ניהול בית מתוקתקאופטימיתת
כבר שנים שאני לא מצליחה לנהל את הבית שיהיה מתוקתק כמו שצריך. תמיד יש כביסה או כלים או לנקות או לבשל אבל תמיד. לא זוכרת מתי נשאר לי אי פעם זמן לנוח באמת.
בעבר קיבלתי טיפ להכין 3 סלי כביסה במקום אחד וכל אחד מבני הבית כבר מניח את הבגדים המלוכלים ממויינים בסל המתאים (שחור ואדום/ צבעוני/לבן) ככה שאהבת מלא ישר אני מעבירה ומפעילה מכונה בלי למיין וזה עזר לי נורא.

אם מישהי מכירה טיפים נוספים לניהול ואחזקת בית אני ממש אשמח לשמוע
שלוות נפש. אמא רגועה זה נכס.נפש חיה.
פרופורציות.
להתקדם צעד צעד.
להרגיל את הילדים לאכול רק במטבח.
לא להסתובב עם אוכל ולא לאכול בחדרים.

לעשות טבלה עם מטלות בית
ועליה תורנויות לילדים
כל אחד לפי יכולתו/כוחו.
די ברור...בת 30
כדי להחזיק בית מתוקתק עם כמה ילדים צריך אחד מהדברים הבאים-
עוזרת או מבשלת
עוד ארבע,חמש שעות ביממה
כוח אינסופי.
יש לך אחד מאלה?
לי אישית אין. וגם כנראה לא יהיה, לפחות כל עוד יש קטנים ויונק בבית.
אז לדעתי זה טוב לקבל טיפים, כי ברור שבית מסודר עושה הרגשה טובה.
אבל אנחנו יכולות לעשות רק מה שאנחנו יכולות.
ומה שלא- לא להתבאס ממנו יותר מדי....
אני מציעה פשוט להוריד ציפיות. אנחנו לא מלאכיותאשריך
השרת, וככל שהמשפחה גדלה כך הבית פחות מתוקצק, אא"כ לוקחים עזרה, בתשלום או של משפחה, זה כבר מוריד לחץ. אני השלנתי עם זה כבר. משתדלת שכל הבית יהיה נקי לשבת, אבל נדיר שאני רואה את התחתיות של מיליון סלי הכביסה שלי. ב"ה
ואם המשפחה עוד לא כל כך גדולה?מחי
יש לי תינוק אחד ואני מרגישה שאני לא משתלטת על הבית. ויש לי מנקה פעם בשבוע.
אז אולי בכל זאת אי אלו טיפים יעילים?
ניצול זמןאליסף עמר
להגדיר זמן בשבוע שבו את מסדרת את הבית
ולא עושה כלום מלבד זה
יש לי כמהבטוב
אם יש מנקה זה מעולה.
לגבי התינוק למצוא דברים שאפשר לעסוק לידו בקרבתו לדוגמא קיפול כביסה. מיון של דברים.
לא לחכות רק לזמן שישן.
תכתבי לעצמך מה הדברים שחשבוים לך. תבחרי מהם משהו אחד ובשבוע הזה תשקיעי בו.
לדוגמא כיור ריק ומבריק.
לעשות לעצמך רשימה למנרה. כל שבוע שתעשה שוטף ועוד משהו של תחזוק כללי לדוגמא כיורים, חלונות, וכ'ממליצה על יעל זלץ
לקרוא את האתר או הספרים שלה.
דבר שני, אני עושה בבית רק כלים וכביסה, בישוליםאשריך
וסדר בדברים שלי. אני לא מוכנה בשוםאופן לסדר את הבלגן שהילדים עושים. הם מסדרים בעצמם. גם חינוכית נכטן וגם חובך המון זמן. ברור שכשהם היו קטנים ולא סידרו בעצנם סידרתי ולקח המון זמן.
כשאני מקבלת כביסה אני פורסת סלסלהאמא ל 2
לכול אחד מבני הבית יש סלסלה והבגד המקופל הולך לסלסלה המתאימה. יותר קל אחכ להחזיר בגדים לארונות.
תודה על התגובותאופטימיתת
הבעיה שאני לא יכולה לשבת עם הילדים כמו שצריך כי תמיד יש משהו שצריך לעשות ואם אני כבר יושבת איתם אז זה על חשבון משהו בבית כי הכביסה על הספה וצריך לקפל או שהכיור גדוש. בעלי עוזר לי בבית לא מעט וגם הוא כבר קורס, זה ממש סבל כל היום לעבוד על משהו שכמעט אף פעם לא מגיע.
בגלל זה ביקשתי טיפים, ההרגשה שלי שמשהו כאן לא תקין. אולי אני לא מספיק זריזה, איך זה אצלכן?
זה לא תמיד עניין של זריזות, גם לי תמיד זה קרה כי שמתיכשתאמין...
בסולם העדיפות את הילדים.. תהיי שלימה עם זה!

כדאי מאוד שתתחילו לפרגן לעצמכם ותקחו נערה אחר הצהריים בתור התחלחה לשעה בלבד! שתקפל כביסות ותדיח את ערימת הכלים שווה כל שקל והוצאה שלא מרגישים אותה כל כך בכיס. אני בטוחה שזה יקל עליכם מאוד.
זו באמת אפשרות, למרות שאני רוצה לדעתאופטימיתת
שהבית מנוהל טוב גם בלי עזרה חיצונית
זו לא רק אפשרות בימינו זה הכרח, החלום שאצליחכשתאמין...
לנהל בית באופן משביע רצון נגוז עד שהם גדלו מעט.. לי היה חשוב שלילדים תיהיה אמא רגועה ושמחה. כי זה מה שיקחו איתם לחיים.
לי יש ילד בן שנתיים וחצי ותינוקת קטנהניקית בהריון
ואצלנו זמן האיכות הוא לא תמיד משחק או סיפור. הרבה פעמים הילד עוזר לי לסדר את הבית ונהנה מזה מאוד.
הוא עוזר לי לאסוף כביסה, להכניס למכונה, להוציא ולתלות, למיין בחדרים. בדר"כ כשאני לבד- אני מקפלת מיד מהמתלה וישר לארונות, אבל שהוא איתי- אני ממיינת בחדרים והוא מביא לי בגד בגד ואני מקפלת ומכניסה למקום. משחק כזה

