הומפ. הרסתן אותי עם השרשור על החלב שנשפך לחמות...מיואשת******

לרוב המגיבות יש בנים? אתן תהיינה חמיות פעם?

ואם כן, אתן בטוחות שתהיינה אחרות?

סתם תוהה...

מבולבל

כי לגמרי עודדתן אותי בקטע שיש לי רק בנותמרחף

אני קוראת ואומרת לעצמי, אלוהים - אולי מזל שכנראה לא אהיה חמות לעולם... חושב

מצטערת לבאסהודיה60

יש חתנים שמתבאסים על החמות שלהם חבל"ז צוחק

נראה לי שאי אפשר להמלט מהגורל הזה....

יש לי בןאמאשוני
ואני הכי מאחלת לכלתי לעתיד שיהיו לי עוד בנים ועוד כלות כדי שלא תהיה הכלה היחידה

ב"ה זכיתי בחמות מעל 90% מושלמת, באמת.
ה10% הבעייתיים, איך לומר, כואבים. כואבים מאוד.

זה טבע העולם, ברור לי שגם עם כלתי יהיו לי קטעים (הלוואי ורק 10%)
לדעתי המון מהבעיות של חמות- כלה היו נראות אחרת אם הייתה תקשורת טובה יותר ומקום ללמוד מה הטריגרים ואיך להימנע מהם...
אני מקווה שעד שאהיה כלה יהיה מקובל שחמות וכלה יוצאות ללימוד משותף על הקשר המיוחד ביניהן והלימוד הזה ייתן פתח לשיחה ותקשורת מקרבת...
משהו בסגנון שהיום מאוד נפוץ הדרכת הורים והדרכה זוגית,
אז הדרכה לקשר המיוחד הזה.

ושזה יהיה נפוץ ולא מוזר להזמין אותה ללכת לדבר כזה.

אני תמיד משתדלת לומר לעצמי שחמותי הייתה פעם כלה אז היא יודעת איך זה נראה מהצד שלי, אבל אני אף פעם לא הייתי חמות- אז אני לא יודעת איך זה נראה מהצד שלה.
אני מאוד משתדלת לזכור את זה ולהסתכל בענווה על סיטואציות מסויימות (בעיקר בכל הקשור לגידול ילדים)
אבל אין מה לעשות- יש מצבים שפשוט מקפיצים את הפיוזים...
זה לא שיש לי חמות מושלמת בכללמיואשת******

אבל בכנות אמא שלי מעלה לי את הפיוזים יותר ממנה...וגם לה אני שותקת.

לא יודעת, בתפיסה שלי, אמא של בעלי הביאה לי בעל, אין כמוהו. וזהו. בזה מסתיים תפקידה. היא לא חייבת לי כלום לא בעזרה ולא בנכדים ולא בהזמנות.

לפעמים היא אומרת דברים לא לענין ולפעמים נעלבתי, אבל בגדול, זו אמא שלו, בזכותה יש לי אותו וזהו. משתדלת הרבה להזכיר לעצמי את זה ולהעביר הלאה.

וכן, אם משהו לא מתאים לי אני מנסה להבהיר את זה או להימנע ממצבים בעייתים מראש.

כמו תמיד, אמאשוני, נהנית לקרוא אותך מודדת כובעים

מצטערת לא מסכימה כלל! זה לא ״טבע העולם״ברכת ה
יש לי חמות מקסימה והקשר בינינו ועם כל הכלות הוא מצויין ביותר (ויש לה יותר כלות מחתנים).
אני חושבת שזה לגמרי בידינו לבחור איך להיות עם כלותינו בעזרת השם. וחא צריך שום לימוד מיוחד. לפתוח פתח לשיח זורם, טבעי, כנה וכו- זה כן. אפשר לעשות זאת בשלל דרכים וכל זוג יבחר מה שמתאים לו.
מתפללת שאשכיל להיות לכלותי מה שחמותי עבורינו.
ומאחלת לכולן
זה לא טבע העולם שחמות היא משהו נוראימחי
אבל זה כן טבע העולם שיש מתח מסויים בין כלה לחמות. יש חמיות וכלות מקסימות שמשכילות לדלג מעל המתח הראשוני הזה וליצור קשרים נפלאים ואשריהן! ויש הרבה שאצלן המתח מתעצם ויוצא מפרופורציה...
נכון, אם יש לך המון טקט אולי אין צורך בלימוד מיוחד איך להתנהג, אבל משום מה יש טעויות נפוצות שחמיות עושות שאם רק מישהו היה אומר להן לא לעשות את זה החיים שלהן ושל כלותיהן היו הרבה יותר פשוטים.
חמותי מקסימה ודווקא יש לה הרבה טקט, אבל יש דברים שהיא פשוט לא קולטת כמה מרגיזים הם, ושלבת שלה שתגיד את זה כמה שבא לה, אבל לכלה לא. לא אומרים לכלה "הוא דווקא לא נראה עייף", "אני לא חושבת שהוא רעב", כשאני אומרת שאני הולכת להשכיב או להאכיל אותו. זה ממש הכרזת מלחמה, כאילו אני לא האמא פה ולא יודעת מה הכי טוב לילד שלי, ואין לי מושג מה הסדר יום שלו ומתי הוא צריך לאכול ולישון. אז תעשו טובה ותסמכו על הכלות שלכן בטיפול בנכדים...
סליחה, זה יצא פריקה. כן, אכלנו צהריים היום אצל חמותי
מסכימה חלקית בלבד...ברכת ה
בטוחה שזה יושב אצלך על הסטוריה..
אבל גם לאופן שבו אנחנו מפרשים ומגיבים לכל אמירה יש השלכה על מערכת היחסים.
אז קודם כל מסכימה איתך לגבי טקט ולחשוב מה אומרים וכו, ואפשר לרשום לעצמינו את כל מה שהחמות עושה לנו שמעצבן אותנו כדי שבבא היום זה יזכיר לנו מה לא לעשות לכלותינו, אבל אפשר גם לבחור איך להתייחס לכל אמירה.
יש סיפורים קשים ואני לא אומרת שלא. לא צריך פה דוגמאות שמעתי בהחלט מספיק.
אבל דווקא הדוגמאות שאת הצגת פה לא רואה בהם משהו לא בסדר, משפט תמים. ואם את רוצה שיתייחסו אלייך כמו בת, אז מה שאפשר להגיד בכיף לבת את צריכה גם לקבל בכיף. לדעתי.
שוב. בטוחה שיש פה רקע ודברים נוספים, ויש משמעות גם לנימה ולטון בה נאמרים הדברים וכו.
רק רציצי להאיר את הנקודה של ההתייחסות שלנו. אם נניח שקשר של כלה וחמות צריך להיות מורכב הוא כנראה יהיה כזה, אם נתייחס אליו לכתחילה כקשר חם ואוהב, אולי יש יותר סיכוי שהוא יהיה כזה.
ושוב, לא מדברת על מקרי קיצון ודברים ממש בעייתיים.
את ממש צודקת שהכל תלוי בפרשנותמחי
אבל יש גם טריגרים שבתור חמות ממש כדאי להימנע מהם...
נכון שזה נאמר בתמימות, זו בדיוק הבעיה... שלפעמים צריך להיות פחות תמימים ולחשוב מה יכול להתפרש בצורה לא נעימה אצל השני. אם זה היה חד פעמי אז אני מסכימה, זה באמת לא נורא בכלל. אבל כשבאופן קבוע בשעה 1:30 כשיוצאים מהבית שלה ואני אומרת "אנחנו צריכים ללכת, הוא כבר ממש עייף" ורואים שהוא משפשף עיניים ובוהה, היא עונה "אבל הוא לא נראה עייף!" אז זה ממש ממש מעצבן...
תכלס נתפסתי על דוגמא אחת שעולה לי על העצבים ושבאמת אין ענין לעשות מזה עסק, זה לא נאמר מתוך רוע או חטטנות, באמת בקטנה. אבל זה מרגיז ומכאיב, וכשזה נעשה באופן קבוע אפשר להתפוצץ מזה...
רעיון חמוד לרשום מה שמעצבן אותי כדי לא לעשות לכלתי אולי באמת איישם.
ובכל אופן תודה על העלאת המודעות, זה באמת מקל לחשוב שזה נעשה בשיא התמימות, ושאני לא צריכה לפרש את זה בתור משהו מעצבן
בהצלחה ברכת ה
אני מסכימה ממש. אבל בהסתייגותמעין אהבה
א. תלוי מי הכלה ומי החמות. תלוי במידות ובאישיות.
יש טיפוסים קשים,עקשנים,רגישים מדי,ביקורתיים..הן אצלינו ככלות והן בתור חמות.
במקרה שיש אופי עם נטיה לא קלה ואין עבודת מיומודעות אז יהיה קשה לא להפגע אחת מהשניה כי יש גבול כמה אפשר לסנגר על החמות בלי לקחת ללב...

ב. אבל בכללי מסכימה -לא חושבת שמול חמות צריך לבא בחשש או במתח מלכתחילה.
ולא לבחון את החמות על כל פיפס ..
מותר לה גם לטעות לפעמים. מותר לסלוח על אמירות כמו 'הוא לא נראה עייף'... כמובן תלוי בטון ..אבל יש מצב שזה גם ממש מתמימות או מרצון לעזור. ולפעמים רק הרגישות שלנו מפרשת כביקורת.
וגם לראות את המכלול- את הרצון הטוב שלה,ההשתדלות שיהיה לנו טוב,ההשקעה הפיזית בלארח שבתות והנפשית ביצירת קשר ..וכו..
ואם המכלול בסה''כ הוא חיובי אז לא להיות שיפוטית. מותר להפגע. אבל לא להחליט ש'ככה חמותי' ואיזה מעצבנת היא.

לדוגמא- חמותי מקסימה ממש. מאוד רגישה לכולם ומשתדלת שיהיה לילדים תמיד טוב.
אבל נותנת בכוונה דוגמאות אמיתיות שקרו ובאמת פגעו או ציערו אותי-ובכל זאת חושבת שלא רוצה להגדיר אותה דרכן-

- היא יושבת ען הבת שלי לפני היומולדת שלה ומספרת לה- איך אני זוכרת כשנולדת. היית לפני זה בבטן של אימא שלך. היתה לה בטן מאוד מאוד מאוד שמנה .....ואז פונה אלי- באמת היתה לך בטן ענקית. היית כולך נפוחה. זה לא היה רגיל.😫
וזה לא פעם ראשונה..גם כשהייתי בהריון אמרה לי כמה פעמים את זה וגם כל פעם שיצא לי לומר משהו על ההריון הראשון...
וזה העליב אותי כל פעם.

אז דברתי עם בעלי ותעלס אמרתי לו שנפגעתי ממש מהחוסר טאקט. אבל אחרי שבכיתי קצת לו..אז אמרתי טוב אבל אני לא רוצה שזה מה שאני אחשוב עכשיו על חמותי. היא טעתה. והיתה חסרת טאקט אבל בטח היא בטוחה שלא מפריע לי בכלל ..
קיצר מנסה לדחוק את זה.
ועדיין אוהבת אותה.חבל לי להסתובב עם מטען..

סתם דוגמא..ויש עוד...אבל באמת זה לא תמיד קל ומצריך הרבה סבלנות ועין טובה

אבל העיקר לא להחליט .לא להתקבע .לא להיות רגישים ולקלוט שדר לא נכון מרוב רגישות.
שווה להשקיע בקשר.
דווקא הדוגמאות שלך ושל מחיאמאשוני
מוכיחות שהבעיה היא לא באישיות שלך ולא באישיות של חמותך- אלא בקשר...
וזה קצת מצחיק שמי שאומרת שלא צריך ללמוד על זה נותנת חצי הרצאה בתגובה שלה,
אם אין מה ללמוד אז למה לומר?

כנראה שיש מה ללמוד... זה לא בושה. גם לגדל ילדים זה טבעי ועדיין יש מורכבויות.
אני חושבת שאם הייתה פלטפורמה לדבר כלה עם חמות בצורה פתוחה ונעימה שייחשב כבילוי ולימוד משותף זה היה מועיל.
תחשבי לרגע שכמו במשחק זוגי שיוצא לך בקוביה אחת "ספרי מהי הרגישות שלך" ובקוביה שניה "היריון"
לא היה לך יותר קל תוך כדי משחק לספר שהנפיחות בהריון הראשון שלך היא נושא רגיש?

להגיד לא להיות רגישים לדעתי זה די סיסמה, אולי יש מישהי שזה עובד עליה להגיד לעצמה אל תיפגעי, זאת את הרגישה אני חושבת שלרוב כן יישאר איזה משקע מהרגישות הזאת,
ודווקא כשמשתפים ממקום בוגר ולא מאשים לדעתי יותר קל "להתנקות"

אצלי למשל בדוגמה שכתבתי שקשה לי שהיא באה לבקר מיד אחרי לידה אני בטוחה שהיא יכולה להבין את זה, אני יודעת שהיא לא מעלה בדעתה שככה אני מרגישה, אבל הידיעה הזאת לא מקדמת אותי כי אין לי איך לפתוח את זה בצורה נעימה, אם אני אבוא אליה או יתקשר ויאמר לה יש לי משהו להגיד לך... אז זה יתפרש בצורה מוגזמת, אין לי איך לעשות את זה בדרך אגב ביחד עם רצינות וכנות.

זה לא כמו שאני אגיד לבעלי יש לי דברים שיושבים על הלב בוא נפנה זמן בערב, נפרוק את זה קצת...
אני שלחתי את בעלי להודיע לא לבקר אותי אחרי הלידה. לכולם.מיואשת******

אמא שלו, גיסות שלו, סבתא שלו וכו. לגיסות שלי הודעתי בעצמי.

אין לי ספק שהיו המומים מההודעה הזו אבל זה לא הזיז לא לי ולא לו. 

אני חושבת שאם אני מרגישה בטוחה בעצמי לבוא - או לשלוח אותו לומר יפה, סורי, לי לא מתאים ביקורים אחרי הלידה בבקשה אל תבואו, אז מקבלים את זה באותה הצורה.

ואם לא אהבו את זה, זה לא ממש מזיז לי, אני מקבלת התנהגות שלהם שלא תמיד מובנת או מקובלת עלי, ובאותה צורה אני מצפה מהם לקבל התנהגות שלי שמתאימה לי. וזה לרוב עובד

אני חושבת לפעמים שמרב שלא נעים וחושבים מה לומר איך לומר ומתבחבשים עם זה ומסמיקים ומגמגמים אז הצד השני מקבל את זה באמת כאילו אמרנו לא בסדר. ואם אנחנו בטוחות בעצמינו ובצרכינו ואומרות את זה יפה ומכובד בלי יותר מדי תירוצים אז זה מתקבל בסדר.

חמותי מלא פעמים אמרה לי ש- תני לה לצרוח, היא לא נראית עייפה וכו. אז מה? בחיים לא הקדשתי לזה יותר מדי מחשבה. אמרה אז אמרה. חייכתי והמשכתי הלאה.

היא גם בחיים לא שמרה לי על ילדה, גם לא חשבתי שהיא צריכה לעשות את זה ואין לי שום כעס עליה בגלל זה. זכותה להחליט מה היא רוצה לעשות בחיים.

צריך לקבל בני אדם כמו שהם ולהבין שהיא לא תשתנה בגיל 50-60, וכמו שאני מסתדרת עם בני אדם בעבודה יום יום אני אסתדר גם איתה.

זה לא עובד ככהאמאשוני
בעלי מבין את הצורך שלי לנוח,
אבל גם מבין את הצורך של אמא שלו להשתתף ולשמוח בלידת נכד.
וגם לו בעצמו יש צורך- להחזיק בידיים שלו את הילד/ה שלו ולהיות מוקף בבני משפחתו.

אצלי למשל הוא לא מבין למה אני לא מרגישה בנוח שהיא תבוא ותראה את הפינה מבולגנת, והוא גם לא מבין את הצורך שלי להתקלח ולהתלבש לפני- מה לעשות הוא אף פעם לא יבין איך מרגישה יולדת...
אז או שהוא יקבל את הצורך שלי או שלא, להבין הוא לא יבין.

דווקא בסיטואציה הזאת ספציפית אני חושבת שחמותי הייתה מסוגלת להבין אותי יותר מאשר בעלי..רק שאם אני אגיד את זה, זה יפגע בה כאילו אין לי (לנו) צורך לשתף אותה בשמחה שלנו. שהיא ממודרת...

האמת שכבר חשבתי על פתרון:
שתבוא מתי שהילדים שלי באים,
את התינוק אשים בתינוקיה לזמן המפגש (אני מרגישה יותר חופשיה שכשהילדים שלי באים אני איתם ללא התינוק כאילו כלום לא השתנה, הדגש הוא עליהם עם המתנות וכו' ולא אני או התינוק...)
ככה אוכל לצאת למקום נעים שהוא לא המיטה שאני ישנה עליה,
בכל מקרה אני אתארגן לפני אז זה חוסך לי כפילות,
וגם אחרי המפגש הראשוני המשותף אוכל לבקש מחמותי לשחק עם הילדים בזמן שאני בפעילות 1 על 1 כל פעם עם ילד אחר.

חמותי אוהבת להרגיש "שימושית" אבל לא בקטע של לעזור בניקיון, סדר בישולים, טיפול בתינוק...

אז ככה היא גם תהיה שימושית, גם תוכל לשהות יחסית הרבה זמן בלי לעלות לי על העצבים וגם לא יהיה לה יותר מדי זמן לחפור לי בשכל ולבחון אותי איך אני מתפקדת כיולדת וכולם מרוצים... (בלידה האחרונה זה היה התכנון המקורי, ברגע האחרון בעלי אמר לי שלא הסתדר לה לבוא באותו יום שתכננו והיא בתמימות חשבה שזה בסדר יהיה לבוא למחרת וזה היה הכי לא בסדר שאפשר)
מה שאת מתארת זה לא בעיה עם חמותך אלא חוסר הסכמה עם בעלךמיואשת******

אני אישית חושבת שלי כיולדת יש לגמרי הפריבלגיה להטיל וטו. בעלי גם לא אהב להעביר הודעה כזו להורים שלו אבל הבין שאם אני אומרת שאני לא יכולה אז אני לא יכולה וזה לא משהו נגדם, ומבין שאם אני ילדתי כואבת מדממת וכו וכו, אז אני מחליטה.

זה ההבנה ביננו כזוג

יש לי דעות מאד מוצקות על סדר קדימויות והחלטות כיולדת.... כנראה שאת הרבה יותר מתחשבת ממני בבעלך..... 

נשיקה

אם את מוצאת את הדרך להתמודד עם זה ומתי לומר לה לבוא וכו, כל הכבוד לך!

מסכימה ממש ממש!!חדשה.
ממש מסכימהיונתו
רציתי לכתוב ואז קראתי אותך- לדעתי הענין הוא פשוט שלא פורקים, לא מדברים איתן על האי נעימות שהן גרמו לנו כאן, ועל זה שהן קצת פגעו בנו שם. הכל נשאר ונבנה איזה שהוא קיר מעצבן כזה שבגללו מרגישים רחוקים, וכל דבר אפילו שהוא בפני עצמו קטן וחסר משמעות נדבק גם לקיר הזה וגורם לנו ולהרגיש אותו בגדול יותר
אני לא מבינה איפה כתבתי שלא צריך ללמוד על זה?!מעין אהבה
דווקא הפוך..כתבתי שצריך להשקיע בקשר ...ואם יש קשר טוב סכללי ורק הערות לפעמים לא במקום וכדומה אז כן..לקחת בפרופורציה ולא להרוס קשר בגלל טעות אנוש

מסכימה עם דבריך ולא חושבת שכתבתי משהו סותר
צודקת סליחה.. כתבתי בכללי לא מכוון דווקא אלייךאמאשוני
פשוט השתמשתי בדוגמה שלך
סליחה שיצא לא מובן
נכון חלקיתחרדית צעירה
גם חז"ל התייחסו לכך שיש מתח טבעי בין כלה וחמות, ואפילו מתייחסים לזה כשנאה!
אבל זה גם תלוי המון בהחלטה שלך איך לקבל את הדברים. זה לא שהיא לא סומכת עליך- היא אוהבת אותך ומנסה לעזור לך, מבחינתה- היא תורמת לך מניסיונה. כשאמר שלך אומרת כאלו משפטים את גם לוקחת את זה קשה??
אמא שלי אומרת ש...מחי
את האמא ואת יודעת הכי טוב
מקסימום היא תגיד "אני לא בטוחה שמה שמציק לו זה רעב, אולי תנסי משהו אחר?" וכשהשוויגער שלי אומרת משפט כזה אני באמת לא מתעצבנת, רק מסבירה את דעתי.
אבל זה באמת היה בגילאים קטנים יותר, כשקשה לדעת אם מה שמציק להם זה רעב/גזים/עייפות/טיטול מלוכלך/שעמום.
אבל בגיל שנה כשלילד יש סדר יום קבוע של אכילה ושינה, וכבר עברה שעה מאז שהוא היה אמור ללכת לישון, אז מגוחך להגיד לאמא שהוא דווקא לא נראה עייף...
רציתי גם לכתוב מה שכתבת על חז"ליעל מהדרום
לק"י

ונראה לי שזה שאנחנו חושבים שיש מתח- גם גורם לעוד יותר מתח.

וגם אם מישהו מהצד שלי אומר משהו- אני מרגישה יותר בנוח להתעצבן או להסביר. אלה האנשים שגדלתי איתם, וב"ה יש לנו קשר ממש טוב.
אבל זה כנראה גם תלוי בקשר שיש עם המשפחה או החמות...
דוקא הדוגמה הזו מראה על רגישות שלךאורי8
אם חמותי תאמר לי שהוא לא עייף או רעב כשאני יודעת שכן, אולי קצת יפריע לי אבל ממש לא הכרזת מלחמה, זה קרה ופשוט העברתי. לך זה הכרזת מלחמה , אולי זה נושא רגיש בקשר בינכן או לך באופן אישי. מסכימה שיש פוטנציאל למתח בין חמות לכלה ומקווה להצליח להיות חמות טובה לכלות שלי( כמו חמותי ). אבל דוקא הדוגמא שנתת נשמעת לי האמירה תמימה, אולי נסיון שלה להיות שותפה הגידול שלו, לתרום את חלקה לשיח הנשי... ונראה לי שלפעמים מה שלא תאמרי בתור חמות( אני עדיין לא ...) יש סיכוי שנפגע. אולי אאמץ את המשפט של חמותי - חמות צריכה להיות עיוורת, חרשת ואילמת( והיא בדרך כלל מישמת את זה).
חמותך נשמעת אשה חכמה מחי
אולי באמת הבעיה היא בי, אני רואה שדעת הרוב כאן שזה באמת לא משפט בעייתי.
אבל מעניין שגם בעלי שהוא הבן שלה מתעצבן כשהוא רואה את העייפות של הבן שלו שממש לא קשה לזהות, ואמא שלו אומרת לנו שהוא לא נראה עייף... אולי כי זה תמיד כשאנחנו יוצאים מהבית שלהם, והיא מצידה מנסה למשוך אותנו להישאר יותר למרות המחיר של ילד עייף, אז זה יוצא יותר רגיש מצידנו.
רגישות שנובעת מהיותה במשבצת כלהאמאשוני
אם חברה או אחותה הייתה אומרת את אותו משפט בדיוק באותה סיטואציה בדיוק זה היה מתפרש אחרת...
לכן אני חושבת שגם לחמות וגם לכלה יש מה ללמוד, ואם החמות תדע שאצל כלתה ההערות על צרכי הילד מתפרשים כביקורת על הכלה כאילו שהיא אמא לא טובה, אני מניחה שהיא בעצמה תדע לא להעיר יותר (או פחות להעיר) העיקר לבוא אחת לקראת השניה
ובעיקר להבין שאין פה טוב ורע, יש כאן רגישות עדינה
מזדההההיונתו
ממש התחברתי לתקווהחדשה.
שעד שיהיו לנו כלות זה יהיה מקובל יותר לייצר קשר פתוח..
הקשר שלי עם חמותי מורכב. היא מדור אחר, וגם כשהיא 'רק צוחקת' בי זה הרבה פעמים פוגע. אני יודעת שזה קשור גם לאיך שאני מפרשת את הדברים, ובכל זאת, אני חושבת שלפחות אחרי לידה אפשר להשתדל להיות יותר רגישים
קשה לי גם כי ההשוואה לאמא שלי היא משוגעת. אמא שלי ב"ה עוזרת בטירוף, מאחרי הלידה אני מרגישה שהיא עוטפת אותי בפרגון ובעזרה..
וגם מטבע הדברים היחסים שונים.

אני מבינה את כל אלה שכותבות כאן שזה לא 'בטבע' שיחסי חמות-כלה יהיו מורכבים.. ובכל זאת- עם אמא התקשורת והקשר הם אחרים לגמרי.

