הממשלה אישרה היום (ב') את המדדים להזדקנות מטיבה.
באמצעות ביצוע סקר המדדים, מצטרפת מדינת ישראל למדינות מתקדמות בעולם אשר קבעו יעדים להזדקנות מטיבה, מתוך רצון להיטיב את איכות חיי האזרחים הוותיקים, עצמאותם ושילובם בקהילה ולצמצם את הצורך והתלות בשירותי רווחה ובריאות.
סקר המדדים יסייע לממשלת ישראל בין היתר בקבלת החלטות במסגרת המאבק בבדידות התוקפת רבים מדור גיל הזהב, עקב יציאתם משוק העבודה, בריאות לקויה, היפרדות ואובדן של בני משפחה וחברים. עלותו של הסקר הינה כ-2 מלש"ח, כאשר כמחצית מהסכום יתוקצב על ידי המשרד לשוויון חברתי, והשאר יחולק בין ארבעת משרדי הממשלה: רוה"מ, רווחה, בריאות ומדע.
שר הרווחה חה"כ מאיר כהן (יש עתיד): "קיים צורך ממשי להגדיר מחדש את תחום הזיקנה ולפעול מתוך ראיה מקצועית ומתוך מחויבות לאזרחים הוותיקים. משרד הרווחה יפעיל את כל כוחו יחד עם הרשויות המקומיות, מחלקות הרווחה ומרכזי היום המופעלים בכל רחבי הארץ, בהתאם לתכנית המדידה. בנוסף למדדים, בכוונתי להניח בעתיד על שולחן הממשלה תכנית לאומית לגיל השלישי".
השרה לשוויון חברתי מירב כהן (יש עתיד): "ההחלטה המוגשת לממשלה מתבססת על מעל 100 מחקרים מובילים בעולם שבדקו: מה מעיד על הזדקנות מיטבית? איך אנחנו מודדים תהליך הזדקנות טובה ובריאה? לאן אנחנו בעצם רוצים לשאוף? מניתוח הסקרים שנעשו בעבר, ישנם 3 "מדדי על" שצריך כל הזמן לשפר אותם כדי שאנשים יזדקנו בצורה בריאה: ראשית, תחושת משמעות, שיהיה לבן אדם לשם מה לקום בבוקר. שנית, רמת תפקוד ובריאות, שיהיה לבן אדם כח לקום בבוקר. ושלישית, חוסן כלכלי, כדי שיהיה לבן אדם איך להתקיים בכבוד.
''המדדים הללו יהוו עבורנו "מצפן לאומי" להכוונת פעולות משרדי הממשלה במטרה לקדם הזדקנות מיטבית בעידן של 100 שנות חיים, בו כל ילד שלישי שנולד כיום בישראל צפוי לעבור את גיל 100. באופן אישי, אני מאמינה שהשקעה בעולם תעסוקת מבוגרים תביא לעלייה בכל שלושת המדדים ותאפשר ליותר אנשים בישראל להזדקן בכבוד", אמרה כהן.
החלטת הממשלה אשר גובשה על ידי צוות עבודה משותף למשרדי הממשלה, בהובלת משרד רוה"מ, ביחד עם המשרד לשוויון חברתי, משרד הרווחה, משרד הבריאות, משרד המדע ובשיתוף עם מכון מאיירס ג'ון ברוקדייל, מרכז הידע לחקר הזדקנות והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, תאפשר איסוף נתונים באמצעות סקר share - הסקר האירופי לבריאות, הזדקנות ופרישה, ובכך תסייע, מלבד ליקוט הנתונים, גם בהשוואתם אל מול מדינות העולם, ותאפשר הסתייעות בניסיון הקולקטיבי המצטבר. מפת המדדים תסייע בקביעת מדיניות ובהכנת תכנית העבודה של משרדי הממשלה השונים העוסקים בתחום הזיקנה.
על פי החלטת הממשלה בכל שנתיים יוגש לממשלת ישראל דו"ח העוקב אחרי המגמות במדדים הללו. באופן הזה תוכל להיבחן מדיניות משרדי הממשלה באופן אובייקטיבי בכל הקשור לרמת האפקטיביות של קידום תהליכי ההזדקנות ברמה הלאומית.