גיל 12 ל-42).
זה לא רק העניין הביולוגי אלא גם הנפשי.
אני זוכרת את עצמי וחברות שלי בגיל תיכון ואני באמת חושבת שכבר היה בנו רצון עמוק, אמיתי וכנה ליצור קשר עמוק עם מישהו.מבחינה נפשית הנפש היתה כבר מוכנה לקשר נישואין.
סה"כ עד לפני פחות ממאה שנה בגיל הזה להרבה נשים כבר היה ילדים.

ואז מה שקורה הרבה פעמים גיל הנישואין נדחה ונדחה עד שזה מגיע לגיל שבו הנפש כבר בנויה ו"מותאמת" למצב אחר בחיים, היא כבר לא נפש סתגלנית, בוגרת אבל נלהבת שתמאימה לתחילת קשר נישואין , היא כבר נפש פחות סתגלתנית, אלא יותר דעתנית, יציבה ובוגרת ופחות נלהבת שכבר מתאימה לחינוך ילדים ולא לבחירת בן זוג.

לרב יהושע שפירא יש תשובה ברורה בנושא...ה' תמיד איתנו
מעדיף לא לכתוב אותה כאן בתצורה הקשה אבל מי שרוצה יכול לקרוא את הפרק האחרון של "לצאת מהדעת" שם הרב יהושע מברר את העניין הטוב והמתוקן של עניין הרווקות...
תודה, אעייןחיפושית~
תודה רבה, החכמתי מאוד!חיפושית~
ראוי לקריאה כמה פעמים. שוב תודה.
הרב יהושע הי"ובעוז ובענווה

ועוד כמה רבנים חשובים כמו הרב אורי שרקי הי"ו, טוענים בסופו של דבר שהרווקים אשמים כי הם לא רוצים.

אני חושב שאנשים שמעולם לא חוו רווקות מתמשכת, הפקיעו מעצמם את הזכות למתוח ביקורת על רווקים ורווקות.

זר לא יבין זאת.

זוגות שמחכים לילד ושום טיפול לא מצליח להם - זה בגלל שהם לא רוצים?

ושוב, הרב יהושע הוא תלמיד חכם מובהק, אבל אני חושב שבתחום הזה, אי אפשר לומר סיבות כל כך חד משמעיות, במיוחד כשהאוכלוסייה של הרווקים והרווקות היא ענקית. אז מה? כולם דפוקים? אף אחד מהם לא באמת רוצה? תמהני..

לא לא.. תקרא מה שהוא כותבחיפושית~
דווקא לא כותב באופן ביקורתי וחד כפי שהשתמע לעיל, אלא עם הרבה חמלה והסתכלות חיובית.. לפעמים רק לתאר תופעה (על כל השלכותיה) עוזר מאוד להבהיר עניינים.. וזה מה שהוא עושה שם (בעזרתו הנדיבה של צבי אייל). ממליצה לקרוא. (הבהרה: הוא לא נותן פתרונות..)
יש לי את הספרבעוז ובענווה

וקראתי את שני הפרקים (הראשון והאחרון - כי כל השאר הם לזוגות נשואים), לא פעם אחת..

אני מכיר את דעת הרב בנושא לפני ולפנים. בספר, צבי אייל מביא את זה באותה מגמה של הסתכלות חיובית ולכן זה מובא בלשון עדינה. יש הרצאה של הרב שמתגלגלת ברשת ואפשר לשמוע אותה שהרב אומר בנחרצות את דעתו, ומביא גם מספרים שמסכמים כמה ילדים עם ישראל איבד כי הרווקים והרווקות פשוט לא רוצים להתחתן, לטענתו.

זה הרבה יותר מורכב מזה. להפטיר בנחרצות בלי להיות שם, בלי להבין את הקשיים זה הכי קל.

אהה.. אם כך לא הכרתי את הדעה לעומקחיפושית~
ואתה יודע יותר ממני.
אכן מעציב לשמוע שזו דעתו; מסכימה שמי שלא חווה לא יבין לעולם..
וקשה להעביר ביקורת על רב, אבל כואב לשמוע דברים אטומים שכאלה.
תשמעי את הרב בעצמוברגוע
לפני שאת קוראת לדברים שלו "אטומים".
הוא מבין בזה הרבה יותר ממךברגוע
יש לו ניסיון עם עשרות אולי אפילו מאות רווקים ורווקות שהוא הדריך אותם ושמע מהם ישירות כמה הם בררנים על מה הם פוסלים וכו'

הוא חי את בעיית הרווקות המאוחרת הרבה יותר ממך.
סבבהבעוז ובענווה

שתה מים

השוואה בין רווקות לעקרות שגויה בהחלט.*צועד*
רווקות דומה לאדם שיש לו כסף לרכב
אבל הוא לא קונה כי לא החליט איזה.