בסוף למרות הכל אני יודעת שחמותי שמחה בי, ושמחה בבן שלנו, אפילו שכנראה לא נגדל אותו כמו שהיא חושבת. וזה מה שעוזר לי כשהיא עולה לי על העצבים או הרגשות
לי יש חמות מהממתחרדית צעירה
אני לא כל כך מאמינה לסיפורים של 'חמות נוראית', זה נשמע יותר כמו חוסר הבנה ותקשורת הדדי. לא כל כלה שלא מתחברת לחמותה זה כי יש לה חמות כ"כ נוראה- לפעמים זה בגלל שהכלה לא יודעת להתנהג.
לי ב"ה יש מזח גדול, וכנראה זכיתי בפיס. אני קרובה לחמותי כמעט כמו לא אשכח שלי, ומשתפת אותה בהכל (מספרת על הריון בשבוע 5, מתייעצת לגבי פצעים בנרתיק ואמצעי מניעה.... ועד לחינוך, בישול, מש"ק בית...) כשאנחנו מגיעים לשבת- אני בחופש. לכן אנחנו עושים את זה כל שבת שלישית. אתמול היא הודיעה לנו שהיא רוצה לקחת את שני הילדים לשלושה ימים כדי שאנחנו יכולים לצאת לנופש לפני שאני מתחילה שמירת הריון. רק ביקשה ממני לקנות תחתונים לבת שנתיים וחצי כי היא תנצל את הזמן לגמול אותה כי לי אין כוח. בהריון הקודם הייתי בשמירה 7 שבועות, 7הגדול היה בן שנה. גרנו אצלם 3 חודשים (מתחילת השמירה ועד שבוע אחרי השחרור מהפגישה) והיה לי כ"כ נעים ונוח. אני יודעת שזה לא מצב שמצוי אצלו כולן. אולי זה בגלל שיש הרבה בנים ורק בת אחת, כך שאני הכלה הראשונה (גיסתי גדולה יותר ונשואה) והיא חיכתה הרבה זמן לעוד בת. בנוסף, היא אף פעם לא חופרת ולא מתערבת!
רק שתדעי שתמיד יש יוצאים מן הכלל! זה נתון להחלטה שלך איזו חמות להיות!!
איזו חמות, אמאלה!!! שווה לך חדשה.
החמות הטובה ביותר!אך טוב לישראל

לפני שנים הלכתי לחפש ספל מתנה לחמותי ז"ל, לתת כמתנה. לא מצאתי! אין בנמצא!

היתה לי חמות מדהימה, למרות הבדלי מנטליות, דרך חיים...כמו דור אחר.

(זוכרת שתי פעמים שהעירה לי, ומאות פעמים שפרגנה בלי סוף)

כשביתי הבכורה עמדה לפני נישואים, התפללתי שתזכה כמוני...והיא בעצם יצרה את ה"מתכון הנכון" כשאמרה לי: ...יש לך חמות נפלאה, כי אני רואה איך את מתיחסת אליה ומשקיעה בה... צאו מהבדיחות המכוערות ותיצרו סטיגמה חדשה:  זו החמות שילדה לי את בעלי הנפלא!   השקיעו בה והודו לה, ובע"ה תזכו ליחס הולם!

מאחלת לכן שלא תכתתו רגליכן לחפש ספל: החמות הטובה ביותר!   ישתלם לכן וליצרנים!

ככתוב:הענף הטוב יעיד על מעלת השורשרק אמונה

בלי עין הרע זכיתאמא לגוזלים
האמת שגם אני קשורה לחמתי , היא באמת מדהימה ועוזרת וגם אמא שלי נפטרה כך שהיא ממש כמו אמא, כשהיא הולכת לנופש היא מביאה לי מתנות ולא לבנות שלה עתמיד מצדיקה אותי כשקורה משהו עם בעלי
כמו שכתבת, זה גם הרבה עניין של הסתכלותאם ל3+
כי מישהי אחרת הייתה יכולה לכתוב
שחמותה ממש מתערבת להם בחיים ורוצה לגמול את הילדה עוד לפני שההורים חושבים שהיא מוכנה וכד'...

צריך ללמוד לקבל את העצות הטובות ולהתייעץ בשעת הצורך.

וחוץ מזה, כן, גם יכול להיות חמות שחסר לה משהו ביחסי אנוש האלה
היוצא מן הכלל זה הקשר המתאים בינכן לא חמותך.ברכה 321

חמותי הייתה רוצה את כל זה אבל אני אוהבת להסתדר לבד אוהבת את המקום שלי את הפרטיות את העצמאות ולה כ"כ קשה עם זה!!! היא רוצה להיות האמא של הילדים שלי ולא סבתא אז כל הזמן יש מתחים כמה רואים את הילדים וכו' אם למשהי יש עצות טובות בעניין אשמח

לשחררמיואשת******אחרונה

אם זה מעצבן אותך להיות יחד אולי לאפשר לה לשמור על הילדים וכשאת לא שם שתעשה מה שהיא רוצה ואת תהני מהחופש.

כשהולכים לבקר שם צריך להבין שבבית של סבתא יש כללים אחרים וזה בסדר. אני תמיד אומרת לילדים בבי של סבתא עושים מה שסבתא אומרת. ואם זה מאד מעצבן.... אז הולכים לבקר את סבתא פחות.

אולי אם תכתבי במה זה מתבטא הקשיים שלך נוכל לתת לך עצות יותר מעשיות חצי חיוך

אבל בגדול ממליצה לזכור שגם אם היא "חינכה" את הילדים שלך שעתיים בשבוע, לא קרה כלום, תאמיני לי הם לא יזכרו את החינוך שלך אלא את שלה, וכשהם יותר גדולים אם היא תעצבן אותם הם פחות ירצו להיות איתה והיא תבין לבד.

דוגמא קטנה מאמא שלי- כל פעם שהיא באה היא מתחילה לנקות לי את הבית, לפעמים נחמד לפעמים מעצבן, אבל היא גם צועקת על הילדות לנקות, למה הן לא מסדרות מספיק, מכריחה אותן לקחת סמרטוט ולנקות וכו. 

אמרתי לה בעדינו ת פעם שהן לא אוהבות את זה, ולהן אמרתי שצריך לעשות מה שסבתא אומרת כי היא סבתא שלהן, וגם הן הראו לה כשהיא באה שהן הולכות מהר לחברה, , ובסוף היא קצת הבינה את המסר וזה התמתן....

אין עולם מושלםמלך

אפשר קישור לשרשור על החמה?גלית

יש משהו?.^^ וגם בבורותי הבנתי שאומרים חמות ולא חמה...גלית

תודה.גלית

את צודקת, אומרים חמות ולא חמההודיה60

ברור שתהיי חמות, גם אם הכלה היא חמות!אשריך
לא להיות בטוחותתודה לאל
בע''ה גם אתן תהיו חמות והכלה שלכן תהיה בדור אחר גם הקונפליקטים ישארו. אין חדש תחת השמש
מישהי עלתה על השיטה איך יולדים בנות?מאמאמיה 3

כמובן כמובן שהכי חשוב הבריאות

אבל ממש בא לי בת

וההריונות שלי בסיכון, והפזמ דופק

יש דרך לעלות את הסיכויים לבת?

זה כתוב בגמרא...שלומית.
נקודה אדומה בניגוב לאחר יחסים בהריוןגולדסטאר

בנות, יצאה בניגוב שלאחר יחסים נקודת אדומה פיצקית מעורבבת עם הפרשות

שבוע 16+2

בבוקר היינו בסקירה והכל תקין היה

האם לגשת להבדק?

זה יחסים אחרי המון זמן מחשש שלי בשליש ראשון וזה גם טיפה'לה כאב לי

מה הייתן עושות?

לא הייתי עושה כלוםאמאשוני

סביר להניח שנפצעת

וגם אם זה מהרחם לא יעשו כלום

ורוב הסיכויים שגם לא יראו כלום בבדיקה.

רק אם ממשיך כדאי להיבדק.

תודה! בעלי גם בדעה הזאתגולדסטאר

שזה כנראה מהיחסים

זה קרה לי גם עם מוליך של אגיסטן בשבוע 5 אותו סיפור נקודת דם בשאריות אגיסטן

כנראה האיזור רגיש

נחשב תקין לפי התיאור והמצב שלךנייקיי

בשבוע 16, צוואר הרחם הרבה יותר רגיש וגדוש בכלי דם בגלל ההורמונים והעלייה בנפח הדם.

סביר להניח שהיה חיכוך שיצר פציעה קטנטנה בנימי הדם של צוואר הרחם.

תני לגוף להירגע. בלי מאמץ פיזי ובלי יחסים נוספים ביומיים הקרובים כדי לאפשר למקום להחלים.

העובדה שהיית בסקירה והכל היה תקין, גם מוסיפה להרגשה שסה"כ הכל בסדר. 

כן יש רק כאבים קלים בבטן כמו במהלך כל ההריוןגולדסטאר
כן נראה שאין משהו חריג בע"ה
אמנם בשבוע 35אנונימית בהו"ל

הלכתי למיון פעם על נקודה קטנה בניגוב, האחיות בקופה הפנו.

די צחקו עלי שבאתי בערב חג בגלל זה.

הרופאה באמת ראתה פצע.

עדיין מרגישה בסדר?

ברוך השם לא היה עוד הכתמות בניגוב מאזגולדסטאר
יש לי קצת כאבים יותר מהרגיל לא כואבים אלא יותר ממושכים

במקביל הבטן גם ממש גדלה לה אז ייתכן שגם קשור להתרחבות

ב"האנונימית בהו"ל

כן...זה שבועות שהבטן נמתחת.

ותהיי קשובה לעצמך...

לא רוצה לבאס אבל אני חוששת שצריך בירור הלכתי.תהילה 4
אני כרגיל אמליץ על יועצות ההלכה של נשמת. 
למה? אם זה פחות מגריס אז מה יש לברר?כתבתנו
בבדיקה פנימית דיני כתמים לא עובדיםיעל מהדרום

לק"י

ניגוב הרבה פעמים נחשב כמו בדיקה פנימית.

ממה שלמדתימתיכון ועד מעון

ניגוב לא נחשה בדיקה פנימית ולכן לא אוסר, אבל בהחלט כדאי לבדוק

יש בזה דיעותיעל מהדרוםאחרונה
הסיפור הוא לא הניגוב אלא היחסים עצמם.תהילה 4

בדם שרואים מיד אחרי יחסים יש חשש שהייתה הרגשה ולכן זה לא דיני כתמים ואין משמעות לגריס. 

הפותחת כתבה שהרגישה כאב ולכן סביר להניח שתוכל לתלות בפצע כלשהוא. אבל כדאי להתייעת וגם לקבל הנחיות למניעת הישנות של מקרים כאלה 

הבנתי (אז זה גם וגם)יעל מהדרום
זה דם אחרי יחסים - לא שייך לדיני כתמיםתהילה 4
לא חושבת שהיא שאלה על הצד ההלכתירוח הרים
דיני כתמיםאנונימית בהו"ל

קשה לי ממש ממש עם כל הקונספט של להביא לרב כתמים.

אני ב7 נקיים אחרי לידה ויש הרבה מה להביא לו

גרים בישוב, מכירים את הרב טוב ואין פה עוד רבנים בסביבה

בעלי יגיע אליו, אבל אוף אוף אוף. זה פשוט לא נעים.

אני לא מבינה מה כל-כך מסובך שאני אלמד ואפסוק לעצמי.

מבינה אותך ממשרקאני

אני עשיתי לעצמי שינוי בתפיסה שממש עוזר

הבנתי שבעצם הרבנים האלה הרי לא מרוויחים כלום

הם אנשים יראי שמים וצדיקים שמקדישים זמן מהחיים שלהם בשבילנו

כדי שאנחנו נוכל לטבול בטהרה ולקיים את ההלכות כמו שצריך

אין להם שום אינטרס "להיכנס לי לתחתונים" כמו שמישהי תיארה פה פעם

דבר ראשון זה עזר לי להעריך את הרב

ואחר כך גם ההבנה שזה באמת באמת לא מזיז להם משום כיוון

הם רגילים, מסתכלים נטו צבע/ גודל וכו וממשיכים הלאה בחיים

וזה כמו שלא נעים לעשות בדיקות פנימיות 

אבל מי שבודק עושה את זה לטובתי

אז פה זה פחות נורא, כי זה אפילו לא מולי

בעלי הולך, חוזר עם תשובה

הכתם כבר בפח ואפשר לשכוח

וואי זה ממש קשה ליאנונימית בהו"ל
אני חושבת שהקושי הוא להבין שיש בן אדם אחר שהוא לא אני ובעלי שמשפיע על מתי נהיה ביחד. אפילו שזה לא מעניין את הרב
אולי יעזור לךכורסא ירוקה

לחשוב על זה מכיוון אחר - אם רופא היה אומר לכם שמבחינה רפואית צריך לחכות כמה ימים, זה היה לך סבבה?

אם כן, אז הרבה פעמים הפער נובע מזה שאנחנו תופסים צרכים רפואיים, כלכליים, חוקיים וכד' כ"צורך" וצרכים דתיים כ"בחירה". אבל באמת באמת ברגע שבחרת ללכת לפי ההלכה, ברור שיש דברים שהיית רוצה לעשות אחרת ולא בחרת את הנקודות הספציפיות האלה, אבל הם חלק מצורך גדול יותר - צורך דתי. זה ממש צורך שיש לך, מרגע שאת רוצה לשמור נידה כמו שצריך.

גם אם זה היה רפואי זה לא היה בחירה שלך הנקודה הספציפית והיית עושה את זה כצורך שנובע מבחירה גדולה יותר, להישמע לרופאים מתוך הנחה שזה הדבר הנכון.

לפעמים לשנות את הסתכלות על מצווה קשה כ"צורך" דתי ולא כבחירה ממש עוזר

ורק תוספת קטנהכורסא ירוקה
אולי באמת את יכולה ללמוד בעצמך. למה לא בעצם? 
איזו השוואה יפה...אנונימית בהו"ל

תודה רבה על ההודעה!

באמת מחזק

בלי קשר, אם יש לך כתמים יש פיתרון הלכתיממשיכה

תבדקי עם רב גדול אם אפשר

אנחנו בדקנו עם כמה רבנים וכולם התירו להשתמש בתחתונית גם בשבעה נקיים ואז זה לא נחשב כתופס טומאה אם לא הסתכלת והיה דם. וגם אם הסתכלת זה הרבה יותר קל.

לפי הפסיקה שלנורקאני

תחתונית ב7 נקיים כן תופס טומאה

אבל בדקת אוליעדיין טרייה
את לא חייבת תחתון לבן ב7 נקיים?
את בטוחה שמפנה לרב רק במצבים הנחוצים?ירושלמית במקור
לי עזר מאוד להביא ליועצת הלכהרק רגע קט

ברוב המקרים הן יודעות לענות, וגם במקרה שהיתה שאלה מורכבת יותר, אחת שהבאתי לה העבירה את השאלה ליועצת אחרת.

באמת מזדהה עם הקושי להביא לרב. לי זה ממש לא עוזר לדעת שהוא מתייחס לזה בשוויון נפש, עדיין אני מרגישה שאני לא מסוגלת לזה. מודה לה' ולאנשים שקידמו את מפעל יועצות ההלכה.

בגדול את יכולה מבחינה הלכתיתעל הנס

חוץ מזה אם יש כתמים בצבע מסוים שאת יודעת שהרב התיר לך בעבר מותר לך להתיר לעצמך.

ממש מבינה אותך❤️

זה לא מסובך אבל כמה עצותאנונימית בהו"ל

א' לא חייבים להביא לרב כתמים. אפשר לבחור לחכות.. לי זה עוזר לדעת שזה בחירה שלי ללכת, מתוך מטרה שיקצר.

ב' תחתונית- לי זה ממש עזר. קודם כל כי זה יותר קל להקל על תחתונית (גם אם לא נוהגים מראש שזה לא מקבל טומאה ואז הכל מותר...)

דבר שני זה לא בגד. תחתונים מבחינתי זה יותר אינטימי... דבר שלישי- אפשר באנונימי! משאירים אצל הרב בתיבה עם מס' טלפון והוא שולח הודעה מותר/אסור, בלי להזדהות.

ג' לגבי הללמוד בעצמך- זה יורת בהמשך לא'. אפשר ללמוד בעצמך ומה שאת יודעת שמותר אז הוא מותר (למשל אם את בטוחה שזה צבע שהתירו לך פעם) אבל רב הוא יורת מומחה ולכן יכול להתיר יותר כתמים. ובאמת, זה עוזר לי לחשוב שמראים על מנת לזרז את עניני הטהרה.

ובסוגריים אומר שלא אמור להיות כל כך הרבה כתמים. אם אתם מראים הרבה אז או שבאמת לקבל מהרב קוים מנחים מה מותר מה אסור

או שאפשר לעשות כל מיני דברים (תוספים וכדו') כדי לחזק את הרחם. לא אמורים ללכת לרב כל חודש... 

נכון שאחרי לידה יש יותר ועדיין..

לגבי לשים באנונימי- מוסיפהיעל מהדרום

לק"י

שצריך לכתוב את כל הפרטים (אחרי לידה, עם/ בלי תפרים, אם היה כאב בבדיקה וכו').

הרב אומנם יכול לחזור למספר עם שאלות, אבל עדיף מראש שיידע כמה שיותר, ולא יתפספס משהו.

(וגם לברר שהרב נמצא בבית. שהעד לא ייתקע אצלו...).

בהצלחה לפותחת!

את מדברתיעל מהדרום

לק"י

על כתמים בתחתונים או על עד?

תחתונים- אפשר להחליף בתדירות גבוהה לפני שהכתם נהיה גדול מגריס.

