פרפקציוניסטים לכאן!צופית1

שאלה לי:

אפשר לחיות אתכם ולהישאר בחיים??

הבחור מסודר, מוקפד בצורה שעדיין לא פגשתי עד כה..

אני מסתכלת עליו ויודעת שהוא טיפוס קפדן שכשהדברים לא כמו שהוא חושב שהם צריכים להיות זה מפריע לו.רואים עליו.

יש בו גם צדדים ממש יפים , יש לו חוש הומור, הוא נעים.

מפה לשם ממש מוזר לכתוב את זה אבל יש בי צדדים שחוששים ממנו..אני לא מצליחה להיות להיות לגמרי משוחררת, היו 4 פגישות.

אני טיפוס נורמטיבי וחביב

יש לי הרבה מה להגיד.. אין זמן שבת שלום בסדר גמור
או אה.... בהצלחה! תדברי על מה שמפריע לך.נפש חיה.
בהצלחה!
חח תיאור מדוייקדעתן מתחיל
גם אני חושב שכדאי פשוט להעלות את זה.
החלטות טובות שיהיו, ושבת מבורכת.
אני רק רוצה לחדדוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך י"ט בסיון תשע"ח 22:56
יש כאן שתי שאלות נפרדות:
א'. האם אפשר להסתדר עם פרפקציוניסטים? אז התשובה היא שאם מדובר בקיצוניות- ממש לא. אם זה פחות- אז תלוי... ⁦⁦
ב'. מה עושים כאשר יש בך צדדים שחוששים מבחור מעולה, בעל חוש הומור, שיש בו צדדים ממש יפים?
לכאורה- או להמשיך, או (ואולי בנוסף) לדבר איתו על זה. אפשר גם לברר עליו דרך חברים ומכרים שמכירים אותו יותר לעומק.

בהצלחה רבה! ⁦
תודה למגיבים.צופית1

אז אתם אומרים לדבר איתו..אוקי, בע"ה.

השאלה היא איך הפרפקציוניזם בא לידי ביטוי במציאות. הקפדה בכל דבר או בדברים מסויים זה אומר שבודאות אדם כזה יהיה כעסן שמאנשים אחרים ,נכון?

ונניח אשאל אותו על התכונה הזאת, 

האם סביר שהוא יגיד לי שכמשהו לא מוצא חן בעיניו והוא לא במוזה של עבודה ושליטה עצמית הוא מטגן על מחבת עם שמן רותח את מי שגרם לו לחוסר שביעות רצון?

ובעצם השאלה היא- האם סביר שיגלה לי את כל צדדי המידה הזאת אצלו?

או שבכלל אני לא מבינה את התכונה הזאת?

גם לי יש דברים שמפריעים וגם אני צריכה לשלוט על עצמי וכו'

תעשו לי סדר בעניין, בבקשה??

מה בדיוק לברר?

לא זה תלוי בתכונות נוספותוהוא ישמיענו
למשל אני יכול להיות פרפקציוניסט כלפי עצמי- אבל לא כלפי אחרים...
ממש לא.געוואלד
פרפקציוניזם ממש לא אומר הקפדה ובטח שלא כעס.
בכל פעם שמשהו לא לשביעות רצונך את כועסת? יכול להיות שהוא האדם הנחמד בעולם, והוא פשוט מוותר הרבה.
את מתייחסת לזה כאל תבנית, וזה לא נכון. כל אדם הוא שונה ואצל כל אחד התכונה מתבטאת באופנים שונים. בדיוק כמו כל תכונה אחרת. לברר זה נחמד בשביל לחשוב שאת מכירה, אם את רוצה להכיר באמת - תצטרכי, ובכן, להכיר באמת. אין דרכי קיצור.

איך תכירי? פשוט תחווי איתו מספיק חוויות עד שתהיה בטוחה שראית איך הוא מתנהג, בדיוק כמו עם כל אדם אחר. יש לך יתרון - אם הוא פרפקציוניסט אמיתי, זה לא ייקח הרבה זמן בכלל

בהצלחה!
השאלה עד כמה הוא ככה כלפי אחריםPandi99
גם תלוי מאוד עד כמה שהוא מצפה למושלמות בכל תחום. אחד כזה שיש לו את זה ברמה גבוהה, צריך לפתח סבלנות.

בעזרת סבלנות אפשר להתגבר על זה ולראות את הצדדים הטובים. ככה הוא יכול להיות בעל משקיע, שמפנק עד הסוף..
לעניות דעתי זה תלוי למי זה מופנה.מבקר בפורום

אם זה מופנה כלפי האדם עצמו אז זה טוב, אם זה מופנה כלפי בת זוגו או הזולת אז בספק... וזה תלוי איך זה מתבטא...

כן.הרוזן!
אני פרפקציוניסט, ולדעתה של אשתי אני בערך הדגם של הבעל המושלם.
כן, אז לפעמים קשה לה עם זה, וכן, לפעמים אני צריך לחרוק שיניים על זוטות שצדות את תשומת לבי וללמוד להחליק.
ב"ה בלי עין הרע אוהבים ומגשרים לאט-לאט על הפער.

ממש לא מרגיש שזה הפער הגדול או המשמעותי אצלנו, אגב.

נסי לא לחשוש. להיות טבעית.
נסי לעשות טעויות ולראות איך הוא מגיב... הוא לוקח את זה קשה? מה הוא עושה עם העובדה שקשה לו?
מבטא את זה? אם כן, איך?
מה את מרגישה ביחס לתגובות שלו? וכו'
ובוודאי תהיינה פה גם הצעות טובות יותר.
הכי חשוב שהוא יפנה את זה לעצמומבקר בפורום

תני לו לקרוא את גן השלום, את הפרק השני שם כל הזמן...

קני לו את הספר "אושר אפשרי"בת מלך!!!!
מה זה קני לו?צופית1

אנחנו עדיין בשלב התחלתי של בדיקת התאמה....לא התחתנתי איתו עדיין...

ולכל אלה שאמרו שיפנה את זה לעצמו ולא לאחרים כמו @מבקר בפורום

כשמתחתנים ובונים זוגיות זה כבר לא "זה עולמי וזה עולמך.."..יש הרבה מאוד נקודות חיכוך, נישואין זה המציאות הכי דביקה והכי אינטנסיבית מבחינת היחד שיש מבין כל סוגי החברויות/הקשרים בעולם. איך בודקים איך האדם במקומות האלה? גם אם אפשר להסתדר תיאורטית אחרי שמתחתנים יש ילדים ובלאגנים וגם לפני זה..

ממש חשוב לי לומר שאני מעריכה אותו מאוד, הוא משכמו ומעלה ושם בכיס הרבה אחרים שהכרתי לפניו (אסור להשוות, יודעת..) אבל קשה לי להסביר את התחושה הזאת של הפחד שיש לי, כאילו פוחדת לטעות לידו..

ו @געוואלד תודה על התגובה .

תדברי איתו על זה ותראי איך הואבת מלך!!!!
רואה את עצמו, האם הוא חושב שזה תקין ואפשרי להתנהל ככה בבית כשלפעמים לא הכל "דופק" ומתוקתק. תבררי אם יש בו מקום ורצון לשינוי.
בהצלחה
השאלה אם הוא כעסן.בת 30
השאלה היא איך זה בא לידי ביטוי?מבקר בפורום

אישית אני שואף מאוד לשלמות, בימים האחרונים קלטתי שאני נגוע בתכונה הזאת של ביקורתיות, שלעניות דעתי היא התגלמות הרוע של פרפקציוניזם. העניין הוא שאני שם לב שהתכונה מופנית לשני כיוונים, אליי ולחברה. כשאני מפנה אותה כלפי עצמי (וב"ה זה מה שאני עושה רוב הזמן) אני בונה את עצמי כי אני יכול להתמודד עם האמת. אך כשאני לא שולט בעצמי ומפנה אותה כלפי חוץ אני הורס הרבה מאוד. אז כחלק מהרצון והשאיפה לשלמות אני כרגע עובד על תיקון המידה וזה דוגמה ליתרון של פרפקציוניזם (בהנחה שאני כזה). אולם כפי שאמרתי, זה גורם לנזק רב ובשביל לתקן את המידה הזאת צריך לעבוד על הרבה דברים במקביל כמו ענווה, הסתפקות במועט, עין טובה, רוגע ושלווה (ע"י הימנעות מכעס ופעולה מתוך מחשבה ולא לירות מהמותן...). אז בתור אדם שמנסה להשתפר ויחסית מודע לעצמו אני עובד על כך ואני חושב שאני סובל מהנזק שאני עושה יותר ממה שאחרים ניזוקים ממני אז זה עוד מזרז את העבודה, אבל לא חסר אנשים שגם כשיהיו מודעים לכך יזניחו את המצב ואז זה יהיה סיוט... או שיכחישו את המצב ולא יעשו כלום עם עצמם...

רק על מנת שתהיי מודעת, אומרים שהערה קטנה ביותר לאישה מבעלה יכולה להרוס לה את הנפש וכל מיני דברים בסגנון, ויש רבנים שבודקים את זה בתור דבר ראשון בבעיות שלום בית, אז כל עוד עובדים על כך ויש רצון להשתפר לא אמורה להיות שום בעיה...

תארי לך מקרה שאת כל כך פוחדת לטעות לידו ובסוף טעית ואת מצטערת על זה כל כך ואז הוא בא ומעיר לך על כך ועוד בחוסר טקט ובצורה גסה (ואולי אפילו בשם התורה...) זה לא פשוט...

אם זה מעסיק אותך אני יכול להעתיק כמה דברים מספרים שקראתי שמראים כמה זה גרוע, ואנשים בדרך כלל נוטים לחשוב שהם מושלמים ולא לתקן את עצמם...

אני ממליץ לך לבדוק מה קורה במצב שאת טועה לידו, כי במהלך החיים את כנראה תטעי הרבה ובזמנים קשים והוא יצטרך לשלוט בעצמו.

וואו..תגובה מרגשת..צופית1

פרפקציוניזם עם כל היתרונות שלה קשה מאוד..

בא לי לומר לך ולשכמותך- מה לך להיות ביקורתי כ"כ כלפי עצמך? שחרר..אבל אני רואה שאתה רואה את התכונה הזאת כתכונה מובנית באישיות ואפילו רוצה (?)אותה כי היא מקדמת..לא יודעת מה טוב כבר..אולי אין טוב ורע בזה אלא מה עושים עם מה שיש..

אני ממש מעריכה אנשים כמוך שיש להם מודעות כה גדולה ומוכנות לעבוד בפועל על המידות. אשריך ואשריכם.

זאת עבודה שנדרשת מכולם , לא רק מפרפקציוניסטים.

תודה על הטיפים.

די ענית על התשובהמבקר בפורום

לעניות דעתי יש הבנייה מראש של תכונות עוד מהנשמה עצמה ומהילדות (לעניות דעתי הקב"ה גורם לכך שהילדות תחזק את התכונות האלה כמה שיותר, אני מניח שתוכלי לחפש 3 או 4 תכונות חזקות ביותר אצלך ולחפש איזה אירועים בחיים שלך קשורים לזה ברמה מסוימת...), וחבל להכחיש את היכולות החזקות שיש לכל אחד, זה כמו אנרגיה גרעינית, אפשר להשתמש לחשמל ואפשר לנשק... 

העניין הוא שאני יכול להתמודד איתה בלי שהיא תצער אותי מצד עצמה (ופה נכנסות גם תכונות אחרות...), ואין סיבה להילחם בצדדים הטובים של תכונה כל עוד הם לא מזיקים, אלא יש לפעול במינון הנכון. חוץ מזה שכל דבר הוא טוב במינון הנכון...

(ד"א לעניות דעתי פרפקציוניזם היא התבטאות של מידות שונות בנשמה בנפש האדם ולא תכונה יסודית בנשמת האדם, אבל אני לא מבין כמעט כלום בתחומים האלה...)

היי,צופית1

אחרי שקראתי את זה:

האם אני פרפקציוניסט? זיהוי, התמודדות וטיפול בפחד מכישלון

ומאמרים דומים לו...

הגעתי למסקנה שביקורת עצמית מוגזת היא רעה! (גיליתי את אמריקה..)וכדאי לטפל בה במיוחד אם הגורם לפרפקציוניזם הוא החברה או המשפחה שגדלנו בה והושפענו ממנה בילדות..

שאיפה לשלמות זה מתכון לחוסר שמחה וסיפוק תמידי כי -מי מושלם?

אם אפשר לנסות ללמוד לשמוח ב"טוב מאוד" ולנסות לוותר על ה"מושלם" -הבלתי אפשרי כמעט להשגה וגובה מחירים קשים, למה לא?

קראתי את ההתחלה בינתיים,מבקר בפורום

המאפיינים שמציינים שם הם רק הצדדים השליליים ואני רואה שאף אחד מהם לא שייך אליי, אז כנראה שאני לא פרפקציוניסט או שאין לי את הצדדים השליליים של התכונה, אז אולי כדאי שלא תיקחי אותי בתור דוגמה לעניין...

האויב של הטוב הוא המושלם, לעניות דעתי בתור אידאל צריך לשאוף למושלם (לדוגמה למעלת משה רבינו) ובחיי המעשה צריך להתקדם לטוב מאוד שרואים באופק... חוץ מזה שזה גם תלוי בגישה, אם מישהו מצטער מחוסר השלמות אז הוא אכן בבעיה (ומה שציינתי בעצמי לעיל היה במקרים שבהם אני גורם נזק לאחרים/ לעצמי או עומד במקום, שנראה די ברור לכל הדעות שזה בעייתי וזה כנראה יותר על משקל של הרהורי תשובה ומודעות עצמית מכפייתיות...) מלבד זאת לעניות דעתי בימינו מעודדים אנשים לוויתור עצמי וצריך לעשות בדיוק ההפך...

שורה תחתונה, לעניות דעתי יש השפעה רבה לדרך שהתכונה מתבטאת וכיצד מתמודדים איתה.

שוב,הרוזן!
לדעתי כדאי מאוד שתנסי לטעות לידו בכוונה. תאחרי לפגישה, תבואי בלבוש לא מוקפד (לא אומר להיות מרושלת לגמרי... אבל לא מוקפד), וכו'. אדרבה, את יודעת טוב יותר - נסי להצביע כמה שיותר לעצמך על, מה את מפחדת לעשות - ותשתדלי לעשות את זה קצת, בקטנה ככה, בשביל הבדיקה.
תראי איך הוא מגיב, איך את מרגישה עם התגובות שלו.
זה נכון, שכשנשואים זה אחרת, זה יותר אחד בתוך השני. אבל תנסי להעריך, לפי מה שאת רואה עכשיו, ע"פ הלב שלך - מה יהיה אח"כ. ושוב, מתוך ניסיונות בקטנה...
זו המלצתי.

אגב, מאוד מסכים עם מבקר בפורום - שבפרפקציוניזם מש גם צד חיובי. זה יכול להיות מה שגורם לאדם לא לוותר עד שיגיע להכי טוב, כלפי המידות שלו, כלפי היחס שלו לאשתו, כלפי הלימוד ו/או העבודה שלו, וכו'.
חשוב להדגיש שיש הבדל בין עניינים חשובים ללא חשוביםמבקר בפורום

כי בעניינים חשובים (כפי שרוזן ציין, מידות, לימוד תורה וכו') חשוב להתקדם, אך גם שם זה צריך להיעשות בדרך נכונה. לעומת נושאים לא חשובים כמו שכל דבר יהיה במקום המדויק או עמידה בזמנים לאירועים לא חשובים וכו'. (לעניות דעתי פגישה היא דבר חשוב מפני שזה מראה על חשיבות שנותנים לאדם השני, אז במקרה הזה צריך תירוץ טוב ולא משהו שטותי כי אז אתה מראה זלזול...)

תודה.צופית1

בשמחה! עדכני אם תהיינה התפתחויותהרוזן!
מבינה אותך מאדאמא של דיתה

בעיני זה באמת מפחיד!

אני חושבת שאפשר ואפילו כיףאביגיל.
אבל דעתי לא משנה, דעתו של מי שחי איתי יותר אובייקטיבית
בקטנה...!!מירב!!
אני,אחותי וגיסתי גם כאלה..בסופו של דבר הן הפכו את הבעלים שלהן,ולא בכפיה,לגם כאלה,אוטמט זה כבר נכנס לראש ולא יכולים לחיות בבלאגן,
כנ"ל את,כמה שזה לא מפריע לך,בסופו של דבר זה ישפיע עלייך ;)

בינתיים את יכולה להגיד לו ,חיה ותן לחיות,.אני לא מפריעה לך להיות פרפקציוניסט,אל תפריע לי לחיות אך שאני ;)

בהצלחה יקירה
הגישה של חיה ותן לחיות ממש לא מתאימהמבקר בפורום

לחיים של זוג נשוי. לא שייך ליצור פירוד בין בעל לאשתו בקשר שכל מטרתו להביא לאחדות במיוחד שכנראה הגישה הזאת לא תעבוד.

לעניות דעתי חשוב לבדוק אם הוא מודע לכך שהוא לא מושלם ושעליו להשתפר והוא באמת מוכן לעשות את זה, וגם אז צריך לבדוק שזה לא סתם הבטחות באוויר אלא הוא באמת עושה עם זה משהו כי מצוי שאנשים מבטיחים דברים ואז לא מקיימים אותם כלל... 

ומכיוון שאת אומרת שאת מפחדת לטעות לידו זו סיבה רצינית שצריכה להידלק לך נורת אזהרה, את צריכה מישהו שיאהב אותך ויהיה שם בשבילך בעיקר כשאת טועה...

אצל גיסי ואחי זה עבד..!!מירב!!
הם פשוט מאוד אמרו לאחותי וגיסיתי "אני לא מפריע לך להיות חולת נקיון,ואת לא מפריע לי לחיות בבלאגן של עצמי"
וכך זה באמת עבד בהתחלה,וכשהם ראו שזה באמת מפריע להן הבלאגן,ועסוקות בזה כל היום,אז הם בעצמם נהפכו לכאלה בלי אפילו לשים לב! ;)
לא מסתדר לי בראש עם משהו שקראתי לאחרונהמבקר בפורוםאחרונה

אשמח שתסבירי לי למה זה לא סותר את האדישות וחוסר האכפתיות שמתוארים בעלון פה:

http://mephraim.com/wp-content/uploads/2018/05/233-%D7%91%D7%9E%D7%93%D7%91%D7%A8.pdf

עמוד 2 - ביתך שלום.

|יוצא עם פרפקציניסטית| שאלתי אותה-הגולש האחרון
האם זה בראש או בלב?

יש פרפקציוניסטים בראש, כלומר בשכל הם מחליטים שהם רוצים דברים מושלמים, אבל כמשהו לא-זה לא יעצבן אותם ולא ישפיע עליהם כי זה לא צורך נפשי

אבל יש פרפקציוניסטים בלב, אנשים שחייבים שהכל יהיה מושלם ואיך שהם רגילים, אדם כזה כשיהיה משהו לא לטעמו הוא בהחלט מסוגל להתעצבן ולהשתגע כי מבחינתו זה צורך נפשי וזה גם פוגע ביכולות הכלה וכו'
שאלה רצינית לחכמת ההמונים (אפשר גם המונות)אחד איש

תגידו יש לכם מקום שמחפש בבחורה קצת (קצת!) משהו אימהי? כאילו שבחלק כלשהוא מהזוגיות והקשר הבחורה תהיה גם מישהי שיודעת לעטוף רגשית ולנחם וכזה?

לא סגור על איך להגדיר לגמרי אבל כיוון כזה

בטח, נורמלי. "הכניסיני תחת כנפך והיי לי אם ואחות"נחלת

ביאליק. מכיר?

מכיר. שיר אהבה לא אומר לי כלוםאחד איש
מעדיף יותר תשובה עם הסבר על אם זה דבר נכון או לא
"ויינחם יצחק אחרי אמו" אומר יותר?חתול זמני

תראה לכל אדם יש רעיונות ופנטזיות לגבי זוגיות, בכיוונים שונים ומשונים. יתרה מכך: כל הבסיס של המוסד הזוגי, בימינו, אינו אלא פנטזיות (לאו דווקא במובן רע). מה שאני מתכוון זה שבעידן המודרני אין צורך מעשי בזוגיות.

"אדם מביא חטים, חטים כוסס? פשתן, פשתן לובש?" וול, זה משהו שכבר לא קיים. אדם מביא הביתה לחם מהסופר, קונה בגדים בקניון, מכבס כביסה של שבוע + תלייה + קיפול תוך אולי 20 דקות עבודה tops, לא מסובך לבשל (טוסטר אובן, נינג'ה, כיריים, תנור...), גם לנקות לא נורא במקרה הכי גרוע אפשר להזמין עוזרת בית מדי פעם. בידור יש בשפע אינספור ספרים סרטים מסעדות טיסות והזדמנויות.

יוצא אפוא, שהרצון לזוגיות נובע אך ורק מתוך משאלה או פנטזיה: עצם ה"אידיאה" של זוגיות טומנת בחובה, לכל סובייקט, רשימה של משאלות גנוזות, שהמוח מבין את הגשמתן כמשהו שיכול להביא לאושר. או משהו כזה.

לכל אחד זה קצת שונה, יש כאלה שרוצים להרגיש נאהבים, יש כאלה שרוצים לתת ולאהוב, יש כאלה שרואים בזוגיות מקור לתחושת יציבות וביטחון, וכן הלאה וכן הלאה.

אבל מה שאני חותר אליו: @פ.א. יכול לייתר כל צורך בזוגיות בכלל. עם אינסוף חוסן עצמי, חיים מעניינים ומספקים, אנחנו לא צריכים אף־אחד בכלל. ואמנם, אנחנו לא צריכים אף־אחד בכלל. אבל מה לעשות, הפנטזיות השונות האלה נעימות, ובלעדיהן, לא נראה לי שזוגיות הייתה מעניינת מישהו. אולי במקרים בהם זה משתלם כלכלית או כדי לקבל אזרחות זרה.

עכשיו, בין נעים לבין פתולוגי, מנעד רחב. וכמובן תשוקה לכל־מיני דברים יכולה להפוך לפתולוגית (תלות־יתר וכן הלאה). אם מה שמעניין אותך זאת בחורה עם הרבה חום ואהבה שתתן לך חיבוק אחרי שהיה לך יום קשה, זה לא פתולוגי; זה חמוד ומקסים. מה שאמרו שבנות לא נמשכות לזה ורוצות "גבר־גבר", טוב, אז מי שרוצה גבר־גבר (עוד פנטזיה כנ"ל), מוזמנת למצוא אותו.

מאידך, אם אתה רוצה שהיא תעשה בשבילך הכל ותיקח אחריות על הכל ותהיה ספוג לדמעות אינסופיות, טוב זאת בעיה.

בקיצור, לאחר כל הדיון הפילוסופי, מה שאני חושב זה שאין בעיה לרצות דברים מסוימים. זה אתה והנפש שלך ומה שכיף לך במערכת יחסים עם בת. אני דווקא חושב שאם תדחיק את הרצונות האלה יותר מדי בשם מאצ'ואיזם או וואטאבר פשוט תחיה חיים של מישהו אחר ולא את מה שאתה באמת רוצה, גם אם מה שאתה רוצה פחות קל למציאה (נניח. ואם זה באמת ככה, אז גם, לשיקולך האישי נזק מול תועלת.)

בוא נחשוב על דוגמאות למקרים שבהם אתה זקוק ליחספ.א.

אמהי, כילד, ואיך זה עשוי להשתקף בסיטואציות תואמות כשאתה גבר נשוי, והאם אז אתה גם כן זקוק ליחס רחמים אמהי?

אתה חוזר מהגן, או מבית הספר היסודי - מספר לאמא כי העליבו אותך, ילדים צחקו עליך במשהו שפישלת,  הגננת / מורה התרגזה עליך סתם בלי סיבה, קיבלת ציון מאוד נמוך במבחן…, לא הזמינו אותך למסיבת יום הולדת שכן הוזמנו אליך הרבה ילדים אחרים …

וכאשר אתה מבוגר, חוזר הביתה מהעבודה, מספר לאישתך כי הבוס התעצבן עליך / הפילו עליך משימה בלוחות זמנים לא אפשריים / היתה לך שיחת משוב שנתית ולא מעריכים מספיק את המאמצים שלך / לא קיבלת קידום למרות שאתה ממש משקיע ….

———-

איפה אתה רואה מקרים בהם גבר, בעל לאישה, זקוק ליחס אמהי, הכלה ורחמים? 

אני איני יודע.חתול זמני

אתה מדגיש "גבר" "בעל לאישה" אני פחות מתלהב מההגדרות האלה. לכל־מיני אנשים יש דינמיקות שונות. לא רואה חובה להגדיר טמפלייט של גברים חזקים ומדהימים שמתמודדים לבד עם כל קשיי החיים.

גם לגברים יש רגעי קושי / משבר וברגעים כאלה תמיכה נשית יכולה להיות מקסימה. זה מה שאני חושב. לעשות מזה משהו יום־יומי – לא בריא, לא משנה אם זה מצד הגברים או מצד הנשים.

עריכה:

כמו שאמרתי: לאמיתו של דבר אנחנו לא זקוקים לשום־דבר במיוחד לא בעידן המודרני שלנו. אני לא רואה סיבה מעשית קיומית למה גבר יצטרך לאישה או אישה לגבר שאין אפשרות לפתור אותה לבד בסטואיות אצילית. אלא ש...

אם המטרה היא אפס חיכוכים, אפס "להכביד", אפס לחשוף רגשות, אפס להיות תלוי, בשביל זה ממש לא צריכים זוגיות.

אתה חתולאנימה
מאיפה אתה מבין בדברים האלה?
כמו שאמרתי במקום אחר,חתול זמני

כחתול, אני יודע הכל, ואף יותר מהכל.

תמיכה נשית ברור שכן - זה חלק מזוגיות בריאהפ.א.
אבל יש הבדל בין תמיכה נשית לתמיכה אמהית

סמנטיקה.חתול זמני

סביר ונעים לשני הצדדים = אחלה

פתולוגי = לא טוב

בקיצור טאוטולוגיה.

לא סמנטיקה- אלא מצביע על סוג היחספ.א.

תמיכה אמהית היא תמיכה טיפולית, היא הפסיכולוגית שלך, מנחמת אותך ומעודדת אותך בזמנים שאתה מרגיש שפוף, לא מוערך, מושפל

אמא רואה בבנה את הילד שזקוק להגנה. היא "עוטפת" את הקושי.

אמא נוטה לסלוח ולמזער טעויות כדי לשמור על דימויו העצמי של בנה.

תמיכה נשית - היא תומכת, רואה אותך כמסוגל להתמודד, מעודדת ומחזקת אותך מול הקושי.  

התמיכה הנשית שלה אומרת: "אני מאמינה בך שתצליח להתמודד", התמיכה גם באה ממקום של לתת ביקורת בונה, לחזק נקודות חולשה,

אמא מספקת נחמה, ובת הזוג מאפשרת לך לפרוק את הקושי ואת העצבים שלך על משהו שקרה, מכילה את הקושי איתו אתה מתמודד עכשיו - ועוזרת לך להבין את המצב, להתגבר על הקשיים, לחזק נקודות, לסייע לך להתמודד.  

לא חייבים להיצמד למודל אחד באופן מוחלט כל הזמן.חתול זמני

לא כל בעיה צריכה או יכולה או אמורה להיענות ב"אתה תהיה חזק ותתמודד" באותו רגע. יש רגעים שבהם לא רוצים "להבין" ו"לחזק נקודות" אלא להרגיש בטוחים ומוגנים.

וגם להיפך לא כל בעיה אמורה להתגלגל לעיטוף אימהי.

כל הרעיון ב"דינמיקה" זה שהיא דינמית ומשתנה לפי הזמן העניין הרגש וצורך השעה.

בכל־מקרה, כמו שאמרה @אנימה , הדיון הזה תיאורטי מדי עבורי כך שתיאלץ לקבל את דעתי האובייקטיבית בינתיים וזהו.

👍🙂פ.א.
תלוי בן כמה אתה …פ.א.
לבקש ולצפות מבחורה רגש אמהי כלפיך, לעטוף ולנחם - זה שונה אם אתה צעיר בן 18-19 לעומת אם כבר אחרי צבא, ובטח ובטח אם אתה בשנות העשרים המאוחרות ועם ניסיון חיים שיודע שלא כל דבר מגיע בקלות ובנוחות …
מה זה קשור ללדעת שלא כל דבר מגיע בקלות?אחד איש
כי אתה מחפש לקבל מבת הזוג יחס חד-צדדיפ.א.

יכולת של גבר לנחם את עצמו, להכיל את הקשיים שלו ולעמוד מול העולם, היא חלק מתהליך ההתבגרות. כשזה קיים, ה"עטיפה" מהאישה הופכת לבונוס נעים ולא לצורך. 

יחס אימהי הוא לרוב חד-כיווני (האם נותנת, הילד מקבל). אתה מצפה שהיא תהיה ה"מבוגר האחראי" שמכיל ומנחם. כאשר בת הזוג מרגישה שהיא צריכה "לטפל" בבן הזוג שלה או לעטוף אותו, היא עלולה לראות בו מישהו שזקוק להגנה ולא מישהו שהיא חושקת בו כגבר.

..אחד איש
אימהי הכוונה שבתוך הדדיות יש מקום לקבל את התחושה הזו כמובן שהכל הדדי והגבר יותר נותן ממקבל זה וודאי
תראה אדם מחפש משהו שיש לו חוסר בוSeven

כלומר אם זה חלק מהרגשת הצורך בקשר זוגי מבחינתך (שכשמו כן הוא הוא בריא כשהוא זוגי לא אימהי)

אז אתהצריך לעשות בירור עצמי עמיק מאיזה מקופ נוגע החוסר הזה לעשות עבודה/לגשת לטיפול אישי ולהגיע למערכת יחסים ממקום שלם ולא של חוסר כי זה מתכון למשןך דברים לא נכונים ולא בריאים לזוגיות שלך וגם לזמן לך מישהי שתמלא לך חסכים במקום אישה שתיבנו ותבנו יחד

לכן הדגשתי שקצתאחד איש
ברור שזה לא האופי של הזוגיות השאלה אם יש מקום למקום כזה
קראתי הבוקר במקור ראשון של השבת (במוצש) את השורותפ.א.
הבאות, שמצטט יאיר אגמון, במאמר לזכרה של פסיכולוגית מיוחדת במינה שהלכה לעולמה. הוא מצטט מספר שהיא כתבה, ספר שתלמידה של הפסיכולוגית, איריס חיים (אמו של החטוף יותם חיים שנהרג בעזה מאש כוחותינו) המליצה לו לקרוא:

להרגשתי, לחפש באישה שלך, בבת הזוג שלך, יחס אמהי, זה קצת לברוח מאחריות על חייך.  

משהאחרונה
מה, ברורהרמוניה

זה חלק אינטגרלי מהקשר. בזוגיות עיקר הקשר הוא חברי, אבל יש גם קצת ילדי וקצת אבהי/אימהי.

אתה גם תהיה קצת אבהי לאשתך, קצת. אני אישית מחכה גם לאימהות הזאת כי זה כל כך כייפי שמשהו שאני לא צריכה להתאמץ בשבילו ובא לי בטבעי זה משהו שבן הזוג כל כך שמח לקבל.

אפשר לנסות לפרוט את המושג אימהיותאנימה
בדרך כלל הכוונה לדאגה, התעניינות, אמפתיה "נשית" ורגשית, אולי גם אמון קצת עיוור. זה יכול להיות גם אוכל חם, ירידה לפרטים, ודאגה לדברים טכניים נוספים.

בוודאי שגברים צריכים את זה לפעמים, ונכון שבאופן כללי זה תכונות נשיות.

כל דבר במידה כמובן.

תנסי לחדד את ההבדלים בין יחס נשי ואוהב מבת הזוגפ.א.

ליחס אמהי

תסתכלי על זוגות סביבך.  על ההורים שלך.  

אמא ובת זוג אלו דברים שונים מבחינת הענקת היחס, האהבה, החום וההכלה.  

..אנימה

לא רואה הבדל מהותי מאוד

זה אוסף של תכונות/ רגשות/ אופני תקשורת שיכולים להתבטא במינונים ובכלים שונים.

יש הבדל בין דאגה לאדם זר ברחוב שבאופן כללי אני רוצה שיהיה לו טוב, אנסה לעזור לו אם הוא נפל וכדומה,

לעומת דאגה לחברה קרובה שהיא ברמה שכואב לי כשכואב לה ואני מוכנה להקריב הרבה בשבילה.

אולי יש משהו מוזיל בהשוואה של דאגה סתמית וזמנית לעומת דאגה שבאה עם קרבה וקשר חזק, אבל ברמת העקרון מדובר על אותו רגש.

אני מבינה למה אנשים רואים את זה אחרת, אבל זאת דעתי.

באופן אישי אני יכולה להגיד שלפעמים יש לי רגשות "אימהיים" כלפי אנשים בלי קשר להורות וזוגיות. חברה שהייתי בעמדה מאוד תומכת ורגישה כלפיה בשלב מסויים, מישהי צעירה ממני שעזרתי לה מהניסיון שלי.

זה לא שאני אמא שלהן או משהו כזה, אבל זה רגשות שעלו לי באופן זמני שהם קצת אימהיים באופי שלהם.

בוודאי. פשוט תגיד את זה בלי להזכיר "אמהי"נוגע, לא נוגע
תודה למגיביםאחד איש
אהבתי את דעתם של אלה שנירמלו לי את הרצון;)
זה לגיטימי לחלוטין. אבל תזכור שזה לא שבהכרח אתהנוגע, לא נוגע

תראה את זה כבר מההתחלה. ולפעמים זה קיים אבל חסום קצת.

תלוי מה אתה מגדיר כמשהו אימהינעמי28

לעטוף רגשית ולנחם זה צורך אנושי, בין אם אתה גבר או אישה. כולם זקוקים לזה.

אולי גדלת בחברה שהגדירה את זה כלא גברי, שהתפקיד של הגבר רק להכיל ולא להיות מוכל.

מצד שני יש מושג כזה של מאמי אישיוז, חוסר בדמות אם וציפיה שבת הזוג תמלא את הצרכים הרגשיים שחסרים. ושם יכולה להיות בעיה.

תלוי באיזון של זה, בתלות בזה, כמה זה קיצוני, בתדירות.

תבחן עם עצמך את הקשר שלך עם אמא שלך, והאם קיים שם חוסר שאתה מנסה למלא.

שאלהנחלת

האם יש למישהו רעיון היכן אפשר למצוא שדכן/ית המכירים אנשים

לא כל כך "חלקים", עם אי אילו מוזריות, אבל טובים, ישרי דרך,

דתיים...

מחפשים לבת של חברה; הבת בת 48, תימניה, שמורה, מאוד ישרה

וטובת לב. 

תודה!

בהצלחה, מצרף קישור לרשימת שדכנים והערהארץ השוקולד

רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

בנוסף, הייתי ממליץ לתאר קצת יותר מה היא מחפשת, היא לא רק אישה בת 48 אלא יש לה אישיות ודרישות, וגם אין פה ממש תיאור שלה.

אם תפרטי מעט יותר יהיה קל יותר לאנשים לחשוב אם הם מכירים מישהו מתאים.

תודה רבהנחלת

האם הרשימה היא לאנשים עם מוגבלויות?

מחפשת אדם נוח, שמור, ירא שמים (כיפה סרוגה) .

בשמחהארץ השוקולדאחרונה
שווה לנסות, תבדקי ותעדכני שם בשרשור.

את מבינה שלא תיארת שום דבר ייחודי על בן אדם כאן?

אני תוהה האם זה דבר חיובי או שלילי

יש מספר עמותות שידוכים לבעלי מוגבלויותאריק מהדרום
אפשר לחפש בגוגל.
תודה רבה!נחלת
מכתב לבעלי.אמה לעם קדוש

סוג של חדשה פה פצלש לניק ישן

אולי יעלו עליי פה כמה בנות, נראה לי שהכתיבה שלי אולי תסגיר.

אם יש מישהי כזו, אשמח שתכתוב לי באישי.

פהאמה לעם קדוש

איש שלי

אהוב אחד

זה יום העצמאות

מצאתי לי פינת טבע פה

לכאורה, זה מה שחיפשתי בדיוק.

חורשה, שקט, אוויר נעים.

ועדיין, משהו בי לא מוצא מנוחה.

אני רוצה אותך, ובו זמנית אני מלאת פחדים מההליכה לקראתך.

אני יודעת שיש בי הרבה. יש בי מה לתת, יש בי אור. אני בטוחה בזה.

רק שבכלי העולם הזה, עוד לא למדתי ככ איך להנביע אותו, את האור הזה.

והבוץ דבק במעיינותיי, והסחף גובר עליי.

אני במערבולת פנימית, מרגישה שאין לי קרקע בטוחה להישען עליה.

לא מרגישה שאני יודעת,  לא מרגישה אולי כמעט בכלל..

אני לא יודעת מה יש שם, ברגש, שאני רוקדת איתו במין ריקוד של רצוא ושוב..

אני רוצה להרגיש, אני רצה אחרי ההרגש, מחפשת את הקו הדק הזה של רגש אמיתי שינבוט בי, ובו זמנית אני ככ בורחת ממנו. ככ מפחדת להתמסר אליו באמת.

אני רוצה אותי.

אני רוצה אותי בגדלות.

אני לא רוצה להיות נחסרת ככ בחסרונך..

אני לא רוצה להגיע אליך מתוך הריק,  מתוך הכלום, מתוך האין..

אני רוצה להלך בעולם בקומה זקופה, להיות עושה לי בית בתוכי. פינה של מלכות.

אני רוצה לזכור שיש בי.

אני לא חסרה. אני לא שבורה, אני לא אבודה.

אני רוצה ללמוד לאהוב את עצמי גם ככה. על כל חלקיי.

אני רוצה להצליח להתקלף... להגיע על הגרעין ההוא, שהוא אני, לחבק אותו שם ולשאוב ממנו כח.

ושם, בקודש הקודשים, חתום בחותמו של כהן גדול

מונח, הרצון שלי.

❤️קפיץ

קראתי. אין לי מילים מעבר

מדהיםזיויק
בעזרת ה' בקרוב
תזכי להקים בית נאמן בישראל!intuscrepidam
ריגשת אותיאביעד מילוא

ולא קל לגרום לי להתרגש

מאוד יפה וכל כך מוכר...ואגב,נחלת

מה משנה אם מזהים אותך או  לא?  אף אחד לא מכיר אף אחד כאן, ממילא.....

כתיבה יפה מאודנוגע, לא נוגעאחרונה
אני חושב שצריך לזכור שגם אדם שהכי שלם ואוהב את עצמו, אם הוא לא מרגיש חסר ואבוד ברווקותו- הוא כנראה בבעיה. 
מרגשת שאת ❤נגמרו לי השמות

וואו יקרה איך כתבת את הלב שלך

כמה מרגשת את

כמה אור וכמה אהבה יש בך ויש בך לתת

ב"ה שתמצאו אחד את השנייה במהרה ובמתיקות שלמה 🙏❤

הוא בטוח יזכה בך

רגש - מתי הוא אמור לבוא?יובללל

מעביר שאלה מחבר שאין לו חשבון בפורום (:

אני יוצא עם מישהי כבר 8,9 פגישות (לא סגור על זמן כי זה תוך כדי צבא), וממש נחמד לי איתה. יש ביננו התאמה לדעתי כמעט בהכל ממה שדיברנו עליו עד עכשיו. השקפה, תורניות, תרבות וכו. יש לנו צחוקים ביחד, וכשנפגשים יכולים לשבת 4-5 שעות בכיף לגמרי ואפילו יותר. הקטע הוא שאני לא מרגיש. (או שאני לא יודע אם אני מרגיש?). היא הראשונה שאני יוצא איתה (מאז התיכון כן?(;), ולכן אני לא יודע מה אמורים להרגיש. אבל המצב הוא שאין לי "פרפרים בבטן" או משהו כזה. פשוט ממש נחמד לי להיות ולבלות איתה. טוב לי איתה סה"כ בשגרה. אבל אין משהו מעבר, אין רגש כזה חזק כמו שדמיינתי שיהיה לי כשאהיה בקשר. וזה מתחיל להפחיד אותי. האם אני פוגע בנו בזה שאני ממשיך למרות זה? זה משהו שמשתנה? מה אמורים בכלל להרגיש אחרי זמן כזה?

בסוגריים אני אגיד שיש פער קטן שהפריע לי מההתחלה וזה שהיא טיפה יותר גבוהה ממני, וזה הרתיע אותי בהתחלה. אבל אני מתחיל לחשוב שאולי יש לזה קשר על משיכה ורגש?

ממש אודה לעזרתכם!!!

נשמע שיש לך הרבה דמיונותintuscrepidam

ואתם לא מעמיקים את הקשר בכך שכל פגישה שלכם זה צחוקים וכיף ונמנעים מלהעמיק את הקשר. לא ברור אם החלטת שאתה רוצה להתחתן, בטח שלא ברור אם החלטת להתחתן איתה, ומתוך כך אתה חוזר לתירוץ הגובה ששמרת לך מראש, שלא השתנה מאז שהתחלתם להיפגש.

הייתי שמח לנסות לסייע לך אם תענה איפה אתה עומד ביחס לכל מה שאמרתי, אולי הכל הבל, רק אתה יודע.

מענייןיובללל
מה שאתה אומר.  אשמח לשמוע יותר, יש משהו בזה
תענה על מה שכתבתיintuscrepidam
בהמשך לדבריךנקדימון
אני הייתי ממליץ על כרטיסי שיח. זה עושה פלאים.
אוקיייובללל

החלטתי שאני רוצה להתחתן- כן. אני רוצה את זה מאוד, צמא לזוגיות ואהבה. אבל, לא יודע מה זה כי בחיים לא הייתי בדבר כזה.

לגבי להתחתן איתה, כמו שאמרתי המון דברים מתאימים לי, כיף ונחמד לי איתה אבל אין רגש.

ועניין הגובה, מההתחלה זה היה קשה לי זה נכון. לפעמים מפריע יותר ולפעמים פחות. עכשיו נראלי שזה פחות, אבל מפחד שבשכל שלי זה עדיין נתפס כמשהו פחות מושך אולי.

(היא דרך אגב סבבה עם הפרשי הגבהים ממה שאני שומע ממנה)

תרחיב בבקשהintuscrepidam

למה אתה רוצה להתחתן?

למה אתה צמא לזוגיות ואהבה?

אם אתה לא יודע מה זה אז למה אתה רוצה את זה? ולמה אתה רוצה משהו שאתה לא יודע?

מה זה אומר שאין רגש?

למה זה מפריע לך שהיא גבוהה ממך?

למה אתה מפחד ממה שאולי יש לך בשכל? ולמה שלא תבדוק בשכל שלך ותעדכן אותי?

אם נפגשים אחת לתקופהארץ השוקולד

קשה שרגש יווצר, שינסה למצוא דרך להיפגש בתדירות גבוהה יותר.

אם נפגשים רק אחת לתקופה ויש כיף, כדאי לנסות להעביר שלב ולהיפגש יותר, אחרת, חבל לדעתי על הקשר כי יהיה קשה לבנות אותו.

(אני הפסקתי קשר על דבר כזה אחרי שהבנתי לאחר מספר חודשים שאם עדיין נפגשים רק אחת לשבוע ולא יותר רגש כבר לא יבוא ולא נוכל לבנות משהו יחד כי כל פעם זה להיזכר מה קורה אצל האחר.)

ממה שאני מבין ממנויובללל
זה לפחות פעם בשבוע, אבל קשר רציף בטלפון ובsms
צריך יותר מפעם בשבוע כדי ליצור רגש לדעתיארץ השוקולד
יש מצב שהיא פשוט "ידידה"משה

ויש מצב שהקשר שלהם פשוט משעמם.. 

הראשון, להיפרד. לא מתאים.

השני - לעשות דברים ביחד.  ללכת לקניות. לעשות הליכה. ללכת לבנות משהו ביחד (להתנדב ווטאבר). לא עוד "דייט".

אתה נמשך אליה?הפי

זה מאוד פשוט כן או לא

( אצל גברים זה שונה מנשים גברים עד דייט 3 יכולים להגיד אם יש משיכה או לא אבל נשים זה שונה מאוד)

לדעתי, משיכה זה לא מספיק בשלב מתקדםארץ השוקולד
צריך גם רגש
אנא חפש באתר של ....גרון (שכחתי שם פרטי)נחלת

הוא יועץ נישואין וממה שאני קוראת אצלו, הוא טוב. אפילו מאוד.

הוא מדבר על נושאים רבים, ובין השאר גם על הדילמה הזו.

גם באתר "השדכן", יש טיפים טובים.

בהצלחה.

היי!יובללל
ראיתי שיש לו שם מאות מאמרים.. אם יש לך הכוונה ספציפית אשמח לקבל(:
אין. אבל אולי תכתוב כותרת רלבנטית ואז זה יבוא.כדאינחלתאחרונה
מתגעגע למקום הזהחצילים
מעניין כמה פה אני עוד מכיר
תלוי מי זה מיחצילים
בנותכְּקֶדֶם
באיזה משחת שיניים אתן משתמשות?

והאם הינכן זוכרות לצחצח גם בלילה?

כמו כן אנאכְּקֶדֶם
לא לשתות יותר מדיי קפה או תה

ובייחוד לא קולה!!!

כמה דרישות כפרה. מסכנות הבנות.אונמר
אני קראתיחתול זמני

שעדיף להימנע ממשחות שיניים מלבינות. ייתכן שהן מלבינות אבל הן משפשפות את האימייל (במיוחד פחם וכיו"ב).

פרדונטקס טוב לחניכיים אם יש בעיות חניכיים / חניכיים רגישות וכיו"ב.

סנסודיין repair (אם מכיל NOVAMIN) טוב לשיניים רגישות ה־NOVAMIN ממלא סדקים מיקרוסקופיים באופן דומה לאימייל או משהו כזה. מומלץ בחום זה גם נותן תחושה חלקה לשיניים.

חוץ מזה כמעט כולם אותו דבר. זה שיש מיליון סוגים בסוף כמעט כולם אותו דבר וכמעט אותם מרכיבים, זה confusion marketing. גם למשל בסנסודיין: יש כמה משחות עם כל־מיני כיתובים שונים אבל אם להסתכל על הרכיבים, זה בדיוק אותו דבר (ומחירים שונים...)

מומלץ להשתמש במברשות רכות. היעילות היא אותה יעילות אלא שהרכות פחות פוגעות בחניכיים / משפשפות את האימייל. אני אישית ממליץ על curaprox, ה־ultrasoft מדהים וגם די עמיד בהשוואה להרבה מתחרים.

צודק אחי, יש הרבה בנות שנראה שאכלו פופקורןintuscrepidam

ובאו לפגישה.

אבל אפשר לשנות את זה אחרי האירוסין. תזמין אותה לשיננית או הלבנה.

בניםאנימהאחרונה
מה שהוא אמר
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
ב"ה
מרגש, מזל טובארץ השוקולד
טנקס🙏Lavender
ברוך ה'❤הרמוניה
💖💖💖Lavender
קרה כבר?זיויק
מרגש 
חחח עדיין לאLavender

אבל זה סופי ב"ה

תודה!

האם היא יפה???חתול זמני

(סתם)

האמת שלאLavender

וזה בכלל לא מעניין אותו

הוא אמר מזמן שזה יהיה הדבר האחרון שיעניין אותו באשתו...

חחחחחחחחחחחחחחחח וואי אל תגידי לה אבל.חתול זמני
חחח סומכת עליו שיגיד לה שהיא האישה הכי יפה בעולםLavender

היא יודעת שהוא שרוף עליה...

וואי, לא ציפיתי שזה יהיה התגובה שלך ל המשוגע היחידי
חח למה לא?Lavender

אחים לא בהכרח דומים

כע ברור, אבל כאילו את אחותול המשוגע היחידי

את אמורה לפרגן ולהרים, : כן בטח!!! מהממממת!!!!! 🥰😍

משו כזה

חחח אבל אם גם הוא בראש כזה אז הכל טוב

אה חחח אין כמו כנותLavender

היא מהממת באופי שלה והכל טפו חמסה וב"ה

ולפני שהכיר אותה הוא בכלל לא היה בעניין של בנות או חתונה

והוא רוצה ואוהב אותה מלכתחילה אז אני לא רואה בזה בעיה לומר שהיא לא הכי יפה בעולם...(גם לא יפה באופן כללי, חביבה עם חן יהודי)

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

תאמת שיש לי הערכה לזה,

ברור שצריך משיכה חיצונית גם,

אבל הפנימית זה הדבר שבסוף הכי מחבר. (לענ"ד)

חן חןLavender

בסוף זה גם עניין של אופי ומאד אינדיבידואלי לכל אחד

דייי לא, זה לא יפהאני:)))))

כאילו, את יכולה להגיד לנו ולאנשים אחרים אבל לא לאחיך

חחח כי לו זה לא מפריעLavender

אבל אני גאה לספר לכם שאני נותנת צ'אנס ויוצאת גם עם הבחורים שהם לגמרי קלאסיים מבחינה חיצונית

אין דבר כזה מישהו שלא אכפת לו מהמראה של אשתואני:)))))

תעשי רק דברים שאת שלמה איתם(:

כנראה שסף ה"אכפת" שלו במקום שונה לחלוטיןLavender

וחשוב לו מישהי שנראית נורמלי ולא מכוערת.

ואין לו עניין דווקא בבחורה "חתיכה".

אני עושה דברים שיש להם פוטנציאל שאהיה שלימה איתם😉

נכוןאני:)))))

בעיניו היא יפה, אל תגידי לו שהיא לא.

כאילו, זה לא נחמד, והוא עלול בסוף להאמין לך.

בעיניו היא חמודה ככל הנראהLavender

לא יודעת אם "יפה" בהגדרת הוליווד

ברור שלא אגיד לו, אני אחות טובה אחרי הכל

..אני:)))))

נכון, יפה

(❁´◡`❁)Lavenderאחרונה
שאלה 1212121212

היי

אם מישהו/י כאן מכיר/ה באופן אישי-

אשמח לחוות דעת לגבי מאמנת לחתונה בשם יעל אמיתי.

אפשר לענות גם בפרטי

תודה רבה

רק מזהירה מפניות של אנשים לא חיוביים.אונמראחרונה

תסנני מה שמתאים לך..

בהצלחה!

אולי יעניין אותך