אז בעקבות השרשור הקודם, הנה הקישור למי שמעוניין,פריקה ויעוץ, מבקשת את עזרתכם.. ;) - לקראת נישואין וזוגיות
כמו שכתבתי, המשפחה שלי מחפשת משפחה בעלת מעמד, אנשים מכובדים וטובים וכו', אני מבינה שזה לא מגיע מתאוותנות אלא ממקום של להקל עליי בעתיד, שהאנשים שיהיו סביבי יהיו אנשים שמסתכלים על הכל מלמעלה ולא מובילים למריבות בכל דבר קטן. זו הראייה שלהם. בנוסף לבחינה הכלכלית כמובן, דואגים שיהיה לי את האפשרות לדאוג לילדים שלי מבלי לדאוג לפרנסה.
עם זאת, אני, מחפשת בחור ירא שמיים, בחור שעובד ולומד,שהתורה היא מרכז חייו, מחובר לתורה ומצוות. ואני גם לא מחפשת לחיות בעוני בכוח.
בשרשור הקודם תיארתי הצעה שבה הבחור מגיע מבית מבוסס, יש לו מידות טובות, משפחה טובה, בחור דתי, אבל הרבה פחות ממה שאני הייתי רוצה. האמת שהיה בי איזה רצון להמשיך, אבל ברגע שאמרתי לבחור שהייתי רוצה שבעלי בע"ה קצת יקבע עתים לתורה- הבחור הוריד ולא התאים לו. ההורים שלי חשבו שעשיתי בכוונה, אמרתי דברים שיגרמו לו להוריד. ב"ה זה עבר וזה מאחוריי.
עכשיו ישנה הצעה אחרת, בדיוק ההפך, בחור בעל יראת שמיים, לא יציב מבחינה כלכלית, 'רק התחיל את החיים'-משפט של ההורים שלי, המשפחה שלו היא מאוד מאוד מאוד פשוטה.
בקיצור נמרץ, ההפך הגמור ממה שמחפשים, בגדול.
השדכנית אמרה לי שהוא בחור ממש בעל יר"ש, שהוא יודע מה הוא רוצה מעצמו, הוא לומד לתואר והוא בקבע כרגע,
באופן כללי היה נשמע לי טוב, רק שקצת פחדתי להציג את ההצעה להורים, בצדק, כי הם אכן לא כ"כ מרוצים, אבל נתנו לי את האישור להיפגש פגישה אחת (מי שקרא את השרשור הקודם יבין את המילה 'אישור')
דיברתי עם הבחור לפני שבוע שיחה ממש קצרה ואמרתי שאחשוב על זה, ולא נתתי תשובה (זה ממש רע מצידי, אבל באמת שאפשר לדון אותי לכף זכות) הפעם השנייה שדיברתי אתו אתמול, הוא לא נשמע כ"כ הטיפוס שלי, הוא לומד במקום חילוני לגמרי מעורב (שאני לא יודעת למה זה מפריע לי, אבל כן..), הוא סוגר שבתות אחת לחודשיים שלושה, עושה לילות.
עוד דבר שהפריע לי, בתחילת השיחה הוא נשמע ערס (סליחה...קצת קשה לי עם הסגנון הזה),ודיבר על עצמו המון.
כששאלתי אותו מה הוא מחפש, הוא אמר שאין לו משהו מוגדר, מחפש בחורה צנועה בעיקר (בלבוש הוא התכוון).
ההורים שלי לא ירצו בחור כזה ממשפחה כזו, בנוסף לזה שגם אני לא כ"כ התחברתי ע"פ שיחה טלפונית.
הוא מחכה כבר כמעט שבוע לתשובה מהצד שלי, ולכן כשהוא שאל אם הייתי רוצה להיפגש אמרתי לו כן מחוסר נעימות, שגם ככה אני מושכת את זה יותר מידי זמן ועוד עכשיו התשובה תהיה שלילית?!
בקיצור קבענו לעוד יומיים כי הוא בלימודים..
השאלה שלי היא- עד כמה זה צריך להתאים מבחינת משפחות?
שאלתי חברה קרובה, היא העלתה דוגמאות על חברות שלנו שהתחתנו, כל אחת קיבלה גם את מה שהיא רצתה בגדול, וזה גם התאים לאופי של המשפחה. בעקבות היכרות רבת שנים עם המשפחה שלי היא אמרה שלא נראה לה שזה מתאים, ואני לא צריכה לפגוש בחור רק כי אמרו עליו שהוא ירא שמיים והוא קצת לומד תורה. יש עוד מלא בחורים כאלה.
והשאלה השניה, מה עושים במקרה כזה??
זה מרגיש לי לא מתאים בעליל. ולא נעים לי בכלל בכלל לבטל.
מפחיד שהוא יפגע, שירגיש שכל השבוע הזה הוא מחכה לתשובה שלי והוא ירגיש זלזול מהצד שלי,
פוחדת לפגוע.
תודה למי שקרא, ותודה על העזרה.

)