תכלס? בעיה שלו
*שלנו* ליתר דיוק.
לא נכוןבעוז ובענווה

אתה אומר שזה אדם שיש לו כסף. מניין לך שיש לו?

המבחן הוא לא אם הצלחת להתחתן - אלא האם הזוגיות הזאת תצליח במבחן הזמן. הרי אם יצמידו למישהו אקדח לרקה והוא יגיד "הרי את מקודשת" וכו'..ותוך חודשיים נתן לה גט - אז הוא והיא  - שניהם אומללים.

להתחתן ולהתגרש תוך כמה חודשים זאת לא חכמה. החכמה היא להתחתן טוב.

והבאתי את הדוגמא לעקרות כי על שניהם האדם מצווה, אבל בסופו של דבר זה לא לגמרי תלוי בו - זה תלוי גם בצד השני, וזה תלוי גם במה שה' זימן לו.

אז פה נקודת המחלוקת שלנו כנראה.*צועד*
אני סובר שאחרי שאדם יקנה רכב, למרות שהוא יצטרך טיפולים וכו

הוא יישאר אצלו.

להתגרש זו לא אופציה הגיונית, וזה שהיא נכנסה כאופציה הגיונית זה כי אנחנו לא עושים עבודת המידות טובה מספיק.
אתה מדבר על אחרי הנישואיןבעוז ובענווה

אני מדבר על לפני.

נקודת המוצא שלי היא שלא נשארים במקום שלא טוב לנו, וזה נכון בין לפני נישואין ובין אחריהן.

אם לא טוב לפני - אז אין עניין להמשיך לתוך חתונה מתוך מחשבה ש"יהיה בסדר". זאת תהיה שטות גמורה.

'לא טוב' זה תלוי רצון.*צועד*
לדוגמא
אישה שבעלה מיליונר
מפנק אותה ויש לה ביטחון גדול איתו
אבל
הוא נמוך ממנה. וזה מפריע לה.

'לא טוב' לה?
אם היא תתן משמעות גדולה לגובה כנראה שיהיה לה לא טוב
אם היא תתן משמעות דווקא לדברים הטובים - יהיה לה מצויין!

אני רווק, כמוך.

אבל גם אחרי שמתחתנים הכל תלוי בעין הטובה ובנקודת המבט.

הרווקות המאוחרת באה יחד עם אחוזי הגירושין הגבוהים. כי אין לאנשים, לנו, לי, כח לעשות עבודת המידות.
תלויבעוז ובענווה
עבר עריכה על ידי בעוז ובענווה בתאריך י"ח בניסן תשע"ח 16:50
עבר עריכה על ידי בעוז ובענווה בתאריך י"ח בניסן תשע"ח 16:46
עבר עריכה על ידי בעוז ובענווה בתאריך י"ח בניסן תשע"ח 16:46

אתה כותב שזה מפריע לה. כמה זה מפריע לה? אם זה נמצא שם כל הזמן - אז לא טוב לה וכנראה שבסוף זה יסתיים.

בכל אופן - אתה מסתכל על אחרי הנישואין, אחרי שהיו כמה דברים יותר חשובים שבגללם הם החליטו שהם חיים יחד.

למה אתה קורה עבודת מידות ברמה המעשית?

לכתוב על פתק כל יום 5 דברים שאתה אוהב בה?

זה עבודה בעיניים. בעיני לפחות. מי ערב לך שזה יחזיק לאורך זמן?

הדיבורים על עבודת מידות הם מאד יפים, אבל כשזה נוגע לתכלס של חיי יומיום, כשיגיעו ימים של ריחוק ומשברים זוגיים, אז כל הדברים הכי כואבים יחזרו לצוף.

ואני לרגע לא מזלזל בחשיבות של לבנות עין טובה ואופטימיות ולהיות בעל לב רחב. אבל ככל שזה נוגע אלי ברמה האישית, במיוחד כשמדובר על החלטה שהיא לכל החיים - אין מקום לעיגולי פינות מתוך מחשבה ש"נתרגל".

בוא ניקח דוגמא יותר אמיתית. מציאת חן. הבחורה מדהימה והכל. אבל לא יפה בעיניך. זה מפריע - וגם אחרי 10 פעמים שנפגשתם - זה עדיין מפריע.

אז אל תיתן משקל למראה החיצוני- ויהיה לך נפלא. נכון?

מי מבטיח לך שתוכל שלא לתת לזה משקל לאורך זמן?

לדעתי הכנסת את הנושא לפרמטרים של שחור לבן*צועד*
בעוד בפועל, בשידוכים ובזוגיות

אין בחורה שלא תריב איתה אחרי החתונה
ולכן הטענה שלך על 'נתרגל' היא לא נכונה.
'נעבוד' זה המילה..
בכל מצב אתה ו אישתך תעבדו, קשה כנראה, על עבודת המידות.

ולכן, מאחר וברור שיתגלו דברים קשים בהמשך אפילו אם לא התגלו עכשיו, אני סמוך ובטוח שהכל תלוי בעבודה. אם משהו בטוח? אם בטוח תסתדר עם הבחורה הזו בהמשך? לא יודע. אין בזה שחור לבן.
מה העבודה הזאת לכםבעוז ובענווה

נמשיך בפרטי

אין סיבה אחת לכולםבעוז ובענווה

יש כאלה שבאמת לא רוצים ופשוט לא יודעים לומר את זה.

יש כאלו שרוצים מאד אבל יש משהו בתקשורת שמונע מהם להתקדם הלאה.

יש כאלו שכנראה ה' לא מעוניין שכרגע יהיו נשואים למרות שהם עשו את מיטב ההשתדלויות.

יש כאלו שבאמת מחפשים את המושלם ולא יורדים לקרקע המציאות - או כי הם לא רוצים, או כי הם לא מסוגלים (גדלו ככה שתמיד הכל מושלם).

וכן על זה הדרך.

הרי מה צריך שיקרה כדי שזוג יתחתן? צריכה להיות משיכה חיצונית (חיצונית, מנטליות, סגנון) - דבר שהרבה פעמים לא קורה ולא קיים.

צריכה להיות משיכה אינטלקטואלית (בעיקר תקשורת טובה, שזה כולל גם את ההתרשמות ממידות וערכים - במיוחד צריך לבדוק לב טוב) - גם זה פעמים לא קיים.

צריך שיהיו שאיפות עיקריות משותפות  - גם לא תמיד קורה.

הא - וכל מה שכתבתי - צריך שזה יהיה הדדי.

מסכימה עם הכל, השאלה היא במה חטא הדור שלנוחיפושית~
שזה נהיה ככ קשה ומורכב. הרי הפרמטרים שכתבת תחת ״מה צריך שיקרה״ וכו די דומים בדורות האחרונים.
והעניין הזה, הדורי, דווקא מוסבר יפה ב״לצאת מהדעת״.
משיכה אינטלקטואליתבעוז ובענווה

לא הייתה חשובה בכלל בדורות הקודמים.

היום נשים הן משכילות ומפתחות את האישיות שלהן - וברוך ה' שזה המצב.

למה, בדור של ההורים דווקא כןחיפושית~
בדור של סבא וסבתא והלאה אל תוך ההסטוריה - צודק.
לגבי דור ההורים שלנו ואצל חלקינו גם הסבא וסבתא44444
הם דור שחי בחברה מאד מאד מעורבת יחסית להיום.
כך שה"דייטים" או יותר נכון "בדיקה של פונטציאלים" כבר התחילו באופן לא רשמי בכיתה ט' בערך.
כך שמי שהתחתנה בגיל 22 הרבה פעמים כבר בודקת פונטציאלים 7-8 שנים. זה בערך כמו שמישהי תתחתן היום בגיל 27.

כך שיכול להיות שכבר הדור הזה התחיל להיות " בעייתי". רק בגלל שהתהליך מציאת בן זוג התחיל בצורה זו או אחרת מוקדם יותר אז פחות ראו את " ההשלכות".

אגב, אני ממש מתנגדת לחברה מעורבת בגילאים הנ"ל מסיבות אחרות.
תשובה ממצה ויפה👍חיהל'ה
לדעתי*צועד*
אנשים מחפשים דברים שהם יאהבו
וחושבים שבלעדי הדברים האלו - לא נכון שהם יתחתנו.

גם בעבר היו לאנשים אהבות, וברור שבחורה רצתה בחור חתיך. אבל היא הבינה שקודם כל, היא צריכה מישהו שיפרנס את הבית ויגן עליה(בזמנו..) אז היופי של הבחור נכנס לגדר מותרות.

בקיצור
לדעתי, ומחילה שאני מאשים בזה בעיקר את הבנות, אנשים נדבקים לרצון לאהבה מסויימת במקום להבין את המטרה המרכזית בבית יהודי לעומת המטרות המשניות.
אז שאני אבין, אתה מפיל את הבעיה עלינו??חיפושית~
לא ילך לך, חבוב. ממש לא מסכימה איתך ולך.
עלי.*צועד*
כן.

או שאת מתכוונת לדברים שכיוונתי לנשים?
אכן אני חושב שבנות מחפשות הרבה יותר אהבה וכדו' בקשר.

סתכלי על המוסד הזה בעבר.
בנים חיפשו בדיוק מה שהם מחפשים העום
בנות חיפשו גבר/לוחם/חזק, היום הרבה מחפשות רגיל(לא לפלף)

זהו, לדעתי.
ממש לא מסכימהחיפושית~
וכן, התכוונתי לאשמה שאתה מפיל על הנשים.
קורה.*צועד*
לא חייבים להסכים
אני לא יודע.ע מ
הרבה מאד נכתב ודובר על העניין.44444
אגב, הבעייתיות בעניין קיימת לא רק אצל דתיים ולא רק בישראל. זו בעיה עולמית.
ככה שאני נוטה להאמין שחלק מהסיבות קשורות לתרבות המערב. עובדה שזו "בעיה" שחודרת לכל תרבות שהופכת להיות מערבית יותר (דוגמא קלאסית- יפן וארצות ערב).
לדעתי אחת הסיבות היא איפושהוא תוצאה של דברים חיוביים.
בעבר הסתכלו על זוגיות בצורה טכנית יותר. אישה לא נשואה פשוט היתה "נתקעת" בלי מפרנס וסוג של "מנודה חברתית" (גם היום קיים קושי חברתי גדול מאד אבל בעבר זה היה גדול יותר כשנשים לא עבדו).
מצד שני (וזה לא רלוונטי לציבור הדתי) הגבר ידע שללא אישה אין דרך לספק צרכים מיניים ונפשיים.
כל הנתונים הנ"ל גרמו לכך שחתונות לאו דווקא התקיימו מאהבה גדולה ורצון לקשר עמוק אלה בגלל צרכים כלכלים, השרדותיים ומיניים.
אגב, גם בציבור היהודי.
הורים ש"סוגרים שידוך" לזוג היו נהוגים בהרבה תפוצות ישראל.
הדרישות גם היו מינימליסטיות. הגבר יביא כסף והאישה תביא ילדים ותטפל בהם. כל השאר זה בונוס.

היום בתרבות המערבית, לאישה יש חיים שלא כוללים רק עבודה בבית והילדים והיא עובדת.
מנגד (וזה לא רלוונטי לציבור הדתי) קשר מיני ללא מחויבות מקובל בעולם המערבי.
זה מוביל לכך שיש פחות לחץ להתחתן (שזה סה"כ דבר חיובי) ולכן לא מתחתנים מסיבות הישרדותיות אלא מסיבות יותר רוחניות ונפשיות, מתחתנים בגלל רצון בחיבור עמוק.
הבעיה שהרבה יותר קשה למצוא פרטנר לחיבור עמוק מאשר מפרנס.
לכן, הקושי במציאת בן זוג גדול יותר.

קושי נוסף הוא, כמובן, קושי גדול יותר ביצירת קשרים חברתיים עמוקים ואינטימיים. זה אחד המאפיינים הבולטים של דור ה-y בעולם המערבי וזה מוכח בהמון מחקרים שנעשו בעניין. יש לכך המון סיבות, בעיקר המסכים. לדעתי זה מתבטא גם בתחום הנ"ל.

