סקר חשוב לי ממש! אשמח אם תענו. בהמשך לשרשור הקודםשמשועננים

אז עשיתי עם עצמי קצת עבודה וחידדתי את השאלה שלי. כי פתאום שמתי לב מה עומד בבסיס הדברים. וזה די הימם אותי שככה אני חושבת ומרגישה. 

ואני מקדימה ואומרת- בנים, פליז אל תיפגעו, כי אני יודעת שהחשיבה שלי לא!!! נכונה, אבל היא קיימת, מה לעשות. אני מנסה עכשיו בעזרתכם לאתגר אותה.

בעיניי הסיבה שככה אני חושבת היא כי אני לא מכירה הרבה בנים לעומק. בכלל לא. רק את אחים וגיסים שלי. ואבות של חברות שלי... אין לי אבא אז לא חוויתי זוגיות קרובה. ואין לי שום חלון הצצה לזוגיויות של אחרים, בכל זאת זה משהו אינטימי וטוב שכך.

אי לכך ובהתאם לזאת המעט גברים שאני מכירה גרמו לי לתחושות מתמשכות שהתכונות הגבריות כאשר משווים אותן לתכונות נשיות, לוקות בחסר. 

ואני אסביר- בעיניים שלי (שאני מזכירה לכם, שהן בטוח טועות) נשים הן בעלות אינטליגנציה רגשית גבוהה יותר, רמת שיח יותר רחבת אופקים, פחות תכליתיות ולכן הן יותר גמישות ורגועות, יותר רגישות ומרגישות אחרים, יותר מסתדרות עם אנשים וקונפליקטים.

ואילו הגברים בתפיסה הזו (הקלישאתית שלי) הם תכליתיים, לא אוהבים לדבר בכלל ולדבר על עצמם בפרט ולדבר על הרגשות שלהם בפרט של הפרט, תחומי עניין מצומצמים יותר (לפעמים תחומי עניין ריאליים, או פוליטיים, ספורט וכו'), אוהבים להיות עם עצמם ופחות חברתיים.

ולכן בתפיסה הזו אני רק אפסיד אם אני אתחתן, כי לי יהיו את כל אותן תכונות נשיות קסומות , והוא יהיה פחות מזה. 

אני כן חושבת שיהיה איזשהו רווח מנישואין אבל זו חשיבה בעיקר על דרך השלילה- אני לא אסיים את חיי כרווקה, או כאשה ללא ילדים, אני לא אהיה בודדה. כלומר הנישואין יספקו לי יציבות של משפחה ובן זוג, ואינטימיות, אבל זה לא מספיק לרצות להתחתן רק בגלל זה.

ועכשיו אני צריכה את עזרתכם- כי בפורום הזה, יש הרבה גברים, שכותבים בפתיחות וברמה גבוהה, וזו היתה הזדמנות ראשונה שלי לראות שלגברים יש המון צדדים שאני לא מכירה ועולמות מפותחים בדיוק כמו לבנות.. ויש פה גם בנות שחוו קשרים עמוקים וממלאים, אז פליז תעזרו לי להבין מי אתם בנים והאם יש לכן רגשות דומים/הפוכים לגבי בנות, ובנות פליז תעזרו לי להבין מההיכרויות שלכן עם בנים למה לא הרגשתן "יותר" מפותחות ובשלות מהן, ולמה כן נוצרה אינטראקציה נכונה ובלה בלה...

מודה לכם מאד מאד!

אז את רוצה בעצם שנכתוב לך למה אנחנו הבנים חושבים שאנחנווהוא ישמיענו
יותר טובים מהבנות?...
שמשועננים

לא. לא למה אתם יותר טובים מבנות, אלא מה מיוחד בכם בפני עצמכם... יאללה עופו על עצמכם. 

אני כותב בשם חבר שלי ולא(!!) בשם כל הגברים שבעולם.... ⁦והוא ישמיענו
שיש לנו רגישות, אנחנו מסוגלים להקשיב ולכבד, שמחים מאוד, אוהבים להתפעל מהתורה ומהיופי של העולם. אוהבים לטייל, לשיר, לנגן, לדעת דברים.
אוהבים לחפש תמיד את המטרה, את התכלית. את האידיאלים היותר עליונים.
אנחנו מלאים באהבת הבריות, באומץ לב ובנחישות. בנוסף אנחנו מאוד חכמים וצדיקים.
וגם יש לנו את ענוה אמיתית שאנחנו יכולים לומר את כל הדברים האלה על עצמנו (שהרי אנחנו מכירים את מקומנו ⁦⁩)

אני יכול להמשיך אבל נראה לי שזה מספיק...

מספיק מרשים או שצריך עוד? ⁦
למען האמת, בנקודהמתן תורה
הזאת אני מתרשם בהרבה מקרים הפוך... וזה מתוך היכרות יחסית לעומק ולא רק רושם כללי

הקטע שיש קווי אופי כלליים של בנים ובנות אבל, ברמה המציאותית זה דינאמי... ככה שיש בנים עם עולם פנימי מפותח ורגיש וכו' פי כמה מבנות... וזה לא משהו חריג בהכרח

זה נכון שבד''כ לבנות יש יותר קשר ושייכות לעולם הזה של הדיבור, חוויה ורגש אבל היום המציאות יותר מורכבת וזה לא ברור וחד כמו פעם, ולכן היום מהיכרות אישית אני יכול לומר שלבנים יש מה לתת לא פחות מבנות בעניינים האישיים והרגשיים⁦️⁩
אשמח בהמשך אם יתאפשר לי לכתוב משהו מפורט..חדשכאן
זורק לאוויר, קראת גברים ממאדים ונשים מנוגה? חושב שזה יוכל לספק אותך לפחות חלקית.
מסכים עם ההמלצה לספרקוד אבל פתוח
עדיין לא קראתי אותו, אבל נשמע לי בול מה שאת צריכה...

@שמשועננים
קראתי פעם אבלשמשועננים

אני חושבת באמת שאם אקרא את זה שוב מתוך התמקדות בשאלות שלי, זה אכן יכול מאד לעזור לי

תודה לך

תראי, אף פעם לא נכון להכליל אף ציבןרבת 30
גם לא את ציבור הנשים או הגברים.
יש נשים שאכן יש להן תכונות קסומות כמו שתיארת.
ויש שלא...
לעומת זאת, גם יש גברים עם אותן תכונות קסומות, ויש שלא...
בעצם, כל אחד הוא משהו אחר.
ובכל דייט את צריכה לזכור שמי שיושב מולך הוא עולם ומלואו, בדיוק כמוך.
יש לו תכונות חיוביות וגם תכונות מעצבנות כנראה.
יש לו יכולות וכשרונות שלך אין כמו שלך יש כשרונות שלו אין...
יש לו עולם מחשבות ועולם רגשות, רק שכנראה הם שונים מעולם המחשבות והרגשות שלך.
כך שבדייט בעצם את רוצה לגלות מי הוא האדם שיושב מולך. וכשקצת תביני מיהו תוכלי להחליט אם האדם הזה שייך אלייך באיזשהו אופן או לא.
מאוד חשוב לי להדגיש לך שכמו שיש כל מני בנות יש גם כל מני בניפרח-אש
כמו שאמרת בנות יש בנות עם אינטליגנציה רגשית ברמות שונות ככה גם בנים וכמו שיש בנות שקטות ככה גם יש בנים דברניים ....

יש תכונות שהם יותר של בנים שהם יותר תכליתיים ושהםחושבים באופן יותר ישר מבנות
דווקא בזמנו כשנפגשתירינגטון

דווקא הבנות לקח להן יותר זמן להיפתח ולספר על עצמן,

אבל יכול להיות שזה בגלל שאני נפתח יחסית מהר..

ממה שאני הבנתי הבעיה של הקשרים שלך נובעת מעצם היותם רשמיים, שזו בעיה שתלויה בשני הצדדים.

נסי לגרום לכך שהדייטים שלך יראו כמה שפחות כמו ראיונות עבודה, ואז כשתמצאי מישהו מתאים את תרגישי שממש כיף לכם ביחד.

שאפו על המודעות העצמיתקוד אבל פתוח
זה מדהים לדעתי!

זורק לאוויר, יכול להיות שיתאים לך גבר עם תכונות קצת יותר 'נשיות'?

אין לי כרגע כל כך מה להגיד, אבל שוב כל הכבוד!
תודה לך!שמשועננים

ממש יכול להיות.

בטוח אני אצטרך קצת תכונות כאלו... אבל לא יותר מדי, זה יבחיל אותי

בעיקרון יש לי המון מה לענות על זהסביון
ומי שעוקב אחרי ומכיר את התגובות שלי, אם יש אנשים כאלה בכלל, יכול לנחש מה יש לי להגיד (פחות או יותר).

אבל את שאלת שאלה וביקשת לקבל מענה ולא את תסביכי הפילוסופיה והבעיות שלי (ויש לי הרבה).
אז רק אגיד - תנסי להתעלם מההרגשה שלך ולצאת לדייטים כאילו יש סיכוי שלמי שמולך יש גם תכונות מדהימות ונפלאות והוא יודע לתקשר ולהרגיש וכו'. אם תעשי ככה, אולי תגלי שהוא באמת כזה. אם לאורך זמן תגלי שכולם אנשים שטחיים שמתאימים לסטיגמות על גברים - יהיה מקום לחשוב איפה הבעיה. אבל בינתיים, כדאי לנסות.

(עכשיו קראתי את השרשור הקודם ומסתבר שעברת כבר לא מעט קשרים... אז קשה לי להגיד משהו מועיל. אולי רק תחשבי מה היית עושה אם היית צריכה לצאת לדייטים עם מישהי שאת לא מכירה עם אופציה שתהיה החברה הכי טובה שלך. זה מלאכותי נורא, נכון, אבל בעולם הדוסי זה מה שיש)
ישרחפת..
כתבת נכון לדעתי שאפשר לעזור עם כוח הדמיון שיצא לפועל בעז''ה, שלבנאדם שמולי יש איכויות מדהימות שיש לי הזדמנות לגלות אותם.

תקנו אותי אם אני טועה, אפשר לשמוע מחברים בבירורים על בנאדם שיודע להקשיב, להרגיש את הזולת וכו' (מעבר לרגיל, ובד''כ לאדם עם מידות טובות תהיה את הרגישות לאשתו לעתיד גם אם רגש זה לא התחום החזק שלו)..
סביון
ואני חושב שבאמת אפשר לשמוע את זה אם יודעים לשאול נכון.
דווקאשמשועננים

די מעניין אותי תסביכי הפילוסופיה והבעיות שלך... למה שאני ארגיש שרק לי יש כאלו תסביכים? הכי כיף לשמוע תסביכים של אחרים ואז להבין שבעצם כולנו בני אדם מתוסבכים וזה מה שנורמלי... אולי תשתף בכל זאת?

הכי הצחיק אותי "מי שעוקב אחרי ומכיר את התגובות שלי, אם יש אנשים כאלו בכלל...." חחח, אני בטוחה שיש

ותודה על התגובה, התחברתי

הממ... תודהסביון
אוקיי, האמת שהתסביכים שלי קצת הפוכים ממה שאת (לכאורה. הכל לכאורה) צריכה לשמוע, כי אני גדלתי בתודעה של אטימת רגשות בפנים. לקח זמן עד שהכרתי בקיומן של בנות (כשהגעתי לפורום, בעצם) ואז האשמתי את כל העולם הגברי בחוסר עומק ובהדחקת רגשות וחוסר אינטליגנציה רגשית וכו'. עד שהבנתי שזה לא ממש נכון, ושבעולם הגברי יש המון עומק שקצת מתפספס אם מסתכלים במבט שטחי. כמובן שיש אנשים שטחיים להחריד שכל השיחות שלהם מסתכמות ב"אה אחי, איך הולך, מה קורה" וכו', אבל בדיוק בשבילם נבראו נשים שטחיות להחריד (בד"כ מהזן שמדבר בלי הפסקה על דברים לא חשובים בעליל) שמתחתנות איתם. [[סליחה על ההתנשאות]]
בקיצור, יש המון אנשים נפלאים בעולם הזה, אני בתהליכים לגלות אותם וגם את מוזמנת

נ.ב. (לא יודע למה זה נ.ב. ולא בגוף ההודעה, אבל זו עריכה ולמי יש כוח לחשוב על פרטים שוליים כאלה) מעניין ממש לראות משפחות, וביקרתי אצל הרבה כאלה, ולשים לב שבד"כ הילדים זוכים ליחס די דומה מהאבא ומהאמא - רמת האינטליגנציה הרגשית שהם מפגינים כלפיהם די דומה, רמת האמפתיה והיכולת שלהם להרגיש את הילדים כנ"ל, היחס שלהם למעשה טוב/רע, וכו' וכו'. אני לא יודע אם זה קיים רק בדמיון שלי אבל באמת לא ראיתי יותר מדי הבדלים בין אבות לאמהות ביחס לילדים ומעניין מה גורם להבדלים הענקיים בין חברה גברית לחברה נשית.
ממש תודה על השיתוףשמשועננים

זה מאד מעניין מה שאתה אומר

מצחיק איך שהגענו לאותם מקומות של חשיבה, מכיוונים הפוכים.

והדוגמה שהבאת על איך נראה גבר שטחי לעומת אשה שטחית זו דוגמה מאד מאד טובה לי, ואני אסביר לך למה. כי בתפיסה שלי גברים באמת לא מדברים הרבה ומכאן שטחיותם, ולגמרי לגמרי שכחתי מכל הנשים הרבות והאינסופיות שהיכרתי במהלך חיי שהן כל כך שטחיות ומברברות דברי הבל (ואותם דווקא קל לי לכבד... כי אני אומרת שכל אחד והסגנון שלו ומה שהוא רגיל אליו ומתחבר אליו וכו', בניגוד למה שאמרתי על גברים: אמאלה, איך הם מנהלים כאלו שיחות טלפון קצרות, ואיך הם פוגשים את חבר שלהם הנשוי, עם התינוק שלו וכל מה שיש להם לומר זה "אה, חמוד' במקרה הטוב, ו'כמה עלתה העגלה' במקרה הפחות טוב). אז באמת הדוגמה שלך מראה שהשונות היא לא בתכונה עצמה אלא באופן הביטוי שלה. 

לגמרי הכללתי את החברות הבוגרות וחכמות והרגישות שלי על כל עולם הנשים. ואת המעט גברים שאני מכירה, על כל עולם הגברים. תכלס, גאונות מה שעשיתי. GIRL POWER

אז בהצלחה בדייטים סביון
ואשמח ספציפית לתגובות (מכל אחד) על הנ"ב, זה נושא שמעניין אותי לשמוע איך אחרים רואים אותו.
מקווה שהבנתי אותך נכון..חדשכאן
יש איזו תאוריה (אני קורה לזה ככה כי שמעתי על זה פעם ואין לי מושג מאיפה) שמלכתחילה אנשים שיש ביניהם דמיון, מוצאים עצמם מתחתנים אחד עם השני. מה גם שהחתונה והחיים המשותפים שלהם בהמשך החיים יוצרים מצב שהם עושים וחושבים דומה. (אני חושב שמנסים להשליך ג"כ על דמיון כלשהו במראה..)
רק מדגיש שכמובן שכל אחד מבני הזוג הוא אדם לעצמו ויש לו את רצונותיו ומחשבותיו, ומכאן יש ויכוחים לפעמים בין בני הזוג. אבל בגדול אפשר למצוא ביניהם דמיון על פני האחרים.
טוב, זה פחות תיאוריה ויותר מציאות מתבקשתסביון
ברור שאנשים שיש ביניהם דמיון מסוים מתחתנים.
אבל ההפתעה שלי היתה התגלית שאין הבדל בין אוכלוסיית הגברים *ככלל* לאוכלוסיית הנשים בעניינים הנ"ל שפירטתי, לא רק בפוטנציאל אלא גם בפועל. בשונה למשל מדברנות, בד"כ האישה תהיה דברנית יותר מהבעל כי אוכלוסיית הגברים ככלל דברנית פחות מאוכלוסיית הנשים. אז למרות שאנשים מתחתנים עם כאלה שדומים להם - בתכונות שנחשבות מובהקות (בלי להיכנס לגורם ואם זה במקרה או בעצם) זה לא ככה.
בטוח שישקוד אבל פתוח
אני לדוגמה!

@סביון😘😘😘
תודה 😅סביון
זו באמת הכללה קצת קלישאית....ד.

לך יהיו את אותם "תכונות נשיות קסומות".. (משמח לשמוע שיש לך) - ואם תמצאימישהו מתאים וראוי - יהיו לו "תכונות גבריות קסומות" שעדיין אינך מכירה, ותשלימו זה את זה.

אבל תצטרכי באמת עין טובה ורחבות אופקים..

[כבר אמרתי: "חוו קשרים עמוקים ומלאים", זו לא מעלה, וזה גם לא נכון מצד האמת. לא טוב דבר כזה ללא נישואין, ומצד האמת - גם אין...]

הצלחה רבה.

תודה לך!שמשועננים

אכפת לך לספר לי מה זה תכונות גבריות קסומות שאתה מכיר אצל גברים? 

ואני לא צוחקת...

באמת שאני לא מכירה  

פתאום אני מבינה כמה אני שמורה שאני פשוט לא מכירה גברים, זה הזוי! 

(אני חושב שזה רק יזיק אם תכירי תבניות גבריותסביון
גם אם מדובר ב"תכונות קסומות".

תצאי לדייטים, ותכירי את בעלך. את לא צריכה שום דבר מעבר לזה.
רק תקשיבי לאינטואיציה שלך ולהתרחשות בדייטים עצמם. זהו.

כשתכירי אותו, תכירי גם הרבה תכונות מדהימות שיהיו בו, כי הוא יתאים לך.)
יש לי עצה בשבילךנעימת הליכות

תתארחי ביום חול/שבת

אצל משפחה שיש שם זוגיות טובה, יראי שמים מן הסתם, אבל עדיף טיפוסים עם חיות כדי שזה ידבר אלייך.

אולי רב או רבנית שלך, חברה טובה, דמות שאת מתחברת, (תבקשי ממנה קודם)

ואז תהיי שם .פשוט תהיי. במרחב המשפחתי בסלון נגיד

בזמן שגרתי של בית, הורים וילדים,...

כשהבעל מגיע ומשוחח עם אשתו כמה מילים- לא שיחה אישית אלא בקטנה מול הילדים,

ותנסי *לחוש* אם את מרגישה שיש כאן תוספת השלמה. אנרגיה חדשה שנותנת חיות. חוץ מהנשיות נטו.

לא רק לגבי הגבר עצמו

אלא תנסי לחוש את החיבור האינטרקציה האוירה . בכלל בבית. לאישה מה זה נותן לה.... 

זו לגמרי לא "בעיה"..ד.

זה שאת "שמורה" ולא מכירה גברים - זה מעולה לגמרי.

זה אחד הדברים שהכי יכולים לעזור לך לבנות בית טוב.

אני חושב שמה שכתב "סביון" בהמשך, הוא נכון.

גם אני לא התכוונתי כאילו לאיזו "רשימה". אלא להדגיש שלא פחות ממה שאת מוצאת אצל עצמך "תכונות קסומות", תמצאי גם אצל מי שיתאים לך להתחתן איתו.

ובוודאי שאת יכולה (תשובה למשהו ששאלת מקודם) לשאול מישהו שמכיר, אם לבחור שמציעים לך יש רגישות גבוהה לזולת, הקשבה, התחשבות וכד'. אלו דברים יסודיים.

יש אמת מסוימת בתכונות מסויימות  שכתבת לגבי בנות. אבל זו לא אמת מוחלטת - ובוודאי לא ההיפך אצל בנים.

אני לא חושב שההכללה של "אינטלגנציה רגשית גבוהה יותר" היא נכונה, על אף שנכון שהרגש דומיננטי אצל בנות. לא נכונה ההכללה של "רמת שיח יותר רחבת אופקים", אע"פ שבד"כ אוהבות לדבר.. (תשעה קבין...). "יותר רגועות", לגמרי לא בטוח, אם כי לפעמים אכן יש יותר גמישות, בגלל נכונות יתר "להשתכנע". "יותר מסתדרות עם אנשים וקונפליקטים", גם כן נראה לי רחוק מהדיוק כהכללה.

כלומר, גם מה שכתבת על בנות-מינך, יש בו "אופטימיות" מוכללת. זה טוב, מראה על עין טובה שלך, וכנראה גם חברה טובה שאת נמצאת בה..

נכון שגברים לפעמים יותר תכליתיים, פחות פטפטנים..  הענין של "פחות נוטים לדבר על עצמם", יש בו משהו ששייך דומני לדרך ההתעסקות של אדם בענייניו והרגשותיו.  בעוד שבנות נוטות לברר לעצמן מה הן רוצות תוך כדי שיחה עם הזולת (ולכן לא פעם אחרי שיחה ממושכת יכולות לומר, טוב, אז אני אעשה כך וכך.. ללא כל קשר למה שנאמר להן, אלא שהשיחה עזרה להן לומר לעצמן מה הן רוצות..), הרי שבנים לא פעם נוטים לבדוק את זה בתוכם. לפעמים להתייעץ.  חלק מהרושם של "לדבר על עצמו" בא, דומני, מזה.  אבל כאשר מדובר על שיחה על דברים שנוגעים לאדם - לא כדי לברר לעצמו מה הוא רוצה - כשמישהו/י מתענין, יש רבים שדווקא מאד שמחים לשתף.

גם להכליל שתחומי הענין יותר "מצומצמים", זה לא נכון. אלא שלפעמים יותר ממוקדים, ולפעמים תחומי הענין שונים. ולדוגמה: בלי ספק אדם שעמל בתורה, בצדדיה השונים, רוחב הדעת והעולם שלו שם, הוא הרבה-הרבה מעבר למישהי שלמדה שנה מדרשה במקרה הטוב..  אל שצריכהלהיות מספיק חכמה וענוה, כדי לדעת איך להגיע לכך שמה שהוא עוסק, גם יפרה שיח בבית, ולא תהיה לו הרגשה ש"ממילא אין עם מי לדבר" בתחום הזה...

ממש תודה על שנכנסת לדוגמאות שהבאתישמשועננים

באמת פותח לי את העיניים... ומאד עוזר!

עכשיו אני חושבת שנשים באמת מוציאות יותר החוצה בדיבור אז יותר קל אולי להכיר אותן ובתכונות שלהן. 

אני לא מסכימה איתךמישהי 1
אני חושבת שאת יכולה לקבל הרבה מנישואים ולא רק לשלול אפשרויות גרועות
מה את מקבלת?
ילדים,בעל -שזה כבר מתנות עצומות
והבעל עצמו שיכול לתת לך המון ביטחון,הכלה,הקשבה כן הקשבה!!,דרך חשיבה אחר משלך-שזאת ברכה עצומה כי לא כל החכמה אצלינו,אהבה,קשר נצחי בע"ה
אלו דברים שאין להם תחליף
וכתבתי רק קצת ממה שבטח יעתה לי אם אחשוב עוד קצת
אדרבה יש מצב שכמהים להשלמהנעימת הליכות

אני חושבת שיגיע מצב 

שבו ת ת געגעי  ותרצי מאד את התכונות האלו... שמשלימות...יש להן הרבה מה לאזן אצלנו הנשים.

וגם מהצד השני- יש לנו מה להעניק להם הגברים עם הנוכחות שלנו ומה שאנחנו.

כלומר שחברת הבנות אמנם יש לה מעלות יחודיות... אבל זה כמו להיות בסביבת הדומים...יגיע מצב אולי שתרגישי שמשהו חסר. משהו מהותי ביותר.

ודוקא האנרגיה הגברית היא זו שתתן לך שלמות יציבות בנפש. בעולם.

(זה לא סותר אחרי חתונה עדיין יש מקום להנות מחברות. זה פשוט 2 מקומות שונים בנפש. 2 דברים שונים)

לעניות דעתי...

קשה להתגעגע למשהו שלא מכירים...שמשועננים

העבודה שלי במקרה הזה היא פשוט להכיר ולדעת שזה קיים כדי לפתח אצלי ציפיה ורצון..

תודה על התגובה

צודקת.. לכן כתבתי לך למעלה עצה...נעימת הליכות

ועוד משהו- אולי לא נפגשת עם הבחורים הנכונים לך ??נעימת הליכות

בחורים שמרוכזים בעצמם, לא קשובים, אטומים... אמממ ככה תיארת אותם , זה באמת לא נשמע טוב ונעים..

ויש אחרים. קשובים, מבטאים רגשות, מחשבות, אולי לא בצורה נשית אבל עדיין לא אטומים.

ואטימות זה דבר נורא לדעתי.

יש מה להגיד אבל אין זמןבסדר גמור
בנוסף, שכחת שיש מצווה
המצווה היא על הגבריםקוד אבל פתוח
כל אשה צריכה גיבור צידחסדי הים
שיצוד לה אתוהוא ישמיענו
כל הג'וקים והעכברים שמסתובבים בסלון?
גם, אבל יש בזה הרבה יותר רוחב ועומקחסדי הים
מצחיק..הולם במיוחד
בדיוק ההבדלים (הקלישאתים והמכלילים נורא) שתיארת בין גברים לנשים נתפסו אצלי תמיד כבונוס לכיוון השני.
רגשיות גבוהה מובילה לפחות יציבות רגשית, החלטות פחות שכליות ולעיתים פחות נבונות,
תכליתיות מובילה להישגים, ליכולת להזניח פרטים פחות חשובים ולהתמקד בעיקר,
ראליות.. טוב ברור שראלי לוקח הומאני בסיבוב
וכו'..

באיזשהו מקום אני חושבת שהעובדה שלא ממש היה בחייך גבר שאהבת והערכת (וכנראה גם נשים שאלו התכונות הדומיננטיות אצלם,) את רואה את היופי רק בצד אחד של המטבע.

דבר אחרון: מטבע הדברים אנחנו נוטים להתאים בין מה שמשקף כלפי חוץ למה שיש בפנים. בנוגע לרגשות אני חושבת שהקשר קלוש עד לא קיים. מוחצנות רגשית ועומק רגשי אלו שני דברים שונים ולא קשורים.. והרבה פעמים גברים (אם להמשיך עם הקו הסטיגמתי) הם בעלי עומק רגשי, ופשוט לא מחצינים אותו. וברור שעם האישה שלהם בעז"ה הם כן יהיו פתוחים רגשית.. ודווקא יש בזה משהו מאוד אינטימי ויפה
את מזה צודקת!שמשועננים

ואיזה מצחיק שהתחברת בדיוק לתכונות שאני רואה אותן כלוקות בחסר

מאד התחברתי למה שכתבת בסוף על ההבדלים בין עומק רגשי למוחצנות רגשית ועל היופי המיוחד בקשר זוגי שזו כן יש את השיתוף הרגשי.

תודה רבה לך!

אני ממש לא מבין אתכןוהוא ישמיענו
אני דוקא התחברתי לתכונות שאתם מציינות כ'לוקות בחסר' (שקשורות לרגש)...

כל תכונה יש לה חסרונות ויתרונות...
אנשים טובים, מודה לכם על כל מילה, בהמשך אגיב יותר בפירוטשמשועננים

דבר ראשון, שאפו על האומץ.התר

גם מאחורי מקלדת לא תמיד פשוט לכתוב כאלה דברים (לכן המציאות את 'אנונימי').

דבר שני, קשה לי כבנאדם לטפוח לעצמי על השכם. מרגיש לי לא נכון להיכנס למקום השוואתי-שיפוטי בגלל שבסופו של יום מדובר פה בבני אדם. עוד לפני שאנחנו מתחילים לדבר על מינים, אנחנו מתחילים לדבר על בני אדם.

וכבני אדם שגם מאמינים בבריאת העולם, אנחנו מאמינים שאלוקים ברא זכר ונקבה. השניים עוסקים בבניין העולם ועוזרים אחד לשני, כאשר הכשרונות המיוחדים של כל אחד - מעצם היותו מי שהוא, והמין כמובן הוא גם חלק מזה - תורמים ביחד ליצירה הגדולה.

כאשר אנחנו מחפשים בן/בת זוג, אנחנו נוטים לפעמים לחפש את מה שדומה לנו "אני רוצה אותו שיהיה כזה וכזה וכזה וכזה.." ובלי לשים לב, ביקשנו כפיל של עצמנו. כמעט.

האמת שהחיפוש צריך להיות שונה בעיני. צריך לחפש את מי שישלים אותנו, לא את מי כבר מחזיק את כל התכונות החיוביות שאנחנו מוצאים בעצמנו. אני זוכר שאחת התובנות שהגעתי אליהן בממהלך השנים היא שכאשר אני מחפש מה אני יכול לקבל "ממנה", אני פשוט מתרכז בעצמי, וגם אם אתחתן עם בחורה כזו אצטרך לעבור תהליך כדי להיות מסוגל להיות איתה באמת ולא עם עצמי. פתאום התחלתי לשאול שאלות אחרת: מה אני יכול להביא לקשר? מה היא רוצה? מה היא צריכה לקבל כדי להיות מאושרת? מה אני צריך? כנראה שמבחינה פרקטית, את רוב השאלות שאאלתי אחרי התובנה הזו שאלתי גם אחרי - אבל ממקום שונה לגמרי.

אני לא רוצה לנסות לשכנע אותך שיש גם "בנים נשיים" ו"בנות גבריות", אלא שהשיח צריך להיות שונה כי "זה לעומת זה עשה האלוקים". שניהם שונים, שניהם מבטאים צדדים שונים של האדם (שנברא אחד), ושניהם ביחד, כשכל אחד נמצא בנישה המתאימה לו בקשר הזוגי ובעשייה בעולם, יוצרים משהו שלם יותר וטוב יותר. להם ולעולם.

לא קראתי הכל אבלחלל הפנוי
ממה שקראתי ענו לל יפה מאוד. אני רק אוסיף ש.
הארי הקדוש מביא מהזוהר הקדוש שלכל אדם יש דוכרא ונוקבא. ואומר שאחד התפקידים של האדם הוא לעבוד ולהעלות את כל צד אצלינו לרמה הכי גבוהה. .

(הרבה מההתנהגות קשור בחברה ויש מקומות שגבר לא צריך להיות מחובר חצד הנוקבא שלו (אולי מתוך פחד, לא יודע) אבל זה לא אמור להיות ככה לפי דעתי ואני מכיר מספיק גברים שהם מחוברים לצד הניקבי שלהם ולא מתביישים בזה אלא להיפך. וכן גם אני מתוכם)

ואסיים באיחול הצלחה!
להמשיך שיחות רגשיות עם חברות111111111אחרונה

באמת פעמים רבות יש הבדל בתחום הפתיחות הרגשית בין הבעל והאשה, וגם כשהקשר מצוין ומקבלים הממוווןןןן מהזוגיות - תמיכה , אהבה, חשיבה משותפת של מטרות ויעדים ודרכי פעולה ועוד... עדיין לאשה יש צורך לנהל שיחות עומק רגשיות שלא תמיד מתאימות לבעל ובשביל זה יש חברות / אחיות וכד', וזה בסדר גמור ולא ממעיט מהקשר הזוגי (כמובן צריך לדעת לשמור על דברים מסויימים בתחום האישי ולא להוציא הכל החוצה...)  

מה שחשוב זה לא להרגיש "עליונות" מכך שאני יותר מפותחת רגשית, אלא להכיר בכך שזה צורך אישיותי שלי , ולבעלי יש איכויות מדהימות אחרות. 

בגיל צעיר לפעמים באמת הבת מתפתחת מוקדם יותר רגשית ולכן במקרים רבים ההתאמה היא בין בחורה צעירה לבחור שגדול ממנה (כמובן שזו הכללה ולא תמיד...) אבל כשגדלים זה מצטמצם.

מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני לא אוהב את זה בכללמשהאחרונה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך