פעם זה היה אכפת לה, היא שמרה על עצמה חזק, היא שמרה על עצמה בקושי. למה זה מגיע לה בכלל?
אבל פתאום לא היה אכפת לה הוא היה מלא באור. בעצם אולי בעומק כן, ולכן היא לא רצתה לשמוע.
היא לא רצתה לשמוע, אבל פתאום הוא סיפר.
והיא רצתה להיות לאלוקים ולשכוח מעצמה לרגע ולקבל אותו בזרועות פתוחות ולהגיד לו שהיא סולחת, ואז היא נזכרה שהפער בין הנפילה העמוקה ביותר לעליה הגבוהה ביותר הוא ה"דם". להיות כאלוקים... להדמות לאלוקים... מילים כל כך דומות. תזכרי שאת בשר ודם היא אמרה לעצמה. בשר ודם ששואף להידמות ולא להיות.
מה זה להידמות? היא שאלה את עצמה תוך כדי שהוא מפרט לה מה הוא עשה וכמה.
אאוץ'... הוא עבר את הקו האדום שלה.
לא, היא לא רוצה שהוא ישווה אותה לאחרות, אז מה אם הן היו מכוערות? היא רוצה להיות אחת. אחת היא לאמה ברה היא ליולדתה.
אוף, היא לא רוצה שעוצמת המגע הראשון שבה תופחת כי הוא כבר נגע באחרות.
היא לא רוצה לדעת שיש אי שם בעולם כמה נשים שחוו אותו קרוב, כמה נשים שיכנסו אל תוך האחד שלהם. מי הן בכלל? למה שתהיה להן טעימה מהקודש קודשים שבינהם?
אז מה אם הוא לא עבר איתן את הגרוע מכל, אז מה! אז מה אם הדרך לגיהנום היתה רצופה בכוונות טובות בלבד?
היא לא רוצה את זה, מותר לה, נכון?
נכון, היא ענתה לעצמה.
נכון, ענה לה גם ההוא שהיא רוצה להידמות לו.
היא לא חייבת להשאר, נכון?
נכון, את יכולה ללכת, ענו שניהם.
לא מגיע לה, נכון?
נכון, היא ענתה לעצמה.
יש בחינה, ענה לה ההוא שהיא רוצה להידמות לו. אבל כן מגיע לך, יודעת מה מגיע לך? מגיע לך להידמות. מגיע לך בזכות. בזכות ולא בחסד.
"יש בחינה..." המילים האלה הידהדו בראשה...
בעלי תשובה עומדים במקום שאין צדיקים גמורים יכולים לעמוד. היא לא צדיקה, היא חשבה לעצמה. אבל בבחינה הזאת אפשר לקרוא לה צדיקה. אולי המעלה שלו מגיעה לה בגלל הצדקות שלה, וגם ה"כתמים" שבאים עם זה מגיעים לה בגלל החטאים הקטנים שלה. גם היא חטאה, חטאה ביחס למעלה שלה. והקב"ה מדקדק עם צדיקים.
לא, היא לא צדיקה, אבל הכל עניין יחסי, ובגלל שהיא כן צדיקה בנקודה הספציפית הזאת, אולי הוא מדקדק איתה ומכפר לה. מכפר לה על זה ע"י הכתמים שלו.
הם עוד לא התחתנו, אבל היא יכולה לבחור. היא בוחרת, היא תמיד בוחרת...
את עדיין לא חייבת לקבל, את בשר ודם, הוא הזכיר לה.
אני לא חייבת, אני רוצה.
אם אתה מאמין בתשובה, ומקבל את השבים ביד פתוחה, גם אני רוצה.
ידו פתוחה לשבים, למה רק ביד אחת? אולי גם בזה צריך להידמות לו?
מה זה יד אחת?
יד אחת מקבלת ויד שניה דוחפת קדימה... לא, היא לא דוחה, היא דוחפת קדימה.
חטאתם? אז תוסיפו קדושה. חטאתם כל אחד לחוד? כל אחד במעלתו... תוסיפו קדושה בינכם. תוסיפו שכינה.
קדושה, קדושה אני מבקשת. ותשובה קדמה לעולם... הוא מדקדק איתך, תשובי, תשובי אליך, תשובי לעצמך.
תהי ראויה לבעל תשובה.
מה הוא עשה בסה"כ? הוא רצה לעזור... אז הוא נפל, ושבעת יפול... רגע אולי זה היה יותר משבע, אבל הוא קם. תראי איך הוא קם, תראי כמה אור יש בו.
היי, גם את רצית לטבול פעם כדי שיהיה מותר לך לחבק מישהו שהיה צריך חיבוק. כן, את באמת רצית לתת לו חיבוק נקי וטהור בשביל לחזק אותו. אה, גם לך זה קרה כמה פעמים. כן, הגיוני שזה קרה לו כמה פעמים... אז הוא גלש? נכון... מה לעשות שזה באמת מדרון חלקלק. חז"ל צודקים... אין אפוטרופוס.
הוא אפילו התגבר על עצמו ולא עשה את הגרוע מכל. אז אם תתחתנו יהיה משהו שמור בינך לבינו, היא חשבה.
זדונות נהפכים לזכויות... אם הוא ישוב באהבה, גם הריגוש יוכל להיות כמו הריגוש הראשוני, ואולי גם לא תהיה ההשוואה, ואם תהיה אולי היא תהיה לטובה.
בסה"כ היא מקבלת את זה. היא מקבלת אותה, היא מקבלת אותו. היא מקבלת בזכות ולא בחסד. היא מקבלת ברצון.
לא, זאת לא מחווה ג'נטלמנית היא עונה לגבר שלה, להיות אישה זה להכיל, להיות אישה זה לקבל.
אבל האם גם אתה תדע לקבל אותי?
אם כן, אז זכו, ואם זכו, שכינה בינהם.
היא לא רצתה לדעת, בשביל מה לה לדעת? עכשיו היא מבינה.