פנים חדשות על שטר 20 דולר. הבית הלבן הודיע כי הנשיא ג'ו ביידן מתכוון לפעול על מנת לקדם את התוכנית להדפיס את דמותה של לוחמת זכויות האדם שהתפרסמה במאבקה נגד העבדות בארה"ב, הארייט טאבמן, על השטר החדש של 20 דולר.

על פי התוכנית אמורה דמותה של טאבמן להחליף את הנשיא לשעבר אנדרו ג'קסון המופיע על השטר כיום, לאחר שהתברר כי ג'קסון עצמו היה בעליהם של עבדים.

התוכנית להציב את דמותה של טאבמן על השטר החדש נדחתה בעבר על ידי הנשיא טראמפ שאמר כי "מדובר במהלך "פוליטקלי קורקט" טהור".

היוזמה להציב את פניה של טאבמן על שטר 20 הדולר הוצגה לראשונה על ידי שר האוצר האמריקאי לשעבר ג'ק לו בשנת 2016.

אם אכן יצא המהלך אל הפועל, תהפוך טאבמן לאישה האפרו-אמריקאית הראשונה המופיעה של שטר אמריקאי, והאישה הראשונה מזה מאה שנים שתופיע על שטר כסף.

בהודעה של דוברת הבית הלבן, ג'ן פסאקי, נמסר כי "זה חשוב כי הכסף שלנו ישקף את ההיסטוריה והמגוון של ארצנו, והדמות של הארייט טאבמן שתעטר את השטר החדש של 20 דולר בהחלט תשקף זאת. לכן אנו בודקים דרכים להאיץ את המאמץ הזה".

טאבמן, שנולדה בשנת 1820, נמכרה לעבדות כבר בגיל 6 וספגה התעללות פיזית ונפשית קשה. בשנת 1849 היא החליטה להימלט והגיעה לפנסילבניה ולאורך השנים שלאחר מכן ערכה 13 מסעות שנועדו לשחרר עבדים אחרים והצליחה לשחרר 70 עבדים ובהם בני משפחה וחברים.

מאוחר יותר הפכה לפעילת זכויות אדם בולטת והובילה את המאבק לביטול העבדות ובעד חירות הנשים.