
הוועידה השנתית של אייפא"ק, השדולה הפרו-ישראלית בארצות הברית, לא תיערך גם בשנת 2022 בעקבות מגיפת הקורונה.
נשיאת אייפא"ק בטסי ברנס קורן הסבירה את ההחלטה לבטל את האירוע ההמוני שנערך מדי שנה בוושינגטון ובוטל גם בשנה שעברה בשל הקורונה.
''קיווינו שעד כה כבר תהיה לנו ודאות רבה יותר ונוכל לקיים את ועידת המדיניות בשנת 2020", אמרה, "הבריאות והבטיחות של משתתפי הכנס שלנו הן בראש סדר העדיפויות שלנו בכל שנה. למרבה הצער עדיין יש יותר מדי שאלות שנותרו ללא מענה וכך קיבלנו את ההחלטה לבטל את ועידת המדיניות של AIPAC בשנת 2022".
בהמשך אמרה כי החלטה זו "עשויה להיראות מפתיעה מכיוון שנראה שאנו נכנסים לתקופת פוסט-מגיפה, אך יש חוסר ודאות סביב המשך התפשטות הקורונה, המצב עדיין שברירי ולא נוכל לחזור להתכנסויות המוניות''.
כאמור, זו תהיה השנה השנייה ברציפות שבה השדולה הפרו-ישראלית מבטלת את ועידת המדיניות השנתית שלה. בחודש מאי האחרון, כאשר ארה"ב הייתה בעיצומו של הגל הראשון של הקורונה, הודיעה השדולה כי תבטל את ועידת 2021 שנערכה באופן מסורתי בחודש מרץ.
"בניית ועידת מדיניות בטוחה ל -18,000 משתתפים במשך שלושה ימים דורשת יותר משנה של תכנון מראש, כולל חוזים עם מרכז הכנסים, מלונות, קייטרינג וספקים רבים אחרים המסייעים להחיות את הכנס", אמרה נשיאת אייפא"ק בטסי ברנס קורן.
היא ציינה כי השדולה נמצאת כעת בשלב התכנון המחייב את ההתחייבויות הכספיות הללו. "לאחר בדיקה אנו חשים כי חתימה על חוזים בזמן של אי ודאות תהיה שימוש לא אחראי במשאבים הנמצאים בידינו''.
"אמנם לא נערוך ועידת מדיניות בשנת 2022, אך העבודה החיונית והחשובה שלנו לחיזוק היחסים בין ארה"ב לישראל נמשכת'', הדגישה נשיאת השדולה.

