כואב לי לדעת שלכל כך הרבה אנשים החיצוניות מפריעה.עבודת ה'

ברמה של דברים קטנים. למה אנשים לא מתפשרים קצת?

"אני לא מוכן להפגש עם מישהי בלי עניים ירוקות"

"אם הוא קצת יותר נמוך ממני זה מאוד מפריע לי ואני לא יודעת אם אני יסתדר עם זה"

"למה הוא מגדל זקן? זה מכוער!"

"היא לא מבינה שזה ממש גברי לנעול בלנדסטון?! איזה מוזרה היא!"

"ממש דוחה אותי אנשים עם..."

וממש לא רק זה, יש עוד המון דוגמאות וכל אחד מוזמן להוסיף לעצמו.

אז אם זה לא בדיוק מה שדמיינת זה לא זה?

אין מושלם. יש דברים שצריך לוותר עליהם. זה כואב נכון, מבינה לגמרי .

זה לא רק בחיצוניות, יש הרבה דברים שנצטרך לוותר עליהם ולא תמיד נמצא את המדוייק

(מה שה' מביא לנו זה מדוייק לנו גם אם זה קשה =אתגר שאפשר להתמודד איתו).

כמו שאתם יודעים שאתם לא מושלמים (לפעמים אין כח, לא תמיד הכי נקיים ונראים הכי טוב ועוד פגמים באישיות לרוב- לא מדברת רק בדייטים אלא בכללי בחיים).

הרבה פעמים זה רק חוסם אותנו מהתקדמות ולפעמים אנשים מתחתנים מאוחר בגלל דברים כאלו.

פשוט קשה לי לראות את זה (כן, גם לי יש מה להשתפר)

פשוט פורקת את המחשבות שלי כי נמאס לי לשמוע על חיצוניות שמפריעה, ולצערי שומעת על זה יותר מידי):

ממש אין לי כוח להתווכח (עייפתי. ולא אוהבת וויכוחים בכלל!)

אבל אשמח שתקחו לצומת לבכם ותראו אם יש לכם במה להשתפר וכמו שכבר כתבתי גם לי יש... 

בהצלחה!

זה כואב לי גם. ממשמיואש מראש
ובהמשך לנושא החיצוניות:עבודת ה'

לא מבינה איך אנשים חושבים שאם הם ראו מישהי שמוצאת חן בעינהם אז היא מתאימה להם

וצריך להתחיל איתה.

נכון שהיו שידוכים כאלו אבל זה לא אומר שזאת דרך נכונה.

למה שתדעו מחיצוניות או משפט שהבן אדם אמר שזה הזיווג שלכם?

יש לו עוד הרבה צדדים באישיות שאתם לא מכירים ויכול להיות שהסגנון חיים שונה לחלוטין משלכם.

ושוב אין לי כוח להתווכח. נכון שזה לא יפה מיצידי שאני זורקת משפטים לאוויר בלי להסביר ולהראות נכונות להקשיב אבל לא רוצה להכנס לזה עכשיו. 

עד עכשיו קראתי ושמעתי את דעת העולם בהרבה נושאים ועכשיו אני רוצה להביע את דעתי ולהראות לעוד אנשים שיש מי שחושב אחרת מהם אז שלא יבהלו כשמגיבים בצורה אחרת ממה שתוכנן. נקודה. סוף.

...y101
הם לא ילדותיים ולא שטחיים ולא חיצונים
יש דחיה של חיצוניות שנובעת מדברים עמוקים בנפש. מטרומות וחווית קשות מכל מיני סוגים.
יש מראה מסויים שבתת מודע מתקשר לך אם משהו מאיים/קר/כעסן או כל תכונה רעה אחרת שמתקשרת עם מראה מסוים או מאפיין מסוים מתוך כלל המראה.
למשל יש כאלה שזקן מתקשר לאדם מאיים. או שיער ג'נג'י מתקשר לאישה איפולסיבית וכעסנית. וזה לאו דוקא סטיגמות כלליות נפוצות.
הרבה פעמים זה חוויה שצרובה בזיכרון והרבה פעמים האדם עצמו לא יודע לקשר אותה למראה שדוחה אותו.
ואני לא מדברת על דרישות מה כן- כמו עיניים ירוקות או שיער בהיר.
אבל מה לא- זה הרבה פעמים זה לא המראה אלא משהו שהמראה הזה מזכיר או מייצג בתפיסה של האדם.
אם חושבים על זה מראש וגם אם יותר מאוחרעבודת ה'

(עדיף מאוחר מלעולם לא) אפשר לעבוד על הדברים האלו ולהחליט שאני מוכנה להפגש אם בן אדם גם אם הוא לא מושלם גם מבחינה חיצונית וגם פנימית.

וכמובן שאפשר וכדאי לשים גבול להתפשרות, אבל חשוב לתת מקום לקבלה של מי שאחר ממה שציפינו.

זה באמת לא אומר שהיא מתאימה להםסביון
זה אומר שאולי היא מתאימה להם. כי חלק מהאדם, הדבר הראשון שפוגשים בו, הוא חיצוניות.
גם אם הציעו לך מישהי זה לא אומר שהיא מתאימה לך. זה רק אומר שאולי היא מתאימה, ושווה לתת לזה סיכוי. אז זה מה שעושים אלה שמתחילים עם מי שנראית טוב בעיניהם. מה לא בסדר כאן?
כי הם ילדותייםבסדר גמור
ולא בשלים..

כמה צווחתי על זה ברחובות העיר!

והאטומים הללו לא מבינים שהם פשוט לא שם
באמת יש המון שטחיות בקטע הזה...הולך בדרכך
וגם המון חיים בסרט שיקבלו בדיוק את האישה שחלמו עליה...שטחיות תמיד הייתה ותמיד תשאר..אבל שזה לא יטריד אותך...מי שככה, זה הפסד רק שלו. וברור לך שלא כולם ככה אני מקווה..
נוצרה תחושה כזאת בפורום הזה..דגש על חיצוניות.לבט החיים

במציאות זה לא ככה ב"ה.

אני למשל לא נראית כמו דוגמנית על אבל בחורה נחמדה ואני יכולה לומר לך שעד היום לא פסלו אותי על חיצוניות ובודדים חתכו את הקשר איתי(ואני יודעת את זה בוודאות..) ויצאתי עם בחורים נאים.

בסוף מה שקובע זה המכלול..

מה שכן, כן הייתי נרתעת מלצאת עם חבר'ה שנמצאים בפורום.

בהמשך למה ש@@הולך בדרכך אמר, יש כאלה שהרבה מאוד זמן,ים זמן לא התבוננו במראה....חיים בסרט.

אם זה ככה- אז מצבנו טוב ⁦והוא ישמיענו
אני חושב שאנחנו חיים בעולם מאוד חיצוני, ולא רק בפורום ישנם אנשים כאלה...
קודם כל אני חושב שהפורום שלנו מגוון מאוד ולא כולם הם כאלה. אני דוקא רואה כאן הרבה אנשים עם עומק והתמקדות בדברים החשובים באמת.

אלא מה? נראים לי שלושה דברים:
א'. קודם כל ייתכן מאוד שאת נפגשת עם אנשים פנימיים ולא שטחיים. בציבור הדתי לאומי יש אנשים נפלאים, וככל שהם יותר תורניים- הם יותר פנימיים ופחות חיצוניים (ברור שבאופן כללי. יש אנשים רבים מאוד כאלה גם שלא מוגדרים/ מגדירים את עצמם 'תורניים').
לכן אולי זה לא משקף לך את המציאות לגמרי כפי שהיא (שרוב העולם מתעסקים בחיי שעה ובחיצוניות).
ב. יכול להיות שיש פער מסויים בין האישיות של האנשים לבין איך שהם כותבים.
למשל- אני הרבה פעמים מנסה להביע רעיון, ולא תמיד יש לי את המילים המתאימות כדי להעביר את המסר בצורה הטובה ביותר. ולפעמים יש אנשים שנפגעים וכדו'- למרות שאם הייתי מדבר עמם ישירות זה לא קורה בד"כ.
אז ייתכן שהרושם שנוצר לך מהפורום הוא רושם מוטעה.
ג'. יכול מאוד להיות שאנשים מעדיפים כאן 'לשפוך' את כל הדברים החיצוניים והפחות טובים, כי במציאות הם בחיים, אבל בחיים (!) לא יתעסקו בזה. וזה המקום שלהם לבטא את זה.

אני מסכים אתך שיש אנשים כאלה שמתעסקים בחיצוניות, ובאמת שגם אותי זה מאוד מגעיל הדבר הזה, אבל אני חושב שבציבור האיכותי שלנו יש הרבה אנשים כל כך מדהימים שמתעסקים רק בטוב ולא בשטויות
צודק.עבודת ה'
עבר עריכה על ידי עבודת ה' בתאריך ב' בסיון תשע"ח 22:57

אבל תסתכל שניה מה רוב האנשים פה כתבו בימים האחרונים.

אני באמת לא מכירה אותם ולא יודעת מה הדברים היותר חשובים וכמה מה שהם כותבים הוא שולי בעיניהם, אבל עצוב לי שזה מה שמדברים עליו, אם מדברים על זה כנראה שזה כן מפריע. לא רק פה אני שומעת גם קצת ממה שאני שומעת בחוץ, לא שומעת הרבה אבל מרגיש לי שהעולם רדוד מידי גם בעוד נושאים (שירים ששומעים- פחות קדושים, מתעניינים בכדורגל ותחרויות וסרטים שאין להם שום קשר לקדושה וכל כולם חיצוניות וגאווה ועוד מרעין בישין) כל הדברים הנ"ל מפחיתים קדושה ומביאים לרדידות ולהשפעות חיצוניות ופחות לחשוב על דברים חשובים באמת.

אני לא זוכרת מי כותב מה ומתי לכן אני מרשה לעצמי לכתוב את זה כי אני מסתכלת באופן כללי ולא ספציפית על אנשים מסויימים. אבל, ואבל גדול - כמובן שמה שאני כותבת על מה שקורה פה זה לא ממש בסדר ולא חושבת שזה הכי נכון לכתוב ביקורת ככה.

אני מסכים אתך לגמריוהוא ישמיענו
הנושאים כאן פעמים רבות הם אכן רדודים.
לא רק כאן, בפורומים בכלל (וסליחה על הניצלו"ש..)- האובססיה סביב האירוויזיון וכו' (לא מרחיב יותר כדי לא לפגוע... וגם לא צריך עוד דוגמאות).

אבל פחות קדושה? לא יודע, נראה לי אנשים כאן קדושים...
בזמן האחרון היו (ויש) כמה שרשורים בפורום הזה שלא מתאימים לענ"ד לציבור שלנו. אם זו צורת ההתבטאות, ואם זו צורת ההסתכלות והחשיבה.

אבל צריך שוב לסייג ולומר שבאופן כללי הנושאים כאן חשובים וטובים ⁦
אכן הפורום הזה עוזר להרבה אנשים.עבודת ה'

הייתי ממליצה שכל אחד יחשוב אם באמת הפורום וכל הפורומים בכלל מועילים לו ובמה והאם זה פותח יותר אופציות לחשיבה עצמית או שההחלטות הם לפי מה שאחרים ממליצים ופחות מתוך חשיבה עצמית.

לגבי מה שכתבת על הקדושה, אני באופן אישי (נראה לי שייחסית למי שנמצא פה אני בכיוון שונה בהרבה דברים, וזה לא המקום לפרט)

מאוד חשוב לי הקדושה ואני חושבת שהרבה דברים בעולם משפיעים עלינו באופן לא כ"כ מודע לצערי .כמו סרטים שירים צניעות ועוד.. ואני רואה שהרבה אנשים שאני פוגשת בחיים לא ממש שמים לב לזה, מגדירים את עצמם כדוסים ממש אבל הילדים שלהם (מתכוונת לקטנים) והם בעצמם חיים על כל מיני דמויות מדומינות, מלחמות ואהבות ופחות על דודו ומלכהלי לדוג'.     

ואז לא מבינים למה הדור שלנו מדרדר...

מסכים. אני חושב שאיך שאני מגדירוהוא ישמיענו
קדושה ואיך שאת- זה אותו דבר. על זה אני מדבר, ויכול להיות שאני פשוט לא מספיק מעורה בפורומים כאן...
אבל כן כן, על הדברים האלה אני מדבר
כתבת יפה ועדין.לבט החיים

לגבי א' ,נראה לי שהחמידות שלי מבלבלת אותם..חחח..סתם.

ב', מדוייק גם לגבי, לא יודעת מה לגבי אחרים..

ג', מצד אחד הלוואי שזה נכון מצד שני הפלטפורמה הזאת חושפת את מה שבאמת מעסיק אותם מתחת לפני השטח  .נשמע הגיוני, מה שהאנונימיות מאפשרת כנראה..

בקיצור,מסכימה עם הרוב.

מה איכפת לי אני, העיקר שאני לא נפגעת מזה..

נכוןוהוא ישמיענו
מסכים לגבי ג'- פשוט רציתי להגיד שאולי אותם האנשים שאת פוגשת והם אנשים נפלאים, אולי האנשים מהפורום הם מאותם האנשים (מאותו הסוג)...
אבל כמובן שאני מסכים שאם זה מה שמעסיק מתחת לפני השטח- זה מעיד על רמה מסויימת של חיצוניות.

ותודה! ⁦
מה לעשות שמשיכה זה חלק מאוד מהותי בקשרקוד אבל פתוח
ומשיכה זו נגזרת של יופי

אגב אני לא חושב שהדוגמאות שלך נכונות, דברים כאלה בדכ לא באמת מפריעים, רק שזה ממש קיצוני וישנה דחייה...
לא כלכך מסכימההפי
לא מסכימה עם מה?קוד אבל פתוח
אמרתי שני דברים שונים...
על החלק שכתבתהפי
משיכה זה נגזרות של יופי ..
אנשים לא מחפשים אנשים דוגמנים פשוט שלא יהיה רתיעה..
את טוענת שזה לא נגזרת של יופי?קוד אבל פתוח
יש אנשים שיפים בענייך, ואת לא נמשכת אליהם? את נמשכת למי שלא יפה בעיינך, כמו מישהו יפה? (את לא חייבת לענות אם זה מרגיש לך לא נעים, זו שאלה רטורית)

יכול להיות שיש בעניין הזה, הבדל בין גברים לנשים, בכל מקרה אני כן כזה.
אין לי בעיה לענותהפי
אני פחות מדברת על משיכה אלא על חוסר רתיעה
וזה לא רק המראה אלא נגזרות יותר של האופי
אני מרגיש שיש לנו שיח חרשים פה.קוד אבל פתוח
אני דיברתי על משיכה, את דיברת על חוסר רתיעה.
חח דווקא לאהפי
זה העניין שלא צריך משיכה אלא פשוט חוסר רתיעה..
לא צריך משיכה לזוגיות?קוד אבל פתוחאחרונה
או לתחילת קשר?
אני למשל מחפש מישי שמוצאת חן בעיני חיצונית קודם כליואב גל
האם זה אומר שאני אתחתן איתה ..? ברור שלא
יש עוד מלא קריטריונים
אבל זה פשוט קריטריון שרואים על ההתחלה
וכן אני מצפה שבחורה תצא איתי כי אני מוצא חן בעיניה בין היתר
נראה לי שזה לא צריך להיות הדבר הראשון שחושבים ובודקיםעבודת ה'

כמובן שאם יש צלקת בולטת וכדו' זה משמעותי. אבל מכאן ועד להחליט שבגלל שיש לה קצת חצקונים או שהקול שלו טיפה צרוד/ גבוה (בדיבור השוטף בחיים ולא באופן חד פעמי) אז לא תתחתנו זה מוגזם מבחינתי.

מה הבן אדם אשם שהוא לא נראה חתיך (לא אוהבת את המילה הזאת בכלל) או טיפה צולע?

לומדים להתמודד עם הדברים האלו ולהתמקד בפנימיות, אחרי זה הכל נהיה זניח.

יש סיפור של הרב שמואל אליהו על מישהו שנפגש עם מישהי והפריע לו האף הארוך שלה.

הם נפגשו הרבה זמן והכל התעכב רק בגלל זה.

הרב אמר שיבקש ממנה לעשות ניתוך לקיצור אף, הבחור התפדח אז הרב בעצמו אמר לה והיא הסכימה.

הם התחתנו והבחור שכח מזה וכשהרב שאל אותו הוא אמר שזה כבר לא חשוב לו והוא בכלל לא שם לב לזה.

דרך אגב אני מאוד אוהבת את הדעה של הרב שמואל על כל עניין בחירת בן זוג, ממליצה לשמוע.

ול(ר)ציני ברור שמה שכתבתי הוא קיצוני (יש גם דברים כאלו)

אבל גם הדברים היותר פשוטים ומצויים לפעמים מוגזמים. 

לא חושבת שמשיכה זה מהותי כ"כ כמו שאתה חושב.

אני לפני שהתחלתי להפגש חשבתי על הנושא

והחלטתי לא לתת משמעות גדולה כ"כ לנושא ורק אם יש משהו באמת חריג אפשר לחשוב על זה שוב.

הבחור הראשון שנפגשתי איתו יש לו צלקת וגם קצת מלא (אותו אחד).

קצת הפריע לי אבל החלטתי להתגבר ולנסות לראות נקודות אחרות שטובות בו.

בסוף הוא לא רצה להמשיך אחרי פגישה 1 והבנתי שהוא לא רוצה בגלל דברים משמעותיים

שבאמת היה לי הרבה מה להשתפר בהם.

אני מאוד מעריכה אותו היום על הדברים הטובים שבו, ואם הייתי מספיק רוצה הייתי מנסה גם לחזור.

איך אתם אוהבים להוציא דברים מהקשרם ובכללי מפרופורציותיואב גל
אמרתי מפורש לא רק על סמך זה אני מחליט אם אני רוצה קשר או לא
אבל בפועל זה אחד הקריטריונים ולכן במידה ומראה חיצוני מפריע לי אז זה הדבר הראשון שעולה על הבנאדם המראה שלו
זה לא הדבר הראשון בפועל זה הדבר הראשון שאתה רואהיואב גל
ולכן מראש צריך לשים לב שזה לא משפיע מידיעבודת ה'

על החשיבה הכללית על הבנאדם.

לא מכיר רב/ יועץ זוגיקוד אבל פתוח
או מישהו שיש לו הבנה בתחום, שיגיד לך שמשיכה היא לא כל כך חשובה. אסור להתחתן בלי משיכה.
אוי ואבויהפי
מזה חיצוניות קודם כל מה היא חפץ?
קודם כל האופי שלה המטרות שלכם ביחד והיופי לא צריך לקבל כזה מקום..
פשוט שתאהב את איך שהם נראת ברמה שלא יהיה רתיעה. אתה לא מתאהב ביופי שלה אלא בה..
חיצוניות בפועל זה הדבר הראשון שבנאדם רואה כי יש לבנאדם עיניייואב גל
ובאותה מידה הייתי רוצה שהבחורה שאיתי תצא איתי כי אני מוצא חן בעיניה
ולא בגלל שאני מכוער בעיניה אבל בגלל שיש לי מידות טובות היא תצא איתי
תפסיקו לעשות מניפולציות על מה שאני כותב
וזה שרואים את זה ישר בהתחלה זה יכול להיות קשהעבודת ה'
עבר עריכה על ידי עבודת ה' בתאריך ג' בסיון תשע"ח 19:22

אבל זה אתגר שה' מביא לנו. אם נצליח לעבור את המחיצה הזאת של החיצוניות או שנשאר ברובד הזה.

אם אנחנו מבינים שיכול להתפתח קשר עמוק אנחנו יכולים לנסות כמה שפחות להתייחס אליה (החיצוניות).

ברגע שפחות נתייחס אליה נוכל לבנות קשר יותר עמוק,

וברגע שנבנה קשר כזה נוכל לראות את הפנימיות בלי שהחיצוניות תפריע

ואם היא לא תפריע נוכל להעמיק עוד יותר וחוזר חלילה...

או ש... אפשר להעמיק את הקשר וגם לאהוב את החיצוניות זה לא סותיואב גל
זה לא סותר
לגמרי לא סותר, העיקר לא לפסול בגלל דברים פעוטים ולהיות מוכןעבודת ה'

לעבוד על עצמך כל הזמן.

"האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב"מור ולבונה
מעצם היותנו אנשים אנו רואים את החיצוניות, זה נכון שצריך לסגל לעצמנו מבט יותר עמוק על המציאות והחיים בה, אבל יחד עם זאת לנתק בין הדברים או לומר שחיצוניות היא מילה גסה זה גם לא הכי נכון.

הכל עניין של מינון וטיימינג.
אני מסכימה איתך שלעיתים יש תחושה שהאדם מחפש קודם כל הטייפקאסט שיש לו בראש ואז הוא פתוח להיכרות,
אבל (לדעתי) זו חולשה של אותו אדם וגם אם מלכתחילה ראוי היה לנהוג אחרת,
בסוגיות כאלה פחות כדאי להקל ראש.

אני חושבת שבעידן של היום קל יחסית להבין אנשים כאלה (גם אם לא מסכימים איתם).. הלחץ החברתי גבוה מאוד, עולם השיווק מתבסס בעיקרו על חווית הקניה ונראות המוצר וכך גם אנחנו כבני אדם (ויש שיאמרו שגם בין המינים יש שוני).

כל העניין הזה לא מתחיל מהגיל של הדייטים אלא עוד הרבה הרבה קודם,
ומי שלא עובד על כל מיני נקודות בדרך אני מתקשה להאמין שבדייטים מהסוג הרגיל יצליח לעשות סוויץ.
מסכימה לגמרי שהכל נובע מהשפעות העולםעבודת ה'

ולכן זה מלחמה של כל אחד וזו עבודה לא פשוטה ובגלל זה יש אנשים שקשה להם להסכים איתי.

רק אומרת שצריך לעשות פוס מידי פעם ולחשוב באיזה רמה כל דבר מפריע ועל מה לפסול או לא.

וכמובן שאם כל אחד יתחיל כמה שיותר מוקדם ויחנך את הילדים שלו מהגן

לראות את הפנימיות ולהיות חברים גם של הילדים ששונים ממנו המצב שלנו יהיה יותר טוב.

בעיקרון לא כתבתי את מה שחשבת שכתבתי ;)מור ולבונה
תפסיקי כבר לחוש ולדבר על התגובה שלך כל הזמןדור =(
והשאלה למה היא/יודע את זה (בכוונה או לא).
מרחק גיאוגרפיארץ חדשה

שלום חברים

הכרתי מישהי באחד האתרים, מדברים וכיף לנו.

בסופו של דבר כשרצינו לקבוע דייט עלה הנושא של המרחק- אני מאזור חיפה והיא מאשדוד.

מה דעתכם? האם נכון להכנס לקשר ככה?

אשמח לשמוע מחשבות, ועיצות מעשיות לגבי קשרים עם מרחק גיאוגרפי

יש רכבת …פ.א.

המרחק הזה לא חריג… נפגשים באמצע, נפגשים פעם פה ופעם שם.

ואם הקשר מצליח ומתקדם, המרחק כבר בכלל לא יהיה גורם בשיקולים…

מעניין לשמוע מה הבנות חושבות על מה שכתבתהפי

"תביאו לי את החתן עד הבית, אין לי כח להתאמץ כיחתול זמני

אני נקבית. מספיק אני מתאמצת בכך שאני מקבלת."

סתם

שזה הגיוני לגמריאנימהאחרונה

אם יש מרחק משמעותי והזמן יקר, זה די מתבקש להפגש באמצע ברוב הפעמים.

חיזור מצד הגבר יכול להתבצע באופנים נוספים וזה לא צריך להיות כל כך טוטאלי.

מסכימה.נחלת

אוקיהפי

אני מאמינה שיש יופי בדינמיקה שבה הגבר נמצא יותר באנרגיה הזכרית, יוזם, מחזר, מוביל ונותן, והאישה באנרגיה הנקבית, מקבלת, נענית, נוכחת ומאפשרת לו להעניק, תוך שהיא מעריכה את המאמץ.

זה לא נובע מחוסר יכולת של האישה, אלא מבחירה בדינמיקה שיוצרת בעיניי ביטחון, הערכה ומשיכה. לכן, באופן אישי, אני פחות מתחברת למצב שבו הגבר מצפה שהאישה תגיע אליו או שמתחילים לחשב תורות. זו פשוט תפיסת הזוגיות שאני מאמינה בה.

אני חושבת שלפעמים יש גברים שמפספסים את הנקודה הזו. לא כי האישה לא מסוגלת לנסוע, ברור שהיא יכולה, אלא כי עבור הרבה נשים, החיזור עצמו הוא שפה של אהבה. כשגבר אומר "הפעם תבואי את", הוא אולי מתכוון לחלוקה הוגנת, אבל יש נשים שחוות את זה כוויתור על המקום המחזר והיוזם שלו.

אני תמיד אומרת לגברים שמתייעצים איתי הבחורה שלכם היא האדם האחרון שכדאי להתחשבן איתו. תנו מכל הלב. אישה מרגישה היטב מתי גבר נותן מתוך רצון ואהבה, ומתי זו רק חלוקה טכנית או סימון וי. בעיניי, דווקא הנתינה החופשית היא זו שבונה ביטחון, הערכה ומשיכה לאורך זמן.

תבחר נכון או ..

מסכיםארץ חדשה

אבל החשש הזה לא בא ממני, אלא מהצד השני- הבחורה.

אז מה ענית לה?הפי

שלדעתיארץ חדשה

שלדעתי חבל לא לנסות אפילו, וצריך לראות אם בכלל יש בסיס

ואם צריך פתרונות אז נמצא בעתיד..

שורה תחתונה- ממנה הבנתי שזה יותר מרתיע אותה.

מקווה שזה לא היה נשמע אצלה נואש מידי, אבל הבנתי שגם ככה בנות אוהבות חיזור במידה מסויימת

יפההפי

פעם ופעמיים, ברור שהגבר הוא זה שמתאמץ להגיע אליהפ.א.

אח"כ רואים איך מתפתח הקשר והדינמיק, הזמינות של כל צד

אני רק טיפהפי

אל תתייחס לאישה כמו לחבר שלך

לפעמים גברים היו מצפים שאני אחזור ב11 בערב לבד זה לא נעים וברור שזה הוריד לי חשק

לא נעים לדעתי..

ברור שלא מתייחסים לאישה כמו לחברפ.א.

ועוד יותר ברור ומובן מאליו שבחורה לא חוזרת לבד הביתה בשעת לילה.

זה לא שאלה של התחשבנותultracrepidam

תחשבי שהגבר תמיד צריך להגיע לאיפה שהבחורה גרה. אם מדובר בחצי שעה נסיעה זה באמת לא נורא. אפילו שעה.

אבל לנסוע שעתיים כל כיוון כדי לפגוש מישהי זה לשלם מחיר מטורף על כל דייט. תלוי מי, תלוי בסיטואציה, אבל להרבה אנשים נסיעה שעתיים לכל כיוון זה קנס רציני.

וזה אומר שאם הקשר דורש סבלנות, לתת לה את הזמן שלה להבשיל בקשר, לתת לקשר עצמו להבשיל, לתת את עצמך - אז באיזשהו שלב, אם לא ממש ממש כיף לך בקשר, נמאס לך לשלם את המחיר. יכול להיות שתגיע לפגישות מותש, ולפחות התשובה לשאלה של "האם אני רוצה לפגוש אותה שוב" יהפוך להיות שוב ושוב "לא בטוח", או "היה יכול להיות נחמד אבל אני לא יכול לעמוד בזה". ואם יש ספקות - אז זה קשר הרבה יותר שביר, כי בשביל מישהי שאני גם ככה לא בטוח, כנראה המוטיבציה שלי להשקיע השקעה רצינית תהיה פחותה יותר

ונכון שחיזור הוא חשוב, וזאת בדיוק הסיבה שצריך למצוא דרך שהבחורה תבין שכאן זה כבר לא חיזור, זה הקרבה, וצריך למצוא דרך לשמור על החיזור ועדיין להקל קצת את העול הזה.

ואז אם צריך להחליט בין לא לפגוש מי שגרה במרחק כזה, לבין האפשרות לחלוק את העול של הנסיעות - אני חושב שהאפשרות של לחלוק היא קצת יותר טובה

מסכימה. אבל סבורה שזה הוגן כן להתחלק אחרינחלת

מספר פעמים.

מצד הבחורה לפחות.

תפגשושבורת,לב

אם היא תהיה חשובה לך, ומתאימה לך, ותתאהב בה,

אתה תרחף מחיפה עד אליה.

בסה"כ רצועת חוף קטנה בינכם.

יש שיר כזה- גם לי מגיע להיות מאושר, אל תשאיר אותי מאחור...תן לי מחסה מהקור.. עד שיקלו המים עד שנגיע אל החוף.

אם הנתונים האישיים נראים טובים, המרחק הוא רק נראהאלישבע999

רחוק. מה זה כמה שעות לנסיעות כדי לא לפספס את הזדמנות חייך?

אצלנו בקהילה יש הרבה אנגלוסקסיים. זוגות שהמרחקים בין הערים מהם באו פי כמה יותר רחוקים - לונדון ומנצ'סטר למשל, בוסטון וצפון ניו ג'רזי…

אם זה מרתיע אותה רד מזה היא לא עושה לך טובה.חתול זמני

באופן כללי מאוד אין סיבה שזה לא יעבוד. יש אנשים גמישים והתחבורה מפה לשם לא כזאת מטורפת אפשר גם להיפגש באמצע.

מי שממש רוצה להרגיש חיזור כאילו אנחנו לטאות בג'ונגל ושה"גבר" שלה יסע אחריה שעתיים אחרי העבודה ויחזור הביתה בשתיים בלילה אחרי כל פגישה, לבריאות.

אישית אני רואה בזה משהו קצת מטומטם כי למה שתחזר אחרי מישהי שאתה בכלל לא מכיר? לך תבין. אבל לא משנה.

תעשה מה שכיף וטוב לך. אם אתה מרגיש שסבבה לך לנסוע רחוק או אפילו לנסוע עד אליה ואתה רואה בזה משהו מגניב ורומנטי ומעניק אז אחלה. אם זה מתיש אותך ואתה קם למחרת הפוך והפגישות הופכות לחתיכת קאדר אז אין בזה שום טעם. לשניכם אמור להיות נחמד וכיף.

האמת יש מדרש רבה כזה – לכל המפקפקים והמפקפקות.

רַבִּי אַבָּהוּ פָּתַח: בַּיִת וָהוֹן נַחֲלַת אָבוֹת וּמֵה' אִשָּׁה מַשְׂכָּלֶת, רַבִּי פִּינְחָס בְּשֵׁם רַבִּי אַבָּהוּ, מָצִינוּ בַּתּוֹרָה בַּנְבִיאִים וּבַכְּתוּבִים שֶׁאֵין זִוּוּגוֹ שֶׁל אִישׁ אֶלָּא מִן הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא, בַּתּוֹרָה מִנַּיִן: וַיַּעַן לָבָן וּבְתוּאֵל וַיֹּאמְרוּ מֵה' יָצָא הַדָּבָר. בַּנְּבִיאִים: וְאָבִיו וְאִמּוֹ לֹא יָדְעוּ כִּי מֵה' הִיא. בַּכְּתוּבִים הַיְנוּ דִּכְתִיב: וּמֵה' אִשָּׁה מַשְׂכָּלֶת. יֵשׁ שֶׁהוּא הוֹלֵךְ אֵצֶל זִוּוּגוֹ וְיֵשׁ שֶׁזִּוּוּגוֹ בָּא אֶצְלוֹ, יִצְחָק זִוּוּגוֹ בָּא אֶצְלוֹ: וַיַּרְא וְהִנֵּה גְּמַלִּים בָּאִים. יַעֲקֹב הָלַךְ אֵצֶל זִוּוּגוֹ, דִּכְתִיב: וַיֵּצֵא יַעֲקֹב.

אנשים עוברים ארצותנעמי28

אחד בשביל השניה

קצת מוגזם להגביל גם אזור מגורים בתוך הארץ הקטנה.

מדובר בקשר למטרות חתונה ולא קשר אחר..

ובהתחלה כמחווה אני כן רואה את זה יפה לבוא יותר לאזור שלה, בהמשך אפשר להציע במרכז.

חברים טוביםעוד מעט פסח

הכירו בזמן שהוא למד בישיבה בדרום והיא למדה בתל חי. וגם בתי ההורים במרחק של מעל שעתיים נסיעה.

ובכל זאת- התאמצו, נפגשו, היום כבר עם חמישה ילדים.

תלוי בכםהמקורית

אני ובעלי מרחק שעה וחצי נסיעה

פעמיים ראשונות הוא בא, אחרי זה גמני נסעתי

זה לעניין הדייטים

בעלי הניח על השולחן מהרגע הראשון את העובדה שהוא רוצה להישאר לגור בעיר שלו, ועברתי לגור בעיר מגוריו. מתרגלים להכל ואני לא מצטערת על ההחלטה

כדאי לדבר על זה

ברור שנכון להכנס לקשר ולא צריך לחשובSeven

על פקטור של מרחק

אם תתחתנו תיהיו קרובים נכון? כלומר תגורו באותו בית

לתקופת הדייטים תיפגשו בנקודות אמצע ומניחה שגם לפעמים אתה תיסע אליה וההפך

חברה טובה שלי נשואה +8 ילדים בזוגיות מדהימה

היא מרחובות בעלה מרמת הגולן..

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfbאחרונה

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילוא

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא

אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום

לק"י

עד לגיל 20+

הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.

הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.

זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.

תלויאחד האם שומע

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.

שאלה יפההפי

אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.

פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.

לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.

למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?

לבדוק מוסד תיכוני:

א. מי בוחר את המוסד?

עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?

ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?

ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?

ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.

מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).

אבל בהחלט -

סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.

אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא

יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות

ואני אסייג בדברי משהואביעד מילואאחרונה

ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה

הוא סבבה והכלרקשאלה12

אבל פחות חכם ממני, 

אשמח לשמוע את המלצות החכמים אם להמשיך איתו או להיפרד.

להפרדשבורת,לב

לא לצפות שדברים ישתנו אחרי החתונה, דברים כאלה רק מחמירים.

מתנה ממני לחודש אבגלויה

שלום‭ ‬יקרה‭, ‬ברוכה‭ ‬הבאה‭. ‬

בגיל‭ ‬25‭ ‬הייתי‭ ‬גרושה‭ ‬בלי‭ ‬ילדים‭. ‬

עברתי‭ ‬מסע‭ ‬גדול‭ ‬

וה‮'‬‭ ‬נתן‭ ‬לי‭ ‬את‭ ‬כח‭ ‬הכתיבה‭.‬

בימים‭ ‬אלה‭ ‬של‭ ‬חודש‭ ‬אב

צער‭ ‬החורבן‭ ‬

הכללי‭ ‬והפרטי

ואחרי‭ ‬המהפך‭ ‬לט"ו‭ ‬באב

אני‭ ‬מזמינה‭ ‬אותך‭ ‬לקחת‭ ‬חלק

ולתת‭ ‬מילים‭ ‬לכאב‭ ‬ולתקווה‭.‬

‮"‬כל‭ ‬רודפיה‭ ‬השיגוה‭ ‬

בין‭ ‬המיצרים‮"‬‭ (‬מגילת‭ ‬איכה‭) ‬

חסידים‭ ‬מפרשים‭ - ‬‮"‬כל‭ ‬רודפי‭ ‬י‭-‬ה‮"‬‭ ‬

דווקא‭ ‬בשעת‭ ‬כאב‭ ‬ומצר

אפשר‭ ‬יותר‭ ‬להתקרב‭ ‬לקב"ה‭. ‬

אפשר‭ ‬באהבה‭ ‬רבה‭ ‬

להפיץ‭ ‬הלאה‭ ‬קובץ‭ ‬זה

לכל‭ ‬אישה‭ ‬שמחפשת‭ ‬אהבה‭, ‬משפחה‭ ‬וקרבת‭ ‬ה'.

20260721222259.pdf

(ללחוץ על הכותרת)

שמעתם על 4 שלבים ליצירת קשר של שירת מלאך?advfb

אם לא, ממליץ לכם לשאול את הצ'אט.. נשמע אחלה דבר.

ספר לנו אתההפיאחרונה

על שמירת נגיעה (כן, אני מניח שלחלקכם זה נדוש)מתוך סקרנות

אני, חרדי במקור, וכיום, ברוב הדברים נוטה יותר לכיוון הדתי/דתי תורני, דווקא כי בהרבה מובנים הדתיות שלהם נראית לי חזקה, אמתית ואותנטית יותר.

אבל אחד הנושאים המאתגרים, הוא נושא "שמירת הנגיעה", יכול להיות שלחלקכם זה נושא נדוש, אבל אותי מפתיע היחס הרווח ל"שמירת נגיעה", כאילו מדובר באיזו חומרה בסגנון של הקפדה על צאת השבת לפי ר"ת וכיוצא בזה.

הנה דוגמאות:

למיטב הבנתי, נגיעה של חיבה בנידה היא איסור דאורייתא, ואם אני זוכר נכון, לפי המשנ"ב זה יהרג ואל יעבור (יכול להיות שלא זוכר נכון).

אני מפספס פה משהו?

אני לא בא להוכיח, וגם אני בעצמי לא צדיק גדול, אבל עדיין הנושא מאתגר ומעסיק.

אז זהו, לגבי ליטוף חתולים...חתול זמני

מה עושים עם הלחץ שמשתלט לי על הגוףלחוצת חתונה

לפני דייט ראשון, כשהעניינים נהיים רציניים, וגם לפני רגעים גורליים אחרים בחיים

אני ממש בלחץ, לא חרדה, אלא מתח חזק מכובד ההחלטות, מהסיכונים והסיכויים.

והלחץ הזה משפיע על כל הגוף.

בעיקר כאבי בטן. חוסר תאבון רוב הזמן, אבל עדיין יש מידי פעם תחושת רעב שמכריחה אותי לאכול קצת ואז הבטן עוד יותר מתבלגנת.

תחושה של מתח פיזי ומופשט במרכז הגוף ולפעמים גם בידיים וברגליים.

קשה להרדם ממחשבות ומתח פנימי.

אני אוכלת פחות מהרגיל, מרגישה לא בטוב, וקשה לי מאוד להתרכז ברמה שזה פוגע לי בלימודים.

מה עושים עם זה? זה מוכר? יש דרכים להרגיע את הגוף?

בדרך כלל אני בן אדם מאוד הגיוני, בשליטה, אבל הגוף ככה מגיב ללחץ בלי לשאול אותי

נכון. אבל לא לפתח תלות בזה.נחלת

אולי יעניין אותך