הפיצרייה הבאה שלכם?
הפיצרייה הבאה שלכם? צילום: iStock

בשביל רוב האנשים הר געש נשמע כמו מקום מפחיד במיוחד, אבל בשביל השף דייויד גארסיה מדובר כמעט בבית שני. בשנה האחרונה גארסיה פתח פיצרייה ייחודית על אחד מהרי הגעש הפעילים בעולם והתוצאות מפתיעות במיוחד.

הר הגעש פקאיה בגואטמלה התפרץ לפני כחצי שנה בהתפרצות שיוצרת עד היום נהר לבה באורך של כ2 ק"מ מההר. ההתפרצות הפכה את האתר לאטרקציה מרכזית באזור, ולאחרונה, נפתח למרגלות ההר אטרקציה חדשה למבקרים- פיצת הר געש. השף דייויד גארסיה שמכין את הפיצות במקום מסביר כי הכל התחיל במקרה כאשר הוא הגיע עם בצק פיצה והחליט לנסות לאפות אותו בתוך מערה רותחת.

להפתעתו, לאחר כרבע שעה הפיצה יצאה מוכנה עם טעם שונה מהרגיל שגרם לו לחשוב על הקמת פיצרייה דווקא על הר הגעש. לדבריו, הוא התחיל לאפות פיצה בהר הגעש לעצמו כבר בהתפרצות געשית קודמת שהתרחשה לפני מספר שנים אך רק השנה הוא התחיל להפוך את החלום שלו למציאות.

בשביל לאפות את הפיצה, גארסיה משתמש בתבנית מיוחדת שמסוגלת לעמוד בטמפרטורות הגבוהות של הלבה. לדבריו, לקח לו זמן ללמוד את הטכניקה הנדרשת בשביל לאפות את הפיצה והוא גם התרגל להבחין בכיוון הרוח בשביל להתחמק מפרצי לבה מקומיים.

במהלך ההליכה על ההר, גארסיה מתלבש במעיל וכובע שמכסה כמעט את כל הראש שלו בשביל להגן על עצמו מהטמפרטורות הגבוהות שיכולות להגיע עד לכ1,500-2,000 מעלות צלזיוס. אחד התיירים שטעם מהפיצה סיפר כי מדובר בחוויה "שלא רואים בשום מקום אחר" ושהעובדה שיש שף שמכין פיצה בלב הר הגעש היא מרשימה וייחודית.

אז אם אתם מרגישים שכבר הספקתם לבדוק את כל תוספות הפיצה הקיימות, מוזמנים לנסות להכין את הפיצה הבאה שלכם עם קצת לבה ליד.

רוצים עוד? כתבות חדשות כל יום בצעירים בערוץ 7- המקום בשבילכם!

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו