שאלה לי אליכם חברה יקריםנעמנמונת

במהלך החג יצא לי לדפדף פה ולראות שיש חברה שכשיוצאים ונפגשים אז הם נוסעים ביחד לטיול רחוק מהבית כדי לראות איך מסתדרים ואם הם "מתאימים"

נשאלת שאלה כזו יש פה בעייה של צניעות אתם לא חושבים? איפה הם ישנים?וכו.

ומי אומר שבעזרת הטיול הכל ישתנה?

יש מסכות לאנשים אפילו שהם רחוקים מהבית הם לא הם במאת האחוזים

מה אם ללכת לפי דעת רב גדול ולא יועץ נישואים הרי התורה שלנו היא זו שאנו הולכים לפיה לא?

מחכה לתגובה ותשובה

שנשמע ונתבשר בשורות טובות א-מ-ן

1. קודם כל התגובה שלי לא אישית כלפייך.אני12345

2. אני פשוט חייבת לצאת נגד כמה דברים שמעלים לי ת'סעיף ואני מודה שאני נהנית לכתוב ככה:

א. לא יוצאים לטיול כזה שצריך לקפוץ ליהודיה ולשחות בזקי ביחד.

ב. גם לעמוד לידו ולהביט בעינייו התכולות או החומות או הירוקות או האדומות, זה גם לא ממש צנוע..זה כאילו את מרגישה כמו זו מספינת אהבה..(לצעירים-פעם הייתה סדרה כזו בטלויזיה , מי שפעם עוד "זכה" לצפות לפני שיצאו כל מיני פשקווילים) אגב, באמת סדרה טיפשית ודבילית שאהבתי בגיל נעוריי המטופש.

ג. בא לי להגיד עוד, אבל אשאיר את זה לאח"כ.

אני 1- 5....אור77

אוהבת את תגובותיך!!!! , אם כי לפעמים לא מסכימה איתן.

ועוד נקודה שעולה לי... וזה קצת קשור לנושא- זה שהחברה שלנו קצת "סגורה" ושומרת על סייגים, זה לא מה שגורם לרווקות מאוחרת (ואני לא מדברת אליך ספציפית... זה מתוך כל הנושאים שדוברו בעבר ואת ועוד כמה פה העלו אותן מס' פעמים, פשוט אני לא מסכימה עם זה ועכשיו יצא לי להגיב)

טיול משותףאמונה ובטחון

אני סבורה כי אפשר לצאת לטיול משותף רק בשלב מאוד מתקדם בקשר.

הטיול יכול לרענן את הקשר ביניכם, ויאפשר לך לגלות בבחור צדדים שעד כה

לא גילית בדייטים במקומות רגילים. כמו כן צריך לדאוג שהטיול יהיה במקומות

שלא יהיה בהם בעיית ייחוד.

טיול משותףאבא שמואל
אחרי החתונה!!!
קודם נראה את החבר'ה מגיעים לשלב הזה....משה
^^^ מסכים מסכים יישר כח משה |גבר גבר|קשלש
אגב, טיול לא חייב להיות במסלולמשה
כל המקומות החנטרישיים של טיולי משפחות או מוזיאונים וכו' (בהתאם לזוג כמובן) מתאימים הרבה יותר לדברים האלה, גם בגלל שהם קלילים יותר, יש שם מקום לשבת (ושרותים!) ובעיקר - אין ייחוד.
טיול משותףאנונימי (פותח)

הולכים לטיול ליום אחד (בלי לילה) ומטיילים במקום מטוייל שיש בו הרבה אנשים.

אגב- מאוד מומלץ! זה עוזר לפתח את הקשר, במיוחד כשהקשר "תקוע".

מצטרפת לדעת אבא שמואל... וגם למבקרתאור77

(אגב, ברוכה הבאה)

מצד אחד הכי קל להגיד את דעתו של 'אבא שמואל'....(ואני מסכימה איתו מאוד),

לבצע קצת קשה- אז אם כבר מתראים שהטיול יתבצע כמו ש'מבקרת' הציעה.

עם שטיח או בלי שטיח ?!קשלש
|שורק|
עם האופל....אור77
|שורקת פעמיים| ;)
אופל ? מה את גרמניה או תימניה ?!קשלש
אני שוודיתאור77
איך לא ידעתי את זה עד עכשיו ?????קשלש
רק עכשיו כשאת תפוסה את מספרת ???

לויפה !
חשוב לזכור: אין  ש  ו  םיהודית פוגל
אפשרות להכיר באמת את בן/בת הזוג לפני הנישואין. זוגות חילוניים גרים יחד שנים (!) כדי ל"הכיר" טוב ול"וודא" התאמה, והנה, רק מתחתנים וצצות ההתמודדויות כמו אצל כל זוג אחר. ההיפך הוא הנכון, קשר טוב נשחק בגלל פגישות מרובות וארוכות מידי, טיולים וכו', זכרו את שלושת הפרמטרים המנצחים: 1. שלא תתביישו להציג אותו/ה בפני משפחה וחברים, 2. פגישות נעימות וזורמות, 3. מטרות משותפות. מעבר לזה אין הרבה משמעות לבדיקות השונות. בהצלחה לכולם.
יהודיתאליסף ט
אף פעם לא הבנתי את האמירה הזו,הרי אני אמור לדעת אם הבחורה שעומדת מולי מתאימה לי בתכונותיה ואופיה,אז ברור שזה כולל בילוי זמן והכרות...לא מספיק שאני לא מתבייש בה ושיש לנו מטרות משותפות...
מחברות נשואות שלי הבנתינוכחת

שאת האופי האמיתי מכירים רק אחרי החתונה

אין מה לעשות עד שלא חיים יחד במלוא מובן המילה ובמחוייבות אז לא מכירים 100%

נישואין זה עבודה וצריך ללמוד להסתדר ולבנות יחד...

זה ברוראליסף ט
אבל משהו...בסיסי,אי אפשר להתחתן על בסיס כלום...
שאלתי את בת דודה שליעמית-טליה
כי לפני החתונה הם גרו ביחד שנה וחצי בערך ואז התחתנו
והיא אמרה שמבחינתם אין שום הבדל.
היא אמרה שהיא מכירה אותו כמו שהוא לפני וברור שכל פעם מכירים עוד קצת ונפתחים עוד אבל בתכלס אין הבדל.

ולדוג' אחותי שהתחתנה בתחילת הנישואין היתה בקושי באה אלינו לשבתות
ותמיד כשאמרתי לה שזה מוגזם היא היתה אומרת
שהיא מרגישה שהיא עוד לא מכירה את בעלה והיא חייבת את הזמן הזה לפני שיגיע ילד וכל מיני דברים שיקחו את תשומת הלב של שניהם.

מאז הפסקתי להאמין באמירה הזאת שלרוב אומרים אותה,כאלה חסרי ניסיון שלא גרו לפני כן יחד.

לאליסףיהודית פוגל
ומה בדבר פגישות טובות וזורמות האם זו לא אינדיקציה אם היא מתאימה לך בתכונותיה ואופיה? ואיך אתה מסביר את אלה  ש  ג  ר  י  ם   יחד כדי לוודא אופי ותכונות ומיד אחרי החתונה הכל קורס?
זה קורסעמית-טליה
לא כי הם גרו ביחד
זה יכול לקרוס כי הם התעייפו מלעבוד,זה יכול לקרוס מפגיעה בלתי מתוקנת
לחילונים הרבה יותר קל ליפול כי מה שמחזיק את הדתיים זה האמונה,והשלום בית והתקווה שהקב"ה מנווט הכל,זה התמיכה החזקה של הרבנים לא לפרק בית מהר.

אצל חילונים אין את כל הדברים האלה
אז היאוש מגיע הרבה יותר מהר!

אבל הקריסה לא באה בגלל שהם גרו ביחד ההפך לדעתי בגלל שהם גרו ביחד הקריסה התעכבה מלבוא.
יכול להיות גם שזה בגלל~א.ל

שהם חצי נשואים חצי לא נשואים.חצי בתוך זה וחצי לא.

ידוע שיש הרבה המלצות שבתקופת האירוסין כדאי להמעיט בפגישות כי זה זמן שמנבא נפילות(לאו דווקא בתחום זה נגיעה.זה זמן שאם לא עוברים אותו בזהירות יכול להוביל אפילו לביטול הנישואים..)

אני חושבת שבמידה מסוימת זה כך גם כאן.הם גרים ביחד,אבל לא נשואים.הם עושים את כל מה שזוג נשוי עושה אבל עדיין לא נחשבים ככאלה

לכן הכל מימלא מתחיל לא יציב.

נראה לי שזה יותר עמוקאליסף ט
חוסר הבנה מה זו משפחה,תפקידה,והמשמעות שלה. קשה מאוד להיות נאמן לדברים האלה כאדם לא דתי.
מי אמר שהם לא מבינים?~א.ל

אולי זו הבנה שאתה לא מסכים איתה...לא?

