גישת/שיטת שפרmp3
יש שם כמה נקודות נכונות, אבל גם כמה בעיות קשותשירה_שמבה
אולי בהמשך אפרט יותר.
בינתיים, להתרשמות, הנה טור שמדגים כמה מבסיסי השיטה. מצורפת אליו תגובתי - לשיקולך.
תודה.mp3
פירוט חלקישירה_שמבה
יש כמה דברים שהם די 'חיצוניים', לא נוגעים בלב הדברים ועיקרם, ובכל זאת חשוב להיות מודעים אליהם כששוקלים ללמוד את הגישה. אפרט עליהם כאן, ואם אמצא זמן בהמשך אבוא לכתוב עוד כמה מילים על עקרונות הגישה עצמה:
1) יש בין מייצגי שפר נטייה די רחבה להימנע משיח גלוי על הגישה. "זה לא לפורום" וכיו"ב. חשוב לי להדגיש שזו נטייה רחבה אך לא גורפת. ב"ה יצא לי לראות בכמה וכמה מקומות שנשות שפר מסכימות כן לדון בגלוי על העיקרים, וזה מבורך. אבל יותר מדי נפוץ לטעמי המצב האחר - קביעה שאין דרך למי שלא הגיעה לסדנה להתייחס לדברים, לשקול אותם, ק"ו לחלוק. זו גישה בעייתית מאוד בעיניי. היא מגוננת על הגישה מכל ביקורת, הופכת אותה לחסינה תמיד.
מי שכבר פנתה לעבור סדנה, ופינתה את זמנה, ושילמה, ומצאה בייביסיטר, ומגיעה ועומדת לפני המנחה כתלמידה לפני מורתה - כבר מעצם נקודת הפתיחה הזאת, היא הרבה פחות במצב לבחון את הגישה בעין ביקורתית. היא באה להיעזר, וזה הכי לגיטימי בעולם. אבל מי שלא באה להיעזר אלא להתדיין - חסומה. וגם אותה אימא שבאה להיעזר אבל מצאה את הדברים שלא לרוחה - ביותר מדי מקרים ראיתי שעונים לה "כנראה שלא הבנת נכון". וגם לאנשים שהוריהם דגלו בגישת שפר בדרך גידולם, וכשבגרו הם שוללים אותה - נותנים הרבה פעמים תשובות קש.
אני חושבת, בגדול, שגישה יכולה לקבל התייחסות רצינית רק אם היא מאפשרת דיון רציני ופתוחה אליו. עדיף להיזהר מתורות מבוצרות.
2) דבר שהוא לא בהכרח שלילי, אבל חשוב להיות מודעים אליו מראש ולשקול: הרבה מייצגי שפר אומרים שהגישה אינה עוסקת בדרכי חינוך. ההורה יבחר לבד את דרכו והוא יעשה זאת הכי טוב שאפשר. הגישה באה בעיקר לחזק את ידיו ולתמוך בו ביישום אמונותיו.
מי שמחפשת הדרכת הורים כפשוטה, ייעוץ איך לנהל את העניינים בביתה, לא בטוח שתקבל זאת.
3) התמיכה בהורים שהזכרתי - בעיניי היא הרבה פעמים פשטנית מדי. סוג של "אתה בסדר, אתה בסדר..." / "אין אמא שלא אוהבת את ילדיה" (=ולכן מה שאת בוחרת לעשות איתם הוא בטוח נכון וכדאי, רק תהיי שלמה איתו). אני בספק עד כמה זה באמת נותן מענה ותמיכה להורה שמתלבט בבחירת דרכו.
מוסיפה בעריכה: לצד המסר המחזק-לכאורה הזה שומעים הרבה פעמים התנשאות ולעג על הורים ועל שיטות חינוך למיניהן, כמו שמודגם בראש הטור שקישרתי למעלה. גם הנקודה הזאת קצת גורמת לפקפק עד כמה המסר של העצמת ההורים רציני ותקף.
כאמור, אלה דברים חיצוניים יחסית. יש בעיניי כמה בעיות קשות גם בהתייחסות החינוכית שהם מקדמים (למרות שיש להם גם תובנות אמיתיות וחשובות מאוד!). אני לא יודעת אם אגיע לכתוב על זה, אבל בטח יהיו הרבה אחרות שכן (לחלק מהנקודות התייחסתי בתגובה למאמר שקישרתי למעלה).
אחרי כל זה חשוב לי לציין: בשורה התחתונה, המנחה חשובה יותר מהגישה. 'שפר' של אסתר יכול להישמע שונה לגמרי מ'שפר' של חנה לאה. כל אחת מעבירה את הנקודות דרך המשקפיים שלה, וחלק מהמשקפיים האלה נפלאים ממש.
אז אם את שוקלת ללכת לסדנה, בעיניי האישיות של המנחה ותפיסת העולם שלה חשובות הרבה יותר מהגישה שהיא מלמדת. תתרשמי ממנה ישירות, עד כמה שאת יכולה, ותבחרי אם את רוצה ללמוד ממנה או לא.
בעיה שלהם שהם לוקחים כמה נקודות ומתמקדים רק בהןl666
אין בשיטה הזאת ראייה רחבה. לא מכירה לעומק אבל נראה לי שיש שם סתירה פנימית. מצד אחד כל הם תולים כל הבעיות בצורת היקשרות להורים שזה אומר שכדור בעצם בידי הורים וילד משתנה לפי הורים שלו ומצד שני הם אומרים שהורים לא אחראים על מעשי ילדים וצריך לשחרר ולהאמין בטוב ושהכל בראש. . אני אישית בעד לנסות ולראות את הילד כפי שהוא עם רצונות שלו גם בקשר להורים וגם בלי קשר אליהם. מפריע לי הטענה שילד רוצה להיות כמו הורים או עושה להם דווקא, ומה שצריך זה להגיע למצב שהוא לא יעשה דווקא להורים . לפעמים זה נכון ולפעמים לא.
מכירה, יש בה כמה נקודות טובות. בגדול-מאד לא ממליצההודיה60
ואסביר למה -
יש שיטות שאם לא הבנת אותן נכון אז הכי גרוע שיכול לקרות זה שלא תשיגי את כל התועלת שקיווית ומקסימום תחליטי שהשיטה הזאת לא מתאימה לך.
אבל שיטת שפר הולכת על חבל מאד דק, לדעתי קשה מאד להבין את השיטה נכון עד הסוף ואם לא מבינים נכון אפשר לגרום נזק נוראי לילדים שלנו.
אפשר לעות בקלות רבה ולהגיע להתנהגויות אומללות, דוגמא לטעות - אטימות רגשית במסווה של מתן אמון
ואם את חושבת "לי זה לא יקרה" אז תדעי שכשאת נמצאת בתוך קבוצה, שומעת את הדברים חווה אותם, שומעת שיתופים של נשים אחרות בקבוצה, שומעת את המדריכה והיא נשמעת מאד משכנעת - קשה עד בלתי אפשרי לא להכנס לאותו ראש.
מה שקורה בסוף שאת מה שקיווינו להשיג לא השגנו כי לא עבדנו נכון ועל הדרך גם התעללנו רגשית בילדים שלנו.
ללכת ללמוד את השיטה ולנסות ליישם אותה - לדעתי זה סיכון גדול מדי, משחק באש. לא מומלץ.
מצרפת קישור. כתבתי שם בפירוט.44444
מצטרפת להתנגדות של ד. ושל פאזרפואה שלמה
זו שיטה שגורמת להתעלמות מהרגש שהוא המרכיב הכי חשוב בגידול ילדים.
שומר נפשו ירחק
יש בה דברים טובים שחבל לא לקחת.44444
ואני מסכימה שכמכלול יש ילדים שזו תהיה שיטה הרסנית בשבילם.
תלוי מקרה.
נגד. שיטה שאמללה ילדים רבים תקראי קצת באינטרנטסודית
וואוו.הוצאתם לי את כל החשק לסדנא הזו.mp3
אגב,שאלה קטנה-גננת שלומד כרגע את השיטה הזו,במה זה יכול להתבטא בגן?
כןרפואה שלמה
תקראי מה כתב ד.
מלחיץ.mp3
תגידי להלב אמיץ
שלא מקובלת עלייך הגישה של לייחס לילד אינטרסים ואת מבקשת, שבאופן אישי כלפי הילד שלך היא תקשיב למה שהוא משתף אותה ותתייחס לדבריו במלוא הרצינות.
שאת יודעת מהבית שהילד ישר ודובר אמת ומה שהיא אומרת לא מסתדר עם המציאות.
תדברי עם גננת רוטציה, מציעה לשאול מי מציקl666
ולהסתכל על אותו ילד בגינה. להבין מה באמת קורה.
בנוסף מה התגובה שלך כשילד מספר שהציקו לו? לפעמים באמת קורה מה גננת שלך תיארה. אח שלי עשה דבר כזה לאימא שלי. הוא נהנה לראות אותה מתעצבנת ורבה עם מי ש"הציק" לו או עם הורים שלהם. וגם יש לי שכנים כאלו.
בנוסף לדבר עם עוד הורים. האם גננת עונה ככה לכולם? האם היא ענתה ככה גם לפני שלמדה את השיטה?
^^^^^^44444אחרונה
היה פה שרשור מעניןבת 30
במהלך השרשור הוא הבין כל מיני דברים קצת עצובים על עצמו.
יודעת לקשר אליו?פאז
הנהבת 30
אבל כותרת השרשור היא ''ילד חופש''.
אולי בכל זאתבת 30
שירשור מדהים. קראתי בנשימה עצורה.לב אמיץ
תודה רבה רבהmp3
אמן
בת 30
תודה רבהפאז
זה דבר כל כך בסיסי לנפש לדעת שהיא אהובה ומקובלת תמיד.
כמו שה' אוהב אותנו תמיד ולא יעזבנו ולא יטשנו בשום מצב (גם אם יעביר אותנו סדרות חינוך..)
אני מרגישה שההכוונה הזאת למין אדישות וניתוק מהרגש הבסיסי לילד (שהופכת גם לניתוק של הילד מרגשותיו בסופו של דבר)
היא מסוכנת והרת אסון.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות