סקר חשוב לי ממש! אשמח אם תענו. בהמשך לשרשור הקודםשמשועננים

אז עשיתי עם עצמי קצת עבודה וחידדתי את השאלה שלי. כי פתאום שמתי לב מה עומד בבסיס הדברים. וזה די הימם אותי שככה אני חושבת ומרגישה. 

ואני מקדימה ואומרת- בנים, פליז אל תיפגעו, כי אני יודעת שהחשיבה שלי לא!!! נכונה, אבל היא קיימת, מה לעשות. אני מנסה עכשיו בעזרתכם לאתגר אותה.

בעיניי הסיבה שככה אני חושבת היא כי אני לא מכירה הרבה בנים לעומק. בכלל לא. רק את אחים וגיסים שלי. ואבות של חברות שלי... אין לי אבא אז לא חוויתי זוגיות קרובה. ואין לי שום חלון הצצה לזוגיויות של אחרים, בכל זאת זה משהו אינטימי וטוב שכך.

אי לכך ובהתאם לזאת המעט גברים שאני מכירה גרמו לי לתחושות מתמשכות שהתכונות הגבריות כאשר משווים אותן לתכונות נשיות, לוקות בחסר. 

ואני אסביר- בעיניים שלי (שאני מזכירה לכם, שהן בטוח טועות) נשים הן בעלות אינטליגנציה רגשית גבוהה יותר, רמת שיח יותר רחבת אופקים, פחות תכליתיות ולכן הן יותר גמישות ורגועות, יותר רגישות ומרגישות אחרים, יותר מסתדרות עם אנשים וקונפליקטים.

ואילו הגברים בתפיסה הזו (הקלישאתית שלי) הם תכליתיים, לא אוהבים לדבר בכלל ולדבר על עצמם בפרט ולדבר על הרגשות שלהם בפרט של הפרט, תחומי עניין מצומצמים יותר (לפעמים תחומי עניין ריאליים, או פוליטיים, ספורט וכו'), אוהבים להיות עם עצמם ופחות חברתיים.

ולכן בתפיסה הזו אני רק אפסיד אם אני אתחתן, כי לי יהיו את כל אותן תכונות נשיות קסומות , והוא יהיה פחות מזה. 

אני כן חושבת שיהיה איזשהו רווח מנישואין אבל זו חשיבה בעיקר על דרך השלילה- אני לא אסיים את חיי כרווקה, או כאשה ללא ילדים, אני לא אהיה בודדה. כלומר הנישואין יספקו לי יציבות של משפחה ובן זוג, ואינטימיות, אבל זה לא מספיק לרצות להתחתן רק בגלל זה.

ועכשיו אני צריכה את עזרתכם- כי בפורום הזה, יש הרבה גברים, שכותבים בפתיחות וברמה גבוהה, וזו היתה הזדמנות ראשונה שלי לראות שלגברים יש המון צדדים שאני לא מכירה ועולמות מפותחים בדיוק כמו לבנות.. ויש פה גם בנות שחוו קשרים עמוקים וממלאים, אז פליז תעזרו לי להבין מי אתם בנים והאם יש לכן רגשות דומים/הפוכים לגבי בנות, ובנות פליז תעזרו לי להבין מההיכרויות שלכן עם בנים למה לא הרגשתן "יותר" מפותחות ובשלות מהן, ולמה כן נוצרה אינטראקציה נכונה ובלה בלה...

מודה לכם מאד מאד!

אז את רוצה בעצם שנכתוב לך למה אנחנו הבנים חושבים שאנחנווהוא ישמיענו
יותר טובים מהבנות?...
שמשועננים

לא. לא למה אתם יותר טובים מבנות, אלא מה מיוחד בכם בפני עצמכם... יאללה עופו על עצמכם. 

אני כותב בשם חבר שלי ולא(!!) בשם כל הגברים שבעולם.... ⁦והוא ישמיענו
שיש לנו רגישות, אנחנו מסוגלים להקשיב ולכבד, שמחים מאוד, אוהבים להתפעל מהתורה ומהיופי של העולם. אוהבים לטייל, לשיר, לנגן, לדעת דברים.
אוהבים לחפש תמיד את המטרה, את התכלית. את האידיאלים היותר עליונים.
אנחנו מלאים באהבת הבריות, באומץ לב ובנחישות. בנוסף אנחנו מאוד חכמים וצדיקים.
וגם יש לנו את ענוה אמיתית שאנחנו יכולים לומר את כל הדברים האלה על עצמנו (שהרי אנחנו מכירים את מקומנו ⁦⁩)

אני יכול להמשיך אבל נראה לי שזה מספיק...

מספיק מרשים או שצריך עוד? ⁦
למען האמת, בנקודהמתן תורה
הזאת אני מתרשם בהרבה מקרים הפוך... וזה מתוך היכרות יחסית לעומק ולא רק רושם כללי

הקטע שיש קווי אופי כלליים של בנים ובנות אבל, ברמה המציאותית זה דינאמי... ככה שיש בנים עם עולם פנימי מפותח ורגיש וכו' פי כמה מבנות... וזה לא משהו חריג בהכרח

זה נכון שבד''כ לבנות יש יותר קשר ושייכות לעולם הזה של הדיבור, חוויה ורגש אבל היום המציאות יותר מורכבת וזה לא ברור וחד כמו פעם, ולכן היום מהיכרות אישית אני יכול לומר שלבנים יש מה לתת לא פחות מבנות בעניינים האישיים והרגשיים⁦️⁩
אשמח בהמשך אם יתאפשר לי לכתוב משהו מפורט..חדשכאן
זורק לאוויר, קראת גברים ממאדים ונשים מנוגה? חושב שזה יוכל לספק אותך לפחות חלקית.
מסכים עם ההמלצה לספרקוד אבל פתוח
עדיין לא קראתי אותו, אבל נשמע לי בול מה שאת צריכה...

@שמשועננים
קראתי פעם אבלשמשועננים

אני חושבת באמת שאם אקרא את זה שוב מתוך התמקדות בשאלות שלי, זה אכן יכול מאד לעזור לי

תודה לך

תראי, אף פעם לא נכון להכליל אף ציבןרבת 30
גם לא את ציבור הנשים או הגברים.
יש נשים שאכן יש להן תכונות קסומות כמו שתיארת.
ויש שלא...
לעומת זאת, גם יש גברים עם אותן תכונות קסומות, ויש שלא...
בעצם, כל אחד הוא משהו אחר.
ובכל דייט את צריכה לזכור שמי שיושב מולך הוא עולם ומלואו, בדיוק כמוך.
יש לו תכונות חיוביות וגם תכונות מעצבנות כנראה.
יש לו יכולות וכשרונות שלך אין כמו שלך יש כשרונות שלו אין...
יש לו עולם מחשבות ועולם רגשות, רק שכנראה הם שונים מעולם המחשבות והרגשות שלך.
כך שבדייט בעצם את רוצה לגלות מי הוא האדם שיושב מולך. וכשקצת תביני מיהו תוכלי להחליט אם האדם הזה שייך אלייך באיזשהו אופן או לא.
מאוד חשוב לי להדגיש לך שכמו שיש כל מני בנות יש גם כל מני בניפרח-אש
כמו שאמרת בנות יש בנות עם אינטליגנציה רגשית ברמות שונות ככה גם בנים וכמו שיש בנות שקטות ככה גם יש בנים דברניים ....

יש תכונות שהם יותר של בנים שהם יותר תכליתיים ושהםחושבים באופן יותר ישר מבנות
דווקא בזמנו כשנפגשתירינגטון

דווקא הבנות לקח להן יותר זמן להיפתח ולספר על עצמן,

אבל יכול להיות שזה בגלל שאני נפתח יחסית מהר..

ממה שאני הבנתי הבעיה של הקשרים שלך נובעת מעצם היותם רשמיים, שזו בעיה שתלויה בשני הצדדים.

נסי לגרום לכך שהדייטים שלך יראו כמה שפחות כמו ראיונות עבודה, ואז כשתמצאי מישהו מתאים את תרגישי שממש כיף לכם ביחד.

שאפו על המודעות העצמיתקוד אבל פתוח
זה מדהים לדעתי!

זורק לאוויר, יכול להיות שיתאים לך גבר עם תכונות קצת יותר 'נשיות'?

אין לי כרגע כל כך מה להגיד, אבל שוב כל הכבוד!
תודה לך!שמשועננים

ממש יכול להיות.

בטוח אני אצטרך קצת תכונות כאלו... אבל לא יותר מדי, זה יבחיל אותי

בעיקרון יש לי המון מה לענות על זהסביון
ומי שעוקב אחרי ומכיר את התגובות שלי, אם יש אנשים כאלה בכלל, יכול לנחש מה יש לי להגיד (פחות או יותר).

אבל את שאלת שאלה וביקשת לקבל מענה ולא את תסביכי הפילוסופיה והבעיות שלי (ויש לי הרבה).
אז רק אגיד - תנסי להתעלם מההרגשה שלך ולצאת לדייטים כאילו יש סיכוי שלמי שמולך יש גם תכונות מדהימות ונפלאות והוא יודע לתקשר ולהרגיש וכו'. אם תעשי ככה, אולי תגלי שהוא באמת כזה. אם לאורך זמן תגלי שכולם אנשים שטחיים שמתאימים לסטיגמות על גברים - יהיה מקום לחשוב איפה הבעיה. אבל בינתיים, כדאי לנסות.

(עכשיו קראתי את השרשור הקודם ומסתבר שעברת כבר לא מעט קשרים... אז קשה לי להגיד משהו מועיל. אולי רק תחשבי מה היית עושה אם היית צריכה לצאת לדייטים עם מישהי שאת לא מכירה עם אופציה שתהיה החברה הכי טובה שלך. זה מלאכותי נורא, נכון, אבל בעולם הדוסי זה מה שיש)
ישרחפת..
כתבת נכון לדעתי שאפשר לעזור עם כוח הדמיון שיצא לפועל בעז''ה, שלבנאדם שמולי יש איכויות מדהימות שיש לי הזדמנות לגלות אותם.

תקנו אותי אם אני טועה, אפשר לשמוע מחברים בבירורים על בנאדם שיודע להקשיב, להרגיש את הזולת וכו' (מעבר לרגיל, ובד''כ לאדם עם מידות טובות תהיה את הרגישות לאשתו לעתיד גם אם רגש זה לא התחום החזק שלו)..
סביון
ואני חושב שבאמת אפשר לשמוע את זה אם יודעים לשאול נכון.
דווקאשמשועננים

די מעניין אותי תסביכי הפילוסופיה והבעיות שלך... למה שאני ארגיש שרק לי יש כאלו תסביכים? הכי כיף לשמוע תסביכים של אחרים ואז להבין שבעצם כולנו בני אדם מתוסבכים וזה מה שנורמלי... אולי תשתף בכל זאת?

הכי הצחיק אותי "מי שעוקב אחרי ומכיר את התגובות שלי, אם יש אנשים כאלו בכלל...." חחח, אני בטוחה שיש

ותודה על התגובה, התחברתי

הממ... תודהסביון
אוקיי, האמת שהתסביכים שלי קצת הפוכים ממה שאת (לכאורה. הכל לכאורה) צריכה לשמוע, כי אני גדלתי בתודעה של אטימת רגשות בפנים. לקח זמן עד שהכרתי בקיומן של בנות (כשהגעתי לפורום, בעצם) ואז האשמתי את כל העולם הגברי בחוסר עומק ובהדחקת רגשות וחוסר אינטליגנציה רגשית וכו'. עד שהבנתי שזה לא ממש נכון, ושבעולם הגברי יש המון עומק שקצת מתפספס אם מסתכלים במבט שטחי. כמובן שיש אנשים שטחיים להחריד שכל השיחות שלהם מסתכמות ב"אה אחי, איך הולך, מה קורה" וכו', אבל בדיוק בשבילם נבראו נשים שטחיות להחריד (בד"כ מהזן שמדבר בלי הפסקה על דברים לא חשובים בעליל) שמתחתנות איתם. [[סליחה על ההתנשאות]]
בקיצור, יש המון אנשים נפלאים בעולם הזה, אני בתהליכים לגלות אותם וגם את מוזמנת

נ.ב. (לא יודע למה זה נ.ב. ולא בגוף ההודעה, אבל זו עריכה ולמי יש כוח לחשוב על פרטים שוליים כאלה) מעניין ממש לראות משפחות, וביקרתי אצל הרבה כאלה, ולשים לב שבד"כ הילדים זוכים ליחס די דומה מהאבא ומהאמא - רמת האינטליגנציה הרגשית שהם מפגינים כלפיהם די דומה, רמת האמפתיה והיכולת שלהם להרגיש את הילדים כנ"ל, היחס שלהם למעשה טוב/רע, וכו' וכו'. אני לא יודע אם זה קיים רק בדמיון שלי אבל באמת לא ראיתי יותר מדי הבדלים בין אבות לאמהות ביחס לילדים ומעניין מה גורם להבדלים הענקיים בין חברה גברית לחברה נשית.
ממש תודה על השיתוףשמשועננים

זה מאד מעניין מה שאתה אומר

מצחיק איך שהגענו לאותם מקומות של חשיבה, מכיוונים הפוכים.

והדוגמה שהבאת על איך נראה גבר שטחי לעומת אשה שטחית זו דוגמה מאד מאד טובה לי, ואני אסביר לך למה. כי בתפיסה שלי גברים באמת לא מדברים הרבה ומכאן שטחיותם, ולגמרי לגמרי שכחתי מכל הנשים הרבות והאינסופיות שהיכרתי במהלך חיי שהן כל כך שטחיות ומברברות דברי הבל (ואותם דווקא קל לי לכבד... כי אני אומרת שכל אחד והסגנון שלו ומה שהוא רגיל אליו ומתחבר אליו וכו', בניגוד למה שאמרתי על גברים: אמאלה, איך הם מנהלים כאלו שיחות טלפון קצרות, ואיך הם פוגשים את חבר שלהם הנשוי, עם התינוק שלו וכל מה שיש להם לומר זה "אה, חמוד' במקרה הטוב, ו'כמה עלתה העגלה' במקרה הפחות טוב). אז באמת הדוגמה שלך מראה שהשונות היא לא בתכונה עצמה אלא באופן הביטוי שלה. 

לגמרי הכללתי את החברות הבוגרות וחכמות והרגישות שלי על כל עולם הנשים. ואת המעט גברים שאני מכירה, על כל עולם הגברים. תכלס, גאונות מה שעשיתי. GIRL POWER

אז בהצלחה בדייטים סביון
ואשמח ספציפית לתגובות (מכל אחד) על הנ"ב, זה נושא שמעניין אותי לשמוע איך אחרים רואים אותו.
מקווה שהבנתי אותך נכון..חדשכאן
יש איזו תאוריה (אני קורה לזה ככה כי שמעתי על זה פעם ואין לי מושג מאיפה) שמלכתחילה אנשים שיש ביניהם דמיון, מוצאים עצמם מתחתנים אחד עם השני. מה גם שהחתונה והחיים המשותפים שלהם בהמשך החיים יוצרים מצב שהם עושים וחושבים דומה. (אני חושב שמנסים להשליך ג"כ על דמיון כלשהו במראה..)
רק מדגיש שכמובן שכל אחד מבני הזוג הוא אדם לעצמו ויש לו את רצונותיו ומחשבותיו, ומכאן יש ויכוחים לפעמים בין בני הזוג. אבל בגדול אפשר למצוא ביניהם דמיון על פני האחרים.
טוב, זה פחות תיאוריה ויותר מציאות מתבקשתסביון
ברור שאנשים שיש ביניהם דמיון מסוים מתחתנים.
אבל ההפתעה שלי היתה התגלית שאין הבדל בין אוכלוסיית הגברים *ככלל* לאוכלוסיית הנשים בעניינים הנ"ל שפירטתי, לא רק בפוטנציאל אלא גם בפועל. בשונה למשל מדברנות, בד"כ האישה תהיה דברנית יותר מהבעל כי אוכלוסיית הגברים ככלל דברנית פחות מאוכלוסיית הנשים. אז למרות שאנשים מתחתנים עם כאלה שדומים להם - בתכונות שנחשבות מובהקות (בלי להיכנס לגורם ואם זה במקרה או בעצם) זה לא ככה.
בטוח שישקוד אבל פתוח
אני לדוגמה!

@סביון😘😘😘
תודה 😅סביון
זו באמת הכללה קצת קלישאית....ד.

לך יהיו את אותם "תכונות נשיות קסומות".. (משמח לשמוע שיש לך) - ואם תמצאימישהו מתאים וראוי - יהיו לו "תכונות גבריות קסומות" שעדיין אינך מכירה, ותשלימו זה את זה.

אבל תצטרכי באמת עין טובה ורחבות אופקים..

[כבר אמרתי: "חוו קשרים עמוקים ומלאים", זו לא מעלה, וזה גם לא נכון מצד האמת. לא טוב דבר כזה ללא נישואין, ומצד האמת - גם אין...]

הצלחה רבה.

תודה לך!שמשועננים

אכפת לך לספר לי מה זה תכונות גבריות קסומות שאתה מכיר אצל גברים? 

ואני לא צוחקת...

באמת שאני לא מכירה  

פתאום אני מבינה כמה אני שמורה שאני פשוט לא מכירה גברים, זה הזוי! 

(אני חושב שזה רק יזיק אם תכירי תבניות גבריותסביון
גם אם מדובר ב"תכונות קסומות".

תצאי לדייטים, ותכירי את בעלך. את לא צריכה שום דבר מעבר לזה.
רק תקשיבי לאינטואיציה שלך ולהתרחשות בדייטים עצמם. זהו.

כשתכירי אותו, תכירי גם הרבה תכונות מדהימות שיהיו בו, כי הוא יתאים לך.)
יש לי עצה בשבילךנעימת הליכות

תתארחי ביום חול/שבת

אצל משפחה שיש שם זוגיות טובה, יראי שמים מן הסתם, אבל עדיף טיפוסים עם חיות כדי שזה ידבר אלייך.

אולי רב או רבנית שלך, חברה טובה, דמות שאת מתחברת, (תבקשי ממנה קודם)

ואז תהיי שם .פשוט תהיי. במרחב המשפחתי בסלון נגיד

בזמן שגרתי של בית, הורים וילדים,...

כשהבעל מגיע ומשוחח עם אשתו כמה מילים- לא שיחה אישית אלא בקטנה מול הילדים,

ותנסי *לחוש* אם את מרגישה שיש כאן תוספת השלמה. אנרגיה חדשה שנותנת חיות. חוץ מהנשיות נטו.

לא רק לגבי הגבר עצמו

אלא תנסי לחוש את החיבור האינטרקציה האוירה . בכלל בבית. לאישה מה זה נותן לה.... 

זו לגמרי לא "בעיה"..ד.

זה שאת "שמורה" ולא מכירה גברים - זה מעולה לגמרי.

זה אחד הדברים שהכי יכולים לעזור לך לבנות בית טוב.

אני חושב שמה שכתב "סביון" בהמשך, הוא נכון.

גם אני לא התכוונתי כאילו לאיזו "רשימה". אלא להדגיש שלא פחות ממה שאת מוצאת אצל עצמך "תכונות קסומות", תמצאי גם אצל מי שיתאים לך להתחתן איתו.

ובוודאי שאת יכולה (תשובה למשהו ששאלת מקודם) לשאול מישהו שמכיר, אם לבחור שמציעים לך יש רגישות גבוהה לזולת, הקשבה, התחשבות וכד'. אלו דברים יסודיים.

יש אמת מסוימת בתכונות מסויימות  שכתבת לגבי בנות. אבל זו לא אמת מוחלטת - ובוודאי לא ההיפך אצל בנים.

אני לא חושב שההכללה של "אינטלגנציה רגשית גבוהה יותר" היא נכונה, על אף שנכון שהרגש דומיננטי אצל בנות. לא נכונה ההכללה של "רמת שיח יותר רחבת אופקים", אע"פ שבד"כ אוהבות לדבר.. (תשעה קבין...). "יותר רגועות", לגמרי לא בטוח, אם כי לפעמים אכן יש יותר גמישות, בגלל נכונות יתר "להשתכנע". "יותר מסתדרות עם אנשים וקונפליקטים", גם כן נראה לי רחוק מהדיוק כהכללה.

כלומר, גם מה שכתבת על בנות-מינך, יש בו "אופטימיות" מוכללת. זה טוב, מראה על עין טובה שלך, וכנראה גם חברה טובה שאת נמצאת בה..

נכון שגברים לפעמים יותר תכליתיים, פחות פטפטנים..  הענין של "פחות נוטים לדבר על עצמם", יש בו משהו ששייך דומני לדרך ההתעסקות של אדם בענייניו והרגשותיו.  בעוד שבנות נוטות לברר לעצמן מה הן רוצות תוך כדי שיחה עם הזולת (ולכן לא פעם אחרי שיחה ממושכת יכולות לומר, טוב, אז אני אעשה כך וכך.. ללא כל קשר למה שנאמר להן, אלא שהשיחה עזרה להן לומר לעצמן מה הן רוצות..), הרי שבנים לא פעם נוטים לבדוק את זה בתוכם. לפעמים להתייעץ.  חלק מהרושם של "לדבר על עצמו" בא, דומני, מזה.  אבל כאשר מדובר על שיחה על דברים שנוגעים לאדם - לא כדי לברר לעצמו מה הוא רוצה - כשמישהו/י מתענין, יש רבים שדווקא מאד שמחים לשתף.

גם להכליל שתחומי הענין יותר "מצומצמים", זה לא נכון. אלא שלפעמים יותר ממוקדים, ולפעמים תחומי הענין שונים. ולדוגמה: בלי ספק אדם שעמל בתורה, בצדדיה השונים, רוחב הדעת והעולם שלו שם, הוא הרבה-הרבה מעבר למישהי שלמדה שנה מדרשה במקרה הטוב..  אל שצריכהלהיות מספיק חכמה וענוה, כדי לדעת איך להגיע לכך שמה שהוא עוסק, גם יפרה שיח בבית, ולא תהיה לו הרגשה ש"ממילא אין עם מי לדבר" בתחום הזה...

ממש תודה על שנכנסת לדוגמאות שהבאתישמשועננים

באמת פותח לי את העיניים... ומאד עוזר!

עכשיו אני חושבת שנשים באמת מוציאות יותר החוצה בדיבור אז יותר קל אולי להכיר אותן ובתכונות שלהן. 

אני לא מסכימה איתךמישהי 1
אני חושבת שאת יכולה לקבל הרבה מנישואים ולא רק לשלול אפשרויות גרועות
מה את מקבלת?
ילדים,בעל -שזה כבר מתנות עצומות
והבעל עצמו שיכול לתת לך המון ביטחון,הכלה,הקשבה כן הקשבה!!,דרך חשיבה אחר משלך-שזאת ברכה עצומה כי לא כל החכמה אצלינו,אהבה,קשר נצחי בע"ה
אלו דברים שאין להם תחליף
וכתבתי רק קצת ממה שבטח יעתה לי אם אחשוב עוד קצת
אדרבה יש מצב שכמהים להשלמהנעימת הליכות

אני חושבת שיגיע מצב 

שבו ת ת געגעי  ותרצי מאד את התכונות האלו... שמשלימות...יש להן הרבה מה לאזן אצלנו הנשים.

וגם מהצד השני- יש לנו מה להעניק להם הגברים עם הנוכחות שלנו ומה שאנחנו.

כלומר שחברת הבנות אמנם יש לה מעלות יחודיות... אבל זה כמו להיות בסביבת הדומים...יגיע מצב אולי שתרגישי שמשהו חסר. משהו מהותי ביותר.

ודוקא האנרגיה הגברית היא זו שתתן לך שלמות יציבות בנפש. בעולם.

(זה לא סותר אחרי חתונה עדיין יש מקום להנות מחברות. זה פשוט 2 מקומות שונים בנפש. 2 דברים שונים)

לעניות דעתי...

קשה להתגעגע למשהו שלא מכירים...שמשועננים

העבודה שלי במקרה הזה היא פשוט להכיר ולדעת שזה קיים כדי לפתח אצלי ציפיה ורצון..

תודה על התגובה

צודקת.. לכן כתבתי לך למעלה עצה...נעימת הליכות

ועוד משהו- אולי לא נפגשת עם הבחורים הנכונים לך ??נעימת הליכות

בחורים שמרוכזים בעצמם, לא קשובים, אטומים... אמממ ככה תיארת אותם , זה באמת לא נשמע טוב ונעים..

ויש אחרים. קשובים, מבטאים רגשות, מחשבות, אולי לא בצורה נשית אבל עדיין לא אטומים.

ואטימות זה דבר נורא לדעתי.

יש מה להגיד אבל אין זמןבסדר גמור
בנוסף, שכחת שיש מצווה
המצווה היא על הגבריםקוד אבל פתוח
כל אשה צריכה גיבור צידחסדי הים
שיצוד לה אתוהוא ישמיענו
כל הג'וקים והעכברים שמסתובבים בסלון?
גם, אבל יש בזה הרבה יותר רוחב ועומקחסדי הים
מצחיק..הולם במיוחד
בדיוק ההבדלים (הקלישאתים והמכלילים נורא) שתיארת בין גברים לנשים נתפסו אצלי תמיד כבונוס לכיוון השני.
רגשיות גבוהה מובילה לפחות יציבות רגשית, החלטות פחות שכליות ולעיתים פחות נבונות,
תכליתיות מובילה להישגים, ליכולת להזניח פרטים פחות חשובים ולהתמקד בעיקר,
ראליות.. טוב ברור שראלי לוקח הומאני בסיבוב
וכו'..

באיזשהו מקום אני חושבת שהעובדה שלא ממש היה בחייך גבר שאהבת והערכת (וכנראה גם נשים שאלו התכונות הדומיננטיות אצלם,) את רואה את היופי רק בצד אחד של המטבע.

דבר אחרון: מטבע הדברים אנחנו נוטים להתאים בין מה שמשקף כלפי חוץ למה שיש בפנים. בנוגע לרגשות אני חושבת שהקשר קלוש עד לא קיים. מוחצנות רגשית ועומק רגשי אלו שני דברים שונים ולא קשורים.. והרבה פעמים גברים (אם להמשיך עם הקו הסטיגמתי) הם בעלי עומק רגשי, ופשוט לא מחצינים אותו. וברור שעם האישה שלהם בעז"ה הם כן יהיו פתוחים רגשית.. ודווקא יש בזה משהו מאוד אינטימי ויפה
את מזה צודקת!שמשועננים

ואיזה מצחיק שהתחברת בדיוק לתכונות שאני רואה אותן כלוקות בחסר

מאד התחברתי למה שכתבת בסוף על ההבדלים בין עומק רגשי למוחצנות רגשית ועל היופי המיוחד בקשר זוגי שזו כן יש את השיתוף הרגשי.

תודה רבה לך!

אני ממש לא מבין אתכןוהוא ישמיענו
אני דוקא התחברתי לתכונות שאתם מציינות כ'לוקות בחסר' (שקשורות לרגש)...

כל תכונה יש לה חסרונות ויתרונות...
אנשים טובים, מודה לכם על כל מילה, בהמשך אגיב יותר בפירוטשמשועננים

דבר ראשון, שאפו על האומץ.התר

גם מאחורי מקלדת לא תמיד פשוט לכתוב כאלה דברים (לכן המציאות את 'אנונימי').

דבר שני, קשה לי כבנאדם לטפוח לעצמי על השכם. מרגיש לי לא נכון להיכנס למקום השוואתי-שיפוטי בגלל שבסופו של יום מדובר פה בבני אדם. עוד לפני שאנחנו מתחילים לדבר על מינים, אנחנו מתחילים לדבר על בני אדם.

וכבני אדם שגם מאמינים בבריאת העולם, אנחנו מאמינים שאלוקים ברא זכר ונקבה. השניים עוסקים בבניין העולם ועוזרים אחד לשני, כאשר הכשרונות המיוחדים של כל אחד - מעצם היותו מי שהוא, והמין כמובן הוא גם חלק מזה - תורמים ביחד ליצירה הגדולה.

כאשר אנחנו מחפשים בן/בת זוג, אנחנו נוטים לפעמים לחפש את מה שדומה לנו "אני רוצה אותו שיהיה כזה וכזה וכזה וכזה.." ובלי לשים לב, ביקשנו כפיל של עצמנו. כמעט.

האמת שהחיפוש צריך להיות שונה בעיני. צריך לחפש את מי שישלים אותנו, לא את מי כבר מחזיק את כל התכונות החיוביות שאנחנו מוצאים בעצמנו. אני זוכר שאחת התובנות שהגעתי אליהן בממהלך השנים היא שכאשר אני מחפש מה אני יכול לקבל "ממנה", אני פשוט מתרכז בעצמי, וגם אם אתחתן עם בחורה כזו אצטרך לעבור תהליך כדי להיות מסוגל להיות איתה באמת ולא עם עצמי. פתאום התחלתי לשאול שאלות אחרת: מה אני יכול להביא לקשר? מה היא רוצה? מה היא צריכה לקבל כדי להיות מאושרת? מה אני צריך? כנראה שמבחינה פרקטית, את רוב השאלות שאאלתי אחרי התובנה הזו שאלתי גם אחרי - אבל ממקום שונה לגמרי.

אני לא רוצה לנסות לשכנע אותך שיש גם "בנים נשיים" ו"בנות גבריות", אלא שהשיח צריך להיות שונה כי "זה לעומת זה עשה האלוקים". שניהם שונים, שניהם מבטאים צדדים שונים של האדם (שנברא אחד), ושניהם ביחד, כשכל אחד נמצא בנישה המתאימה לו בקשר הזוגי ובעשייה בעולם, יוצרים משהו שלם יותר וטוב יותר. להם ולעולם.

לא קראתי הכל אבלחלל הפנוי
ממה שקראתי ענו לל יפה מאוד. אני רק אוסיף ש.
הארי הקדוש מביא מהזוהר הקדוש שלכל אדם יש דוכרא ונוקבא. ואומר שאחד התפקידים של האדם הוא לעבוד ולהעלות את כל צד אצלינו לרמה הכי גבוהה. .

(הרבה מההתנהגות קשור בחברה ויש מקומות שגבר לא צריך להיות מחובר חצד הנוקבא שלו (אולי מתוך פחד, לא יודע) אבל זה לא אמור להיות ככה לפי דעתי ואני מכיר מספיק גברים שהם מחוברים לצד הניקבי שלהם ולא מתביישים בזה אלא להיפך. וכן גם אני מתוכם)

ואסיים באיחול הצלחה!
להמשיך שיחות רגשיות עם חברות111111111אחרונה

באמת פעמים רבות יש הבדל בתחום הפתיחות הרגשית בין הבעל והאשה, וגם כשהקשר מצוין ומקבלים הממוווןןןן מהזוגיות - תמיכה , אהבה, חשיבה משותפת של מטרות ויעדים ודרכי פעולה ועוד... עדיין לאשה יש צורך לנהל שיחות עומק רגשיות שלא תמיד מתאימות לבעל ובשביל זה יש חברות / אחיות וכד', וזה בסדר גמור ולא ממעיט מהקשר הזוגי (כמובן צריך לדעת לשמור על דברים מסויימים בתחום האישי ולא להוציא הכל החוצה...)  

מה שחשוב זה לא להרגיש "עליונות" מכך שאני יותר מפותחת רגשית, אלא להכיר בכך שזה צורך אישיותי שלי , ולבעלי יש איכויות מדהימות אחרות. 

בגיל צעיר לפעמים באמת הבת מתפתחת מוקדם יותר רגשית ולכן במקרים רבים ההתאמה היא בין בחורה צעירה לבחור שגדול ממנה (כמובן שזו הכללה ולא תמיד...) אבל כשגדלים זה מצטמצם.

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?אחרונה

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולדאחרונה

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמניאחרונה

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסאאחרונה

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶםאחרונה

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילוא

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא

אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום

לק"י

עד לגיל 20+

הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.

הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.

זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.

תלויאחד האם שומע

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.

שאלה יפההפי

אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.

פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.

לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.

למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?

לבדוק מוסד תיכוני:

א. מי בוחר את המוסד?

עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?

ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?

ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?

ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.

מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).

אבל בהחלט -

סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.

אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא

יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות

ואני אסייג בדברי משהואביעד מילוא

ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה

בקיצור...אביעד מילוא

איפה מכירים בוגרת של אולפנת ראשית זה יותר הסגנון שאני מחפש

מסכימה איתךלגיטימי?

ששם כנראה יהיה יותר קל למצוא בנות עם טלפון טיפש.

ניסית לפנות לאולפנה? הפרטים קיימים ברשת, לשאול מי שם מתעסק בשידוכים.

רעיון נחמדאביעד מילואאחרונה

אני אנסה לראות

עוד פעםטבע, אמת

האמת,שקצת נמאס לי

אני יוצאת כבר תקופה, בת 22

ודי נמאס לי.

אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים

ואז זה לא מתאים,

כי החלומות שונים

כי סגנונות התקשורת לא מתאימים

סתם כי זה פשוט היה מוזר.

בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,

אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו

נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,

ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.

קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.

קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה

אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.

סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה

מאוד יפה וחכם.נחלת

מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי

ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.

את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.

אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.

ברור שלאטבע, אמת

הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים

אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.

אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.

בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.

מבינה אותך ככמחפשת111

פשוט תני לעצמך זמן, כמה שאת צריכה

ואחכ תבואי עם כוחות מחודשים

אל תפחדי מההפסקה.. היא תיתן לך כוחות להמשך הדרך

ספרי לי על זההפי

תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה

שאת נאמנה לדרך שלך .

...אילת השחר

יש לי מחשבות בלב שאשאיר אותן לעצמי... למה הן מקבלות שורה בכל זאת? כי צריך לתת להן ביטוי איכשהו, גם אם לא גלוי, אחרת לא אצליח להמשיך לכתוב מה שרוצה שיגיע אלייך.

ועכשיו,

שולחת חיבוק לתסכול, ולכאב ולאכזבה ולכל הרגשות האלו שמסתובבים שם בנפש.

אמרת שנמאס לך מעצות, ודיוקים ואמירות ... אז לא באתי לתת כאלו.

רק לשים זרקור על משפט אחד שאמרת -

'הפסקה' לא חייבת להיות כשהמיקוד בה הוא על ה'בין דייטים'.

הפסקה יכולה להיות פשוט עבורך, עבור הנפש שלך שזקוקה עכשיו לנשום רגע עמוק, להרגיש מה עובר בפנים בלי להילחם בזה... לתת לזה לעבור כמו משב רוח (גם אם חם וכבד באמצע הקיץ), ולהמתין למשב רוח קליל שיבוא אחריו...

וכשהוא יבוא, להרים עיניים, להסתכל על השבילים שפתוחים לפניך, ולבחור אחד ללכת בו וללמוד את הדרך שלך בעולם דרכו.

לא ממקום מיואש, לא ממקום שחושב על הסוף שלו...

אלא פשוט כדי ליהנות מהמסע שיוביל לאן שיוביל...

ואולי גם תופתעי לגלות, שהבית לא חייב להיות רק בקצה של שביל, אלא הוא בכל מקום שבו נמצאת...

אֲת.

לא קל אבלזיויקאחרונה

נשמע די התשה רגילה...

צריך לחרוק שיניים ולהמשיך

אולי יעניין אותך