שמעתי שסודה לשתיה יעילה להפגת ריח רע של זיעה.. האם מישהו ניסה/מכיר/שמע/יודע?
נראה לי מוזר שלא מצאתי שום תופעות לוואי.. יכול להיות דבר כזה?
תודה לעונים!
לפני כמה שבועות היתה כתבה על סודה לשתיה ושימושים שונים בה שנכתבה ע"י דוד קאפח במוסף של מקור ראשון. נסי לברר אצל מי שקורא את העיתון, או דרך העיתון. אם לא תוכלי לבקש מהכותב העתק בפקס.
כמו כן, יש דאודורנטים טבעיים שניתן להשיג בבתי מרקחת או בתי טבע (קצת יקרים) שקל יותר לרסס איתם ולהפיג ריח, מאשר לעשות תמיסה של סודה לשתיה ולמרוח.
אני משתמשת בסודה לשתיה במקום דאודורנט... מחולל נפלאות!
מונע ריח של זיעה בעיקר בימות הקיץ הלוהטים 
ואם רוצים ריח טוב, אז שמים גם בושם (כמובן בלי להיסחף....)
כן ניתן באמצעותו לנקות את המקרר. מערבבים סודה לשתיה עם חומץ סינטטי (הזול ביותר ) ומנקים את המקרר ואת הגז ואת האבנית בכיורים. אבל התערובת אינה מסירה כתמי פירות מהכיור לזה צריך קונומיקה. כן ניתן לנקות בתערובת את השירותים. גם בריא וגם מנקה היטב. החיסרון שהריח לא כל כך נעים (לפמי שאינו אוהב חומץ) אך זה מתנדף מהר.
מתכון לדיאודורנט טבעי לרול און:
ל- 30CC ג'ל בסיס מוסיפים 10 טיפות תערובת שמנים אתריים לדאודורנט המכילים: מרוה, אשכולית, לבונה, עשב לימון, לבנדר וברוש (ברוש החשוב ביותר כי מכווץ)
לערבב ולהכניס ברול און. למי שאין כלי אפשר לשים בקופסה קטנה ולמרוח באצבע
ניתן להכין את תערובת השמנים האתריים במתז המתכון:
כלי עם מתז, 30CC מים מזוקקים 1% אלכוהול והשמנים האתריים שרשומים לעיל.
בהצלחה
באופן כללי, היתרון הגדול שאני מוצא בסודה לשתיה, זה דווקא שלא נשארים יבשים, אך גם לא מסריחים.
ואני אסביר את דברי. בזמן ההזעה הגוף פולט רעלנים (בין היתר דאודורנטים כימיים מרים ורעילים) וכל מיני דברים שליליים החוצה. זה תהליך רצוי וטוב. התוצאה שאינה רצויה היא של הסרחה, אשר באה עלינו בגלל חידקים שמתפתחים בתוך הזיעה (זה מגעיל לקרוא, אני יודע, אך חשוב). הסודה הופכת את הזיעה ממקום חומצי במקצת, למקום בסיסי, שבו חיידקים לא חיים. לכן עצירת זיעה, כמו עצירה של תופעות נורמליות אחרות בגוף, היא סכלות - יש למנוע את הריח.
זה באמת לא עצר את הזיעה- דבר שהפריע לי אבל זה גם גרם לי לגירוי בבית השחי.
זה די ביאס אותי כי אם יש פתרון טבעי למשהו- במיוחד משהו כמו דואודורנט שידוע כי הוא לא בריא, אני אלך על זה
אבל דאודורנט סטיק לא גורם לי לגירוי והסודה לשתיה כן.
יש למישהו אולי הצעה אחרת בשבילי? ולא משהו עם אלף שמנים אתריים שלא ברור מאיפה אשיג אותם ובכלל- מאיפה משיגים את הג'ל הזה?
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.