ותשובות קצת ארוכות בהתאם

לגבי נישואין בגיל צעיר-
תלוי בבנאדם.
על אותו משקל אני יכולה להגיד שנישואין בגיל צעיר הם דבר לא טוב, אבל לכל אחד יש את הגיל הצעיר שלו

ז"א שיש מישהו שבשבילו גיל צעיר זה 16 ו-18 לא (ואז אין שום בעיה שיתחתן בגיל 18 והנישואים כן יעלו יפה, ואני מכירה כמה זוגות כאלה), ויש מישהו אחר שרק בגיל 24 מפסיק להיות צעיר (ואז כדאי שיתחתן בגיל 24...)
והערה חשובה: "צעיר" > הכוונה לעניין חתונה (כלומר מוכנות נפשית לאחריות, סבלנות, וכו'). זה לא אומר שהבנ"א לא צעיר ברוחו!

הערה נוספת: לענ"ד לרוב האנשים קשה להעריך את צעירותם לעניין חתונה, פשוט כי הם לא כ"כ יודעים מה זה חתונה (וכמובן שזה כולל גם אותי!)... וזה הקטע הבעייתי שבעניין (שגורם לפעמים לגירושים). מצד שני, אולי זה לטובה- כל הנשואים שדיברתי איתם על זה אמרו שאם בנ"א שמתחתן היה יודע לקראת מה הוא הולך, רוב הסיכויים שהעולם היה מפסיק להתקיים

לגבי פרנסה זה דווקא קצר-
שמעתי פעם ממישהי (ואני מאד מאד מסכימה) שאם נתחתן משיקולים פיננסיים רוב הסיכויים שנתחתן כשנצא לפנסיה.
ברור שכשמתחתנים בלי תואר ביד זה יותר קשה מאשר כשמתחתנים עם, אבל זה קושי זמני שאפשר להתגבר עליו, ואני מכירה הרבה זוגות שבשנה הראשונה ניקו מדרגות וקיפלו כביסות וכו'. והם חיים באושר ועכשיו גם בעושר יחסי

וכן, אני מסכימה איתך שהעיקר לפני החתונה זה עבודה על המידות. והוספה קטנה שלי: גם אחרי

לגבי ישיבה או עבודה-
אני גם חושבת שזה תלוי בבנ"א.
מזמן לא הייתי בחור ישיבה, אבל לפי איך שאני תופסת את זה- בחור ישיבה הרבה יותר שקוע עמוק בעולם התורה ממי שלומד וקובע עיתים לתורה.
ולכן >> לכל אחד יש את השלב שבו נכון לו המעבר מחיי ישיבה לחיי לימודים עם קביעת עיתים.
וזה לענ"ד לא קשור (או לא אמור להיות קשור) לכמה הוא מוצא או לא מוצא את אשתו...

גרמת לי לחשוב על הדברים וזה כיף, אז תודה

ערב מצויין!