באיזה שלב של הקשר לספר לו?לידי
שלום.. אני מתמודדת עם דיכאון.
אבל עובדת ומתפקדת.
חוויתי כמה משברים דכאוניים קשים.
אבל למדתי לחיות עם המחלה והנפילות נהפכו לקטנות יותר וקצרות. עדיין אני לוקחת תרופות.
למי שרואה אותי מבחוץ אין אפשרות לדעת מה עברתי וגם בהכרות יותר עמוקה.
התחלתי לצאת עם בחור. ברור לי שאני הולכת לספר לו את זה.
השאלה היא מתי?
אשמח לשמוע דעות של אנשים.
חשבתי לחכות איזה חודש חודש וחצי מה אתם אומרים?
בכדי לתת לו הזדמנות להכיר אותי.
מתי שתדעיקוד אבל פתוח
שגם אם הוא יחליט להפרד על זה, זה לא יגרום לך להרגיש רע עם זה.
ומצד שני שלא תרגישי שזה הדבר היחיד/ העיקרי שהוא רואה בך.
אני הייתי אומר חודשחלל הפנוי
כי זה בול זמן להכיר טיפה ולא לתת לו להרגיש רע שהסתרת ולא לתת לו להרגיש רע אם הוא מחליט שלא מתאים ולא ושלא צרגישי יותר מידי רע אם יחליט שלא מתאים לו
חודש זה הרבה מידיי... אין צורך לחכות כל כך הרבהוירושלים של זהב


המקובל הוא בפגישה שלישית- רביעית44444


תודהלידי
שמעתי על המקובל הזהחלל הפנוי
ואני לאצחושב שהוא נכון.
שלוש פגישות זה לא מספיק לדעתי
והצד השני?גלויה
לא נעים לשמוע את זה אחרי יותר זמן

(ואני מדברת בתור אחת שגם מתמודדת )
^^^ מסכימה עם גלויהיעל מהדרום
לק"י

והייתי אומרת לספר מההתחלה (כך אני הייתי רוצה). אבל לא בטוחה שכולם כמוני.
תגיד יש לך את המס' טלפון שלו?והוא ישמיענו
אני מחפש כבר המון זמן דרך ליצור קשר עם המקובל הזה..
אולי הוא צדיק נסתר
ידוע שהוא בליחלל הפנוי
פלאפון.
משצמש רק ביונים
^^גלויה
זאת ההדרכה שאני קיבלתי לגבי ocd.
אבל כדאי לך לשאול רב.

בדייט שלישי-רביעיוירושלים של זהב


לדעתי פגישה רביעית חמישית, לא לפני..הילושש

היה לי מקרה של בחור שהיה לו משהו לא סטנדרטי לספר לי, הוא סיפר לי בפגישה שישית, וזה הרגיש בול בזמן. לא הייתי אומרת לפני, כי זה משהו אישי שלך ולא נראה לי כדאי לספר כשאת לא בטוחה בקשר בכלל, לדעתי רק בפגישה רביעית חמישית מתפתח איזשהו אמון.. 

והתשובה לצד השני, שמא כבר תיקשרו וזה יהיה קשה, הוא אמור להבין אותך למה לא סיפרת לפני כן.. 

יש בזה משהו זה אכן אישי.לידי
ויכול להיות שחמש שש פגישות זה לא נורא
.
אני הייתי רוצה שיספר לי זאת מהתחלה,!!מירב!!
אבל נשמע הגיוני בכדי שאכיר אותו יותר לפני,בפגישה רביעית.😌
התייעצת עם הפסיכולוג/פסיכיאטר על ההשלכות של נישואין?הסטורי
לפני השאלה מתי לספר, את חייבת לדעת מה ההשלכות. לחיות עם משפחה בבית ההורים, זה לא כמו לחיות עם בן זוג. גם סביר (כי זה קורה גם לנשים בלי רקע) שהריונות /לידות/הנקות/וכד' יחמירו את הדכאון או יגרמו להתפרצות שלו.
ממילא ברור שצריך לספר לבחור לפני שהוא מאוד נקשר אלייך, אבל קודם כל, את חייבת לדעת מה ההשלכות הצפויות?
יכולות להיות השלכותנושבת באוויר!
כמו בכל דבר בחיים .. אבל אם הוא ידע את זה יהיה לשניהם הרבה יותר קל להתמודד. אני לא יודעת אם זה מה שהתכוונת לומר, אך אני ממש לא חושבת שדכאון הוא גורם שיכול למנוע באיזו שהיא דרך חתונה לידה הנקות וכדומה
הרבה יותר מכל דבר בחייםהסטורי
איני יודע איזה נסיון יש לך, אבל כמי שמבין בזה ומכיר יותר ממקרה אחד - לדיכאון או נטיה לדכאון יש השלכות על היכולת להרות וללדת וכן להפך - הריון, לידה, הנקה וכד' הם לפעמים גורמי דיכאון, גם אצל נשים בלי הסטוריה ומעודדי התפרצות אצל מי שיש לה כבר הסטוריה.

לכן, היא חייבת קודם כל לברר לעצמה מה זה אומר וע"פ זה גם לשתף את המשודך, שיצטרך ללות אותה ולשאת חלק גדול מהעול עליו.
תראה אני מבינה ומכירה אץ ההשלכותנושבת באוויר!
ואני חושבת שבטח גם היא מכירה כי הרי היא חוותה כבר כמה משברים.. אני לגמרי בעד לספר על הדיכאון ומה זה אומר ואיך היא מרגישה שהיא במשבר מהסוג הזה עכשיו .אבל אני לא יודעת עד כמה זה נכון להתחיל ולהסביר דברים שהיא עוד לא חוותה. לא כי היא מסתירה אלה כי זה מיותר. ז"א הם עוד לא שם .... וכמו שאתה אמרת זה יכול להתפרץ אבל יכול להיות שגם לא ..
אז כנראה שאת לא מכירה...הסטורי
אולי טוב שכך, לא מאחל לאף אחד. אבל, מיותר ממקרה אחד - יש לזה השלכות ספציפיות שהיא והבחור שיזכה להתחתן איתה, חייבים להיות מודעים אלייהם.

ולפותחת - בהצלחה רבה, ח"ו אין כוונתי לפגוע, אלא למנוע סיבוכים בעתיד.
אם אתה טוען שאינני מכירה ..מי אני שאתווכחנושבת באוויר!
יש הבדל בין דיכאון לנטייה לדיכאוןוירושלים של זהב

קודם כל, מסכימה שכדאי להתייעץ עם הפסיכאטר שמכיר כדי שיסביר את התופעות שעלולות לקרות, במיוחד כשהמדוייט האחראי מבקש זאת. 

בכל מקרה, ההבדל הוא שכשיש נטייה לדיכאון - הדיכאון יכול להתפרץ אחרי לידה וכשיש דיכאון כבר ולוקחים כדורים, ההריון דווקא מיטיב עם העניין ומעלה הורמונים משמחים למוח. כמובן שהדבר משתנה בין אדם לאדם. 

באופן כללי, במהלך החיים דיכאון יכול להתעצם ולחילופין יכול לרדת ולהיעלם. אם מטפלים בזה נכון ויש סייעתא דשמיא. 

החיים מסוכנים, תמיד יכולים לקרות דברים לפתע פתאום גם כשאין דיכאון, רק שכשיש אפשר אולי להיות מוכן לזה מראש. ללמוד את הנושא, ללמוד את הבחורה ולדעת מה היא צריכה ומתי.

 

מה שכן ברור שכדאי לבדוק זה האם אפשר לקחת את הכדורים בזמן ההריון וההנקה, אם לא, מה התחלופות לזה, מה הסכנות אם לא לוקחים וכו'. 

[למיטב ידיעתי יש כדורים מסוימים להנקה והריוןענבל

בס"ד

 

בד"כ הפסיכיאטר שואל אם את מתכננת להיכנס להריון בזמן הקרוב.]

בוא לא נפחיד פה יותר מדי.ענבל

בס"ד

 

דווקא דיכאון זה אחד הדברים שניתנים לטיפול ולא נחשב למחלת נפש קשה מדי.

קודם כל, בחיים לא שמעתי שדיכאון משפיע על היכולת להרות וללדת והכרתי מספיק דיכאוניים וביקרתי אצל מספיק מטפלים בחיי, אף אחד מהם לא אמר שזה יכול לפגוע ביכולת להרות וללדת, אז אשמח למקור לעניין. זה נכון שאשה עם דיכאון היא בקבוצת סיכון גדולה יותר לדיכאון אחרי לידה ובהחלט צריך לדעת את ההשלכות של זה אבל גם לדעת שניתן די בקלות לסדר את זה על ידי כדורים וכמובן שזה דורש מהבעל להתגייס ולתמוך. אבל, וזה אבל חשוב, זה לא מוכרח שאשה שחוותה דיכאון תחווה גם דיכאון אחרי לידה וזה לא מוכרח באיזו עוצמה יהיה הדיכאון אחרי הלידה וזה בהחלט דבר שאנשים חיים איתו.

חוץ מזה, דיכאון בא באפיזודות ככה שבד"כ לא כל החיים נמצאים בדיכאון [כמובן תלוי רמה אבל מדברי הפותחת נשמע שהכדורים מועילים לה וההתקפות קצרות יותר שזה טוב]. 

 

בקיצור, צריך לדעת את ההשלכות אבל לא להגיד אותן כאילו זה סוף העולם ואדם עם דיכאון הוא חולה נפש שאי אפשר לחיות איתו. זאת באמת אחת ההפרעות הנפשיות היותר קלות לטיפול וכיום לוקים בה די הרבה אנשים.

 

עונה במרוכזהסטורי
לא אמרתי לא להתחתן, אלא להתייעץ על ההשלכות!
לא מכיר מחקרים, מכיר מציאות ביותר ממקרה אחד.
יש כדורים מתאימים להריון/הנקה ויש שלא, היות שגם לשנות בין יום זה לא שייך - כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר מבעוד מועד.
דיכאון מצד עצמו לא מפריע להרות, הוא כן מפריע ליכולת לקשר, קרבה וכו' עם בן הזוג. כשהמצב טוב זה לא בעיה, אבל כשלא...
כמו כן העובדה שהנטיה לדיכאון עלולה להתפרץ סביב הריונות /לידות -עלולה לאפשר פחות להרות.
לחלק מהתרופות לדיכאון יש השלכה שלילית על הקשר בין בני הזוג - שוב פתיר לחלוטין, אפשר להחליף, אבל גם את זה צריך לעשות מבעוד מועד. (ע"פ מה ששמעתי מפסיכיאטר מומחה - הכדורים שלא פוגעים בקשר, הם גם אלו שלא פוגעים בהנקה, כך שאפשר להרויח שתי ציפורים במכה אם מתארגנים נכון מראש).

יש עוד מה לכתוב, אבל הן מחמת שהפורום מעורב והן מחשש אוטינג, שממש לא מתאים, אעצור כאן.
דיכאון אולי מקשה על היכולת לקשר, לא מפריע לה.ענבל

בס"ד

 

זה נכון שזאת התמודדות, כמו הרבה דברים [אדם שקשה לו להיפתח ולתת אמון זאת לא פחות התמודדות בקשר], אבל להציג את זה כממש גורם מפריע זה לא נכון בעיניי. זה מאד תלוי רמה, תלוי טיפול ותלוי אדם. 

אני עוד לא שמעתי שהנטייה לדיכאון והתפרצותה סביב הריונות\לידות עלולה לאפשר פחות להרות. זה אולי יפחיד יותר [במקרה שלי למשל] אבל זה לא פוגע פיזית ביכולת הזו. שוב, זאת התמודדות, אבל בוא נגיד שגם נשים רגילות בחלקן מפחדות מזה וצריכות זמן לעכל את הנושא [ואני לא אפתח פה את הנושא של מניעה אבל זה בהחלט אחד הסימנים בעיניי שהיום לא רק מי שבדיכאון או חרדה לא עושה את זה או לא מסוגלת..]. 

לחלק מהתרופות לדיכאון יש השפעה שלילית על החיים וברור שכדאי למצוא קודם את האיזון הנכון, אבל מדברים על מישהי שכבר מצאה אותו. ואם אתה מדבר על פגיעה אחרת אז גם גלולות יכולות לעשות את זה וכל דבר כזה צריך התבוננות וניסוי וטעייה.

 

רק בשורה האחרונה הבנתי למה יש בעיה לדבר על זה בפורום מעורב אז באמת נעצור כאן. אני כן רוצה לומר שאם מישהו חושש אז שילך ויברר הכל ולא יוציא את זה מפרופורציות. אנשים עם דיכאון חיים חיים נורמליים למדי ואלו יכולים להיות אפילו חיים נהדרים. עם קצת עזרה, קצת כוח וקצת אמונה אפשר להתמודד. 

 

בכל מקרה, אם מישהו כן רוצה להבין יותר אני נמצאת בפרטי ואני בטוחה שגם המגיב שמעלי ישמח לעזור.

לדעתי חודש זה בדיוק הזה המתאים נושבת באוויר!
ראשית אני חייבת לומר שעצם זה שברור לך שאת מספרת לו זה מדהים. ולא רק בשבילו אלה גם בשביל עצמך את מביאה את כל מה שיש בך. בכולנו יש משהו שהוא פחות טוב וכשאת בוחרת לספר לו את זה את מאמינה ויודעת שיש בך עוד הרבה צדדים יפייפים ושהדיכאון הוא לא העיקר

בטח יש כאלה שיקראו את התגובה הזו וירימו גבה "ברור שהיא תספר היא אפשר להסתיר דבר כזה ממישהו את הולכת לחיות איתו "
אז אני מכירה אנשים שבחרו לא לספר כי כמו שאת תיארת זה לא משהו שנראה לעין והם מתפקדים נורמלי גם בימים מאוד קשים. בגלל הדעות הקדומות אותם אנשים חששו שיפסלו אותם על כך. לכן שוב כל הכבוד ! תמשיכי להיות את. מי שחכם ידע לראות מעבר ...
זאת שבירת אמון ממש לא לספריעל מהדרום
לק"י

זה משהו שהיא עוד מתמודדת איתו.
וכן, לא לכולם מתאימה ההתמודדות עם ההשלכות שעלולות לבוא (ועם זאת, אני קוראת לציבור- לברר טוב לפני שפוסלים עם תחום נפשי).
מסכימה איתך אני גמני בעד לספר וחושבת שזו שבירתנושבת באוויר!
אמון .. מי שבוחר לא לעשות את זה
תודה רבה רבה חיזקת ממש!!!לידי
הערה מניסיון של חברהעוד סתם אחד
תדאגי שאם זה מתפתח לקשר רציני, שהוא לא מספר להורים שלו לפני שהם מכירים אותך קודם "מיד ראשונה". מכיר מישהי שהבחור שיצאה איתו סיפר להורים לפני שהביא אותה לפגוש אותם, והם התנגדו בתוקף להמשך הקשר.
אני קיצונית אבל-ענבל

בס"ד

 

סיפרתי לבעלי בדייט הראשון ובמקור תכננתי לספר לו עוד בבירורים. 

אבל אני זה לא ההדרכה המקובלת. אני עשיתי את זה כי לא התחשק לי לצאת לדייטים ואז שהם ייפסקו בגלל זה. חבל על הזמן ועל הרגש. 

ההדרכה המקובלת שאני מכירה זה לחכות לפחות עד דייט שלישי. לי זה לא התאים כי לא הסכמתי לצאת עם בן אדם שפוסל אנשים על זה אפילו אם זה רק כי הוא לא מכיר אותם. לא רוצה מישהו שלוקח אותי למרות זה כי יש דברים אחרים שמפצים. רוצה מישהו שלוקח אותי כי אני אני על כל חסרונותיי ויתרונותיי.

בעלי היה די מופתע שסיפרתי לו בכזאת טבעיות בדייט ראשון [הייתי צריכה לקחת כדור אז פשוט אמרתי לו שלא ייבהל אבל אני צריכה לקחת כדור כי יש לי התקפי חרדה] אבל הוא קיבל את זה כי זה באמת לא כזה ביג דיל מבחינתו.

בקיצור, זאת אני, את תחליטי מה מתאים לך. אני חושבת שבסופו של דבר ההבדל בין חודש לחודש וחצי הוא לא משמעותי [אם זאת ההתלבטות] אז פשוט כשתרגישי מוכנה וכשהדייטים יתחילו להגיע לרמה עמוקה יותר. 

 

ב"הצלחה 

קיצונית - והצלחת.... משמח לקרוא.ד.

אבל באמת בד"כ עדיף קצת להכיר קודם, אפילו כדי להגיע למה שכתבת "לקחַת כי היא היא על כל חסרונותי ה ויתרונותיה".. ולפעמים במכלול, החסרונות נהיים חלק מהמארג של היתרונות.

חיפשתי מישהו שמראש אין לו דעות קדומות בעניין ומוכן לברר ענבל

בס"ד

 

או שסתם אין לו דעות קדומות כמו בעלי למשל.

שוב, זאת אני, לכן אמרתי שאני זה ממש לא ההדרכה המקובלת וזה מתאים לאנשים מאד ספציפיים וממש לא לכולם. אני הרגשתי שאני לא מסוגלת לחכות עם לספר דברים, אני לא טובה בלשוחח שיחות חולין בלי לדבר על דבר עמוקים ואני לא טובה בלהסתיר או להגיד שלא בא לי לספר עכשיו ונדבר על זה בפעם אחרת. אין ספק שבעלי ספג הרבה בדייט הראשון, הוא שמע גם על המחלה של אמא שלי, גם על זה וגם על עוד דברים [וזה היה רק פני השטח ] וזה מרשים שהוא המשיך אבל סביר שזה גם מה שגרם לנו להתחתן מהר.

חוץ מזה, גיליתי שזה גרם לו להיפתח מהר ולספר גם לי דברים בדייט הראשון שהוא לא סיפר לאף אחד. מסתבר שכשמשתפים בדרך כלל מקבלים חזרה. 

 

בקיצור, ברור שזאת לא הדרכה לכלל אבל כן רציתי להביא את זה כדי לשים את זה על השולחן. 

אכן, כמו שאמרתי - גם יפה ומרשים, וגם מאד משמחד.

ובאמת יכול לעודד כל מיני אנשים.

 

וכנראה "מצאתם מין את מינו"...

 

 

עם זה, כמו שכתבתי וציינת גם את - זה לא תמיד קורה. ויש אנשים שכאשר קצת מכירים את הבחורה, כבר תופסים פרופורציות, ומוכנים לקבל מה שאולי לא היו מכירים אם זה היה רק "תיאורטית". לפעמים זה אפילו הופך להיות ערך מוסף.

 

[יתכן שאצלכם, לפי מה שתיארת פשוט "הכיר את הבחורה" באופן בסיסי, מאד מהר.. תוך כדי פגישה ראשונה. אבל זה, בגלל שזה חלק מהמכלול אצלך, מהאופי. וזה התאים לו.  שמישהי תעשה "כאילו" היא כזו - זה כבר לא כ"כ ילך...

 

העיקר שהתחתנתם. ב"ה..]

יוו. את מה זה לא נשמעת טיפוס שסובל מחרדה..ממש להיפךנעימת הליכות

קוראת אותך הרבה

ולא הייתי מדמיינת שאת עם קושי זה

להיפך- את משדרת משהו נועז ולא חושש ..

חיזקי ואימצי !!

הפורום הוא מקום מדהים להעלאת בטחון עצמי ענבל

בס"ד

 

היו לי תקופות טובות יותר וטובות פחות אבל זה משהו שהוא 90% בשליטתי אבל ה10% הנותרים כן משפיעים על חיי יותר מדי.

גם אם תראי אותי במפגשי פורום לא תראי עלי את החרדה. רק מי שמכיר אותי מקרוב חווה את זה.

אני עוד בודקת איך חיים עם הדיסוננס הזה ואיך מבטאים את הצדדים באופי שלי שמתבטאים בפורום, גם במציאות [במציאות של מפגשי פורום הם מתבטאים]. 

 

תודה

[אולי זה קצת לימוד לכולנו- לפעמים אנשים שלאו דווקא יביעו דעתם או ידברו הרבה בחברתכם הם אנשים בעלי דעות ואולי אפילו מעניינים שפשוט צריך קצת לרצות להכיר אותם כדי שיהיה להם נוח לדבר]

מהממת... מוזמנת להעלות כאן את נושא הדיסוננס אם בא לךנעימת הליכות

כדי לחשוב ביחד

 

ובלי קשר המון בהצלחה !!

חח כרגע לא מתאים לי להעלות את זה ככה בפורום זה ענבל

בס"ד

 

לא אכפת לי לדבר על זה בפרטי [מזהירה מראש שבדרך כלל בפרטי אני אומר שאני בפלאפון כי אני בקושי נכנסת לשיחה אישית, אז לקחת את זה בחשבון] אם זה מעניין אותך.

איך שטווווב לך...נעימת הליכות


ואו, את מדהימה! זה באמת חזקPandi99


מסכיםהדוכס מירוסלבאחרונה


לדעתי גג פגישה שלישיתמישהי 1
ממש לא מסכימה עם מי שאומר חודש ויותר
זה ממש ממש לא בסדר!!
זה מסוג הדברים שזכותו של הצד השני לדעת לפני שהקשר יציב ומשמעותי!!
ואווו הרבה תגובות. ממש תודה רבה למגיבים.לידי
זה מאוד מאוד עוזר לי.
אני לא יודעת אם הייתי מתמודדת עם בעל הדיכאון.עדן ירושלים
אבל לדעתי אם אדם מטפל בעצמו אני לא רואה בעיה.
אנשים שלוקחים כדורים וכו' הם אנשים סבבה לגמרי.
גם אנשים שלא. אבל איתם קשה יותר להתמודד.
יש דיכאון ויש דיכאון. יש דיכאון תקופתי ויש כזה כרוני שלוקח המון שנים לצאת ממנו..
לדעתי זה גם פרמטר באיפה. את נמצאת.
בהצלחה רבה, אם היית חברה שלי הייתי משדכת אותך
לחברים של בעלי בכיף.
חמודה.. תודהלידי
רוב הזמן אני לא בדיכאון זה בא בתקופות.
גם דכאון כרוני בא בתקופות..ענבל
בס"ד

הפרעת דכאון היא תמיד כרונית

את לשוט לא יודעת מתי תגיע ההתקפה הבאה
מממ. לפי מה שאני יודעת לאו דווקא. אבל יכול להיות שאני לא יודעדן ירושלים
בד"כ הוא בא בתק'. הן יכולות להיות ארוכות מאדענבל
בס"ד

אבל לרוב הוא לא נמשך כל החיים בלי הפסקה במיוחד אם הוא מטופל.
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני לא אוהב את זה בכללמשהאחרונה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

 

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.


רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום


 

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?


 

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום


 

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..


 

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

 

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

 אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

 

דרך ארץ

 

כנל הפוך!! כלפי גברים

 

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.


אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).


עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.


אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

 

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.


אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.



התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

 

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.


אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.


מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

 

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך