משרדי גוגל
משרדי גוגלצילום: iStock

בכיר בחברת גוגל, עמר אוואדאלה פוטר השבוע בעקבות וידוי על עברו האנטישמי.

עמר, שעבד בתור סגן נשיא בגוגל כחלק מפרויקט Google Cloud של החברה טען בפוסט ארוך כי "שנאתי את היהודים, את כל היהודים" והודה "כן, אני הייתי אנטישמי", אך הסביר שעבר תהליך במהלכו השתנה וכיום הוא מפציר גם באחרים להפסיק עם השנאה ו"להתמקד ב99.9 האחוזים שמחברים בינינו".

בפוסט, אותו פרסם ברשתות החברתיות לינקדאין וטוויטר ואף צילם את עצמו מקריא אותו ביוטיוב, עמר ביקש להתרומם מעל "המטריקס של השנאה" כהגדרתו ולהפסיק את השנאה כלפי יהודים. הוא אפילו הוסיף כי בבדיקת DNA שערך נמצא כי הוא בעצמו ממקור של 0.1% אשכנזי יהודי.

דניאל גולדין, יהודי שעבד בעבר עם עמר בגוגל הגיב לפוסט "אני מודה לך שאתה כבר לא שונא את ילדיי" אך הוסיף שהמצב בו מנהל בגוגל הוא אנטישמי הקשה מאוד על עובדים יהודים להתקדם בחברה. גולדין גם תהה מדוע עמר בכלל החליט לפרסם את דעתו תחת החשבון שלו כעובד גוגל ולא באופן פרטי.

גם אייל מנור, מנהלו של עמר בגוגל, וגם יהודי בעצמו, פחות התרשם מהוידוי של עמר והודיע השבוע במכתב לעובדים כי הוא לא ימשיך לעבוד בחברה. במכתב, שפורסם ברשת CNBC, הודה מנור לפניות שהגיעו אליו בנושא ואמר כי זה מעיד על החשיבות בבניית תרבות של אמון בחברה. עמר עצמו הגיב לפיטורין בחשבון הטוויטר שלו וצייץ שהוא "בהלם מוחלט" ו"חסר מילים".

זה לא המקרה הראשון של אנטישמיות בגוגל בזמן האחרון. לפני כחודש העבירה גוגל את קמאו בוב מתפקידו כמנהל המחלקה לגיוון חברתי לאחר שהתגלה שפרסם בבלוג שלו בעבר כי "אם הייתי יהודי הייתי מודאג לגבי התיאבון הבלתי נגמר שלי למלחמה והרג". בוב התנצל על דבריו, ולבסוף הוחלט שהוא ימשיך לעבוד בחברה אם כי יתעסק רק במחקר ולא בגיוון חברתי.