משחקים שלו- כל פעם מוציאים משחק, שניים (גם לקטנה) ולא מלא משחקים ביחד. והוא אוסף בסוף.. הרגל טוב מאוד, עד היום הוא לא עוזב את המעון עד שכל המשחקים מסודרים...
רעיון טוב! תודהאופטימיתת
יש סיכוי טוב שהקטנטנה אצלנו תתחבר לפעילות ואז תפסנו 2 ציפורים
גם אצלי בת השנתיים מתה על המשחק הזהבלדרית
אנחנו גם אומרים מה זה כל בגד ולמי הוא שייך ומה הצבע שלו והיא מחכה שתהיה כביסה כדי שתוכל לעזור.. מה שכן זה לוקח זמן אז אם אין אני תולה לבד .
ראיתי משהו יפה, לשים כוורת בחדר כביסה ואז לכפל לתוכה את הבגדים, לכל אחד מבני הבית יש תא והוא מפנה אותו בעצמו לארון שלו. זה לגילאים גדולים יותר.
לדעתי צריך גם לחשוב שלא הכל חייב להיות מושלם ולא להתבאס אם לא מספיקים. שיהיו לכם הרבה בגדים כדי שלא תהיי לחוצה על הכביסה והרבה כלים כדי לא לשטוף כל שניה (לא יותר מדי כי אז תצטבר מלא עבודה).
הכי קל בסידור הבית זה כשיש לכל דבר מקום מוגדר ואז הסידור יותר פשוט ויעיל. להצטייד בהרבה קופסאות מאוד מועיל לעניין.
לשים מוזיקה שואהבים ולנקות בכיף. בהצלחה..
רעיון טוב לגדוליםאופטימיתת
אני אשתדל לזכור אותו.
קופסאות זה באמת משהו חדש שאני מגלה כמה שזה עוזר לשמור על סדר ובמיוחד של משחקים וכלי יצירה
לא הבנתי למה כיור גדוש או קיפול כביסהסיה
אמורים להיות בסולם לפני ילדים
שהכיןר ישאר גדוש לא יקרה כלום. גם כמה ימים אם ישאר ככה. נגמרים הכלים תעברו לחד פעמי עד השטיפה.
לגבי כביסה . אז אל תקפלי, יקחו בגדים נקיים מהערמה הלא מקופלת
מסכימהבת 30
זה פחות או יותר המצב כיום כי באמת תשומת הלבאופטימיתת
לילדים הרבה יותר חשובה, אבל ככה אמור להתנהל בית? או בית מוזנח או חלילה ילדים מוזנחים? אי אפשר לצלוח בשניהם?
את יכולה לנסות להתאבד. לעשות את שני הדברים באופן מושלםסיה
או להביא עוזרת בית,אלעד
זה מייתר את האופציה להתאבד
יש נשים שלא מסוגלןת להביא עוזרתסיה
למשל אישה כמןני
אין לי הסבר מדויק למה. זה לא ענין כספי
זה יותר אני חושבת שהיא לא תצליח להשתלט על הבית או תשפוך הרבה מים או תזרוק דברים או לא יודעת בעצמי מה.
מסכימה, אני גם לא בטוחה כמה העוזרת תעזוראופטימיתת
מישהי שלא מתמצאת בבית רק תפריע לי ולא תעזור.
אבל אולי באמת למצוא מישהי טובה ויסודית ולבנות איתה סדר עבודה ועם הזמן זה דווקא יכול לעזור.
אבל אולי פותחת השרשור כן יכולה להביא עוזרתאלעד

והרי היא הנידון כאן,

לא את

הפותחת גם אמרה שהיא בספק לגבי זהסיה
עוזרת זה פיתרון מאוד זמני ונקודתי+mp8
אלא אם כן לוקחים אותה לשישה ימים בשבוע....

אצלי אחרי יום לא נשאר הרבה מהניקיון הכללי של העוזרת...
הכלל אומר ככה- אין שום דבר שלא בא על חשבון דבר אחרבת 30
יכול להיות שיש נשים סופרוומניות כאלה שאת רואה אצלם ילדים מושקעים ובית מתוקתק.
אבל כשאני רואה את זה - ברור לי שזה בא על חשבון משהו. אולי על חשבון שעות שינה של האמא, אולי על חשבון שעות זוגיות.
באמת,שא''א לבד, בלי עזרה בכלל, לעשות הכל הכל הכל.
לא צריך להתרגש מערימת כביסה או כלים.
ובע''ה הילדים קצת יגדלו ויהיו יותר שותפים בתחזוקה של הבית.
זהו שזה בדיוק הספק אצליאופטימיתת
אולי אם אני אהיה זריזה ויעילה יותר המחיר יהיה זניח ואצליח בשני התחומים. בגלל זה אני מחפשת עצות מאמהות מנוסחת ככה לקצר לי את תהליך הלמידה ולהצליח להגיע להכל.
יש תקופות כאלה בחיים. כמה טיפים בפנים -הודיה60

שיש כמה ילדים והם עדיין יחסית קטנים אז כן, בית מתוקתק בדר"כ יבוא על חשבון הילדים

אפשר לקחת עוזרת נקיון או פתרון יותר זול וגם טוב- לקחת בייביסיטר פעם פעמיים בשבוע שתוציא את הילדים לפארק /גן שעשועים ובזמן הזה לאפס את הבית

יש ספר טוב "חכמת נשים" יש בו הרבה עצות טובות לניהול בית בקלות וביעילות, יש לה שם המון טיפים לנקיון וסדר תוך כדי ולהתארגנות יעילה. ספר מאד מעשי בעיני (גם אם לא ממש כל דבר התאים לי, הרוב כן)

את גם עובדת בחוץ בנוסף על הבית והילדים?

תודה רבה אחפש את הספראופטימיתת
ועובדת כן ולא. עוסקת במקצוע חופשי ומנסה להספיק אבל הבית שואב את כל הכוחות והזמן
לא מסכימה איתך..הדרקוש
חלק מהבריאות של גידול הילדים זה בית מסודר ונקי, ילד שגדל בבית מסודר ונקי יהיה אחראי יותר לחפצים שלו ויעריך אותם יותר.. ידאג לחיות בסביבה נקיה מסודרת ואנושית..
זו עבודה קשה לתחזק בית ברמה נורמטיבית.. אבל זה אפשרי!
הילדים יגדלו בבית של אמא חרוצה ומתקתקת שדואגת להם ולסביבה בה הם חיים
כאימהות חשוב לדאוג לצרכיהם הנפשיים והפיזים- שיהיו שמחים ומאושרים אך גם שיחיו בסביבה נקיה ובריאה, אוכל טוב, נקיון וסדר, בגדים בארון..
זה חלק ממחויובותינו כאימהות..
בגלל זה יש נשים שמתמוטטותסיה
כי חושבות שזה חלק מהמחויביות
אף אחד לא מדבר על בית עם עכברים בין הרגלים וריקבון ועובש של אוכל על הריצפה
זה אכן חלק מהמחוייבות של ההוריםהדרקוש
ולפעמים של האם בפרט.. והכוונה שלי לא שהבית יהיה מוזיאון.. אלא במצב סביר ונורמלי..
מי ידאג לבית אם לא ההורים??הדרקוש
צודקת , אבל....אורי8
את צודקת, אבל יש פה חבל דק. עם הגישה שלך קל ליפול למקום של קריסה, כשיש כמה קטנים בבית ואמא עובדת( או שהקטנים איתה כל היום) וכשאין עזרה חיצונית משמעותית.
נכון שזו השאיפה, וגם אותי בלאגן ולכלוך בבית יכולים להוציא מהדעת( כשזה מוגזם). אבל מצד שני לחיות כל הזמן במרדף בלתי פוסק אחרי נקיון קשה מאוד. אלא אם כן את באופייך מאוד מאוד זריזה , מתוקתקת ומאורגנת ( ואז את בכלל לא מבינה מה הבעיה)ואולי גם אין לך הרבה קטנים. יש תקופות קשות בעניין הזה, חייבת לומר שהיו לי רק קטנים עשה לי ממש טוב להכנס לבית של חברה ולראות בלאגן , הרגיע לי את יסורי המצפון על איך שהבית שלי נראה.
כשההורים צריכים לעשות הכל ואין עדיין שום עזרה מהילדים וגם עובדים , קשה לעמוד בסטנדרטים האלה.
בדיוק את התגובה שלך חיפשתיאופטימיתת
איך זה אפשרי איך??
אם תעמידי לרשותי מישהי אני אוכל למצוא לה עבודות בית 24 שעות 7 ימים בשבוע בלי דקה של הפסקה. אז איך אני יכולה לשלב את זה עם גידול הילדים?
אני לא עצלנית או איטית בצורה בלתי רגילה אבל אני גם אנושית ולא רואה איך.
את מצליחה באמת לשמור על בית נקי ומסודר, לגדל את הילדים ולהשאר בשפיות?
אני לגמרי מבינה אותך.+mp8
גם פה, צריכים להשקיע כל יום שעות של עבודה: כלים (למרות שיש מדיח), כביסות (משתמשת רק במייבש וחוסכת תליה/ הורדה/ גיהוץ), סדר שוטף, ניקיון כללי, בישול, טיפול בקטנים.

גם פיליפינית במשרה מלאה היתה קורסת פה....
זו הסיבה שאני חושבת שאני מפספסת משהואופטימיתת
או יותר נכון מקווה שאני מפספסת משהו ולא האפשרות השניה שזה פשוט לא ניתן להשגה
אני מוסיפה גם שיש לי מדיח כלים. מאוד עוזר.אשריך
כמובן צריך זמן להעמיס עליו או לרוקן ממנו, אבל חוסך זמן שטיפת כלים. ממליצה ממש
נכון, חשבתי גם שאני לא צריכה והיום לא יודעת איך הייתי בלעדיואופטימיתת
את בסדר גמורכלה נאה
בית שחיים בו דורש תחזוקה שוטפת
ואם יום אחד לא מתקתקים מחר זה יצטבר

אני משתדלת ליפני השינה לארגן את הבית
ומשתמשת בחד פעמי
לי קשה להיות רגועה אם הבית בלגן ולא נקי ואז
אם השנים למדתי להתעלם כי זה לא ניגמר
חד פעמי זו באמת הצלהאופטימיתת
לסדר לפני השינה זה בגדר בלתי אפשרי אצלי. הראש מבין והגוף לא מסכים
אוכלים רב הארוחות מחד-פעמיl666
בקשר לכביסה, לא לשים על הספה. או בגיגית או בארון. ולא חייבים לקפל כמו בחנות, במיוחד בגדי ילדים, רק למיין ולשים במקום. אני לא מגהצת.
בקשר לסדר, אני חושבת שתסדרי רק סלון, שיהיה לך נעים. בחדרים זה לא נורא עם יש צעצועים על הרצפה. לחפש כל מיני מתכונים פשוטים בסגנון לחתוך ולשים על הכירים או לתנור. אפשר לערב את הילדים ואולי לתת פרסים על עזרה שלהם או סתם להחליט שלכל אחד יש תפקיד שלו בבית.
מנסהפאז
1. לתת לילדים להיות שותפים ב2 נקודות;
א. להטמיע בהם הרגלי סדר ונקיון- מאד חשוב- בגדים לכביסה, להשאיר שירותים נקיים,
לפנות צלחת אחרי האוכל, לשים תיק במקום, לאסוף משחק בתום השימוש, לא להוציא מלא משחקים יחד.
זה קטע יחסית מאתגר אבל בעיני שווה השקעה וגם בשביל הילדים זה טוב.
אפשר כל שבועיים לבחור הרגל אחר שעובדים עליו ומתמקדים בו, ואחרי שהוא חלק מהחיים לעבור להרגל הבא...
ב. לתת להם לקחת חלק בתחזוקת הבית.
בעיני זה גם חלק מחינוך בסיסי לאחריות, מידות וכישורי חיים.
כמובן כל ילד לפי גילו אבל שידעו לקחת חלק ברצון ובעשיה שהבית יהיה מסודר.
(אפשר ללמד אותם לשטוף כלים, לסדר דברים, להכניס כביסה שכבר ממויינת, להוציא כביסה מהמכונה, לסדר חדר/מיטות, לערוך שולחן ועוד ועוד. תלוי גיל.

2. אני דווקא נגד להיות כל היום סביב הסדר.
משתדלת להשקיע 10 דקות ביום בכל חדר בבית לפי תורנות רגילה (יום ראשון סלון מטבח, יום שני חדר ילדים וכן הלאה).
ב10 דקות האלה שזה לא המון אם מתמידים בהם בדכ אפשר להגיע גם ללסדר קצת משפים, למץנקות קצת אבק.. מעבר לשוטף הבסיסי.

3. סוף יום- איפוס של הבית לפני ארוחת ערב 15 דק.
מסדרים את המרחב הציבורי וכולם יחד פושטים על הבית.
אפשר שכל אחד עושה משהו ספציפי (סלון/מטבח/ספרים/צעצועים). אפשר שכל אחד שם x פריטים במקום בהתאם לגילו.ליצור אוירה שכולנו עובדים ושומרים יחד על בית מסודר ושמחים בעשיה בסופו של דבר.

5. לנסות להרגיל את עצמנו לא להתעסק בחפץ פעמיים.
נניח שמים חולצה מקופלת במדף- להשקיע עוד 2 שניות לשים אותה ישר.
הרמת משהו מהרצפה? אל תתקעי אותו באמצע הדרך, תשקיעי עוד 2 שניות לשים במקום האמיתי ולא להעביר בלאגן ממקום למקום.

6. סלסלת דברים לא מזוהים. הרבה דברים שאין להם מקום מוגדר או שמסובך לשים אותם ומסתובבים (נניח בורג) שמים בסלסלה ספציפית ונאה שנמצאת באזור אסטרטגי בבית.
לפעמים אני אפילו עוברת על מדפים ומקומות ומעבירה אליה כל מיני דברים שהצטברו עליהם.
פעם ב.. למצוא זמן ולמיין אותה למקומות.
7. להשתדל שלכל דבר בבית יהיה מקום ספציפי מוגדר ונגיש. אם צריך לקנות סלסלות, קופסאות וכו.
8. לזרוק ולזרוק דברים שגוזלים אנרגיות ואנחנו לא באמת צריכים ומעמיסים עלינו בבלאגן, בצורך לסדר אותם, בצורך להחזיק עבורם מקומות אכסון גם בריהוט וגם בשטח בבית, בצורך להעביר אותם דירה...

בקטע הזה הספר סוד הקסם היפני עוזר בעקרונות. הוא טיפה קיצוני בעיני אבל בהחלט אפשר ללמוד ממנו השראה וגם לעשות תהליך של מיון וסינון בבית שמאפשרים אחר כך גם בית פנוי ומינימליסטי יותר וגם לאמץ את החשיבה הזאת ולסנן חפצים הרבה יותר בקלות...

בהצלחה רבה!!

עצה מיעל זלץבוזי נוזי
לא לחכות למלא מכונה.
להכניס חצי מכונה כל ערב מיד אחרי המקלחות.
מייבש,קיפול ולמקום.ככל שנערמת יותר כביסה,ככה יותר קשה לנהל אותה.את כבר מתעייפת מהירות שקיפלת ולא לוקחת למקום מיד ואז זה שוב מתבלגן, או מבלגן מקום אחר.
פחות בגדים. 4 חליפות לכל ילד ועוד 2 לשבת.לא צריך יותר.
חוץ מזה; ממליצה מכל הלב על הקורסים של יעל זלץ.לאחרונה לקחתי הכנה לפסח והכנה ליום שישי קצר.שידרג את חיי.
ממליצה מאוד!!! יש לה גם תוכנית לבית מסודר ב90 יום.
כמה דברים שעוזרים ליעדיין טרייה

לגבי כביסות:

1. לא להכניס מכונה אם יש מכונה שלא קופלה (הדרך שלי להקפיד על זה זה לא להוריד כביסה מהמתלה לערמה אלא תוך כדי שמורידים לקפל ואז אין איפה לתלות מכונה חדשה אם לא קיפלתי את הקודמת)

2. לחלק את מספר המכונות בצורה שווה לאורך השבוע (אצלי זה מכונה ביום במשפחה גדולה יותר כנראה שזה יותר) במקום יום שעושים בו מלא מכונות ואז נשארים עם מלא ערמות לקפל.

3. לא להכניס מכונה אם את יודעת שלא יהיה לך זמן לקפל אותה.

לגבי סדר כללי בבית:

אני מעדיפה לא להגדיר זמן מסויים לסדר אלא שכל היום יהיה בתהליך של סדר כל פעם שעוברים ליד משהו להחזיר אותו למקום אפילו אם זה משהו קטן זה מצטבר ויוצר מצב של סדר לאורך כל היום.

בסוף יום אני עושה מעבר על בגדים בכל הבית (מה שצריך שמה בסל כביסה מה שעוד לובשים תולה על מיתלה\כיסא מה שמכובס ולא בארון מקפלת ומכניסה זה יוצא בערך רבע שעה לעבור על כל הבית וזה שומר שלא יהיה בלגן של בגדים.

לגבי כלים:

זה יותר תפקיד של בעלי בעיקרון עדיף לשטוף מייד אבל אם לא מגיעים לזה אז גם בזה אפשר לעשות מעבר של רבע שעה בסוף יום במקומות כמו פינת אוכל\ מטבח להכניס את כל הכלים לכיור ואם יש כוח אז גם לשטוף אותם.

באופן כללי הבית נשאר יותר מסודר אם יש מקום מוגדר לכל מקום והאווירה בבית מבחינת חפצים שבו משמחת אותך יש ספר שנקרא סוד הקסם היפני שממש מראה גישה חדשה לסדר וניקיון. אחרי שיישמתי אותו הארונות וכל מקומות האיחסון אצלי נשמרים מסודרים באופן קבוע וכך יותר קל גם לשמור על הסדר של החלל החיצוני של הבית.

חולקת עלייך בעניין הכביסה, אני מעדיפה ערימת בגדיםאשריך
מכובסים לא מקופלת מאשר ערימת כביסה לא מכובסת.. לפחות ככה יש למשפחה מה ללבוש..
להחליט על יום בישול ולהקפיאהלוי מא
מה שעוזר אצליאורי8
1. מדיח, לפני שקנינו החיים שלנו היו שיעבוד לשטיפת כלים, מקל עלינו מאוד. וחד פעמי, אנחנו משתמשים הרבה בחד פעמי, בחול ובשבת.
2.להבין שמתוקתק זה רק בסרטים או בבתים בלי ילדים קטנים. אבל בכל זאת לא לוותר לגמרי, להחליט מה חשוב לך ועליו להתאמץ כל יום( לפתח עיוורון חלקי לשאר). לי עושה טוב שהסלון והמטבח מסודרים , וזה אני( או בעלי והילדים) משתדלים שיהיה כל ערב, מהשער אני יכולה להתעלם עד שיהיה זמן לטפל בהם( לפני שבת)
3. שיתוף הילדים: לא יודעת בני כמה הגדולים שלך, כשהיו לנו רק קטנים עבדנו קשה , היום ב"ה זה הרבה יותר מתחלק, הם אוספים צעצועים, מכניסים מדיח, מנקים שיש ושולחן. כל ערב יש לכל אחד תפקיד.
4. אם הילדים קטנים מידי לעזור, אפשר להעזר מידי פעם בנערה שתבוא לעשות משהו, אין אידיאל בלהצליח בכוחות עצמכם. אם צריך תקחו עזרה, תקתוק בית הוא רק אמצעי לחיים רגועים , אין אידיאל שזה יקרה בלי עזרה. לי יש שתי נערות תוצרת בית ב"ה, עד ששלך יגדלו אין בושה בלהעזר במישהו בתשלום.( לא עשיתי את זה כמעט כשהיו לי רק קטנים וחבל).
יש לי טיפאנילבדי

אחרי הרבה זמן שאני כבר התפוצצתי וכרסתי : החלטתי להרפות ....אני הולכת לנוח גם אם יש כלים בכיור. אם זה מפריע למישהו הוא מוזמן לעשותבעצמו. בעלי מדי פעם תולה או מפעיל כביסה - יש דברים שהוא עושה ויש שלא (כמוני) נגיד הוא שונא לשטוף כלים ולי זה לא מפריע. אני שונאת לסדר את הכביסה בארונות ולו זה לא מפריע...חלוקת תפקידים לפי הנוחות של כל אחד.

יש לי 3 ילדים 3 קטנים: בני 7.5,5.5,2.5 . הבית אך פעם לא מתוקתק במאה אחוז תמיד יש שני חדשים במצב מבולגן לגמרי ואלה החיים . מעדפיה להרחיב את המשפחה מאשר להתעסק עם כל הדברים הללו - אולי זה אופי... אבל תחשבי על זה...

יש לי טיפיםאפונה

אבל אני לא מכירה דרך לנהל בית מתוקתק. הבית שלי רחוק מזה מאד...

בכל זאת:

טיפים לכביסה - 

1. להחזיק כמה שפחות בגדים - בשיטת "כבס ולבש", חוסך קיפולים.

2. לאחסן את בגדי הילדים במגירות/סלסלות ולא במדפים, גם כן חוסך קיפולים (אני לא טורחת לקפל בגדי תינוקות. למגירה וחסל).

3. לא לכבס בגדים נקיים. דורש טיפה תשומת לב כשמתפשטים - לא דוחפים הכל למכונה אלא בודקים מה נקי ומה מלוכלך, ואם חלק מהבגדים נשארו נקיים אפשר למחזר אותם. חוסך עבודה, כלכלי וידידותי לסביבה.

טיפים לכלים - 

1. לא להחזיק הרבה כלים. הרבה יותר קל להדיח כמה צלחות לקראת ארוחת הערב פעם ביומיים כשנגמרו הכלים מאשר להדיח כיור מלא אחרי כמה ימים כשיגמרו הכלים.

2. כיור מלא כלים מלוכלכים - לפקוק את הכיור, להשרות במים חמימים עם סבון ולחזור אחרי שעה לשטוף.

3. להשתמש בסירים איכותיים שהאוכל לא נדבק אליהם.

4. ללכלך במינימום כלים - ארוחות בסיר אחד וכד'.

5. להשתדל לפנות מייבש כלים סתם כך באמצע היום, כי הרבה יותר קל לגשת לשטיפת כלים כשהמייבש פנוי.

6. מדיח כלים.

בישולים - 

1. לבשל בכמויות ולהקפיא - חוסך גם בסעיף הכלים אבל בעיקר בסעיף הזמן.

2. להכין בסיס לבישול - עיסות לקציצות, לעוגיות וכד', קטניות מושרות, ולהקפיא.

3. לארוחת הערב להכין ביצים קשות ולא חביתה. חסכוני בזמן בטירוף.

כמה דברים:סדר נשים

1. להוציא מהבית מה שמיותר, כשהחלטתי לעשות את זה

התפלאתי לגלות בכמה דברים "שימושיים" אני לא באמת משתמשת

2.לקבל את המציאות, לפעמים זה יותר קל מלשנות אותה והעיקר זה

שמרגישים טוב מבפנים

3. לנטרל עבודה מראש- לצפות את השיש בנייר כסף ומדי פעם להחליף יותר קל מלנקות

לקנות דברים מבד/ברזל כי פלסטיק יותר מתלכלך (יש לי מייבשי כלים מברזל, הם לא ממש

מתלכלכים וגם אין בהם מקומות לסכו"ם שזה עוד פינה לנקות)

4. לקחת רק את העיצות שמתאימות לך! 

בנוגע ל4..אמא שלה
מסכימה מאוד..
אני אגיד שדווקא לי לנקות לפני שבת ולדאוג שהבית יהיה מסודר בנוסף לכל הבישולים והארגונים.. ואני עובדת חמישי עד מאוחר, בעלי עובד גם בשישי, ובנוסף הריון..
אז דווקא סדר בחדרים אני עושה ביום החופשי שלי באופן קצת יותר יסודי, וביום שישי רק איפוס שיראה מסודר אבל לא ארונות וכו אם צריך. זה הוריד לי עומס מסוף השבוע המטורף גם ככה (שטיפה בשישי.. אבל לא כל הסדר והארגון והמיון).
וכנל להכין קינוחים או בישולים לשבת כמו סלטים- משתדלת להכין קצת באמצע השבוע ולהקפיא ואז פחות עומס על שישי.
סדרי עדיפויותmoson
  1. לדעתי יותר חשוב בית רגוע ונעים וילדים שמקבלים מה שצריך מכיור מלא\ ערימת כביסה.
  2. ממינים את עבודות הבית ל4: (מודל חשוב ודחוף)
    1. חשוב ודחוף.
    2. חשוב ולא דחוף.
    3. לא חשוב ודחוף.
    4. לא חשוב ולא דחוף.
  3. עושים מה שחשוב ודחוף ואח"כ לפי סדר עדיפות משלבים בין 2 ל3 ל 4 בד"כ לא מגיעים(לפעמים הוא נהפך ל3). 
  4. משתדלים להעזר במי שאפשר. 

לי יש כמה טיפים קטנים אבל חוסכים לי במצטבר הרבה זמןנוגהאדר22

1. יש לי את הארון המיוחד של איקאה שמגיע עם מקומות נפרדים לסוגי כביסה וישר כולם מכניסים לשם (לא משאירים שום דבר במקלחת ליום אחרי או משהו כזה!) ככה מוציאה ישר למכונה, מוסיפה את הוולייט המתאים לפי הסוג כביסה ומכניסה למכונה. נראה טריוואלי אבל אם לא מקפידים הזה הנושא הזה מסתבך 

2. לא משאירה אף פעם כילים או שום דבר בכיור ליום אחרי, לוקח כמה דק בערב ואם לא מקפידים זה נערם ללא סיבה. מכניסה בסוף היום למדיח עם הקוואנטום, בבוקר כמה דק לפני שהקטנים קמים אני או בעלי מפנים לארון וזהו.

3. לשמור על לוז קבוע של משימות- אני לדוגמא שלישי קבוע עושה משלוח באינטרנט של סופר, רביעי כבר אופה לסופש, חמישי בישולים וזהו. הלוז הקבוע שומר מאוד על סדר ולא מתפזרים

4. בסוף כל יום מפעילה מהמיטה עם האפליקציה את הרובוט שלי ששואב ואז מעביר וויש רטוב ומייבש. חוסך לי התעסקות עם לטאטא ולשטוף באמצע שבוע וכשמגיע נקיונות של סופש זה ממש בקטנה כי הבית בגדול מתוחזק היטב. 

ובהצלחה.. לא לקחת את זה ככ קשה.. אם שומרים על סדר זה הכל פשוט

איזה רובוט יש לך?פאז
יש לי את האוזמו 610 של אקווקסנוגהאדר22

פינוק בהחלט

אשמח לדעת איך נקרא הרובוט הזה?אורי8
והאם הוא אכן יעיל, האם צריך להרים לו את הכסאות? , נתקע ברהיטים? או שאת הולכת לישון והוא מנקה לך את הבית( חלום).
אוזמו 610נוגהאדר22

איזה ארון של איקאה?אשריך
כנראה שהיא מתכוונת לארון מודולרי שכל אחד בונה לפי צרכיוכשתאמין...
ובוחר את הצבע, גודל וסידור פנים של הארון.
יש במחלקת אמבטיות ארון כזה שיש בו מקום למכונה ויש מקום להפרנוגהאדר22

תשמעי זה נשמע כל כך פשוט כשאת אומרת ככהאופטימיתת
מצטרפת לשאלה לגבי הרובוט. עד עכשיו הרובוטים השוטפים קיבלו רק חוות דעת שליליות. את מרוצה?
כן.. אני מאוד.. זה לא מחליף שטיפה רצינית אבל זה בהחלט חוסךנוגהאדר22

לי המון עבודה בניקיונות של הסופש כי הבית ממש מתוחזק

הכי חשובהדרקוש
תיחזוק יומיומי הוא קל, קצר וזריז
אכלתם א ערב ישר אחרי לשטוף את הכלים כדי שהכיור לא יתמלא,
מיד להעמיד מכונה כשיש מספיק כביסה למכונה,
הרצפה מתלכלכת, לא לחכות שיהיה מסריח אלא לטאטא טיטוא קל או להעביר ניגוב באופן נקודתי,
שירותים לא לחכות שיסריחו כדי לנקות, כל יום לשפוך מעט אקנומיקה ולנקום עם מברשת אסלות ולהעביר מגבון על המושבים, ולעשות נקיון יסודי יותר פעם בשבוע
כך הבית נשמר ברמה נקי ומסודר ברמה בסיסית ולא מגיעים לסוף שבוע עם בית הפוך ומלוכלך שאנחנו לא יודעות מאיפה להתחיל.. והרי ברור שלנקות ולסדר בית מסודר הרבה יותר קל ולעבוד על בית הפוך
לעג לרשסיה
מה שאת כותבת זה בדיוק לסדר את הבית כל יום
אולי קשה לך להבין. אבל יש נשים שאין להם כח!!!
אני חוזרת ארבע וחצי מוטשת מעבודה מחזירה בחזור ילדים ממסגרות . ומחמש עד שמונה זה שלוש שעות אבל זה להעסיק אותם להאכיל אותם לרחוץ אותם. בקושי יש לי כח לדחוף משהוא לפה לאכול.
כביסה אני עושה תוך כדי כי זה אני חיבת שיהיה מה ללבןש ותוך כדי מבשלת דברים שהכי קל כדי שיהיה אוכל למחר.
בשמונה אני נמלטת למיטה יחד איתם.
אולי את לא מכירה נשים עיפות .
אבל אין סיכוי שאני בשמונה מטאטא ריצפה או מנקה שרותים.
ממליצה לך ולכולןמשפחת הדובים
הכי חשוב זה שאם אין לך כח לנקות ואת עייפה לכי לישון עם הילדים אבל קומי ב5 וחצי ותתקתקי את כל הדברים הדחופים
אם תעשי זאת בכל יום לא יהיו לך הרבה דברים דחופים ותוכלי להרים מעט את הראש אבל תזכרי שכל עוד הילדים קטנים אין לך זמן להסתלבט (סליחה על הביאוס...) אם לא תשטפי כלים לא יהיו כלים...
פשוט לשנות פאזה בראש שכל דקה שיש לך כשאת ערנית תזיזי משהו בבית תעיפי בלאגן/ תפעילי מכונה/ תטאטאי וכו...
ברגע שכל הזמן תזיזי דברים לא יהיה הרבה בלאגן..

בהצלחה!!
מסכימה מאוד!הדרקוש
זה כנראה כבר עניין של סדר עדיפויות..הדרקוש
יש נשים שלא יוכלו להירדם בלילב אם הן יודעות שהכיור עולה על גדותיו או שהשירותים מזוהמים.. אישה כזאת תמצא את הזמן
ושוב אני אומרת,
אין כוונתי לבית מצוחצח כמו מוזיאון אלא לרמה בסיסית של נקיון וסדר..
מה שהתכוונתי לומר הוא שהסוד הוא בדברים הקטנים, אבל ממש דברים קטנים שאת את עושה פה ושם וממש משנים את פני הבית-
להעביר ניגוב על מושב האסלה לוקח פחות מחצי דקה, להכניס מכונה לוקח 5 דק, ולשטוף כלים של ארוחה אחת 10 דק גג, לאסוף צעצועים ולזרוק לארגז המתאים גם פחות מחצי דקה, לטאטא את המרחב הציבורי לוקח 5 דק והדוגמאות הן עוד רבות..
והסוד הוא תוך כדי תזוזה ותוך כדי השהות עם הילדים לבצע את הפעולות האלה כך שאת אפילו לא מרגישה.. ככה כמעט ואין צורך להקדיש קצבת זמן משמעותית יותר לסידור הבית
אני לא יודעת מאיזה חומר את עשויהסיה

אבל לי אחרי עשר דקות של שטיפת כלים כואב הגב

אז לא בא בחשבון אח"כ להתכופף ולאסוף משחקים.

וקל וחומר לטאטא את הבית, כל זה גורר התכופפויות ומאמץ פיזי והליכה לשים דברים במקום. זה לפזר כל דבר במקומו .

כנ"ל להתכופף למיין כביסה, להוציא מהמכונה, לתלות כביסה וכו.

ברור שאני משתדלת כמה שיותר לשבת נגיד תוך כדי הוצאת בגדים ממכונה וכו

באמת שאני לא מצליחה להבין את כל הנשים שאומרות. זה רק חמש דקות וזה רק עשר דקות אבל כל זה מצטרף למשהוא אחד ענק שגורם לכאבי גוף וחוסר זמן וסבלנות לילדים.

ולא לדבר על מצב הריון או הנקה עם תינוק צורח

האמת אני אפילו לא מקשיבה לכל הנשים שאומרות רק זה ורק זה ורק זה. הם יכולות מצוין. אני לא. ז"א אני יכולה אבל זה יתנקם בי אח"כ. אז מראש אני לא רוצה לעשות כי אני מחשבנת את העתיד

בכלל, אני ממש בהרגשה של כל הזמן צריך לעבודאשריך
ולעבוד כי אנחנו אחראים על כל דבר שזז.. זה קשה.
אם תשימי לב, כשהדקות האלה מצטברות התוצאה היא שאיןהודיה60

לך זמן איכות עם הילדים.

זה תוך כדי שהות עם הילדים אבל את לא ממש איתם, הדעת שלך מוסחת כל רגע למשהו אחר. 

אם את רוצה ממש לשבת עם הילדים, לשמוע כל אחד, לעזור בש.ב למי שצריך ללמוד למבחן עם מי שצריך לחזור על קריאה או חשבון עם מי שצריך, לשחק איתם - ממש לשבת על הרצפה ולשחק עם הילד. ותוך כדי גם לטפל בתינוק, להניק, לחתל וגם לארגן ארוחת ערב לכולם.

אז הדעת שלך לא פנויה להכניס מכונה ולשטוף כלים ולאסוף צעצועים וללטאטא ולנקות שירותים - ואם דעתך כן פנויה לזה זה על חשבון פניות אמיתית לילדים.

לא אומרת שאני לא נוהגת ככה, יש ימים שאני ככה ויש ימים שככה אבל קודם כל חשוב להיות מודעת לזה, לא לחיות באשליות שאכלנו את העוגה וגם השארנו אותה שלמה.

לא כל אחת בנויה לזהאורי8
אם אני אחיה בתודעה של לנצל כל דקה ולהספיק תוך כדי הזמן עם הילדים גם לתחזק את הבית, אני לא אהיה פנויה לילדים( יכולה להכניס מכונה, לקפל כביסה ולהכין ארוחת ערב תוך כדי, אבל זהו). אם הראש שלי בילדים הוא לא בתחזוקת בית וההפך. אבל מכירה נשים שיש להן פיצול קשב טוב יותר ויכולות להיות עם הילדים ותוך כדי לתחזק את הבית. המשפט שאשה יכולה לעשות כמה דברים בבת אחת, לא נאמר עלי, כנראה.
לכן לא כל עצה מתאימה לכל אחת, וכנראה גם העצה הנ"ל מתאימה למי שכתבה אותה , אך לא לכולן.
תמיד קינאתי בנשים שמסוגלות לתפקד כך, עוזר לי להבין, שה' נתן לי יכולות אחרות, ושלנסות לתפקד כך מכניס אותי למתח ולחץ.זו עצה טובה למי שזה מתאים לה , למי שלא זו עצה שמכניסה ללחץ ומתח מיותרים, ומרוב נסיון לעשות הכל תוך כדי הזמן עם הילדים , לא נהנים מהילדים.
הגבת לי בכוונה? כי זה בערך מה שגם אני אמרתי..הודיה60

או שהתכוונת להגיב להדרקוש?

התכוונתי להגיב להדרקושאורי8
ולחזק את דברייך
חשבתי על מה שכתבת, ואני חייבת להגיד לךבת 30
אני מכירה הכרות קרובה מאוד משפחה מסוימת.
הם בין ההורים הנהדרים שפגשתי. הם משוחררים, הם מצחיקים, הקשר עם כל אחד מהילדים הוא חזק ואמיתי.
הילדים מתוקים, מיוחדים, רגועים, אין כמוהם.
לפעמים זה מעורר בי קנאה...
ותחזוק הבית שלהם הוא אחד מהגרועים...
יש סדר ונקיון מסוימים, אבל רחוקים מאוד ממה שהיית קוראת מרחב מחיה נורמלי.

והאמת, אני חושבת שיש קשר הדוק בין הדברים...
לא שזו נוסחה קבועה, אבל אני בהחלט רואה את זה כתופעה נפוצה, שככל שיש פחות הקפדה על סדר ונקיון, ככה יש משהו רגוע ונינוח יותר בין ההורים לילדים.
כל אחד ומה שמתאים לו, ברור...
אבל כאמור, בעומס החיים שלנו, אין דבר שלא בא על חשבון דבר אחר.
והכל זה ענין של סדר עדיפויות.
אני לא מטאטא.. יש לי את הרובוט ואני לא עושה כל ערב שירותיםנוגהאדר22

בטוח  

בעלי תמיד אומר לי- תאכלי משהו בעבודה או לפני שהילדים חוזריםאמא שלה
כשאני מצליחה לעמוד בזה, כל אחהצ- ערב נראה אחרת. יש לי יותר כח,אני יותר חיונית.. זה משנה הכל.
לפעמים אפילו אוכלת משהו בדרך תוך כדי נהיגה,רק להגיע עם אנרגיות הביתה. משמעותי!!!
גם אני אוכלת תוך כדי נהיגה הביתה מהעבודהאורי8
ככה אני לא מגיעה רעבה ועם יותר כוחות לילדים. אם יש אפשרות לנוח חצי שעה אחרי שבאים מהעבודה, זה בכלל משנה הכל. אבל לא תמיד אפשר.
לישון באוטו. חחחסיה

לאכול תוך כדי נהיגה לא הכי מומלץ

לא לעיכול ולא לסכנת הדרך . צריך להיות מרוכזים רק בהגה

אצלי זה עוזר לריכוזאורי8
כשאני אוכלת בנהיגה אני מרוכזת יותר. ומה הבעיה בעיכול?
בטוח עדיף על להגיע רעבה הביתה ולנסות לאכול תוך כדי טיפול בילדים.
אבל את אוכלת גם עם הידיים, לא רק עם הפהסדר נשים

לכן זה מסוכן בכ"ז

לגמרי מזדהה איתך... כל מילה. כאילו אני כתבתי...+mp8
תחזוק יומיומי אצליבת 30
משפחה בת שבע נפשות,
לוקח לי מינימום שעה, שעה וחצי.
לשטוף כלים, לטפל בכביסה (יש לי יותר ממכונה אחת ביום)לסדר, לשטוף רצפה מטונפת של מטבח ושרותים,
להכין קופסאות אוכל לכולם למחר
ואם לא הספקתי קודם אז גם לבשל ארוחת צהריים.

מצטערת, אין לי כוח לכל זה כל ערב. אני גמורה, רוצה גם סתם לשבת עם בעלי לדבר בכיף.
יש עוד דברים שלא בשוטף שצריך להספיק.
אז נכון שיש ערימת כביסה ונכון שאין סדר ונקיון של מאה אחוז
לא נראה לי שהילדים שלנו לא מקבלים בגלל זה את הצרכים שלהם.
אני מסכימה איתך לגמריהדרקוש
לא התכוונתי לבית מצוחצח ונקי.. אלא לאיזור מחיה סביר ונעים- נורמלי
אבל מתי אתן מספיקותנוף123
לעשות סדר וניקיון בדברים שהם לא בסדר היומיומי?כמו למשל לנקות מאחורי ספה/מיטות/חלונות וכו?
פסח?יום חופש פתאומירק אמונה

בעיקר לפני פסחאורי8
לפעמים בנקיון של הבית כשיש קצת זמן , מזיזים את הספה, לפעמים לא, חלונות והזזת מיטות , לרוב רק לפסח.
וחייבת להודות שאני כמעט לא שוטפת בעצמי, לא הייתי מצליחה להחזיק בית ללא השותפות של בעלי( ועכשיו גם הילדים).
בדרך כלל השטיפה היא תפקיד שלו, ואני למדתי לוותר על הפדנטיות ולהשלים עם זה שהוא שוטף אחרת ממני וגם קצת פחות טוב ממני.
רק לפני פסח??😮נוף123
אני מנקה פעם בחודש...
ואני חלונות גם לא בערב פסח. ואנחנו חיים מצוין ב"הסיה

הבית שלנו מדהים. וערב פסח עשינו רק מסילות

תריסים וחלונות לא עשינו כבר כמה שנים.

לקחתי רק מסיר אבק- כזה מקל והורדתי אבק. גם כשהתריס סגור לא שלב שלב

ותאמיני את כל הפסח העברנו בטיולים . ובכל הזדמנות מוציאים אנרגיה על כיף לא על תריסים

חלונות עושה אחרי פסחנוף123
לפני פסח תמיד יורדים גשמים של אבק...אבל ניקיון מאחורי הספה ומיטות פעם בחודש רק לפני פסח ניראלי מוגזם יש ממממלא אבק...
גם מאחורי הארון יש מלא אבקאורי8
את מזיזה ארונות?
אבק שלא רואים אותו לא מזיק לאף אחד.
מאחורי הספה אנחנו כן מנקים פעם בחודש בערך , כי נכנסים מתחתיה משחקים ולכלוך . הזזת מיטות מעט מאוד, בערב פסח תמיד מזיזים. מה ההבדל בין האבק שמאחורי הארון לאבק שמאחורי המיטה?
ישנים במיטה ואם יש ליכלוך מתחת לא נעיםנוף123
אם לא רואים או מרגישים- זה נעים מאודיעל מהדרוםאחרונה
אני שומעת את אורה פולקנוף123
מיוצרות ביוטיוב ממש מומלץ
האמת?סדר נשים

מכל העיצות שאי פעם שמעתי בנושא הזה לקחתי ליישום אך ורק עיצה אחת

(להוציא דברים מיותרים מהבית)

כל, אבל כל, שאר העיצות לא מתאימות לי! 

מה שכן עזר לי זה להבין ממה הקושי נובע (אצלי זה מתחיל בראש...) וע"י זה

למצוא לעצמי את השיטות שכן מתאימות לי, וגם להבין שמותר לקחת עזרה חיצונית

השרשור הזה מאד מעודדחרות
גם אני לא מספיקה לתקתק הכל ואין לי מושג איך כולן סביבי מצליחות...
אצלי אם אני מתקתקת זה מיד בא על חשבון הילדים.. אני נהיית עצבנית...
מנסה למצוא את האיזון כל הזמן..
אני כבר מזמן יצאתי מהתחרותסדר נשים

לא אכפת לי שאחרים כן ואני לא, טוב לי כמו שאני וזהו

אז הנה, כולן סביבך לא מצליחות...בת 30
תקתקנות זה קצברק אמונה

צריך להיכנס אליו

עוקבת גם

את אמא נפלאה בטוח

מה ששאלתי פעם ועזר לי אני מציצה מידי פעם

שרשור עצות בזק להחזיק בית. - הורות

מה שעוזר זה יומן 

רשימת מטלות ואיבזרים לסדר

אבל את אחרי לידה בכלל

תני לך עוד זמן

עד שנה מהלידה זה לא זמן לזה

תודה יקרה נראה שירשור מעולהאופטימיתת
פתאום אני תוהה האם באמת כולן מתוקתקות ומה זה אומר?רק אמונה

כאילו אני נקראת מוזנחת

לנקות את הבית כשהילדים גדלים, זה כמו לייבש כביסה בגשםרפואה שלמה
כך כתוב במגנט חמוד שקבלתי מאימי, והוא במרכז המקרר..

***זה כל כך טוב ונורמלי שהכוחות מושקעים בגידול הילדים ולא בתיקתוק הבית.***

עכשיו כמה דברים שעזרו לי, אבל את אחרי לידה אז ***אל תחשבי על זה לפני שאת ישנה לילות רצופים***.

בית מאורגן מתחיל מארונות מסודרים, וארון מסודר הוא ארון שזרקו ממנו מה שלא צריך.
אם הארונות מסודרים בפנים לא משנה כמה הבית הפוך,
יהיו זמנים, ש"לא ירד גשם והכביסה תצליח להתייבש. ." זה לא יקרה כל יום, אבל יקרה לפעמים ויתן לך קצת זמן לנשום.
כדי להתפנות למטלה הזו, חייבים עוזרת שתטפל ב"שוטף" =כלים כביסות בישול מדי פעם. לזרוק כל מה שלא בשימוש. אם את סנטימנטלית, תני כצדקה . .

ארון מסודר ולא גדוש, עושה חשק לקפל כביסה ולהעלים אותה בו..

ממליצה מאד להחזיק בפריזר אוכל **תעשייתי** קנוי מוקפא. שניצל תירס, קציצות בשר, פיצות, לקט ירקות קפואים. בשעת הדחק מחממים ויש ארוחה.

כלים זה מעצבן את העין כשהם על השיש. אם אין זמן, רק להכניס לכיור ולהתיז קצת סבון ומים פנימה כדי שיהיה קל לשטוף כשתוכלי. / מדיח

שירותים. מדף ועליו סנובון כפפות חד פעמיות ומגבונים לניקוי.כשאת נכנסת להתפנות, בסיום מעבירה על המכסה פלוס המושב מגבון ושופכת קצת סנובון ומורידה מים. יש גם מגבונים לחים לרצפה. כשאני מסירה כפפות אני "אורזת את המגבון פנימה" (מקוה שהבנת את התנועה.) לפח וחסל.
זה שומר על ריח טוב בשירותים.
(פריט חובה סבון אסלה.)

רצפה... הדרך הארוכה היא הקצרה.

את רושמת יפה וטוברק אמונה

אני באמצע המתח על איך עושים רצפה

אפשר לנצלש על איך מורידים שומן מסירים שנשרפו?

אצלי עובד שפשוף עם ברזליתאופטימיתת
ואם לא עוזר אז סנט מוריץ מסיר שומנים
תודה על התגובה המושקעתאופטימיתת
מאוד מתחברת לדברים שכתבת. והמשפט על המקרר באמת חכם.
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך