יש לי שאלה:אור-עציון
בס"ד
מה אתם אומרים על נישואין בגיל צעיר?? ומה האדם צריך להשקיע לפני הנישואין,האם רק להיות מוכן בבחינת העולם הרוחני או שיש מקום גם להיות מוכן מבחינת פרנסה ז"א לפני שבכלל מתחילים לצאת, לדאוג שיש עבודה או תואר בשביל שיהיה ממה להתפרנס?

אני אישית חושב שהאדם צריך לדאוג לפני החיים של הזוגיות לעולם הרוחני שלו יותר מהכל! ואז להתחיל לצאת וביחד עם בת הזוג לדאוג לפרנסה..( ביטחון בה' שהוא ידאג בעניין הפרנסה)

ועוד שאלה נגיד האדם מחפש ומחפש בת זוג אבל לא מוצא האם להמשיך ללמוד תורה(בישיבה) או בשלב מסויים צריך לעזוב את הישיבה ולהתחיל ללמוד לתואר או לעבוד?(כמובן שהוא קובע עיתים לתורה).

אני אשמח לשמוע דיעות בעניין תודה ויום נפלא!
ענית לך על חלק בפורום המגביל!!בנדא מצוי!!
לשאלה הראשונה:
יהיו לך פה תשובות שונות ומשונות!
זה מאד תלוי בן האדם עצמו!
עקרונית מה שאני כנראה יעשה זה.....יגמור לבנות את עצמי רוחנית ונפשית!
לדעתי לפני שאתה בכלל מתחיל לחשוב על להתחתן אתה צריך ללמוד תורה והרבה!צריך שיהיה לך בסיס תורני ורוחני לבית שאתה מתכוון לבנות בקרוב!!
פרנה אפשר לדאוג יותר מאוחר או תוך כדי!
גם ברוב הישיבות יש מילגות שנותנים לאברכים!
חוץ מזה תוכל פה ושם למצוא עבודות מזדמנות שהם תוספת כסף חיוני!
ולתשובה השניה כבר עניתי ך עליה בפורום המגביל!
*******המקבילבנדא מצוי!!
איזה פורום יש במקביל??אי''ה
אואה...כ"כ הרבה שאלות חשובות בבת אחת..אליסף ט

א. מה יש פה לשאול מה אומרים...אם אתה מוכן,בוגר,ומרגיש צורך,אז זה הגיל והוא לא צעיר מדי.

ב. קודם כל וודאי שצריך ללמוד ולהיות מעוצב רוחנית, (זה לא אומר שצריך לשלוט בכל אבן העזר ישר והפוך! אמונה בסיסית ויסודות של בית יהודי) אבל כן צריך לראות ממה עומדים להתפרנס בשנים הקרובות, לא חייבים לחכות עד סוף הדוקטורט בשביל זה,גם אם אתה יודע שאתה מקבל מלגה מסוימת מהישיבה ואשתך תעבוד בנתיים בגן ילדים ואפשר להתסדר זה יופי.

אסור לסמוך על הנס ולהגיד יהיה בסדר,צריך להגיד יהיה בסדר אחרי שמסתמנים קווים כלליים של איך אני עומד לחיות,גם עם זה המינימום כי אתה בן 20. לא פחות חשוב זו ההבנה שאם אין אז מסתפקים במועט ולא מפריזים בהוצאות.

ג.זה לא קשור לאם אתה מוצא בת זוג או לא,זו השקפה שלמה על החיים,האם ראוי לשבת וללמוד בלי לצאת להתפרנס,למרות שאני לא רואה את עתידי כמורה או ר"מ וכדו'? אני חושב שלא,אדם שקיבל כשרונות מהקב"ה צריך לנצל אותם,אם הוא מוכשר בלימוד התורה ומעוניין להשאר ולעסוק בה כל ימיו-אשריו. אבל אם הוא מוכשר בשאר תחומים ומבין שהוא יכול לקדש בהם שם שמים בצורה הטובה ביותר אז צריך לצאת ולהתעסק בזה,מתוך תורה.

אין קשר לאם נמצאה כבר בת הזוג או לא.

שאלות על התשובות אור-עציון
א. אתה לא חושב שאדם צריך להיות בישיבה כמה שנים טובות וללמוד רק תורה ולהתרחק מכל הגשמיות ולהיות קרוב להקב"ה?אם אדם יתחתן בגיל הזה אפילו אם הוא יהיה בנוי קראוי הוא לא יוכל לראות את עולמה של תורה!(כמובן שאני מדבר פה על אדם שמתאים לעולם הישיבות)

ב.מסכים,אדם ואשתו עם עזרתו יתברך ידאגו לפרנסה(שאמרתי ביטחון בה' התכוונתי שיהיה את כל ההשקעה האפשרית מצד האיש והאישה בעניין הפרנסה אבל רק בעזרתו יתברך תיהיה פרנסה כמו שצריך )

ג.מה שאתה אומר נכון, אבל אני התכוונתי לנקודה אחרת...(מצטער של הסברתי כמו שצריך, טעות שלי ) התכוונתי לנקודה שאחרי שאדם ילמד כמה שנים טובות תורה ויבנה את עצמו והוא יתחיל לחפש אישה אבל לא ימצא,  האם הוא צריך ללכת ולהתחיל לחפש עבודה וללמוד לתואר או להמשיך ללמוד תורה ולהתחזק ולהמשיך לעבוד על המידות שלו?

תשובות על השאלות על התשובות על השאלותאליסף ט

א. אם אתה מרגיש שזה יפריע לך בלימוד וכרגע אתה רוצה יותר להתרכז בלימוד,אז תדחה. אבל אם הגעת לשלב שאתה מרגיש שזה חסר לך בחיים,אז כנראה שחתונה רק תעזור לך בלימוד,כך שגם אם הוא יהיה קצת פחות שעות,הוא יהיה יותר באיכות. חו"מ ששמעתי מאחד הרמי"ם שמי שלמד לפני החתונה ילמד גם אחריה,מי שהיה בטלן לפני החתונה היא רק תעזור לו למצוא תירוצים למה יותר לא ללמוד.

ג.זו בדיוק אותה נקודה שעליה דברתי,זה תלוי מה כוונותיו בחיים,אם הם לצאת לעבוד,אז למה להמשיך לשבת בישיבה? מה זה קשור בכלל לאם הוא מצא אשה או לא?

חחחחח אהבתי אור-עציון
בס"ד
א. סבבה, תודה

ב. אחי בסדר, אני מתכוון אבל לאדם שירצה לצאת לעבוד כדי לפרנס, האם עליו להתחיל ללמוד ולעבוד לפני שהוא ימצא אישה או רק לאחרמכן להתחיל לדאוג לזה ובנתיים להמשיך בבניית אישיותו ובלימוד התורה??? (זאת הכוונה שלי אני מקווה שאני מובן...)
אור - עציון...נח"תיסטית

אני לא מבינה כל כך בכל נימי הישיבות אבל אני חושבת שבחור שלא רואה את עצמו מורה/ מחנך/ ר"מ אין לו מה לשבת במשך שנים רבות כ"כ וללמוד תורה בלבד. הכל תלוי באדם עצמו אם  אדם יוצא מהישיבה ומתנתק ממנה כלומר עד פה הייתי בישיבה וזהו או שהוא יוצא מישיבה רק במובן הפיזי אך היא תמיד מלווה אותו והוא קובע עיתים לתורה וכל וכל שאלה הוא פונה לרב ומרגיש שהישיבה איתו. לאדם כזה אין מה לפחד לצאת מהישיבה כי הוא לא באמת יוצא ממנה ואפילו חשוב שהו איצא החוצה ויתחיל ללמוד. עמ"י לא צריך רק מורים דתיים הוא צריך גם מהנדסים דתיים, פיזיקאי דתיים, רופאים דתיים וכו'... הבנייה האישית לא מסתיימת בישיבה היא ממשיכה כל החיים ולהפך אני חושבת שהיא אפילו מתגברת מחוץ לישיבה.

לדעתי אם אתה לא רואה את עצמך ר"מ/מורה/מחנך סיים את ההסדר וצא ללמוד יחד עם הישיבה...לכל מקום כך איתך את הישיבה וככה גם תקדש שם שמיים וגם תבנה את עצמך...

ואישה. היא תגיע בעזרת ה' מתי שהקב"ה יחליט שהכי טוב לך...

זה מ'זה תלוי בנאדם...אפושאחרונה
תודה על התשובות אני אשמח לשמוע עוד דיעותאור-עציון
אנסה לענותאבא שמואל
"מה אתם אומרים על נישואין בגיל צעיר??" הכי טוב זה להתחתן בגיל צעיר!!

"ומה האדם צריך להשקיע לפני הנישואין,האם רק להיות מוכן בבחינת העולם הרוחני או שיש מקום גם להיות מוכן מבחינת פרנסה ז"א לפני שבכלל מתחילים לצאת, לדאוג שיש עבודה או תואר בשביל שיהיה ממה להתפרנס?" לפי הרמב"ם:החכם קודם נוטע כרם, אחר כך בונה בית, ולבסוף נושא אשה, אם אכן זו כוונתך, עשה כך, העיקר שלא תתחתן מאוחר מדי (אחרי 20).

"או תואר בשביל שיהיה ממה להתפרנס?" עדיף להשקיע ב"טוהר" פרנסה מאת ה' (הכל מן השמיים חוץ מיראת שמים)

"עוד שאלה נגיד האדם מחפש ומחפש בת זוג אבל לא מוצא" יגעת ומצאת תאמין!

לגבי השאלה האחרונה, היות וענו לך תשובה שאני מסכים איתה אעתיק אותה לכאן:
"זה לא קשור לאם אתה מוצא בת זוג או לא,זו השקפה שלמה על החיים,האם ראוי לשבת וללמוד בלי לצאת להתפרנס,למרות שאני לא רואה את עתידי כמורה או ר"מ וכדו'? אני חושב שלא, אדם שקיבל כשרונות מהקב"ה צריך לנצל אותם,אם הוא מוכשר בלימוד התורה ומעוניין להשאר ולעסוק בה כל ימיו-אשריו. אבל אם הוא מוכשר בשאר תחומים ומבין שהוא יכול לקדש בהם שם שמים בצורה הטובה ביותר אז צריך לצאת ולהתעסק בזה,מתוך תורה." (אליסף ט).

ההדגשה שלי, ניתן להתעלם  ממה שלא מודגש.
קצת קשה לי...(בירור העניין יותר לעומק)אור-עציון
בס"ד
1) למה הכי טוב להתחתן בגיל צעיר???

2) אחרי 20 זה מאוחר כבר????

3) אני מתכוון אבל לאדם שירצה לצאת לעבוד כדי לפרנס, האם עליו להתחיל ללמוד ולעבוד לפני שהוא ימצא אישה או רק לאחר מכן להתחיל לדאוג לזה ובנתיים להמשיך בבניית אישיותו ובלימוד התורה??? (זאת הכוונה שלי אני מקווה שאני מובן...)
ברור שאדם צריך לנצל את הכשרונות שלו ולעשות הכל מתוך תורה!
יותר לאט..אבא שמואל
בס"ד
1) למה הכי טוב להתחתן בגיל צעיר??? כי החיים עו יותר קצרים ממה שאנחנו חושבים. לבנים די ברור למה להתחתן בגיל צעיר, אם אתה באמת לא יודע למה (אולי באמת אתה לא צריך עדיין להתחתן) אשריך!!.

2) אחרי 20 זה מאוחר כבר???? = כנ"ל. בן י"ח לחופה, הרב אליהו אומר:היום יש תוספת יוקר אפשר 20.

3) אני מתכוון אבל לאדם שירצה לצאת לעבוד כדי לפרנס, האם עליו להתחיל ללמוד ולעבוד לפני שהוא ימצא אישה או רק לאחר מכן להתחיל לדאוג לזה ובנתיים להמשיך בבניית אישיותו ובלימוד התורה??? (זאת הכוונה שלי אני מקווה שאני מובן...)
ברור שאדם צריך לנצל את הכשרונות שלו ולעשות הכל מתוך תורה!

פרנסה מן השמים, לדעתי, לא צריך כ"כ לדאוג לפרנסה, אבל זה מאד תלוי באדם עצמו. בעיקרון: "כל שלא מלמד בנו אומנות כאילו מלמדו ליסטות" (אין לי כח לבדוק אם הציטוט מדויק) ולכן אם עדיין אין לך מקצוע ראוי שיהיה.
אבל מה בעניין צבא?אור-עציון
בס"ד
1) דבר ראשון אני יודע למה צריך להתחתן מוקדם(למדתי קידושין-עדיין לומד, וחוץ מזה העמקתי בנושא מאוד).

2) מה אתה אומר על צבא??? זה לא יפריע לנישואין?? לשירות עצמו??? איך תוכל לתרום את כל כולך לצבא אם המחשבות שלך יהיו בבית עם האישה? וגם מה עם האישה היא תיהיה לבד עד שתסיים את השירות?? לא עדיף פשוט להתחתן אחרי צבא?(ואני כנראה הולך לעשות שנתיים וחצי ישיבה שנה ו-4 ורק אז להתחתן אני אהיה בערך בגיל 23!)

3)מקובל, כמו שאמרתי להשאיר את העניין של הפרנסה לאחר הנישואין וביחד עם בת הזוג בע"ה לפרנס.

תודה רבה לך שאתה משקיע בתשובות! מעריך מאוד
וואו, שאלות יפות... עב"מ
ותשובות קצת ארוכות בהתאם

לגבי נישואין בגיל צעיר-
תלוי בבנאדם.
על אותו משקל אני יכולה להגיד שנישואין בגיל צעיר הם דבר לא טוב, אבל לכל אחד יש את הגיל הצעיר שלו
ז"א שיש מישהו שבשבילו גיל צעיר זה 16 ו-18 לא (ואז אין שום בעיה שיתחתן בגיל 18 והנישואים כן יעלו יפה, ואני מכירה כמה זוגות כאלה), ויש מישהו אחר שרק בגיל 24 מפסיק להיות צעיר (ואז כדאי שיתחתן בגיל 24...)
והערה חשובה: "צעיר" > הכוונה לעניין חתונה (כלומר מוכנות נפשית לאחריות, סבלנות, וכו'). זה לא אומר שהבנ"א לא צעיר ברוחו!
הערה נוספת: לענ"ד לרוב האנשים קשה להעריך את צעירותם לעניין חתונה, פשוט כי הם לא כ"כ יודעים מה זה חתונה (וכמובן שזה כולל גם אותי!)... וזה הקטע הבעייתי שבעניין (שגורם לפעמים לגירושים). מצד שני, אולי זה לטובה- כל הנשואים שדיברתי איתם על זה אמרו שאם בנ"א שמתחתן היה יודע לקראת מה הוא הולך, רוב הסיכויים שהעולם היה מפסיק להתקיים

לגבי פרנסה זה דווקא קצר-
שמעתי פעם ממישהי (ואני מאד מאד מסכימה) שאם נתחתן משיקולים פיננסיים רוב הסיכויים שנתחתן כשנצא לפנסיה.
ברור שכשמתחתנים בלי תואר ביד זה יותר קשה מאשר כשמתחתנים עם, אבל זה קושי זמני שאפשר להתגבר עליו, ואני מכירה הרבה זוגות שבשנה הראשונה ניקו מדרגות וקיפלו כביסות וכו'. והם חיים באושר ועכשיו גם בעושר יחסי
וכן, אני מסכימה איתך שהעיקר לפני החתונה זה עבודה על המידות. והוספה קטנה שלי: גם אחרי

לגבי ישיבה או עבודה-
אני גם חושבת שזה תלוי בבנ"א.
מזמן לא הייתי בחור ישיבה, אבל לפי איך שאני תופסת את זה- בחור ישיבה הרבה יותר שקוע עמוק בעולם התורה ממי שלומד וקובע עיתים לתורה.
ולכן >> לכל אחד יש את השלב שבו נכון לו המעבר מחיי ישיבה לחיי לימודים עם קביעת עיתים.
וזה לענ"ד לא קשור (או לא אמור להיות קשור) לכמה הוא מוצא או לא מוצא את אשתו...

גרמת לי לחשוב על הדברים וזה כיף, אז תודה
ערב מצויין!
תשובות יפות מאוד! אור-עציון
בס"ד

1) מסכים.

2) מסכים.

3)מסכים!

יישר כח ענק ותודה!
ערב מצויין!
לגבי לימוד תורהשרבוב

סליחה מראש שלא קראתי הכל,

אני חושבת שאסכים להתחתן עם בעל שרוצה ללמוד...אבל כמה שנים...

לא כל החיים.

שנים ראשונות עוד אפשר איך שהוא להסתדר, אבל יש שלב שצריך שהבעל יעבוד, זאת המציאות.

במיוחד כשלימודי תורתו יהיו בשביל לרכוש מקצוע...

(כמו מורה או רב ;))

הרמב"ם בספר המדע הלכות ת"ת-אודי-ה

ט:  [י] כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה--הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא:  לפי שאסור ליהנות בדברי תורה, בעולם הזה.

י : אמרו חכמים, כל הנהנה מדברי תורה, נטל חייו מן העולם.  ועוד ציוו ואמרו, לא תעשם עטרה להתגדל בהם, ולא קורדום לחפור בהם.  ועוד ציוו ואמרו, אהוב את המלאכה, ושנוא את הרבנות.  וכל תורה שאין עימה מלאכה, סופה בטילה; וסוף אדם זה, שיהא מלסטם את הברייות.

יא:  מעלה גדולה היא למי שהוא מתפרנס ממעשה ידיו, ומידת חסידים הראשונים היא; ובזה זוכה לכל כבוד וטובה שבעולם הזה, ולעולם הבא:  שנאמר "יגיע כפיך, כי תאכל; אשריך, וטוב לך" (תהילים קכח,ב)--"אשריך" בעולם הזה, "וטוב לך" לעולם הבא שכולו טוב.

אני מבינה מכאן שאסור לשבת כל היום בכולל, אלא חובה לצאת לעבוד וגם כמובן לקבוע עיתים בערבים. אם קובעים עיתים בצורה קבועה אפשר בהחלט להיות ת"ח שגם עובד עפ"י מה שאבותינו תמיד נהגו.
היום בגלל הנסיבות כדאי מאוד להתחיל ללמוד מקצוע (גם אם לא לעבוד בפועל) לפני החתונה כי אחרי החתונה קשה מאוד ויש הרבה יותר הוצאות שבכלל לא חולמים עליהם אם גם יש ילד תוך שנה (או פחות...) אז בכלל...
וצריך גם לזכור שבכתובה כתוב בפרוש שחובת הבעל לפרנס ואי אפשר לסמוך על האישה בנושא. א- מפני שזו חובתו ב- מפני שהאישה לא תמיד יכולה לצאת לעבוד והיא גם בעה תלד ותצטרך יותר לטפל בילדים וגם אם היא תעבוד זו לא יכולה להיות עבודה משמעותית כמו שהבעל מסוגל.

לגבי נישואים בגיל צעיר כבר טחנו בעניין ואין לי כוח להתחיל שוב...

ושוב תודה על התשובות נתתם לי נקודות למחשבה אור-עציון
בס"ד
תודה ויום מקסים!!
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך