דג התנין בבריכה
דג התנין בבריכהצילום: משרד החקלאות

במשרד החקלאות התקבלה תלונה על החזקה של דג טורף באחת מבריכות הנוי הנמצאות במרכז קניות בשפלה.

כאשר הגיעו מפקחי משרד החקלאות, נדהמו לגלות תנין באורך מטר שוחה בבריכת הנוי שבמקום.

לתלונה שהגיעה למשרד קדם אירוע שהתרחש כמה ימים קודם לכן, במהלכו ננשכה אישה כאשר הכניסה את ידה לבריכה.

לנוכח הסכנה בהמשך החזקתו בבריכה, הוחלט לתפוס את הדג באמצעות ציוד מיוחד. עדיין לא ברור כיצד הגיע הדג אל הבריכה, והמקרה נמצא בחקירת משרד החקלאות.

ככלל, על פי תקנות הדיג, חל איסור על החזקה של דג זה בישראל. מדובר בדג תוקף שיכול אף להרוג בן אדם. הוא ניזון בעיקר מדגים ועופות מים, ויכול להגיע עד לאורך של שני מטרים.

שמו של דג התנין ניתן לו בשל חרטומו, הדומה לזה של תנין. מקורו הוא במקווי מים מתוקים באמריקה הצפונית, והוא אינו רגיל כלל לתנאי מזג האוויר של ישראל.

חגי נויברגר, ממונה פיקוח ואכיפה באגף הדיג במשרד החקלאות ופיתוח הכפר: "חשוב להזכיר כי על פי תקנות הדיג החזקת דגים אסורים היא עבירה פלילית. החזקת מיני דגים אסורים מהווה איום לפגיעה במגוון האקולוגי בישראל ובאדם, ובמקרה זה ממש סכנה מוחשית וברורה לשלום הציבור".