בכייה לדורותוהוא ישמיענו
אני עומד לכתוב כעת דברים שלא בהכרח ינעמו לאוזני כל הקוראים כאן. אבל זו הרגשה כללית שאני מרגיש, ואני פשוט... חייב לפרוק. לא את העצבים ח"ו. פשוט לשתף אתכם בתחושות שלי, שלצערי אני חווה כמעט מידי שבוע; ואולי גם לשמוע מכם- מה אתם אומרים.
ואני מתנצל מראש אם זה מכביד מידי.

לפני כאלפיים שנה היינו יחד בארץ ישראל. היתה לנו נבואה, היה בית מקדש. כהנים ולויים. קשר ישיר עם אלוקים.
שלוש פעמים בשנה היינו מתכנסים כל עם ישראל על כל גווניו לרגל- לבית המקדש. כולנו היינו עולים בשמחה לירושלים באחדות מופלאה שאין כדוגמתה בתולדות העמים. וכשהיינו עולים לירושלים- אנשי ירושלים היו מכבדים אותנו ומברכים אותנו, ונותנים לנו מקום ללון.
בפסח היינו מתאספים ואוכלים את הפסח בחבורות. והיינו עומדים בעזרה ושומעים את שירת הלווים, וצופים בעבודת הקרבנות
והיה לנו גם מעמד הקהל, פעם בשבוע שנים במוצאי שנת השמיטה. ובשמחת בית השואבה היינו מתאספים יחד, סביב גדולי הדור וכל אחד ואחד מאתנו היה שואב מרוח הקודש. והיינו כולנו שמחים בשמחת חברינו.

והגיעו ימים קשים, ימים שאין בהם חפץ. ועם ישראל נתדלדל, ונעשה אגודות אגודות. פרושים, צדוקים, ואיש נלחם ברעהו. כמו חגבים, שדורכים אחד על השני; קמצא ובר קמצא. התורה נעשתה מחולקת, ומתוך כך גם עם ישראל. שנאת חינם.

ושכחנו את המקור לכל. שכחנו את נותן התורה; זכרנו את התורה, זכרנו את ההלכות ואת הדינים. ואת הסוגיות. ידענו שפלוני לא נוהג ע"פ ההלכה כמות שהיא, וכך גם פלוני ידע עלינו. זכרנו הכל.
אבל דבר אחד שכחנו: את ה' נותן התורה. ושכחנו שעם ישראל מתחיל במעמד הר סיני (כהמשך ליציאת מצרים). שכחנו שאהבת ישראל נובעת מאהבת ה', ושאהבת ה' אותנו היא הגורמת לנתינת התורה. שכחנו ש"אחיך הוא בתורה ובמצוות", שכחנו שהתורה היא שמאחדת אותנו.
"אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני".
שכחנו את ירושלים. שכחנו את העיר שעושה את כל ישראל חברים. זכרנו את משה, ושכחנו את אהרן הכהן.

אז ירדנו לגלות, לחוש את הכאב העמוק שנוצר כאשר יש פירוד בעם ישראל. מפוזר ומפורד בין העמים. ודתיהם שונות מכל עם.
אלפיים שנה. אלפיים שנה אנחנו בגלות, חיים מתורה מצומצמת, נושמים בקושי באוויר המחנק של הגלות. מנסים להציב ציונים ולהתחיות קצת מהתורה הגדולה המפוארת שלנו, מהנבואה שכבר נתבטלה כליל. ומסגולת ישראל, מפח השמן הקטן שעוד נשאר לנו, החבוי בקודש הקודשים של האומה.

וכעת, אור הגאולה התחיל להופיע. אנחנו חוזרים לארץ ישראל. השמים מתחילים להופיע בטהרתם. "מיום שחרב בית המקדש לא נראו שמים בטהרתם". אז הנה- אנחנו מתקרבים ליום בו ה' יברא שמים וארץ חדשים. ליום שבו ההרמוניה שבין אדם לאדם ובין האדם לאלוקים תופיע.

איפה אנחנו בתוך המהלך הזה? אנחנו זורמים איתו, או שאנחנו מנסים לפעול עם א-ל, לקרב את המהלך הנפלא והאדיר הזה?
כואב לי הלב. היינו כחולמים. אנחנו מעדיפים שאחרים יעשו בשבילנו את העבודה. את העבודה של זיכוך העולם, אהבת הבריות. ענוה.

הגיע הזמן שנתחיל לפעול. להיות אנשים אמיתיים, עם עצמנו ועם הסובבים אותנו. לא- לא להיות אמיתיים ממקום מתנשא, ממקום של 'אני יודע הכל על האדם הזה'. להיות אמיתיים ממקום אמיתי, לא מצועצע. ממקום של ענוה, של רצון להקשיב ולשמוע. ולנסות לקלוט מהאור הגדול של החבר שלי. להאמין אחד בשני, לתת לו מקום. כי אין לך דבר שאין לו מקום.

אני בוכה על זה. הנשמה שלי בוכה על הדבר הזה כל הזמן. שאנשים שכחו את הענין של התורה; "על שלא ברכו בתורה תחילה".
פשוט לתת לכל אחד את הכבוד שלו. כי הכבוד הוא מצד הצלם אלוקים של האדם. כל אדם הוא צלם אלוקים!!! צלם אלוקים!!!
ואיך, איך אנחנו מעיזים לא לכבד את הקב"ה? לא לכבד את האדם הנפלא שהקב"ה ברא בשביל לעזור לנו להיות יותר שלמים, וללמוד ממעשיו, ומהנשמה שלו.
הרי כל אחד הוא אות בתורה. כל אחד הוא משהו כל כך מיוחד שאין דומה לו. ורק כשמחברים את כל האותיות יחד- מקבלים תורה תמימה שהיא משיבת נפש.

והבעיה שלנו היא שאנחנו כל הזמן מדברים על זה. כל הזמן. אבל בכלל לא חיים את זה.
כן, אנחנו לא חיים את התורה באמת. רק את הצד החיצוני שלה. האם אנחנו מכבדים האחד את השני? מסוגלים לשמוע דעות אחרות? מסוגלים להתחבר לסגנון שונה, להעריך גם את מי שפחות חכם ממנו או שיותר קשה לו במידות מסויימות?
אנחנו לומדים תורה כדי לדעת את התורה. לא בשביל שם ה'. לא בשביל כבוד ה'. כי אם זה היה בשביל כבוד ה' ובשביל להאיר את העולם- מזמן היינו אוהבים איש את רעהו, וחפצים בטובתו ובתיקונו. ומסייעים לו ככל הניתן, לא ממקום מתנשא כי אם ממקום אוהב ומעריץ.

אני פשוט שונא את זה... זה עושה לי כל כך רע. אני שונא גאוה, גם אם היא רק כלפי חוץ.
אני משתדל ממש לא להתמקד בזה, אבל לפעמים אני פשוט לא מסוגל שזה כל כך... מגעיל אותי. וכואב. כי אנחנו בדור שאמור לדרוש את התיקון של העולם. לדרוש ה'. לדרוש ענוה.
אני לא יכול לשמוע וכל שכן לראות אנשים שמזלזלים באנשים אחרים, ועוד עושים את זה בשם התורה.

תודה לכם שנתתם לי מקום לבטא את זה...

וסליחה על ההכללה, איני מכליל. מי שזה לא שייך אליו- שידע שאני מעריך אותו מאוד. ומי שזה קשור אליו- אני דן לכף זכות שהוא לא חשב מספיק על הדברים ולא הפנים אותם, או שיש לו ניסיון קשה בדבר הזה. ואני לגמרי לא שופט אותו ולא דן.

כולנו נתחזק יותר בענוה, באהבת עצמנו, באהבת ישראל, בעין טובה.
בואו נכיר את הערך של איש יהודי. בואו נאמין בעצמנו.

"התנערי, מעפר קומי. לבשי בגדי תפארתך, עמי. על יד בן ישי בית הלחמי- קרבה אל נפשי, גאלה".
הלוואי הלוואי שנזכה לראות בנחמתה של ירושלים. בדורנו ממש.
..והוא ישמיענו
@נפש חיה., אשמח לשמוע את דעתך...
תודה ⁦
תודה רבה! מטלטל וחשוב. חשוב . חשוב.נפש חיה.
דמעתי . אין לי הרבה להוסיף.
עוצמתי.
תודה שתייגת אותי.
כולנו כל כך צריכים לזכור את זה.
על מה נחרב הבית.
יפה ומרגש! אמן!את פניך אבקש
ואני רק מוסיף בקשה קטנה...והוא ישמיענו
בבקשה, תנסו להתחבר לדברים שכתבתי. זו לא דרשה. אני לא הייתי רוצה שתקראו את זה.
אל תקראו את זה בכלל.

תרגישו את זה. אפילו תעצמו עיניים אם צריך, ותנסו לפתח את זה מהמקום האישי שלכם. לחיות את הדברים.

ותודה רבה! אשריכם ישראל, לפני מי אתם מטהרים ומי מטהר אתכם, אביכם שבשמיים. שנזכה ⁦
כשקראתי נזכרתי שהיום,את פניך אבקש
עליתי לאוטובוס עירוני, ולפניי היה גבר עם מקל הליכה ואיזו תחבושת מאוד גדולה על הרגל.
וכשהאוטובוס הגיע התקדמתי לאט לעברו כדי שהבחור יגיע בנחת, אבל בכל זאת נכנסתי ראשונה במקום לתת לו להיכנס ראשון, ושאני אתעכב בהתחלה כדי שהוא יספיק לשבת לפני שהאוטובוס עושה סיבובים מטורפים.
וכשהתיישבתי, הוא היה עדיין בדרך לכיסא, וכאב לי שלמרות שראיתי את זה קודם לא עשיתי את זה לפעמים אני לומדת דברים רק בדיעבד.

ובע"ה, שכולנו נזכה להרגיש ממה שכתב. להיות אנשים טובים יותר.
איזה יופי שזה מה שעשית!משה
כל הכבוד לך! מקסימהאלף מחשבות

מדהים אי אפשר לא להתחבר למה שכתבת באמת מרגשהפי
וואו.. כתבת יפה ונוגע! שנזכה..חן,
אם אני אכתוב פה מילים, זה יהיה חבל...ע מ
דבר שבנפשי.
אמנם הודעתי שלעת עתה אני עוזב, אך בשל חשיבות העניןוהוא ישמיענו
אני רואה לנכון להביא את הדברים הללו כאן:

https://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/17842

ולמי שיותר נוח לו כך- הנה הדברים:

האחדות תביא את הגאולה | הרב זלמן ברוך מלמד שליט"א

החרדלים פוסלים את צוהר

דגל התורה פוסלים את החרדלים

בני תורה פוסלים את דגל התורה

נטורי קרתא פוסלים את בני תורה

בני תורה אומרים על נטורי קרתא שהם מחללי שם שמיים בקיצוניות ובנבדלות שלהם

וכך אומרים דגל התורה על בני תורה

וכך אומרים החרדלים על דגל התורה

וכך אומרים צוהר על החרדלים.

ומה אומרים בשמיים כיוון שכולם הרי מכוונים לשם שמיים - מיניה ומיניה יתקלס עילאה.

אבל אם כל המכוונים לשם שמיים היו מאוחדים הייתה באה הגאולה.

כך נראה לי היה אומר מרן "הרב" זצ"ל. ואנחנו תלמידיו מבקשים לאחד את כל גווני הציבור המקבל עליו עול מלכות שמיים ועול מצוות.

אחדות אינה טשטוש דעות, אחדות היא הכרה שמעל לכל חילוקי הדעות יש מטרה גדולה משותפת, שגודלה כל כך עצום שהוא מחייב אחדות סביב המטרה להרבות כבוד שם שמיים.

רבני הציונות הדתית המכירים את הסגולה הישראלית, ויודעים את ערך הכלל, ויודעים שעיקר מעלתו של עם ישראל באחדותו, עלינו להיות הראשונים לאחדות בתוכנו, ומכאן לאחדות כל תלמידי החכמים יראי ה' וכל שומרי המצוות. ובהמשך לאחד מעגלים נוספים הקרובים ליסודות התורה, המסורתיים, ואחר כך את כל עם ישראל. באחדות תלוייה הגאולה ובאחדות נביא את הגאולה.
איזה יופי של מאמר...ממש!! חיזקת אותי אחימבקש אמונהאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶםאחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

מצטרףמשהאחרונה

אני גם לא מאמין בלצפות בזה.

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶם

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.אחרונה

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אולי יעניין אותך