הולכים לרופאאלעד
מעי רגיז - לרופא אין פתרוןאנונימי (פותח)
לתסמונות הזו אין תרופה מדיוקת כי אין לה סימפטומים מדיוקים ודומים זה יכול להתבטא בצורות שונות של שלשולים גזים כאבי בטן חזקים רעשים במעיים ועוד....
בדרך כלל יש קשר הדוק בין הגוף לנפש במקרה זה - למשל בשעת לחץ , כעס או עצבות יכולה להיות התפרצות של הסימפטומים .
בדרך כלל לפי נסיוני מי שהוגדר כחולה מעי רגיז זה אנשים מאוד מאוד רגישים ...
אל יאוש אפשר לעזור למצב צריך לבחור מטפל ושיטה וללכת איתה .
יש מגוון רחב של שיטות כמו הומאופטיה , רפואה סינית , נטורופטיה , צמחי מרפא , רפלקסולוגיה ועוד... אני ממליץ קודם כל לנסות לעשות שינוי תזונה ! (2 הדברים הראשונים שהמעיים מושפעות מהם זה תזונה ומצב ריגשי.)
אני ממליץ לך לנסות לעיין בספר אני ערב לו -השיטה שיש שם ( של ד"ר שטראוס ) מתאימה למצב שלך.
וובמקביל למצוא שיטה ומטפל טוב שילווה אותך בדרך... בהצלחה
רפואה שלימה .
שאול זוארץ מנהל פורום רפואה מהטבע.
מעי רגיז - ניסיון לפיתרוןכלנית1
זו פעם שלישית שאני מנסה לשלוח הודעה זו. מקוה שהפעם יצליח.
חברה שלי סובלת שנים מבעיה זו. היא נקטה שלוש שנים בשיטת דר' שטראוס, אך זו לא הועילה לה. לפני מספר חודשים היא הלכה לדיקור כמה פעמים. אני לא בטוחה אם הדיקור עזר (היא הלכה לכמה בעיות), אבל הרעיון העיקרי סייע: לאכול דוקא ירקות מבושלים וכן להימנע מקמח חיטה. אני מקוה ליצור איתה קשר בימים הקרובים ולדעת איך ההשפעה לטווח של כמה חודשים. אם יהיה מה להוסיף, מקוה בע"ה להוסיף.
גם אני סובלת כנראה מהתופעה הזואנונימי (פותח)
רצון חזק ובילוי יומי במטבח - לשינוי התזונהכלנית1
אני אישית התחלתי לפני שבועיים להימנע מקמח חיטה וחלב (אבל לא בגלל תסמונת זו, אלא עייפות בעקבות מונו), אך אחרי שבועיים של תמרים-אגוזים במקום דגני בוקר וחלב ועוגיות תוצרת בית מקמח כוסמין ולחם קנוי משיפון, הרגשתי שאני פשוט מורעבת ובערבים פיציתי את עצמי בגלידה/שוקולד. החלטתי שכנראה לא פשוט לעבור לדיאטה קיצונית. צריך רצון חזק ולהיות הרבה במטבח (עוגיות שיפון/כוסמין/שיבולת שועל קנויות לא כל כך טעימות וגם מאד יקרות). בהצלחה לכולם והמלצה: אם אתם בחנות ספרים, לבדוק איזו דיאטה מתאימה לסוג הדם שלכם ("אכול לפי סוג הדם שלך"), זה הלהיט האחרון!
לגבי הימנעות מקמח חיטהאנונימי (פותח)
אני אשמח למתכון לעוגיות קווקר בלי ביציםיהודיה מא"י
בקשר למונואנונימי (פותח)אחרונה
אפשר להקלאנונימי (פותח)
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.