ישר כוח למנהל הפורום על הרעיון.
מה מתאים יותר ליום העצמאות, שיחול לרוב בשבוע, שבו נקרא את "ואהבת לרעך כמוך", לכתוב על אהבת ישראל? הנה לנו מצווה, שאיננה תלויה בזמן או בכסף, ואפשר לקיימה 24 שעות ביממה כל השנה. הנה דוגמא: לפעמים אנו עומדים בתור לאוטובוס אבל האוטובוס, שכבר הגיע לתחנה, מלא עד אפס מקום והנהג מבקש: "לא לעלות יותר!". אבל בתוך האוטובוס יש חלל כמעט ריק - בדרך כך מהדלת האחורית ועד לסוף האוטובוס. האם לפחות אנחנו מקפידים להתקדם עד לקצה האוטובוס, אם אין מקום ישיבה? כבר אינני מדבר על פינוי מקום לאדם מבוגר או נכה או לאשה בהריון וכיו"ב... אין לך כמעט שעה, שאי אפשר לקיים בה את המצווה.
דוגמא נוספת: אני מניח, שכולנו מקפידים להתפלל בבית הכנסת במניין בכל יום. בחלק מהסידורים מובא ע"פ מנהג הארי, שיש לומר בכל יום לפני התפילה: הריני מקבל/ת עליי מצוות עשה של "ואהבת לרעך כמוך". אז נניח שאמרנו. מה זאת אומרת "מקבל"? וכי קיום המצווה תלוי בי?...
מסופר על אדמו"ר אחד ששאל פעם את אשתו: האם את יודעת, שיש רבש"ע? בבוודאי! השיבה אשת האדמו"ר תוך כדי התמיהה על השאלה המוזרה. עתה פנה האדמו"ר אל המשרתת הגויה ושאל אותה: האם את יודעת, שיש רבש"ע? בטח! השיבה המשרתת (זה מובן מאליו...). חזר האדמו"ר אל אשתו ושאל אותה: מה ההבדל בינך לבין המשרתת? ענתה לו אשתו: המשרתת אומרת ואני יודעת...
אז לא מספיק לומר אלא צריך לדעת. ומהי הדוגמא? לפעמים אני נתקל בבית הכנסת בצדיקים, המאריכים בתפילתם. תבוא עליהם הברכה! אבל למה על חשבון אחרים? לפעמים אותו צדיק עומד במקום, הסמוך למעבר, כשלימינו או לשמאלו נמצא מתפלל אחר, שכבר סיים את תפילתו והוא מבקש לצאת כדי להתפנות או כהן, המבקש לצאת כדי ליטול ידיו לפני העלייה לדוכן... אז אם אתה כל כך צדיק, השתדל לקיים בהידור רב גם את "ואהבת לרעך כמוך". מצא לך מקום, שבו לא תפריע למתפלל אחר, ותפילתך תעלה מעלה מעלה תוך כדי קיום מצווה נוספת.
רעיונות נוספים ל"ואהבת לרעך כמוך" ניתן למצוא באתר: