
פרסום תזכיר חוק מעמד בני ישיבות ממנו ניבטים סעיפים העלולים לפגוע בתקציבי בני הישיבות ממשיך לעורר ביקורת ברחוב החרדי.
במהלך סוף השבוע שוחח ח"כ מאיר פרוש עם עסקני ציבור באגודת ישראל אודות פרסום תזכיר החוק וטען כי מדובר בכרסום חמור במעמד בני הישיבות ובניסיון להוביל לצמצום לימוד התורה בישיבות.
בדבריו התייחס לסעיפים המגדירים יעדי גיוס ולקביעת סנקציות כלכליות משמעותיות לישיבות שלא יעמדו ב-95% מהיעדים לאחר כניסת החוק לתוקף.
"הניסיון להתנות תמיכת המדינה בלומדי התורה בכפוף לעמידה ביעדי גיוס החרדים הוא אווילי", אמר פרוש.
"קודם כל משום שמדובר בצעד חסר תועלת מבחינה מעשית. לא יהיה אף לומד תורה אחד שיסגור את הגמרא רק בשל הנחיה ממשלתית כזו או אחרת. אלמלא התורה אין לנו זכות קיום ושום סנקציה בעולם שתושת על ידי מאן דהו לא תשנה זאת".
"אך יותר חמור מכך הוא המשגה ההיסטורי המובל בעיניים פקוחות על ידי הממשלה הנוכחית בכל הנוגע לעולם התורה, ללומדי תורה ולמעמד בני הישיבות".
פרוש חידד ואמר כי מדובר בנסיגה מדאיגה מהמדיניות שהיתה מקובלת מאז קום המדינה בכל הנוגע לתמיכה בלומדי התורה.
"התמיכה בלומדי התורה מאז קום המדינה היתה אבן יסוד. ממשלות קמו ונפלו מימין ומשמאל, מפלגות, באו, שלטו, ונעלמו, אולם איש מהן לא ערער על עצם התמיכה בלומדי התורה. הנסיגה מהמדיניות הזו מעוררת דאגה", הבהיר.
בדבריו חזר והזכיר את הנחיית מועצת גדולי התורה שהורתה להיאבק ללא פשרות ולהתנגד לכל עניין של הצבת יעדים בחוק ואמר כי כבר הובהר אינספור פעמים לכל הגורמים כי היהדות החרדית המאורגנת איננה ספקית של כוח אדם לצבא, ולכן אין שום מקום לקביעת יעדים כאלו ואחרים ואף לא לשעבד את התמיכה הממשלתית הניתנת מקדמת דנא לאספקת היעדים שהממשלה מבקשת מהחרדים".
"היהדות הנאמנה תיאבק בכל האמצעים העומדים לרשותה ותפעל בכל הדרכים כדי שכל לומד תורה בארץ ישראל יוכל להמשיך ולשקוד בה ללא כל הפרעה", חתם את דבריו.
כזכור, ביום חמישי האחרון פורסם תזכיר החוק ממנו עולה כי נמשכת הכוונה להגדיר יעדי גיוס, כמו גם נאמר שייקבעו בחקיקה סנקציות כלכליות משמעותיות לישיבות שלא יעמדו ב-95% מהיעדים לאחר כניסת החוק לתוקף.