
המהלך שהוביל שר הביטחון בני גנץ למתן אישורי הבנייה ליותר מ-800 יחידות דיור עבור הפלסטינים בשטחי C לא ייצא אל הפועל לפי שעה.
בכאן ב' נחשף כי הסיבה לכך היא שהוועדה המאשרת במנהל האזרחי לא התכנסה הבוקר בהוראת ועד העובדים - שנקט בצעד הזה במחאה על תנאי השכר והעבודה.
על פי הדיווח, בהוראת הועד לא תתכנס מחר גם מועצת התכנון העליונה שאמורה לאשר למעלה מ-2,200 יחידות דיור בהתיישבות.
נזכיר כי סביב כינוס המועצה התעורר זעם גדול בשל העובדה שחלק מהאזורים ביו"ש כמעט ולא נכללו בישיבת המועצה, שהמנהל הכין חומר מתאים.
בימים האחרונים פורסם כי ראש הממשלה נפתלי בנט הוא זה שקיצץ כ-1,200 יחידות דיור ממה שהוצג שפניו, לטענת מקורביו, בשל החשש מזעם אמריקני לפני פגישת בנט וביידן שמתוכננת להתקיים בזמן הקרוב.
בסביבת שר הביטחון בני גנץ אמרו כי החלטתו לאשר בנייה של יותר מ-800 יחידות דיור לפלסטינים בשטחי C אינה אירוע חד פעמי וכי בכוונתו לאשר בנייה לפלסטינים על בסיס קבוע וגם בעתיד.