הרב אלי סדן במרכז אוצר הארץ
הרב אלי סדן במרכז אוצר הארץצילום: אוצר הארץ

שנת השמיטה עומדת בפתח, וההכנות לשנה זו בארגון אוצר הארץ מתקדמות במהרה, כאשר מאות רבנים ומנהלי מוסדות, ארגונים בציונות הדתית מצטרפים לארגון, ואליהם מצטרפים מאות ירקנים וחברות פרטיות.

בימים אלה מצוי אוצר הארץ בעיצומו של קמפיין מנויים לקראת שנת השמיטה. מדובר בשירות שאינו כרוך בתשלום עבור הירקנים בחנויות ובשווקים שזוכים לתוצרת מהודרת וקיום אחת מהמצוות החשובות בעולם היהדות.

הראשון לציון הרב יצחק יוסף יצא השבוע במכתב תמיכה נלהב באוצר הארץ. במכתבו כתב הרב יוסף לראשי המיזם: "הנני בזה להוקיר את פועלכם במסגרת 'אוצר הארץ' אשר נוסד לפני שלוש שמיטות, על מנת לשווק בארץ הקודש פירות וירקות בשנת השמיטה בפתרונות מהודרים".

עוד הוסיף הרב יוסף, "לכן יש לחזק את כל העוסקים במלאכה ובראשם הרבנים הגאונים שליט"א העומדים בנשיאות והכוונת המכון".

השבוע ביקר הרב אלי סדן, ראש מוסדות בני דוד שבעלי, יחד עם מנכ"ל המוסדות יאיר שטול, במרכז הלוגיסטי של ארגון אוצר הארץ ביישוב תימורים שבמועצה האזורית באר טוביה. אנשי הארגון ערכו לרב סיור במקום והציגו בפניו את שיטות העבודה וההתנהלות בשנת השמיטה, בעקבות החלטת מוסדות בני דוד להתקשר בשנת השמיטה עם ארגון אוצר הארץ.

להצטרפות לאוצר הארץ לחצו כאן

אחר הרב סדן הגיעו אמש הרבנים מאיר נהוראי רב היישוב משואות יצחק, וארי סט רב קיבוץ סעד, לביקור באוצר הארץ על מנת לראות את העשייה הרבה מקרוב ולהמליץ לתושבי היישובים בהם הם מכהנים כרבנים להצטרף כמנויים לשנת השמיטה.

גם הרב יוסף צבי רימון, ראש בתי המדרש במרכז האקדמי לב ורב בית הכנסת האשכנזי ביישוב אלון מורה, הביע תמיכתו באוצר הארץ בציינו כי "זהו הפתרון הנכון ביותר לשנת השמיטה".

הרבנים סדן וצבי רימון מצטרפים לרבנים בכירים שכבר הביעו את תמיכתם הפומבית ב"אוצר הארץ" בהם הרבנים מרדכי אליהו, אברהם שפירא ושאול ישראלי- זצ"ל, והרבנים יעקב אריאל, דב ליאור, שמואל אליהו, יהושע שפירא, אליקים לבנון, הרב דוד חי הכהן לצד מאות רבני ערים ושכונות, כשהלכה למעשה רוב הרבנים בציונות הדתית תומכים באוצר הארץ כפתרון המיטבי ביותר לשנת השמיטה.

ראוי לציין כי המנוי לאוצר הארץ אינו כרוך בתשלום נוסף מאחר והכסף כולו חוזר למנויים בקניית פירות וירקות מהודרים במחירי סיטונאות הנמוכים בשוק, כשעשיית המנוי מבטיחה ללקוחות אספקה שוטפת של התוצרת לאורך כל שנת השמיטה.

איתן מאיר, מנכ"ל "אוצר הארץ" אומר: "מרגש לשמוע על תמיכת הרבנים באוצר הארץ. עלינו להבין שבעוד כחודש אנו כבר בשנת השמיטה ואנו חייבים להתארגן לשנה זו, אנחנו באוצר הארץ דואגים לאספקה איכותית במהלך כל שנת השמיטה, ירקות ופירות למהדרין המקובלים על כלל הרבנים. אני קורא לציבור הרחב לעשות כבר כעת מנוי לאוצר הארץ. אנחנו מכינים לכם את התוצרת החקלאית הטובה והאיכותית עם השירות הטוב ביותר, והיום יותר מתמיד, חשוב לקנות תוצרת חקלאות יהודית; זה מחזק את החקלאים ומחזק את הארץ, שנת השמיטה פותחת בפנינו הזדמנות יוצאת דופן לחזק את החקלאות היהודית ואת הציונות".

להצטרפות לאוצר הארץ לחצו כאן