שלום להורים שפההתהוות
אני בחורה צעירה, לא נשואה
ורוצה לשתף במחשבה וגם לשמוע תגובות.
עד כמה ניהלה אתכם המחשבה על חינוך ילדים לפני שהתחתנתם? או לפני שהבאתם אותם לעולם?
אני מרגישה שזה מאוד עיסוק אצלי ואני לא בקשר רציני עכשיו. פשוט מאוד חשוב לי להיות פרפקט בנושא הזה. לא לטעות ולכן רוצה ללמוד על זה כמה שיותר.
עד כמה יש צורך בזה?
אולי זה משהו שלומדים כשמגיעים לסיטואציה?
אשמח לתגובות
למה לא?לב אמיץ

אם זה משהו שמעסיק אותך ואת רוצה להתכונן אליו ברצינות ולעומק.

דבר אחד כדאי מעכשיו לזנוח וזה הרצון להיות פרפקט בנושא, כמו שכתבת,ולא לטעות.

זה פתח להרבה מתח ולחרדה מכישלון שהם מיותרים ומפריעים מאוד לשמחה ולזרימה בנחת שחיוניות כל כך בגידול ילדים בבריאות נפשית.

את יכולה להתחיל מהספרים של מרים אדהאן שמומלצים בשירשור הזה:ביקורת כלפי ההורים שלי. - הורות

בהצלחה. יישר כח על המחשבה ההמיוחדת הזו.

כשותפה (בערך) לכינוי - מחזקת את ידייך להתהוות עוד ועודבהתהוות

בהחלט בהחלט לעסוק בנושא החינוך אם הוא מושך אותך כעת - נהדר! להיפתח, לשמוע דרכים, להכיר כיוונים, לגבש דעות...

ובבוא העת הברוכה, בחסדי ה' - להמשיך להתהוות. לנסות את מה שלמדת, לבדוק מה עובד טוב ומה פחות, מה מסתדר לך גם כשהוא יורד מהתיאוריה אל המציאות ומה לא, לנסות מחדש, לטעות, לסלוח לעצמך, לבדוק מה עוזר לך להצליח, להתהוות, לגדול...

ה' עמך!

אין מצב להגיע פרפקט ולא לטעותפעם ראשונה

כמה שתתכונני את לא יכולה לדעת מה מחכה לך בחיים.

בשביל זה ה' מנהל את העולם והוא מביא את הילד להורים שהכי מתאימים לו.

כולנו טועים ולומדים ומפיקים לקחים ואלה החיים.

כדאי לך ידע כללי גם טכניl666

לא ממליצה להתעמק בכל מיני גישות, הן נראות יפה מרחוק אבל כל גישה מתרכזת רק בנקודה אחת ומתעלמת ממכלול. 

למה כתבתי על ידע טכני? כי את יכולה לבוא חמושה בהרבה תאוריות יפות אבל אם לא תדעי שחייבים סורגים או לסגור שקעים או מאפיינים של גילאים שונים זה לא יעבוד. 

ועוד משהו, יכול להיות שעדיף בינתיים להניח לזה ולהתרכז בדברים אחרים. לכל דבר זמן שלו. 

666ן^^כיסופים^

גם אני עוד רווקה ומתעניינת בזה מאוד למרות שאין לי עדיין ילדים, ובכל זאת תרשי לי לחלוק עלייך.

לדעתי ככל שצוברים יותר ידע ומגבשים תפיסה לגבי חינוך הילדים (או כל דבר אחר) כך באים יותר מוכנים לזה וה'מלאכה' נעשית 'מקצועית' וטובה יותר. (לא מצאתי מילים טובות יותר, אבל הנקודה מובנת..)

בקשר לזה שאמרת להתרכז בדברים הטכניים- זה בכל מקרה ילמדו אותה כשיגיע הזמן, היא תדע את זה ממילא. לעומת זאת, לא בטוח שכשיהיו ילדים יהיה לה את הזמן לשבת לקרוא ספרי חינוך ולשמוע גישות שונות. זה דבר שאמורים לעשות הרבה לפני לדעתי.

אם כן אשמח לדעת מתי לדעתך כן צריך להתחיל לעסוק בזה? (באירוסין? ..קצת עמוס והראש לא כ"כ במקום, אחרי החתונה? ..אז גם כן יש טרדות אחרות...) לדעתי כמה שמוקדם עדיף כל עוד זה בא ממנה ואם יש רצון אז למה לא?...

ברגע של אמת- לא תמיד התיאוריה תשחר לפתחך ותצפה שתשתמשי בהנפש חיה.
מנסיון חייבת לחלוק עליך לגבי הדברים הטכנייםהודיה60

בכלל לא בטוח שמישהו ילמד אותך ואת גם לאו דוקא תדעי את זה ממילא

כמו שחשוב להתכונן לעניין של חינוך חשוב לקרוא ולהחכים גם על הצד הטכני והפיזי של גידול ילדים

באופן כללי, לקחת את הלימוד הזה בערבון מוגבל, זה קצת כמו ללמוד שחיה בהתכתבות

כשיהיו לך ילדים בעז"ה לא רק שיהיה לך זמן לשבת ולקרוא ספרי חינול אלא שזה גם יהיה הרבה יותר יעיל ובר השמה, לא רק תביני את הדברים בשכל אלא גם תרגישי אותם ותרגישי מה מתאים ונכון לך ולידים שלך ומה יפה בתאוריה אבל לא בהכרח מתאים לכם

מצד שני ידע טכני היא תצטרך שניה אחרי לידהl666
וספרי חינוך אפשר לקרוא בזמן הנקה לדוגמא. רובם לא רלוונטיים עד גיל שנה וחצי
אוי כמה שאני מבינה אותךAri1984

מאוד מבינה אותך ומתחברת למה שאת אומרת.

אבל מצד שני מאוד מסכימה עם תגובות שרשמו לך לפניי.

לא יהיה פרפקט כי בסופו של דבר אין כזה דבר.

כשאת לומדת למבחן ואת אומרת שאת יודעת את החומר פרפקט, האם זה באמת ככה?

בוודאות לא, את יודעת אותו ברמה גבוהה מאוד ומבחינתך זו הכנה מספקת, באותה אנלוגיה על הורות.

אין פרפקט אבל אני מאוד מבינה את הרצון ללמוד כמה שיותר על הנושא.

הייתי בדיוק ככה מחי
קראתי ספרי חינוך והורות, התעניינתי בכל מיני שיטות וחשבתי למה ממה שאני רואה סביבי אני מתחברת ולמה לא, מה ארצה לאמץ לחיים שלי וממה אתרחק... לדעתי זה יפה וחיובי. כמובן אם זה לא באופן אובססיבי או בא על חשבון דברים אחרים...
אני חושבת שזה גרם לי להגיע מוכנה יותר להורות. אבל כמובן שלא מושלמת, אין הורים מושלמים וכל אחד טועה לפעמים
אני גם חשבתי הרבה על חינוך ילדים לפני החתונהצביה22
הייתי גם מעורבת בחינוך האחים הקטנים בתור אחות גדולה במשפחה ברוכה ב"ה.
בהמלצת אמא שלי קראתי את הספר 'איך לדבר כך שילדים יקשיבו ולהקשיב כך שילדים ידברו' עוד כשהייתי בתיכון. אני חושבת שהספר נתן לי כבר אז המון, גם עם האחים הקטנים ובכלל בתקשורת עם אנשים (אני זוכרת שיחה אחת עם בעלי כשהיינו מאורסים, כשהייתה לנו שיחה קצת טעונה, וממש השתמשתי בכלים שלמדתי בספר וזה עזר לי לקדם את השיחה למקום טוב).
מה שכן, כמה שחשבתי שאני יודעת ומכירה, במציאות הכל נראה אחרת, וזה הרבה יותר מורכב מאיך שנראה מבחוץ. אני מגדירה את זה שמשפחה היא 'חדר כושר לעבודה על המידות' - כמו שבחדר כושר לא הולכים לדברים הקלים אלא הולכים למה שקשה כדי לפתח את השרירים, כך במשפחה (גם בזוגיות וגם עם הילדים) תמיד הקב"ה יביא אותנו לסיטואציות יותר מורכבות עבורנו כדי שנלמד להתקדם ולפתח גם את המקומות שיותר קשים לנו.
אז אני חושבת שאין אפשרות להיות פרפקט ולא לטעות בכלל, אבל בהחלט יכול להוסיף לחשוב על הנושא ולקרוא עליו אם את מרגישה שזה מושך אותך (ואני באמת ממליצה על הספר שהזכרתי קודם, אני חושבת שהוא באמת ספר שייתן הרבה לכל אחד).
שחררי. חוץ מללמוד מאחרים בינתיים לא כדאי לך להתעסק בזה מידיינפש חיה.
בעיניי.
זה מקסים ומצוין, אבל...אדם נוף מורשתו
מניסיוני רב השנים והאנשים, אם את באמת דואגת לחינוך ילדייך - הדבר הכי הכי חשוב הוא לבנות את הזוגיות שלך כמו שצריך.

לתת לילדים בסיס איתן, זה לדעתי הדבר הכי הכי חשוב. ממילא מזה נגררים הבטחון העצמי שלהם, שמחת החיים שלהם, היכולת שלהם להתמודד עם אכזבות, להכיל אנשים אחרים, לדעת לנהל דיון ושיחה, וכו' וכו'.

לכן, בשלב הזה בחייך, יפה שאת כבר עוסרת בחינוך, אבל אני במקומך הייתי מתמקדת יותר בלדעת איך נכון לבנות זוגיות.

נראה לי שעבור מישהי כמוך, שכל כך מעמיקה, זה דבר שעשוי להיות מהנה, בונה, ובעז"ה מקדם.
זה טוב וחשובבת 30
אבל אל תשכחי שיהיה לך שותף לחינוך הילדים.
ומה יקרה אם תהיה לו תפיסה שונה?
או שלא תהיה לו תפיסה?
כל מה שתלמדי או תתכנני, חשוב שתשאירי כמה משבצות ריקות, ותתני לבעלך למלא אותן בבוא היום, בלי שזה יתסכל, יכעיס, או יאכזב אותך.
וכמובן כמובן לא לפסול בחור בגלל שהוא לא מסכים איתך בענין של חינוך
בנוסף לשלל התגובות החכמות שקבלת פה אני מציעה זוית מחשבההודיה60

נוספת, אולי תעשי בירור עם עצמך למה הנושא הזה כל כך מעסיק אותך? האם זה נושא רגיש אצלך? איזה ילדות חווית את? מה את רואה בסביבתך הקרובה והיית רוצה לחקות או להפך - היית רוצה להמנע מדוגמא קרובה שאת חווה ולא היית רוצה להעתיק אל ביתך בעז"ה?

המשפט הזה שציינת "מאד חשוב לי להיות פרפקט בנושא הזה" לי זה קצת מדליק נורה אדומה

מציעה לך לברר את זה עם עצמך

בגדול - אפשר לקרוא וללמוד על גידול וחינוך ילדים, כמו שכתבתי למעלה למגיבה אחרת - לטעמי זה קצת כמו ללמוד שחיה בהתכתבות אבל מסכימה שזה יכול גם לתת לך תחושה של מוכנות, הבנה וידיעה לקראת מה הולכים.

נראה לי שיותר ישים ויעיל לשמוע ולקרוא את הדברים כשיש בעז"ה ילדים ואפשר גם להרגיש את הדברים ואת התאמתם אליך/אליכם

עוד נקודה מאד מאד משמעותית לגידול ילדים בריאים בנפשם - הזוגיות של ההורים. אם נושא חינוך ילדים מעסיק אותך כל כך כדאי שתשקיעי עוד יותר בלמידת הנושא של בניית זוגיות טובה, בריאה, אוהבת, מכבדת - קודם כל בונים את הקן, אח"כ האפרוחים.

לי היו כיוונים כלליים בלבדshaulreznik

יש המון פרמטרים שמתחילים להיות רלוונטיים רק אחרי שהילדים באים לעולם. כגון, האם המסגרת שייעדנו לילד, מתאימה לאופי שלו? האם בקרבת מקום המגורים שלי אכן קיימת המסגרת המיוחלת, או שאצטרך להשקיע זמן בהסעות? האם המסגרת הנ"ל טובה לא רק על הנייר, אלא בפועל? וכן הלאה.

להמחשה בלבד: תחילה רשמנו את הבת שלנו לבי"ס שתאם את כל הציפיות שלנו. ואז לפתע פתאום הוא שינה מיקום, עבר לשכונה אחרת, נרשמו אליו תלמידות מרקע שונה. ברגע האחרון העברנו את הילדה לבי"ס ליד הבית, חרף כל מיני הסתייגויות שהיו לנו. התברר לנו כי החששות לגביו היו לשווא, ובתנו מאוד מרוצה.

בקיצור, מגיעים לגשר ואז חוצים אותו.

את נהדרת וזה מצוייןלעניין0
לא רואה בזה שום דבר בעייתי.
לשמור על ראש פתוח כדאי תמיד, גם אנשים שלא לומדים לפני כדאי להם. ואולי דווקא מי שלומד וחושב קודם, רגיל לשנות דפוסי חשיבה, להתבונן ולחפש תשובות והדרכה.
באופן אישי הייתי בשיעורים על הורות ברווקות, קראתי המון וגם הסתכלתי על אחרים והרגשתי איפה אני נמצאת.
באתי להורות עם הרבה ידע וכלים, גם אם זה מאוד תיאורטי ובסוף ההורות עצמה הרבה יותר מאתגרת.
אבל הרגשתי בטחון ולא אבודה בתוך המציאות.
וידעתי איפה לחפש לעצמי תשובות וממי לקבל הדרכה.
בהתחלה כולם זורקים לך עצות שונות ומשונות. אני מרגישה שכן יש לי בסיס של מה אני רוצה, מה נכון לי (ומכאן כנראה לילדי).
זה לא סותר את הגמישות
ובנושא הזוגיות, ברוב המשפחות התחום של החינוך ממילא יותר באחריות האם. בכל מקרה אצלנו אנחנו מאוד מדברים על זה, ולומדים ביחד, וחושבים יחד.
נקודת המוצא היא שלא סתם אני האמא של הילדים, ולא סתם הוא האבא שלהם, ולכן הגישה והמחשבה של כל אחד קריטית להצלחת החינוך. כי יש בהם בילדים גם ממני וגם ממנו.
ויותר חשוב שתהיה חזית הורית-זוגית אחידה, מכבדת, מעריכה, מאשר מעשים ספציפיים בתוך ההורות.

בקיצור, בהצלחה, כל הכבוד לך, הלוואי על כולם.

עיצה מעניינת בנוגע לנקודה הזובשורות משמחות
בעבר משהי אמרה לי שהיא לומדת תואר בחינוך לא בגלל התואר והיא גם לא מתכננת לעסוק בתחום, את התואר היא לומדת נטו בשביל חינוך הילדים שלה.
אין ספק שהגישה הזו קסמה לי וכך עשיתי גם אני, מסתבר שגם בעלי כך עשה וזו נק' פתיחה טובה עבורנו, העניין שאנחנו ביססנו תאוריות חינוך העלנו נק', סוגיות חשובות בעניין כאשר יש לנו על מה להתבססלחינוך ילדינו, לדעת כל מיני שיטות חינוך ולזכור שכל ילד צריך שיטה אחרת.
מבחינה טכנית.. טוב זה משהו שלומדים תוך כדי מטיפול בילדים אפילו מבייביסיטר תלמדי דברים בסיסיים, חלק תשמעי מידע של בני משפחה, חברות, וכשתגיעי לגשר תחצי אותו בקלות, טכניקה זה פשוטו למידה תוך כדי עשייה!
אני חשבתי ככהטליושקה
אני למדתי לתואר של פסיכודרמה
טיפול רגשי באמצעות מוסיקה זה דבר שמאוד עוזר לילגים שיהיו נחמדיםכמו שאומרים וגם דרך מוסיקה שכולם יושבים ביחד זה כיף מהנה
מציעה לך בתור אחת ממשפחה של מוזיקאים לשבת לנגןןן 🤗
כל הכבודהלוי מא
את מופת להורות
מחילה, את לא תהיי פרפקט. פשוט כי אף אחד לא...אשריך
את יכולה ללמוד, להשתדל וכו' אבל מושלמים אנחנו לא. בשום תחום. אנחנו משתלמים... כל הזמן... וזה מה שה' מצפה מאיתנו.... אז קצת להרגיע.. לא לייבש
כל עוד לא יהיה אדם מושלםאריק מהדרום
לא יהיה הורה מושלם בשביל לחנך את ילדיו לשלמות שלו ולהיות לו לדמות לחיקוי.
|מצטרף למקהלת המבאסים|
ברור שכן.. ככה גם בוחרים לדעתי את הבעל לא?נוגהאדר22אחרונה

איזה בית את רואה בעתיד, על איזה יסודות, מה חשוב שיהיה לילדים? לימוד, עזרה לזולת..
לדעתי זה נקודות מאוד חשובות

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך