אלימות ילדים- מה אתם הייתם עושים?רק שמחה#

אם חלילה הילד שלכם עובר התעללות פיזית ומילולית ע"י ילדים. פניתם להורים של הילדים, לצוות החינוכי, ולכל גורם אפשרי. ובכל זאת שום דבר לא נעשה כדי למגר את האלימות. מה הייתם עושים?

אנשי חינוך שכאן, עד כמה אתם מתייחסים לכך בחומרה?

הורים שכאן ולעתיד, מה הייתם עושים אם חלילה הילד שלכם היה מואשם באלימות?  

עונה בתור אשת חינוךפה לקצת
אני לא הייתי שותקת על זה ופועלת בכל דרך אפשרית כדי לטפל בשני הילדים, בפוגע ובנפגע, עד שזה היה מצליח
עונה בתור אמאאמאשוני
אם ילד שלי היה מרביץ להרבה אחרים, כנראה הבעיה הייתה בו, הייתי לוקחת לטיפול רגשי.

אם הילד שלי היו מורבץ ע"י אחרים (שוב, הוא אחד והאחרים הם הרוב) אז הייתי לוקחת אותו לטיפול או שיחות להבין איך אפשר לעזור לו לעמוד על שלו.

אם הילד שלי היה חלק מקבוצת הרוב,
אם הוא היה בקבוצת המרביצים- הייתי מדברת איתו מבטיחה פרסים אם יתנהג יפה וכו' אבל לא הייתי משתגעת- כל עוד הבן שלי לא חריג הייתי מצפה מהגננת לנתב את הילדים נכון ולמנוע מהם להרביץ.

אם הילד שלי, כמו הרבה חבריו לגן היה סובל מנחת זרועו של ילד מסויים (המקרה הנפוץ) לא הייתי עושה כלום רק אם הילד שלי היה מבקש עצה הייתי עונה לו אבל לא משהו מעבר. מהסיבה הפשוטה שהיום זה x ומחר זה y, ילד צריך ללמוד להתמודד עם המציאות הזאת.
תודה על התשובה. ואם הילד הוא נער?רק שמחה#
התשובה הייתה זהה?
גישה מסוכנתנחשון מהרחברון
לפעמים יש ילד חלש שאם כולם מרביצים לו זה בגלל שהוא חלש,מראה פגיעות ולא מצליח להתמודד. לטפל בו זה נזק לילד. נזק טראומתי. הוט חוטף מציקים לו מרביצים לו והוא עוד מואשם והולך לטיפול למה מרביצים לו?
לא מסכימה איתךפה לקצת
תלוי מה אתה מציג לילד
כולם מציקים לך, בוא נבדוק מה הבעיה בך
או
אנחנו דואגים לך ורוצים שלא יציקו לך, בוא נבדוק איך אפשר שזה לא יקרה שוב

ילד שנפגע, צריך עזרה כדי להבין מה קרה שם ומה הוא הרגיש כדי שיסחב איתו כמה שפחות משקעים שליליים הלאה
הפגיעה שאני מדברת עליה היא לא פיזית, היא נפשית. ילד שמרביצים לו נפגע גם נפשית
זאת דעתי
מסכים לטפלנחשון מהרחברון
אבל לא מה הוא עושה שגורם לזה.
בתור ילד הייתי ככה.
אבא שלי אמר לי תשבור להם את הידיים והרגליים מבחינתי. הם היו חזקין יותר, וחטפתי על הניסיון לעשות את זה. אבל הרגשתי שיש לי גב. וגם הרבצתי מספיק חזק חזרה שזה נעצר
אז קיבלת טיפולשירה515
מאבא שלך.
הוא נתן לך את האישור והלגיטימציה להחזיר ובגדול, ובמקרה שלך כנראה שזה מה שהיית צריך.
כן וגם הלכתי לטיפול התנהגותינחשון מהרחברון
עח רקע הפרעת קשב וריכוז.

אבל הוא לא היה מתוך איך אני מפסיק לגרום להם להציק אלא כלים כללים לחיים
ללכת לטיפול זה עונש?מחי
זה יעזור לילד ללמוד איך להתמודד יותר טוב
לא עונש אלא אשמה.נחשון מהרחברון
שזה באשמתו
ילד ל-א אמור להתמודד עם אלימות!! יש הבדל בין ריב לאלימותאנונימית לרגע1

תלויימ''ל

צריך לבחון קודם כן אם מדובר במשהו נקודתי שלגביו הטיפול הוא פחות או יותר אחיד או שיש כאן מקרה ייחודי שמצריך בדיקה מה הגורמים שלו ואיך לפתור אותם.

באופן כללי:

מריבות בין ילדים קורות. הילדים שלי יודעים שאסור להרביץ ושזו לא הדרך להביע כעס או להשיג דברים ואם מישהו מציק להם הם צריכים לפנות לגננ/ת או אלינו ולא להרביץ, אבל מצד שני הם יודעים שאם מישהו מרביץ להם הם יכולים להתגונן (אני לא מסכים לשיטה שאסור להרביץ בכל מקרה, גם אם הילד מותקף. מבוגר לא ינהג ככה אז למה שיאסור על הילד שלו להתגונן?).

במקרה שהילד מרביץ אז מבהירים לו שזה לא מקובל (לפעמים בתוספת עונש כלשהו, תלוי בחומרה ונסיבות).

במקרה שמדובר במשהו עקבי שבו ילד עובר התעללות או לחילופין מתעלל או מציק או מרביץ לאחרים אז צריך לבדוק מה הגורם בזה ולטפל בו.

למשל אם יש ילד שמאגד סביבו קבוצה שמתעללת בילד מסוים אז צריך לטפל באותו ה'מנהיג' של הקבוצה - בתור הורה שלו הייתי מנסה מצד אחד לברר מאיזה מקום זה מגיע (צורך בשליטה, חוסר בטחון במעמד שלו, קושי שהוא חווה בתחומים אחרים וכו') ולטפל בו ומצד שני הבהרה שההתנהגות הזו לא מקובלת והפסקה שלה. בתור הורה לילד שעובר התעללות כזו הייתי מצד אחד מדבר עם הגורמים שצריכים לטפל בזה (המורה / גננ/ת ו/או ההורים) ומצד שני מנסה לתת לילד כלים להתמודד עם זה (קודם כל נותן לו גב וחוץ מזה מנסה לעזור לו למצוא פתרון).

תודה! ואם הילד בגיל חטיבת ביניים/תיכון?רק שמחה#
שבגיל הזה האלימות היא כבר הרבה יותר מסוכנת.
זה כבר סיפור אחרימ''ל

אין לי ילדים בגילאים האלה ולא השקעתי בזה הרבה מחשבה אבל נראה לי שאלימות בגילאים כאלה מפסיקים בסנקציות ואם צריך גם בכח, כמו עם אנשים גדולים. אחר כך רצוי גם לברר מה הגורם ואיך אפשר לעזור לו, אבל קודם כל להפסיק את האלימות במיידי.

אם אין ברירהבוזי נוזי
והאלימות לא פוסקת
הייתי שוקלת להעביר מסגרת חינוכית.
מתחילים מחדש, ובכל סביבה יש דינמיקה שונה.
ייתכן שבמקום בו הוא נמצא כרגע יש דינמיקה שלילית.
לטפל ולא להזניח. זה מאוד חשוב!!
מצב מתסכל מאוד.מור ולבונה
צריך לקחת בחשבון שאולי הילד בעצמו ילד מוכה וזאת ה"שפה" שהוא מבין.
חושבת שאם הייתי צד ג' בסיפור הייתי מנסה להסביר שיש עוד שפות להביע את הכעס/ תסכול וכד'... ומנסה ביחד עם הילד/נער ללמוד אותן.

המכות או הקללות הן כלי להביע את התחושות, רק צריך לנתב את הכלי לכזה שלא פוגע באחרים. שק איגרוף לדוגמה זו אופציה שהייתי שוקלת.
אנסה להסביר מאין מגיעה השאלה שלירק שמחה#
היום פורסם סירטון של בחורה שניסתה לשים קץ לחייה ונשכבה על פסי רכבת, וב"ה ניצלה.
הסירטון הזה זעזע אותי ממש.
אני לא יודע מה גרם לה לעשות זאת. אך הצפייה בסירטון החזירה אותי כמה שנים אחורה, ליום ששמעתי על בחור שהכרתי ששם קץ לחייו.
הבחור עבר הרבה הצקות ועלבונות במהלך הלימודים בבית הספר, ולדעתי זה גרם לו להתכנס בתוך עצמו ולהסתגר מאז ועד אותו היום.
גם אני חוויתי עלבונות ולפעמים גם אלימות בבית ספר. היו שנים שממש שנאתי את התיכונית שבה למדתי.
ובתכלס, היה נראה שלאף אחד לא אכפת.
הצוות החינוכי היה במקסימום נוזף בתלמידים שהיו מרביצים. במקרה קיצון ריתוק לכמה ימים. לא היה נראה שהמורים ניסו לברר מה קורה עם התלמידים..
שהיו מתקשרים להורים של הילד המכה, אז ההורים היו אומרים שאין מצב שהנסיך שלהם מרביץ, ואם כן זה רק כדי להגן על עצמו.

יש המון אלימות והחרמות בבתי ספר. בכל הגילאים. בכל המגזרים.
אני מרגיש שלא כ"כ מתרגשים מזה. "הם סתם משחקים" "ככה זה ילדים".

ובגילאים גדולים. והיה ושום גורם לא מטפל. האם על ההורים לקחת את העניינים לידיים?

ברור. אם ההורים לא ידאגו לילד שלהם, מי ידאג לו?!פה לקצת
בוודאי! הכוונה היא פיזית.רק שמחה#
למשל, בת דודה שלי סיפרה לנו, שהילד שלה עובר כל הזמן עלבונות. והתחביב של הבריון של הכיתה הוא להוריד לו את המכנסיים. שפעם אחת הילד של בת דודה שלי הגיב, ודחף את הילד, השעו אותו לשלושה ימים!
לא משנה למי הם פנו, כלום.
הבעל של בת דודה שלי (שהוא הבן אדם הכי רך שאני מכיר) אמר שאם זה קורה שוב, הוא כבר ייטפל בילד. זה הגיוני? לגיטימי? שאין שום מוצא.
ברור. מה האפשרות האחרת? לתת לילד שלך לסבול??פה לקצת
אני חושבת שאם ההורים והצוות לא מטפלים, צריך לפנות למי שמעל. להגיע עד הפיקוח, אם רק זה מה שיעזור.
זה נורא!מחי
וממש לא ברור למה התייחסו לדחיפה של הילד יותר בחומרה מאשר להורדת מכנסיים, שעל זה אפשר לפנות למשטרה בתלונה על הטרדה...
אני לא יודעת איך זה עובד עם ילדים, אבל זה מעשה מאוד חמור. ובטח שזה הגיוני ולגיטימי שאבא של הילד יטפל בזה אם אף אחד מהצוות לא עושה שום דבר.
אתם בכלל מתארים לעצמכם איזה נזק נפשי זה לילד שעובר את ההתעללות הזו?
להכניס סטירה למנהלעוד סתם אחד
להוריד לו את המכנסיים!ימ''ל

אם מדובראמא ל6 מקסימים
בהתעללות שילד ספציפי עושה לילד ספציפי אחר, ונטפל אליו כל הזמן, והילד מסכן ובמצוקה באופן קבוע:
אז על ההורים ללכת למנהל המוסד, לדרוש שהדבר הזה ייפסק לאלתר, ואפשר לאיים שאם לא, יפנו לפיקוח. לא ייתכן שהבן שלהם מאויים על ידי ילד אחר!
ואני בדיוק עכשיו באמצע טיפול בסיפור כזה. ואחרי התייעצויות של מה ואיך לעשות...
ומה עושים אם ההורה של הילד שמטיל מרותו על כולםאניוהוא
הוא בעל כח והשפעה במוסדות החינוך? (חבר הנהלת עמותה וכדומה)
הוא לא מוכן להאמין שהילד שלו מתנהג ככה ואם המנהלת/מורה תדבר איתו הוא מאיים על מקום העבודה.....
אז לפנות לפיקוחאמא ל6 מקסימים
אם המנהל לא מצליח לעשות את עבודתו נאמנה אין מנוס מלבקש מהמפקח להתערב
כואב לשמועאמאשוני
הילדים שלי לא מתקרבים לגיל הזה אז לא רוצה סתם לענות בתיאוריה על משהו שאני לא מכירה.
אענה דווקא כנערה לשעבר.
אמנם אצלנו הבנות לא היה דבר כזה אלימות פיזית
אבל תככנות ויחסי כוחות יש בכל מקום.

אני חושבת קודם כל שהעובדה שאף אחד לא טיפל בזה זה לא בגלל שלאף אחד לא היה אכפת ממך,
אלא כי האפשרויות מוגבלות.
זה לא מצדיק וזה כואב מאוד, אבל רק להדגיש שזה לא מרוע או אטימות 😢

האם שיתפת את ההורים בתחושות שלך או רק בעובדות? לעיתים זה יכול לשנות את כל התמונה.

אני חושבת שבמקרה שאתה מתאר המפתח לשינוי הוא דווקא בילד שמציקים לו. כדאי מאוד לקחת אותו לשיחות או טיפול רגשי אחר ולחזק לו את הביטחון העצמי ואת האסרטיביות.
זה לא במקרה שנטפלים לילד מסויים,
ילדי הכוח מזהים אצלו חולשה ועל זה כדאי לעבוד.

אם הגישה היא כל הזמן לטפל במוקד הכוח, אז כל פעם זה יכול להגיע מכיוון אחר ובצורה שונה.

הבעיה כשלא מזהים או לא מטפלים בזמן, זה רק הלך ומדרדר כי ילד שחווה סיטואציה שהציקו לו והיה חסר אונים, הביטחון העצמי נפגע, ומשם זה כדור שלג.

אם יש תחושת צורך לעבור חוויה מתקנת על החוויות של אז- אפשר ורצוי לעשות "עיבוד" כלומר לדבר עם בעל מקצוע על מה שהיה, על הפרשנויות, התחושות, איפה זה פוגש אותך היום (כשקורה x זה צף)
ואם עכשיו בתור נער/ מבוגר ללא ילדים אתה אומר לעצמך כשאני אהיה אבא אני לא אעשה/ כן אעשה ככה וככה, אז צר לי לאכזב, הסטטיסטיקה מלמדת שהילדים מחקים את דפוסי ההתנהגות של ההורים שלהם גם אם יכריזו בקולי קולות שהם לא.
כדי לנצח את הסטטיסיטיקה צריך משהו מעבר למודעות והצהרות
כדאי טיפול והדרכה מבעל מקצוע להתאמן על צורת ההורות הרצויה כדי שיהפוך לטבע שני.

בהצלחה רבה
עונה בתור חסרת ילדים בינתיים ענבל

בס"ד

אם הילד שלי הוא הנפגע ואף גורם לא מטפל בזה אז הייתי עוברת דירה ככה"נ. זאת לא קהילה שהייתי רוצה לגור בה ולא הייתי מוכנה לשרוט את הילד שלי בגלל נוחות או עבודה [כן, הייתי מנסה למצוא עבודה במקום אחר. על הנפש של הילד שלי לא הייתי מוותרת.].

אם הילד שלי הוא הפוגע- קשה לי לדעת מה הייתי עושה אבל בוודאי שלא הייתי עוברת על זה בשתיקה. מדברת איתו, בודקת מאיפה זה בא, מענישה אותו במידת הצורך, מדברת עם היועצת, עושה הכל כדי לבדוק מה קורה כאן. בהחלט לא הייתי מוכנה לתת לילד אחר להיפגע ככה רק בגלל הילד שלי.

לא נותנים לזה להמשך!הסטורי
חייבים למנוע. גם הורה וגם איש חינוך חייב לעצור את זה ולא לעבור לסדר היום.

אם יש מריבה פה או שם - קורה, זה טבעם של ילדים. אבל הצקות קבועות, במיוחד כשהם לא כוחות - כיתה שלמה על ילד אחד, ילדים גדולים יותר מציקים לקטנים וכד'- הצוות חייב להתערב, עד שזה יעצור. אם זה לא קורה תעבירי בית ספר.
אם אתהזבשר
עבר עריכה על ידי זבשר בתאריך י"ב בתשרי תש"פ 15:11

שום דבר לא נעשה כדי למגר את התעללות הזאת?הפי
מזה? פשוט בושה!!
הייתי מנסה הכל רק כדי שזה יפסיק לא להתייאש!!
ילד/נער זה נפש שחייבת ליווי .. תלחמי בשבילו לגמרי
אם הייתי רואה שלגמרי אין מענה ואין שוני הייתי מעבירה אותו גן/בית ספר הוא לא צריך לסבול סתם.. עם כל הקושי בהעברה.
...אביגיל.
אין לי פתרון, אבל בעיני חשוב נורא שלילד יהיה ליווי רגשי מקצועי. יש כאן התמודדות לא פשוטה, גם שלו וגם שלכם.
בעיני קריטי שתהיה איזו עין חיצונית מקצועית שתוודא שיש לילד כלים להתמודד איתה.
להעביר אותו בית ספר או לחברה אחרתחסדי הים
מה שאנחנו עשינוmp3
היו כמה ילדים שהציקו לבן שלי ולכל הכיתה והמורה לא הצליח להתמודד איתם.רשמנו את הילד לאגרוף תאילנדי וכשהוא כבר ידע להילחם קצת הוא החזיר לאותו ילד ומאז הילדים האלו לא מתעסקים איתו כי הבינו שהם יחטפו חזרה.
בדרך כלל ילד יציק רק למי שחלש ממנו.וכשהוא מבין שהוא יחטוף חזרה הוא לא מציק שוב.
בנוסף ילד שיודע שיש לו את היכולת הפיזית להחזיר למי שיציק לו יהיה מלא בבטחון עצמי וממילא פחות יטפלו אליו הילדים המציקים.
דעתי:ותן טל
1. אין מקום לאלימות. לא בגן ולא במקום אחר.

2. יחד עם זאת, במיוחד בגיל הגן חשוב מאוד לוודא מאיפה נובעת האלימות של הילד האלים. קריטי.

לכן כאיש חינוך (מתהווה) הייתי דבר ראשון שואג נקודתית שהאלימות של היחד כלפי הילד הספציפי תמוגר (יש לא מעט דרכים אבל לא כאן המקום להרחיב ולפרט) ובד בבד הייתי משקיע הרבה כדי להיכנס לנפשו של הילד הפוגע ולהבין מאיפה זה מגיע ולנסות לטפל בשורש. כי זה שאני מונע פגיעה בילד בודד לא אומר שמה שגרם לכך לא יתפרץ בהמשך כלפי עוד ילדים.

מצד ההורים הייתי ממליץ: 1. לא לחשוב מהר כל כך על להחליף גן, זה צעד שיכול לפגוע בקשרים חברתיים של ילד ואם הוא לא ממש מוכרח עדיף שלא. 2. לשבת לשיחה נוקבת עם הורי הילד הפוגע ועם הצוות החינוכי (הגם שנכתב שזה כבר נעשה. שוב. ושוב) בדרישה שהדבר הזה ייעצר ועכשיו. במידה ורואים לאורך כמה ימים נוספים שלא נעשים צעדים משמעותיים לשינוי - אפשר לעלות רמה ולערב את המפקחת ואת פסיכולוג/ית הגן.
אחרי מיצוי פניות להורי הילדסודית
תלונה במשטרה ותביעת נזיקין נגד הורי הילד.
רק אם מסיבה כלשהי לא ניתן להעביר לבית ספר אחר נניח בגלל מרחק.
תקראי באינטרנט תראי שיש להורי הילד האלים הרבה מה להפסיד.
בנים כדאי ללמד קפוארה. הגנה עצמית מגיל צעירסודית
בנות יש בעיה עם חרמות
הכי חשוב זה להיות החלטי מול הורי האשמים
גם בנות יכולות ללמוד{ר}צינית
הייתי פעם פעם בחוג של קראטה והגנה עצמית
נכון אבל ההתעללות בהן לרוב מילוליתסודית
תביעת נזיקין על סכום גבוה גורמת להורים לחשב מסלול מחדש
אז כנראה שאני מהבודדות{ר}צינית
את בחברה טובה...ונסי
אגב, אני לא רואה מה ההבדל, גם כאן וגם כאן, אומנות ליחמה עוזרת, משפרת בטחון, מקנה ידע, מכירה מסגרת אחרת לבחור את החברות והחברים.

ואני ממליצה על קרב מגע
אלימות צריך למגר! הילד ממש לא אמור להתמודדאנונימית לרגע1

אם הצוות החינוכי לא חובר אליי, כהורה, ע"מ לעזור לילד שנפגע באופן תכוף

הייתי עוזבת את המוסד החינוכי

לא הייתי רוצה שילדי במקום שבו אלימות היא נושא שמטאטאים מתחת לשטיח

גיל? רמת אלימות?העני ממעש
דבר ראשון מוציאה את הילד שלי מהמוסד המביש הזהכישוף כושל
בס"ד

אחר כך מאיימת בתביעה ומידעת את שאר ההורים שזה היחס לאלימות במקום

אם הילד שלי הוא האלים אני חושבת שאעשה שיחה צפופה איתו
גם בקטע של להגיד בתקיפות שזה לא משהו שעושים
וגם לבדוק למה הוא עושה את זה
יכול להיות שזה יושב על משהו רגשי וזה מצריך טיפול
בהנחה שמתעללים בו סתם כי הוא ״לא בא להם טוב בעין״,הלויאחרונה
והוא לא ילד קרציה שמציק לכולם ולכן מתעללים בו.

אני הייתי מלמד את הילד שלי הגנה עצמית אגרסיבית או שולח אותו לחוג או למורה לאומנות לחימה פרקטית. ואם לא זה, אז הייתי מחפש לו בית ספר אחר ללמוד בו.

ואם הילד שלי היה מתעלל באחרים, אז הייתי דבר ראשון מזהיר אותו ונותן לו את האפשרות לתקן את מידותיו בעצמו. אם זה לא היה עובד אז הייתי מתחיל להעניש אותו ומונע ממנו דברים שהוא אוהב ובנוסף מכריח אותו לא רק לבקש סליחה מהילד שהוא התעלל בו, אלא גם לפצות אותו בהתאם לפגיעה.
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פאחרונה

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לבאחרונה

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולד
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
לאבחור עצובאחרונה
אבל משום מה האתר מדי פעם מקפיץ לי הודעה "האם יש לך פיצול אישיות?" 
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט

אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג

יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם

מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה
רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,

ולא בטוח לגבי Draftasorus 

תודה רבה!הרמוניה
לכל אחד מתאים משהו אחרנפשי תערוגאחרונה

תלוי איזה סגנון אוהבים

מנייני קרליבך ברחבי הארץשפתותנו שבח

בס"ד

שלום וברכה אני מחפש קישור לרשימה הכי מקיפה של מנייני קרליבך או אם מתאים לכם מי שמכיר אשמח שיפרט פה בשרשור

מה שאני מכיר בירושלים יש כמה  קריית משה (שגם בבוקר קרליבך שזה מיוחד יפה וקצת ארוך) , 
כמה בנחלאות מעיינות, קול רינה , בקטמון יקר , בכותל ואולי עוד כמה.
יש בגבעת שמואל את המניין המפורסם של לכו נרננה 
בצפת יש כמה אני מכיר את בירב שממש צפוף ומיוחד שם.
אני מכיר שיש הרבה  ישיבות שעושות קבלת שבת קרליבך  מרכז בית אל  רמת גן  מניח שיש עוד הרבה שאני לא מכיר.

מחפש קהילות נוספות  בערים ובישובים שעושות קבלות שבת קרליבך שיש אווירה של שירה חזקה ונוצר משהו מיוחד. 
ועוד משהו קצת יותר נדיר קהילות שעושות בבוקר מניין קרליבך כמו בקריית משה למי שמכיר . 
אשמח לשמוע.

וואי לכו נרננה מדהימים!!צע
במודיעין יש בבית הכנסת "איילת השחר"נפש חיה.אחרונה

אולי יעניין אותך