ויש פסיקות שמותר תחתונית והיא לא מקבלת טומאה. תבררי מה אצליכם.

אני לא מסוגלת להביא תחתונים.עוד מעט פסח

ממש ממש לא מסוגלת.

זה אישי ופרטי ובלתי אפשרי מבחינתי. מעדיפה לאסור את עצמי ולא להביא משהו אישי כל כך.

וכשבעלךי הסביר את זה לרב, קיבלנו היתר ללכת עם תחתונית. פשוט כדי שיהיה אפשר להביא אותה לרב (שזה גם מביך ברמות, אבל איכשהו ניתן להתגבר על זה).

כשהייתי כלה צעירהרקאני

בעלי הלך עם תחתונים לרב

והוא אמר לו חבל למה תחתונים שתשים תחתונית יהיה לה יותר נעים

מאז אני עם תחתונית

תודה לכולן! מפרטתאנונימית בהו"ל

אין לי הרבה כתמים. עכשיו אחרי לידה ניסיתי להיטהר ולא יצא יום בלי כתם בבדיקה וחלק מהימים גם בתחתון.

אני בכלל לא שמעתי על הרעיון שאפשר לשים תחתונית, מניחה שהייתי יודעת על זה אם זה היה בפסיקה שלנו. בכל מקרה אברר... הרבה יותר סביר להביא תחתונית לרב ולא תחתונים ממש...

אבל

הכי חשוב

בעלי שאל אותו היום והרב התיר את הכל אז במחשבה שניה כן היה שווה את הבושה.

ובקשר ללמוד - אני לא בקטע ללמוד כדי להיות יועצת הלכה

הייתי רוצה לדעת לעצמי בבית... אולי באמת לומדים מפעם לפעם כשיש שאלות 

גם אפשר לקבל היתראחת פשוטה

לא לעשות את כל הבדיקות בוקר וערב.

במיוחד אחרי לידה.

יש הבדל בין מצב רגילעדיין טרייה
למצב שיש הרבה כתמים/אחרי לידה. זה שלא שמעת על פסיקה מסויימת לא אומר שזה לא בפסיקה שלכם במקרים כאלו. גם לגבי הקלה במספר הבדיקות וגם לגבי תחתון כהה/תחתונית.
תשאלי את הרב שלך, ממה שלמדתי-שם משתמש:אחרונה

תחבושת לא מקבלת טומאה

ואין חיוב ללבוש ב7 נקיים בגד שמקבל טומאה , אלא בגד לבן.

אז אפשר ללבוש לבן ולשים תחבושת, ככה הסיכוי שכתם יטמא הוא ממש קטן.

הרבה דברים אפשר ורצוי ללמוד!שלומית.

אני לא בקטע פמיניסטי שנשים יפסקו, אבל המון שאלות לא דורשות פסיקה אלא ידע בלבד. הדברים היחידים שדורשים ממש פסיקה זה צבעים שיש שאלה אם זה צבע אוסר.

ברגע שיודעים את ההלכה טוב, המון שאלות נחסכות

איפה אתן מדליקות נרות שבת?מנגואית

מחפשת רעיונות למדף או ארונית קטנה (יש לי רוחב של 60 סמ)

אנחנו רוצים לקנות ספרייה לסלון , אז רגע לפני זה אני חושבת גם על פינת הדלקת נרות ואולי לשלב אותם יחד או בעיצוב תואם.

אם מישהי רוצה להעלות תמונה בלי פרטים מזהים

כרגע אני מדליקה על השיש. זה סבבה אבל פחות יפה

יש היום פתרונות כמו פמוט-תמונה וכד'אמהלה

תסתכלי פה למשל

https://pamotmuna.co.il/

ואפשר לבנות מדף מזכוכית או אבן, פינתי ויפה ועליו להדליק. זה זכוכית למשל:

אני באופן אישי מדליקה על בר קטן וגבוה שיש לי.

רק אןמרת- הקירות הזוויתיים מקבלים פיח כל שבוע.נפש חיה.
אני מדליקה על מדף אחר, יותר נוח. 
תודהמנגואית

מדף עץ?

אוהבת את המראה , מתלבטת אם בטיחותי מספיק

בדרכ אני לא יוצאת לתפילה אבל לפעמים כן ואז להשאיר את הבית לבד.. או כשהולכים לישון

אצלי זה מדף זוויתי משיש (שכורה) ובתמונה זה זכוכיתנפש חיה.

אני לא בטוחה כמה זה בטוח, אבל מניחה שיש עוד צורות וויטרינות זכוכית לנרות.

וגם אצלי זה היה בטוח כי הנרות בתוך בית נרות קטן.

אבל בגלל הפיח העברתי למדף אחר שהיה שם

לא, זה גם שיש (כאמור, דירה שכורה)

לי יש פינה זוויתית ואין שום פיחתוהה לעצמי
מדליקה בשמן זית
אז כנראה תלוי מיקום/ שמן/לאיודעת מהנפש חיה.
לא בהכרח, להורים שלי יש מדף כזה בדיוקאמא לאוצר❤

ואין פיח בכלל

כנראה תלוי בכל מיני משתנים 

חמוד מאוד! לא הכרתי את הפמוטתמונהמנגואית
זה ממש מוצלח. יש למישהי במשפחה שלנו כבר מעל 20 שנהאמהלה
לי יש124816

מדף כזה,

קודם היה לי מדף עץ שציפיתי בנייר אלומיניום כי פחדתי שדליק.

וכפתרון זמני היה לי שולחן קטן שגם עליו היה נייר אלומיניום (היה לא אסתטי והתאפשר כי לא היו קטנטנים בסביבה).

מנסה להבין את הקונספט של מדף לנרות משולב בספריה, נשמע לי ממש דליק ומפחיד אבל אולי אני מדי היסטרית כי ראיתי את זה בהרבה בתים.

האמת גם לי נשמע מלחיץ ממשתוהה לעצמיאחרונה
לנו יש מדף עץ ייעודי שעליו אקווריום זכוכית.מתואמת
יש לי בסלוןDoughnut

ארון נעליים של איקאה שמשמש לאחסון (לא של נעליים), אני מדליקה מעליו. כזה:

BISSA ארון נעליים עם 2 תאים, לבן, ‎49x28x93 ס"מ‏ - IKEA

רעיון חמוד!מנגואית
לא מפחיד אותך להדליק על עץ?אמהלה
לא😊Doughnut
הנר בתוך זכוכית על פמוט, לא ישירות על העץ, מרגיש לי יציב ובטוח.
לא מפחיד אותך הגובה?רקאני

זה ממש בהישג יד

לאDoughnut
הקטנה לא מגיעה, והשאר יותר גדולים ולא מתקרבים.
לנו יש מדףהשם שלי
ומעליו מגש מתכת
בגדול מספיק מגש זכוכית או אבן או משהו שהוא לא עץמרגול

שמספיק גדול בשביל שאם חלילה נופל נר, אז הוא נופל עליו.

ואז יש לך יד חופשית.

(מניחה את המגש איפה שבא לך להדליק, עליו פמוטים, וזהו)

יש גם "ביתנים" כאלו לנרות. שזה ממש עם קירות זכוכית וכאלה ופתחים צרים מאוד בשביל החמצן לאש (ודלת נפתח בשביל ההדלקה עצמה)

שגם את זה את יכולה לשים אפילו בכוננית מעץ (כי הנרות עצמם כלואים בחומר שלא נשרף)

אצלינו בדיוק בנינו ספריהשומשומונית
ובתוכה עשינו ויטרינה להדלקה (עם פתח אוורור) ואני מדליקה בפנים. הספריה ממש קרובה לפינת האוכל וכיף לאכול ליד נרות השבת
נשמע טובמנגואית
רוצה להמליץ בפרטי? או כאן לכולן
את יכולה לשלוח תמונה?לפניו ברננה!
או שלך או משהו בסגנון שאבין על מה מדובר?

חשבתי לעשות מדף מובנה בנישה של גבס, קשת כזה. למישהי יש? איך זה מבחינת הפיח?

לנו יש נישה בגבסדרקונית ירוקה

אין פיח (מדליקה בנרות שעווה). יש מרצפת בתחתית הנישה

רק אני מדליקה על שולחן האוכל?שומשומ
אני מדליקה על האיאפרסקה
ולפני שעברנו דירה הדלקתי על השולחן מחשב (המכוסה) חחח
אם אני אדליק על שולחן האוכל -מתואמת
במקרה הטוב הבית יעלה באש רק בזמן הקידוש ולא לפני🤭😅🙈
אני מדליקה על השישרקאני
אבל אז אסור להזיז את הפמוטים כשרוצים לפנות שולחןאורי8
את משאירה אותם שם עד מוצש?
אני שמה מפת ניילון עד למגש של הנרותשומשומ
יש דרך להזיזקמה ש.
בס"ד

נראה לי אם המגש של הנרות הופך לכלי שמלאכתו להיתר (תבדקו אותי). מה שעושים זה שמניחים משהו כמו הכוס של הקידוש על המגש (הכוס של הקידוש צריכה להיות מונחת שם במשך בין השמשות). ואז אפשר להזיז את המגש עם הנרות כשהנרות כבר מכובים. בעלי לא לידי כדי להסביר לי אבל פעם לפני הרבה שנים בדירה הראשונה שלנו ככה היינו עושים.

אפשר גם להניח חפץ חשוב אחר ששייך לסעודה (חלה)נפש חיה.
ואז זה כלי שמלאכתו לאסור ולהיתר= מותר להזיז
נובה רינג.מענין

אשמח למעלות וחסרונות מניסיון.

עושה כתמים ? איך זה מבחינה פרקטית, נוח ?

אני חסידה של הענייןאוזן הפיל

מרגישה שיש לי שליטה רבה.

הכנסה והוצאה קלי קלות (אחרי 4 לידות)

השפעה הורמונלית מזערית

לי היו אפס כתמים

מחזור מינימלי

מחברת 2, כי אם חיברתי יותר איבדתי שליטה והיה מופיע מחזור בלתי צפוי. אבל אפשר גם יותר.

לא משפיע לי על המשקל

הבנתי שגם במחיר זה יותר זול מגלולות (לא באופן משמעותי)

לא חרדה כל הזמן שמא שכחתי לקחת גלולה

אם מפריע אפשר להוציא ולהחזיר

אני מקווה שלכולן זה ככה, גלולות גמרו עלי הורמונלית, התקן נחושת גמר עלי פיזית

אני עפתי עלצזה בהתחלה ממשאנונימית בהו"ל

זה באמת בקטנה ההתעסקות, ואפשר לחבר ולצמצם מחזורים, זה ממש שווה.

תכלס אחרי 2 שחיברתי התחיל לצרוב לי בנרתיק, בהתחלה חשבתי שזה פטריהצאו משהו אבל בבדיקות הכל היה תקין, תכלס בסוף הוצאתי וזה עבר..

אז באסה אבל ירדתי מזה. מי שלא משפיע עליה- בעיניי אידאלי.

חברה טובה שלי גם התלהבה עד שאחרי כמה חודשים, כשהפסיקה,  קלטה שזה השמין אותה והיא לא הצליחה להוריד את הבטן בכלל כל התקופה הזו והתבאסה עלצזה ממש.

אם מפריע לך עניין ההתעסקותרקלתשוהנ
אפשר לשקול גם מדבקות אוורה
אחלה ממשSeven

לי אישית זה עשה המון המון המון כתמים

אבל לא עברתי כי היה לי נוח...

אבל הבנתי שאני די נדירה ולרוב מי שמשמתשת אין כצמים

לי עשה תופעות הורמונאליותאחת פשוטה

כמעט כמו גלולות.

וגם לא אהבתי את ההתעסקות 

זה מאד אישיתהילה 4
לי זה היה תקופה מצוין ואחרי זה כשחזרתי לזה זה הכניס אותי לדיכי עמוק.

אני עדיין משתמשת בגלולות ואין לי תופעות כאלה. וגם מחליפה מידי פעם. בקיצור- עד שלא תנסי על עצמך. לא תדעי 

מבחינת תופעות לוואי הורמונליות-רוח הרים

יש מחשבה שבגלל שזה בנרתיק אז לא אמורות להיות תופעות לוואי הורמונליות כלליות, אבל זה לא נכון.

הספיגה היא דרך הנרתיק אבל ההורמונים משפיעים על כל הגוף ותופעות לוואי כמו גלולות.

אני רואה שאוזן הפיל כתבה שלה היה תופעות הורמונליות מזעריות אבל זה עניין מאוד אישי וכמו שאחרות כתבו לך פה זה לא חייב שיהיה ככה

מסכימה מאד שזה אישיאוזן הפילאחרונה

ואני מניחה שגם לא כולן סבלו כמוני מהאלטרנטיבות.

אני גם מרגישה שינויים הורמונליים, אבל דומים למחזור רגיל, לדוג' תחושת דיכי שמופיעה בערך בזמן שצריך  לקבל.

ומישהי כתבה על גירוד - נזכרתי שסבלתי מזה והיו לי כל מיני דרכים להתמודד, אבל כשהתחלתי דיאטה והורדתי סוכר פתאום קלטתי שזה נעלם לגמרי.

מושלםאהבה.
חיסון חצבת- בבקשה שלאיהפוך לשרשור בעד ונגד חיסוניםפה לקצת

אני מחסנת את כל חיסוני השגרה אז אין מה לדון בזה כאן.

הציעו לי להקדים ל3 הגדולים שלי (3,4,5) את החיסון של החצבת של כיתה א ואז לא יצטרכו לעשות.

מישהי יודעת מה הרעיון?

זה כמה מנות שרק אחרי החיסון של כיתה א הם מחוסנים לגמרי?

יש דבר כזה להיות מחוסן לגמרי לחצבת?

אם אתן עכשיו, זה לכל החיים או שצריך שוב אחרי כמה שנים?

מה שהכי קרץ לי בהצעה הזאת זה שהם יעברו את החיסון איתי ולא עם איזה אחות זרה כשאני לא באזור.

אז בכל מקרה לגדול כן אעשה מתישהוא לפני כיתה א מהסביה הזאת אבל מתלבטת לגבי האחרים.

נכון, לשחפת124816
כוורת של איקאהיעל מהדרום

לק"י

אז בשעה טובה לפני כמעט שבוע קניתי כוורת (3*4), ונשאר "רק" להרכיב אותה.

תעזרו לי רגע עם כמה שאלות בבקשה🙏🏽

1. ההרכבה דורשת מברגה?

2. הקיבוע לקיר הוא פשוט?

3. מי שלא שמה רגליים- המים הורסים אותה?

4. מי שקנתה רגליים (לא מסגרת עם רגליים, אלא 4 רגליים בודדות)- האם זה קל להבריג אותם?

תצילו אותי מלהתקע עם 2 ארגזים גדולים, ובלי הסדר בסלון, שאני מייחלת לו😂

תודה...נחכהיעל מהדרום
מטלות בבית.. מתי מספיקות?בת שמיא

אני עובדת 5 ימים בשבוע וחוזרת הביתה בסביבות 3 וחצי אז יש לי רק כמה דק' (אם בכלל) עד שהולכת להחזיר את הבן שלי מהמעון..

בשעות אחה"צ מנצלת את הזמן להיות איתו, בין אם בבית ובין בחוץ.. הוא הולך לישון רק בסביבות 8/8 וחצי, ואח"כ אני פשוט עייפה ולא מצליחה להרים את עצמי להתחיל לסדר/ לבשל... ב"ה בהריון אז ברור שזה משפיע, אבל עדיין.....

ברור לי שרוב הנשים גם עובדות 5 ימים, וב"ה עם יותר מילד אחד, ואני תוהה לעצמי.. מתי כביסות? מתי מכינים אוכל? (כיום אני אוכלת צהריים בעבודה, ויומיים שחוזרת קצת יותר מוקדם מאלתרת משהו בבית) בעלי זורם על זה אבל מרגישה ממשש לא פייר כלפיו..

לפני כמה זמן החלטתי לעשות מה שצריך גם לפני שהוא הולך לישון ולא להשאיר הכל לערב אבל לא תמיד מצליחה..

מחפשת רעיונות ומוטיבציה

לעשות ביחד איתועל הנס

אני הרבה משתפת אותם בכל גיל.

הילדים שלי למדו למיין כביסה בגיל 1.5-2

נתתי להם לעזור לי ל'בשל',להניס ירקות חתוכים לסיר,קערה עם סכין בטיחותית לחתוך,

עומגים לידי בזמן שאני שוטפת כלים ובכללי ממש משטפת איתם במה שעושה.

אבל צריך לזה הרבה סבלנות ולקחת בחשבון הרבה פיקשושים.

אני בדיוק בשלב שלךרקאני

עם ילדה אחת ובהריון

ולמדתי לאט לאט להכניס את המשימות תוך כדי שאני איתה בצהריים

אי אפשר להיות מושבתת כל הזמן שאני איתה

שמה לה משחק,בהתחלה יושבת איתה קצת 

באישהו שלב קמה, מכניסה כביסה, מבשלת

ומידי פעם ניגשת אליה

נקיונות יותר בערב כשהיא ישנה או שבעלי עושה את זה

לפעמים אני מניחה אותה בכסא אוכל לידי 

והיא אוכלת לבד נגיד פסטה או חביתה מקושקשת

מה שאפשר לעשות עם הילדיםנירה22

אני משתדלת לעשות איתם. נניח להכניס למכונה, להוציא, לקפל-נותנת לקטנים למיין גרביים, או להגיד לי של מי כל בגד.

ומה שלא-אחרי שהם ישנים, או בששי בבוקר. 

תודה!!! שכחתי לכתוב שהוא בן שנה וחציבת שמיא

זה כבר כן גיל שהוא מבין ומתלהב..

כביסה ניסיתי ביחד איתו ודווקא מצא חן בעיני כשהוא כן זורם עם זה..

במטבח הייתי ממש שמחה לעשות איתו, פעם הוא היה יושב בכסא שלו והייתי מראה ומסבירה לו אבל יש לנו מטבח קטן (ומאמינה שלעוד פה אז אשמח לשמוע רעיונות) והוא כבר כן רוצה להיות יותר פעיל אבל חוץ ממגדל למידה שאין לנו מקום וכסף לזה לא מצאתי פתרון מספיק בטיחותי.... וכשהוא חופשי זה פחות מצליח😅

אני בגיל כזה נותנת לעמוד על כיסא לידי(אהבת עולם)

כשהמשענת בצד הרחוק ואני משגיחה שעומדים הכי קרוב לשיש. אם יש לכם כיסאות כתר, אז אפשר גם לעשות ערימה של כמה ולשבת ליד השולחן, זה גם פחות מסוכן וגם בד"כ הם פחות יורדים כשהם יושבים.

עוד פתרון זה להביא דברים לרצפה (מה שאפשר): אני שמה את הכביסה המלוכלכת על הרצפה ונותנת לה להכניס למכונה, נותנת לה למשוך את הבגדים הנקיים מהחבל ולשים על הספה, להביא לי אטבים, להשקות עציצים במרפסת...

עוד משהו שעובד אצלי זה לשים לה צלחת עם פצפוצי אורז או משהו כזה דומה והיא אוכלת אותם אחד אחד, זה מעסיק למיליון זמן ואני יכולה להספיק מלא דברים.

אבל ממש קפצה לי השעה שבה הוא הולך לישון בכזה גיל. אני די בטוחה שזה מאוחר מידי ואפשר להקדים את שעת השינה, הבת שלי הולכת לישון מקסימום בשבע והיא גדולה בכמה חודשים.

רק לגבי השינההשם שלי

זה משתנה בין הילדים, אבל שעה מאוד נורמלית לישון בגיל הזה.

הרבה ילדים ישנים בצהריים, ולא עייפים כל כך מוקדם.

וזה תלוי גם מתי קמים בבוקר.

אצלי אף פעם לא היה בית שקט בשעה שבע.

לפי מה שאני מכירה(אהבת עולם)

בכזה גיל אמורים לישון סביב 14 שעות ביממה, אז זה תלוי כמה ישנים בצהריים ותמיד יש יוצאי דופן, אבל בגדול זה אומר סביב 12 שעות שינה בלילה.

הרבה פעמים זה שהולכים לישון מאוחר זה בגלל עייפות יתר, אז כדאי לבדוק את זה.

תודה!!בת שמיא

הוא קם בסביבות 7 וחצי, לפעמים אפילו קצת אח"כ.. ועוד ישן שעתיים במעון אז כן מתקרב ל14, באופן כללי מאז ומתמיד לא אהב/ הצליח לישון מוקדם..

אבל ב"ה לאחרונה לרוב הוא במיטה אחרי מקלחת בסביבות עשרים ל8 ואז תלוי כמה זמן לוקח לו להרדם..

בגיל הזה נתתי לקלף בצל, לשפוך ביחד מצרכים לקערהשיפור
להתעסק עם קצת בצק, למרוח ביצה ולפזר שומשום על חלות, לערבב מצרכים, דווקא ממש הצלחתי לבשל עם הגדול. היום עם 3 ילדים יותר קשה... 
בישלתי על השולחן והוא ישב בכיסא אוכלשיפור
וואו זה ממש יפהרקאני

הבת שלי בת שנה וחצי כמעט

חצי מהדברים שכתבת אני לא יכולה לתת לה עדיין

היא תנסה לטעום ולמרוח בכל מיני מקומות וכו'

זה חלק מהיופי😅יעל מהדרום

לק"י

אני בשנים האחרונות בימי שישי בבית עם הקטן התורן.

והבן הרביעי שלי היה עוזר לי במטבח, וזה כלל שפיכת כורכום ומריחה עם הידיים😂

אבל הוא גם היה אוהב לערבב וכאלה. 

לי זה עלה באבקת שוקו על העוף😅על הנס
וואי. משודרג😂יעל מהדרום
לק"י

האמת שהילד הזה גם עכשיו בגיל שלוש ורבע אוהב את השטויות האלה- לשפוך מים על הרצפה, לשפוך שמפו ולעשות חליקות😳 וכדומה.

זה החלק הכיף בלהיות ילדים,לא?על הנס

צחוק צחוק,

ככה גיליתי שאחת הבנות בגיל שנתיים עושה בצקים יותר טוב ממני.

היא עדיין אלופה בזה והיא בת עשר.

והבן הגדול שלי מאז לא עזב את המטבח עד שעזב את הבית.

הבת שלי בת 4.5 קולעת כבר חלות ממש יפההשקט הזה
שנה שנתיים ואני כברל לא צריכה לטרוח על זה😅
בתןך כיסא האוכל יש גבול לאן אפשר למרוחשיפור
כן הוא אכל בצק. והרבה מהדברים עשיתי ממש איתו, ברמה שהחזקנו ביחד את המורחן. יש מצב שחלק מהדברים היו יותר לקראת שנה ושמונה. 
אולי באמת ננסה קצתרקאני
אני גם חוזרת בארבע מהעבודהדיאן ד.

ויש לי שני קטנטנים בבית

וזה באמת לא פשוט מטלות הבית.

אצלנו קודם כל זה מתחלק ביני לבין בעלי.

כביסות נגיד אני עושה, תוך כדי שאני עם הילדים אחה"צ.

הם משחקים בסלון ואני מתקתקת קיפולים, תליה על החבל, מכניסה מכונות וכו'.

כלים בדר"כ בעלי עושה בערב.

אני מאפסת את הבית כשהילדים מתקלחים, נכנסים למיטות.

לפני שהם מתקלחים הם אוספים צעצועים (לפעמים לא... אנחנו משתדלים לעמוד על זה), 

אני מסדרת את שאר הדברים ומעבירה שואב שוטף על הסלון מטבח שתמיד נורא מתלכלך.

מה שהכי קשה לי זה עניין הבישול. פשוט לא מגיעה לזה.

לפעמים עושה דברים ממש מינימליים.

וכשכבר כן מבשלת אז עושה בכמויות גדולות שיהיה כמה ימים קדימה.

לפעמים גם בעלי מבשל.

כשהם סוף סוף נרדמים בערך בתשע אני לא עושה כלוםםםםם

חייבת לנוח קצת ובדר"כ די מהר מתקפלת לישון.

תודה רבה לכולן!בת שמיא
ואשמח לשמוע עוד..

ב"ה בעלי מאוד נרתם ועוזר.. בעיקר עם הכלים ולסדר את הבית, פשוט עדיין יש מה לעשות ב"ה🙏🏻

משהו קצת אחרמולהבולה

אולי קשה יותר

אבל אני באופן אישי הכי ערנית על הבוקר

אם הלכתי לישון מוקדם, בבוקר יכולה להספיק המון בחצי שעה שעה

הכל תלוי מתי את צריכה לצאת מהבית

ומצטרפת להצעה לעשות דברים תוך כדי הצהריים שאת עם הילד

עושה בסיסי ואז בחמישי משתדלת לתת יותר פוש 

במהלך היום/ בערב/ בכלל לאהמקורית

מאוד תלוי ביום שהיה לי, כמה ישנתי, ומה יש לעשות

האידיאלי מבחינתי זה לחזור לנוח חצי שעה ארבעים דקות ולקום עם כח לעשות

בתכלס הנה אני ערה בשעה כזו והכנסתי רק מכונה היום כי היה יום עמוס

אני משתדלת מאוד לעשות במהלך היום והערב ומה שלא מספיקה משלימה בשישי/ מוצש כדי להתאפס

תודה רבה לכולן!!בת שמיאאחרונה
עזרתן ממש! מקווה בע"ה להצליח ליישם

אולי יעניין אותך