לא הבנתיאליסף ט
לנו יש הבנה מה זו משפחה ועל המחויבות שבה,על התפקיד שלה וכו'...אנחנו לא ממציאים את זה,אלו הדרכות של תורה. אם מישהו לאמבין ככה הוא טועה ולכן זה מתפרק בקלות.
צודק~א.ל
לאליסף ולעמית-טליה.אבא שמואל
האמירה: "אין שום אפשרות להכיר באמת את בן/בת הזוג לפני הנישואין". היא נכונה ואמיתית.

הכוונה, היא עד שזוג לא מגיע בפועל למצב של מחויבות זה לזו וזו לזה, הם לא יכולים לדעת כיצד יתנהגו כאשר יגיעו למחויבות זו.

המצב דומה לגדול המצווה ועושה משאינו מצווה ועושה, הרי שניהם עושים אותו הדבר, למה זה שמצוה גדול יותר, לדעתי, זה ענין המחויבות.

חינם שווה חינם, זו גם אמירה שקשורה לחוסר מחויבות.

נשים לב, שיותר קל לנו לעזור לאחרים בהתנדבות, באותן פעולות עצמן (שמרטפות, כלים, צביעה, וכד') שבהן אנו מחויבים לעצמנו, למשפחתינו.

אכן, זוג שחי יחד מרצון, ללא נישואים, במודעות שלהם הם לא מחויבים זל"ז והם יודעים שבכל רגע נתון הם יכולים להפרד ולכן א"א להשוות מצב זה לזוג נשואי שמחויבים זל"ז, וגם אם רוצים להפרד מחויבים לפרידה מסודרת.

לא חולקאליסף ט

ברור שאחרי נישואים דברים משתנים.

עדיין אין זה סותר שכדי לאהוב אדם צריך להכיר אותו,ולדעת תכונות,רגשות,תגובות וכו',יכול להיות שיהיו שינויים-אבל כרגי צריך לדעת. אי אפשר להתחתן רק ע"פ כיוון כללי דומה בחיים.

כדי לאהובאבא שמואל
ניתן לאהוב כל אחד!
בגלל שאנו אוהבים את עצמינו קל לנו יותר לאהוב את הדומים לנו.

בשביל להתחתן צריך. "1.שלא תתביישו להציג אותו/ה בפני משפחה וחברים, 2. פגישות נעימות וזורמות (הדגשה א.ש.), 3. מטרות משותפות. מעבר לזה אין הרבה משמעות לבדיקות השונות. בהצלחה לכולם." (יהודית פוגל)

ואת כל השאר לומדים תוך כדי..
את זה כבר קראתיאליסף ט

אתה פשוט לא ענית לי.

ע"פ הקריטריונים האלו ניתן להתחתן עם כ10-15% מהבחורות הדתיות לאומיות. צריך גם לבחור.

לא צריך לעבור את כולןאבא שמואל
אלא הראשונה שעונה על הקריטריונים האלו שבה פגשת, והיא גם מוכנה להיות לך לאישה.
אבא שמואל.האם יש לך הסבר מה השורש של הדבר הזהאליהועיני
למה אם אדם נהיה מחויב אז הקשר משתנה והוא נהיה ברמה אחרת?
אליהועיניאבא שמואל
אתחיל ואומר, שבין אם אני מבין את זה או לא, זו עובדה! (כל אחד יכול לבדוק עם עצמו, אם הוא מתנהג עם מחויבויות שלו, כמו כשאין לו כל מחויבות)

יתכן, ועם הציווי, בא גם היצר הרע! (אולי זה גם הענין של בחירה)

בקשר, כאשר אני לא מחויב, אני גם פחות מצפה לקבל חזרה. אמנם כאשר אני מחויב לתת, גם הצד השני מחויב לי, ואז אני מצפה, ואולי אפילו חושב, שאני נותן יותר..

נכוןעמית-טליה
אני חושבת שאני גם לא אכיר את בעלי אחרי שנה של מחויבות.
הכרות זה משהו מתמשך ובלתי פוסק.

מה מחויבות משנה בהתנהגות שלך?
אולי ההרגל משנה אולי ההתקדמות של האדם משנה
אני כרגע לא מצליחה להבין איך זה שאני אדע שאני מחויבת למישהו אני אתנהג אליו אחרת.אבל אני לא מרשה לעצמי להתווכח על זה כי אני לא עברתי את השלב של להרגיש מחויבת.
לעמית-טליה למה נישואי החילוניים קורסים כ"כ מה ריהודית פוגל
עבר עריכה על ידי יהודית פוגל בתאריך כ"ד ניסן תשס"ט 21:19

למרות שגרו יחד שנים כדי לבדוק ה כ ל ??

על מה את מבססת את הקביעות שלך? הרי אני זו שיושבת עם זוגות חילוניים, בודקת את המערכת שלהם וביחד מסיקים שכל מה שקרה לפני החתונה לטוב ולמוטב אינו רלוונטי בכלל ולחלוטין להמשך, ההיפך הוא הנכון. זוגות המגיעים לחתונה כטבולה ראסה, ו

עם התובנות הנכונות ואז יש באמת סיכוי מעולה לחיים מאושרים ונכונים. בדוק ומנוסה, ואינני מדברת בכלל בככל ממקום של רבנית ו/או דת צניעות וכו' אלא ממקום פסיכולוגי טהור ומהכרה מעמיקה של תורת הנפש ומדעי ההתנהגות.

זה בדיוק העינייןעמית-טליהאחרונה
אין מציאות להכיר הכל גם לא אחרי 20 שנה!!
ועובדה שזוגות מתגרשים גם אחרי 20 שנה למרות שהם הכירו כבר הכל..

צריך להפסיק לחשוב שאפשר להכיר הכל,כי פשוט אי אפשר!!

אולי דווקא כי יש לך את צורת ההסתכלות של התורה,את טוענת שהמגורים לפני כן הזיקו.ובטוחני שיום יבוא ויקום פסיכולוג חילוני ויגיד שהגירושין אצלנו זה בגלל שלא גרנו לפני ולא בדקנו מספיק לפני וכו'.

אני חושבת שרוב הגירושין מכל האוכלוסיות ימנעו אם היו כולם יודעים שהם באים לעבוד,ולהכיר ולהעריך ולכבד.וזה לא משהו שנגמר בחתימת הכתובה.
אני לא חושבת שהמגורים לפני משנים הרבה לכאן ולכאן.
אני חושב שלאאליסף ט
אני מסוגל לדבר עם הרה אנשים שיחות זורמות אבל התכונות לא יסתדרו לחיים משותפים,וודאי שזה לא אומר שאני אוהב אותם...
*הרבהאליסף ט
אליסף- מה שלא אמרו לך עד כה...מאמע צאדיקה

כן!! אתה צודק!!!

בני אדם הם לא מכונות- א''א להפעיל הלחיצת כפתור...

לפתח קשר לוקח זמן!

לבנות אמון ופתיחות לוקח זמן משותף- והרבה ממנו!

החלטה משמעותית בחיים זה צעד לא קל בכלל- צריך להתבשל עם המחשבה, לטעום אותה מכל מיני זוויות, לדבר על כל מיני נושאים ושוב לדבר...  עד שהמציאות נהיית ברורה עד הכרחית.

אנשים- צאו הרבה זמן!- אם דרוש לכם.

תכירו טוב- יסודי- עמוק- עם אמון ואהבה שמתפתחים לאט ונותנים כוח להכיר עוד ולתת עוד אמון.

צאו לטיולים, תפגשו חברים, תקראו ספר ביחד, אפילו לפעמים שבו מול מחשב, תלמדו חברותה, תתארחו בבית של חברים-

לכו למקומות שיתנו לכם אווירה אחרת, סיטואציות מגוונות של מפגש.

ואל תהיו בלחץ!!!

חח..תודה...למרות שגם זה לא בדיוק מה שאמרתיאליסף ט

אני לא קורא לכולם לצאת הרבה זמן...אני רק רוצה להגיד שלא נראה לי שהקריטריונים האלו הם המדד היחידי.

מישהי שיציעו לי לצאת איתה כנראה לא תהיה מישהי שאתבייש להציג מול המשפחה שלי,וב50% גם יהיו לנו מטרות משותפות בחיים,אחרת בכלל לא היו טורחים לנסות להכיר ביננו או שבבירורים הראשוניים זה היה נופל,שיחה זורמת? אני מסוגל לנהל שיחות זורמות עם המון אנשים,סתם עניין של יחסי אנוש... אין פה הכרות מעמיקה ולא אהבה. אז אני בטוח שיש דרך לעשות את זה גם בחודש וחצי, ויש כאלו שייקח להם חצי שנה,סבבה...

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך