נתחיל מזה

ובמקביל - להוריד פחמימות פשוטות, סוכר, מלח.
וכמובן - פעילות גופנית, שינה טובה, והורדת טסרס.
ממתקים
יפה מאד!!נפש חיה.
אניוהואתאכלי משהו קטן לארוחת הבוקר - יוגורט או פרי.
לארוחת צהריים ולארוחת הערב, תאכלי סלט ירקות.
אפשר להוסיף לו דברים כדי שיהיה טעים:
גבינה בולגרית, פסטה, אבוקדו, טונה, חתיכות עוף או בשר.
ולא להגזים עם פירות.
אם רעבים, עדיף לשתות תה או קפה.
אני גיליתי על עצמי שהרבה פעמים אני אוכל כדי שיהיה לי איזשהו טעם בפה - אז כשבא לי סתם, משהו קטן, אני שותה תה או חליטה עם טעם חזק (פירות יער, למשל), וזה מרגיע אצלי את הצורך בלאכול משהו.
כשאין בבית ממתקים ושטויות, אז פוחתת האכילה שלהם באופן חד.
רק כשמישהו יזמין אותך או יביא לך אוכל לא בריא, תצטרך לעמוד בפיתוי,
וזה יקרה פחות.
ושייק שןוה כשאני בבית.. קיצר ממש מראה תוצאןתהתמדה התמדה התמדה
ולהגיע לפעולות האלה ממקום של שלמות לא חוסר .
כל כל כל תחום בחיים שמגיע מחוסר משפל מרגשות רעים הוא לא יצליח זה בדוק
קודם להבין *באמת בצורה עמוקה * למה חשוב לך תזונה נכונה ואחר כך איך יבוא בקלות , להשלים עם המצב הנוכחי ולהיות פתוח לשינוי ובו בזמן להתמיד בהתחלה זה המפתח ליצירת הרגלים !
למשל קינואה במקום פסטות.
אני עושה קינואה עם ירקות(בצל,גמבה,ברוקולי,גזר) ויוצא ממש טעים,וזה גם מאוד משביע. ככה אפשר להתמיד..
תקני מעדנים של 0 אחוז שומן..יש מאוד מוצלחים. פרכיות במקום לחם וכו'.
תמיד תדאגי שיהיה בבית אוכל,ותנסי לשלב גם ספורט.
בהתחלה קצת קשה אבל מהר מתרגלים,וזה הופך לאורח חיים.
המון הצלחה!
אם כן, צריך להקפיד על מאזן קלורי שלילי.
זה מה שמעניין.
ברור שרצוי לאכול מאכלים בריאים אבל אם אוכלים מאכלים בריאים יותר מדי ונכנסים למאזן קלורי חיובי, לא יורדים במשקל אלא עולים.
כמובן שאפשרי להישאר באתו משקל על ידי תפילה לה' יתברך ואכילה במאזן ניטראלי...
אפשרי לאכול ג'אנק פוד ולרזות. זה תלוי בהכנסה ובהוצאה הקלורית. אם אני לא טועה, אם אוכלים הרבה דברים שומניים ונשארים במאזן קלורי שלילי תהיה ירידה במשקל אבל פירוק של שריר בעיקר... אבל אל תתפסו אותי במילה מ"אם אוכלים הרבה דברים שומניים..."
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.