חוסר הפרדה בין המינים- לדעתי הוא אחד הגורמים המרכזיים, גם בציבור הדתי. בנקודה הזו יש הבדל בין הציבור הדתי ללא דתי.
נתמקד בדתי. הציבור הדתי הבוגר בסופו של דבר חי ביום יום שלו בחברה מעורבת אם זה בעבודה או בלימודים. מה שאומר שבתת- מודע כל הזמן מתבצעת השוואה ובעיקר כל היום יש מסביבך "פונטציאלים" וזה מאד מפריע ליצירת קשר.

בנוסף, בעולם המערבי יש המון חשיפה לזוגיות רדודה או לא תקינה דרך המדיה או בכלל יחסים תחרותיים ומתעמרים בין אנשים ולא יחסים טובים, תקינים, עמוקים ואמפטיים.

יש עוד כמה דברים שיותר ייחודיים לחברה הדת"ל:

1. עניין טכני אבל משמעותי- בנות דתיות מבנים דתיים וזה מגובה בנתוני הלמ"ס (ואגב זה נכון לכל החברות הדתיות). בעקרון בכל העולם בנות נוטות להיות דתיות יותר אבל ביהדות זה יותר משמעותי, אורח חיים שונה וכד'... .
2. וזה איפושהוא נובע ממשהו טוב, היום יש הרבה יותר "תתי סגנונות" מבעבר ופחות "פס ייצור".
ז"א שהחברה "מתחלקת" יותר וכך הסיכוי למצוא מישהו מתאים יורד.
3. בחברה הדתית (לעומת החרדית) יש פחות "שבלונות" והיא בכללי הרבה הרבה פחות מגזרית.
מה שיוצר קושי "טכני" לשדך ולמצוא "פונטציאלי".

וואו, תשובה מושקעת, מעמיקה ומחכימה. תודה!חיפושית~
תודה רבה.44444
בנוסף, יחסית אין אפשרות לתהליך התבגרות.44444
בעולם המערבי החינוך והיחס של ההורים הרבה יותר מגונן ופחות נותן אחריות ופוגע בתהליך ההתבגרות.
בעבר, הלא רחוק, היתה תהליכיות.
זה בולט יותר בעולם הגברים.
בעבר גבר ש"הגיע לפרקו" היה גבר שכבר עבר תהליך התבגרות ו"יציאה לעולם". היום, בעיקר אצל הגברים, הרבה פעמים התהליך מתבצע הרבה הרבה יותר מאוחר מה שגורם לכך שהכלים וכישורי חיים (בעיקר בתחום החברתי) שגבר מקבל בתהליך ההתבגרות הוא מקבל בגיל הרבה הרבה יותר מאוחר.
כך שאותו גבר יכול להמשיך לצאת לדייטים אבל הבעיה שבגללה בוא לא מוצא זה חוסר בכלים ולא חוסר התאמה.

בנוסף- פחד ממחויבות. העולם המערבי פחטת דורש מחויבות וזה נכון בהרבה תחומים.
בתחום העבודה- בעבר היתה מונהגת מחויבות שכתובה או לא כתובה בין המעסיק לעובד. היום היא לא קיימת. מאד מקובל ונפוץ להחליף מקומות עבודה או עובדים בתדירות גבוהה
אחריות על מוצרים- היום כמעט ואין אחריות על מוצרים. חברות לא רוצות להתחייב. גם לקוחות קונים בהנחה שאין אחריות על המוצר- לא טוב- נחליף.
👍👍👍חיהל'ה
וואו אחלה תשובה מפורטתאפרסק
וה3 האחרונים ממש מדכאים!
הסכמתי עם כל מילה.פסידונית

מה זה מה שכתוב ב1? איך הלמ"ס יכולים למדוד דבר כזה? הדוכס מירוסלב

נראה לי שיש פה קצת סטיגמות.

יצא לי לדבר עם כמה גויים לא מזמן, אחת התובנות שגיליתי היא שגם בחלק מהמדינות המערביות והחילוניות לגמרי גיל 29 נחשב "זקנה בלה".

הם מבצעים סקרים.44444
זה גוף ששייך למדינה.

החשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

לפני כמה שנים הנתונים בעניין "התפוצצו" שיצא שה"חילוניים" הם פחות מ-50% מתושביה היהודים של מדינת ישראל (היו קטגוריות נפרדות למסורתיים ושומרי מסורת או משהו בסגנון....)
בין השאר פורסמה ה"חלוקה" ע"פ מין, אזורים בארץ וכד'.. .
אני יודע מה זה הלמ"ס. אם שמואל הנביא לא יכל למדוד ירא"שהדוכס מירוסלב

אז הם כן? זה קצת מצחיק.

(החלוקה לפי מסורתיים וכו' אמרה שהחילונים הם 20% בערך)

אני חושב שפשוט לא הבנת מה התוצאה שהלמ"ס הציגו..ע מ
הם שאלו נסקרים: אתה בן? אתה בת? אתה דתי? אתה דתיה?

ובהצלבה של הנתונים יצא להם שיש יותר בנות דתיות מבנים דתיים. או מבחינה מספרית או באחוזים, או גם וגם.

יש יותר נסקרים שהגדירו את עצמם בת דתיה מאשר נסקרים שהגדירו את עצמם בן דתי.
הבנתיהדוכס מירוסלב

שיוך דתי לא מעיד על רמת דתיות.

למה אתה לא קורא את הסאבטקסט סדרתית מבולבל

זה בדיוק כמו שהרבה פה כתבו על בנות שמתייגות את עצמן תורניות ולא שומרות על ההלכה כמעט בכלל, עניין שקשור למה שכתבתי למטה

שאלת איך הלמ"ס מודד יראת שמיים, עניתי שלא זה מה שהוא מודד.ע מ
מהתחלה לא התכוונו לזה שהוא מודד יראת שמיים.

עכשיו מה השאלה?
🤦🏽‍♂הדוכס מירוסלב

בין השורות, התכוונתי לומר, שהלמ"ס לא יכול למדוד יראת שמים.

ומה שאדם מעיד על עצמו, בטח בסקרים מהסוג הזה, חסר משמעות לעבודת השם (ע"ע "תורניות" שהן חצי לייט כנראה בשרשורים מהחודשים האחרונים).

הבנת? יופי...

הייתי כותב תגובות ביותר אריכות, אבל הנסיון מלמד שזה לא מועיל גם.

תודה על הסבלנותע מ
רק אזרוק שאלה לאוויר לפני שאני הולך.
למה אתה כותב דברים בין השורות ולא בשורות עצמן? סדרתית?
לא חייב לענות, רק לשים לב לזה
בבקשה שמח לשמחהדוכס מירוסלב

לא יודע, ככה אני חושב בד"כ.

בכתיבה זה מתבטא יותר מאשר בדיבור.

יש לי שיטה בלימוד שגורסת שהידע נכנס ככה יותר לעומק. לא זוכר מי כתב את זה (אולי הרב בלבבי?), אבל זה נכתב על סוגת השאלה ותשובה דוגמאת הרמח"ל והר"י אירגאס ועוד שכתבו בצורת שיח.

נותנים שאלות מנחות, השאלה מתפתחת, הידע בוקע כמו ביצה מאליו בשכל של האדם שמולך.

כנראה שזה תלוי בגישה של הצד השני ואני מערבב פורומים עם ספרי עיון

רק שתדעלמה לא?
שבדר"כ אנשים לא אוהבים שמלמדים אותם.
(לפחות בפורום, כשהם מביעים את דעתם)

הם אוהבים שדנים איתם כשווה בין שווים.

(אתה יודע שאני מעריך אותך. התלבטתי הרבה לפני שכתבתי)
זה לא העניין, המטרה היא להעביר את הנקודה שליהדוכס מירוסלב

לא להוכיח לאנשים שהם טועים ולהיות בעמדת המרצה.

אם זה עושה את הרושם הזה, הוא מוטעה

למה לא?

זה עושה את הרושם הזה, ובאמת חבל

(לדעתי, כמובן)

זה לא משנה כ"כ בפועל,הדוכס מירוסלב

אני בכל מקרה כמעט לא כאן וגם ככה לא טורח

מודדים איך האדם מגדיר את עצמו44444
בדיוק הנקודההדוכס מירוסלב

זה שונה מיראת שמיים. בעצם המדידה היא הרגשת המחויבות לקיום מצ44444
כי זה בעצם המשמעות של ההגדרה- דתי.

זה סותר את חשיבותה של יראת שמיים.
לא יודע איך להגיב בכלל לדבר הזההדוכס מירוסלב

"זה סותר את חשיבותה של יראת שמיים"? מבולבל

העובדה שאנשים "מרגישים" מחוייבים לתורה ומצוות ובעצם הם לא עושים כלום, רק מעידה שאין שום דבר חוץ מירא"ש.

הרגש הזה, זה שהלמ"ס מודד, הוא אחת הסיבות שאנשים לא מתחתנים.

הם מודדים את עצמך הרבה מעל הגובה של עצמם...

תקנתי למטה.44444
*זה לא סותר את חשיבותה.44444
טעות משמעותית....
*זה לא סותר את חשיבותה.44444
טעות משמעותית....
כי הכל יותר מסובךילדת המדבר
אנחנו מחפשים דברים ספציפיים, יש לנו סטנדרטים מטורפים על רמות דוסיות, מראה, אופי, מקצוע, שירות צבאי, מגורים- דברים שפעם בכלל לא חשבו עליהם.
אנחנו חושבים שאנחנו יודעים מה אנחנו רוצים וצריכים, אנחנו נוהגים להיות מאוד חדים ולברור, מקובעים והחלטיים.

דור מסובך(:
אם זה רע, לא בטוח.
יוצא לי לשמוע מהרבה אנשים על העניין הזה, והגעתי לשתי מסקנותהדוכס מירוסלב

זה בד"כ או גאווה שגורמת לבררנות יתר, או נטיה להתקע רגשית על טראומה כלשהי מהעבר (בד"כ ואריאציות שונות של לב שבור).

יש מקרים נדירים יותר כמו כאלה שנותנים לאנשים אחרים להתערב להם בחיים יותר מדי, אנשים מבולבלים, כאלה שיש להם בעיות. אבל מהנסיון שלי זה נדיר

אז כולנו בעלי מומים?אפרסק
מה? מה הקשר? 🤔הדוכס מירוסלב
עבר עריכה על ידי פלוני מפונפן בתאריך י"ח בניסן תשע"ח 00:42

עריכה: מה להיות פגוע רגשית נחשב מום? אם כן, אז כן. מום עובר.

אפשר לצאת ממצב של שריטות רגשיות בלב. לא מתים מזה...

התכוונתיאפרסק
שזה היה נראה כאילו כולנו או גאוותנים- שזה מום בעיני או בעלי טראומה- שזה גם מום בעיני
זה מה שעלה מהבחינה שלי את המציאות כרגעהדוכס מירוסלב

נעדכן בשינוי גרסא

כי אנחנו רוצים יותרפסידונית

עם כוח גדול באה אחריות גדולה (פארקר שם שם)

כשאחרים מסדרים לך מה שהם רוצים זה הרבה יותר קל. לחשוב בשביל עצמך זה קשה.

אנשים מודעים יותר למורכבות שלהםאיש השקים
ומחפשים את מי שיתאים לכל המורכבות הזו.
בטח לא הסיבה היחידה..
ממ מעניין.. אז אולי עדיף להיות אנשים פשוטים..חיפושית~
״מעשה בחכם ותם״, שם, שם וכו.

לא כזה פשוט להיות פשוט.
יש לי הרבה דברים שאני חושבת..זוהרת בטורקיז
קטונתי מלהבין באמת אבל
זה ישמע מוזר אבל אנחנו בדור של שפע, ויש יתרונות וחסרונות, קשה להסתפק במה שיש ותמיד שואפים ליותר טוב.. נוצר מצב שיש הרבה הצעות או לא הרבה הצעות אבל הצעות בכללי, שומעים הצעה לא הכי מתלהבים.. יוצאים בכל זאת (כי אין שום סיבה לפסול) יוצאים לדייט אחד או שניים, הדייטים פושרים וחותכים , כי קשה להשקיע את הכל בדייטים שבראש שלנו זה פשוט הצענ שלא מתאימה.. (ויש עוד הצעות שיהו טובות יותר..)

בגלל שחלקנו יצאנו לכמה דייטים וכבר נפגענו או שלא, או טבע אופי של בן אדם, חלקנו או רובנו קשה לנו להיפתח, נפגשים שני אנשים שמדברים על הא ודא ולא באמת פותחים את הלב, בשביל שקשר יצליח צריך התמדה רצינית משני הצדדים, להבין שצריך להשקיע , לבוא בגישה של זה פגישה ראשונה והוא בקושי מכיר אותי אני בקושי אותה, למה שאשקיע על מישהו שפגשתי שלוש שעות וכו. כל אלה לא עוזרים..
ברגע שקבעתם דייט ראשוו, לדעתי לבוא שני הצדדים בידיעה שכן הנה זה אני עושה הכל מצידי שזה יצליח!

אנשים חוששים להיות בררניים על דברים שחשובים להם.
(חושבת שמאוד חשוב כן להתעקש על דברים שחשובים לכם, במידה והם הגיוניים כמובן).

מותר לבקש ולא להתנצל שיהיה מציאת חן, זה נותן המון בקשר ובהרגשה הכללית

או הגישה של הרב אליקים, הסכמתם להצעה אחרי שביררתם היטב? זאת אישתך עד שיוכח אחרת.
אמרת דברים של טעם, תודהחיפושית~
לגבי הדברים של הרב אליקים.. פחות התחברתי, אבל מבינה את רוח הדברים.
כתבת יפה! התחברתימישהי 1
עונה מכיוון אחר054
ההצעות!!!
בנות (לפחות כל הבנות הממוצעות שאני מכירה) מקבלות מעט מאוד הצעות. יכול להיות חודשים בלי הצעה.
בנים שקשורים לישיבות ומסגרות כאלה מקבלים ים של הצעות, וגם בזה יש ניסיון לא פשוט.

אם התופעות האלה נמשכות שנים.. הגיוני שזה מעצב קשיים שלא היו קיימים בגיל צעיר, בדימוי וביטחון עצמי, עצבות, ייאוש- ועל זה כבר קשה להתגבר.

לא כותבת כדי לייאש אלא כדי לעורר אותנו להציע ולחשוב! בציבור שלנו שדכנים זה לא המיינסטרים והמון אנשים רק מחכים שיציעו להם.
אכן, בעיה טכנית נפוצה.44444
הרבה בנות בגיל השידוכין לא נמצאות בתוך מסגרת דתית ורשה להגיע אליהן.
אגב, גם רב הבנים הדתיים מתחילים לצאת לקראת סוף שהותם במסגרת דתית.
אנחנו נתקלים בזה דווקא בתור זוג נשוי שרוצה לשדך.
אני ובעלי לא מורים כך שהחברה סביבינו בעבודה לא דתית ובמקום מגורינו לא גרים רווקים שלרב גרים במקומות ספציפיים מאד.
אגב בנות מקבלות פחות הצעות כי שואלים קודם את הבנים. לכן חלק מההצעות פשוט לא מגיעות אליהן.
אף פעם לא חשבתי על זה ככה.. 🤔חיפושית~
הגיוני ומסביר כמה דברים.. תודה
את חושבת שפעם היו יותר הצעות?ברגוע

ולא לשכוח את התופעה ההפוכהמישהי 1
בנים שיש להם 3-4 הצעות בכל זמן נתון זה גם יכול לבלבל אותם ולגרום להם לחתוך מהר או לסנן ממש כי יש להם משהו שיכול להראות טוב יותר!
ובכללי בעיית השפע שיש בדור שלנו. יש לנו יותר מדי אופציות בכל מוצר להתלבט עליהן ומרבים להחליף ולהשתדרג. זה דפוס מחשבה שיכול להיכנס לכל תחומי החיים ולעשות צרות..
^^הדוכס מירוסלב

@054, אני לא חושב שזה קשור לישיבות. מכיר גם בחורות שמקבלות עודף הצעות.

זה יותר לכמה אנשים אתה מחובר חברתית שחושבים עליך כל הזמן...

לדעתי בדיוק הוא עד כמה יש מסביבך חברה דת"ל שבסגנון שלך +-44444
יצא לא פעם לשמוע מחברות שלמדו במקום בלי הרבה דתיים שהן לא מקבלות הרבה הצעות כי החברה מסביבן לא דתית, לפעמים גם המשפחה המורחבת לא דתית ולכן אין מי שיכיר להן מישהו בגלל קושי טכני.
לא הבנתי למה הגבת לי את זההדוכס מירוסלבאחרונה

אבל בכל מקרה מי שלא מוצא, שיכנס למעגל חברתי נוסף ויבושם לו

אל תשכחי שהצעה של בן לא שווה להצעה של בתאיש השקים
בת מקבלת הצעה איכותית= אחרי שהבן אישר
בן מקבל הצעה ולא בהכרח שיצא מזה פגישה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך