כשראיתי את יהוידע נזרי בתוכנית "מאסטר שף", היה ברור לי שהוא יגיע רחוק – ושאני חייב לטעום את האוכל שלו. למה רק לאייל שני מגיע? יהוידע הגיע לגמר התוכנית, בישל מאכלים מהטובים ביותר, הקים מסעדה בירושלים וסגר אותה "לטובת הגשמת החזון - מסעדת שף ביהודה ושומרון". לאחרונה פתח נזרי מסעדה בשילה הקדומה ונסעתי לשם לדבר איתו על הכל, וכמובן או בעיקר – לטעום את מה שזכו לאכול שופטי מאסטר שף. מסעדת גופנא נמצאת בתוך שילה הקדומה, במבנה שהיה בעבר דיר כבשים. ממחסן נטוש וריק ניזרי שיפץ, עיצב והקים במו ידיו מסעדה בשרית ומרכז יין מקומי עם מגוון יינות האיזור במטרה להנגיש לקהל הרחב מהתוצרת המקומית ולקרוא לאנשים מכל קצוות הארץ לבוא הנה לטעום אוכל תנ"כי עם תבלינים מקומיים. עוד באותו נושא: מאות מבקרים ביריד היקבים של בנימין אלפים בארועי ל"ג בעומר ב'שילה הקדומה' אלפים יגיעו בל"ג בעומר לשילה הקדומה אף על פי כן, חוגגים עצמאות עם משמעות יהוידע ניזרי צילום: עובד פרל בימי חמישי בערב המסעדה נפתחת עד שעות הלילה המאוחרות, וביתר ימות השבוע המסעדה פתוחה לקבוצות המעוניינות בארוחת שף או סדנת יין ובשר. אם אין הזמנות נזרי מסתובב בשווקים ומחפש צמחי תבלין ייחודיים – החל מעלי סחלב ועד מיקרו טימין. זה לא רק אוכל. יהוידע גם יינן, כורם ושופט יין מטעם ארגון היין בינלאומי OIV. היין המקומי המיוחד והקוקטיילים של המסעדה הם חלק בלתי נפרד מהחוויה במקום. אחרי שיחה קצרה עם המלצר, הבנתי שהגעתי למסעדת שף אמיתית. המלצר מכיר היטב את המנות, ומקבל לטעום את מנות הספיישל כדי לדעת מה להמליץ ללקוחות. לפי המלצת המלצר, הזמנו למנות הראשונות קרפצ'יו עגל (56) - פרוסות דקות של בשר נא עם בלסמי מצומצם, עלים ירוקים ועלי מיקרו רוקט, מעוטר בצנוברים ושמן זית מקומי. הטעמים של המנה הזו חזקים ועדינים גם יחד. נציין שזו מנה גדולה יחסית. בנוסף קיבלנו לבבות אווז צלויים (48) – צלחת קטנה עם כ-4 לבבות אווז על מצע קרם בטטה מתקתק ורוטב יין. הלבב ות נעשו בדומה לכבד ונותנים טעם מצוין, ההפתעה הגדולה באה דווקא מהקרם הכתום שהכיל בתוכו מספר מרכיבים שנותנים למנה טעם של בטטה מוקרמת עם שמנת. זו הפתעה נעימה ומשחק טעמים נדיר. י צילום: עובד פרל יהוידע ביקש שלא נוותר על מנת הבאן (46) - שתי לחמניות מאודות עם בשר עגל מפורק, רוטב איולי חציל ועלי רוקולה. הלחמניות היו עדינות כמו עננים ודקות במיוחד והמנה הזו בהחלט עשתה חשק להזמין מנות עיקריות. האלכוהול נוכח היטב במסעדה וישנו תפריט נפרד לכך. מומלץ בחום להזמין כוס יין של השף. המגוון הרחב של הקוקטיילים עלול לבלבל אתכם עוד לפני שלגמתם אלכוהול. כעשרה סוגי קוקטיילים שונים עם שמות ייחודיים יציעו לכם במסעדה, אנו נמליץ לכם על השניים שלקחנו – "שקיעה נוגה" (48) קוקטייל עדין, חמוץ מתוק עם נגיעות רימון ותפוז. ואם אתם זקוקים לכך, יש את "הרופא לשבורי לב" (48) קוקטייל מיוחד שמרפא את כל השבוע. מנחם הברמן סיפר לנו שבמקור הגיעה אישה שבורת לב, וביקשה קוקטייל טוב שינחם אותה. הברמן שוחח איתה ותוך כדי הכין לה כפי שהוא חווה את השיחה איתה וכך יצא המתכון הסודי. בזמן ההמתנה שלנו למנות העיקריות, ראינו שיהוידע מקפיד להסתובב בין כל האורחים, להמליץ על מנות, להתעניין מהיכן באו ובעיקר לקבל את פניהם יפה. בעיני, זה אירוח נהדר שמשדרג מאד את החוויה. הסגנון החם של יהוידע מתבטא היטב גם במנות שהוא מכין – חשיבה לפרטים ומנות גדולות. לעיקריות קיבלנו ספריבס טלה (158): חזה טלה צלוי עם סילאן ורוזמרין. מוגש עם פירה ירקות שורש בצד. חזה אווז (126) החזה צלוי היטב, מונח על קרם שורשים. פוטטו (25) צ'יפס אפוי ומטוגן שהיה טעים במיוחד. והמנה המפתיעה ביותר – חצי עוף מעושן עם עץ תפוח (82) – מנת חצי עוף הכוללת את הכרעים, כנף וחצי חזה, מוגש עם מג'דרה גלילית. העוף היה נראה נהדר ותוכו היה רך מאד. הטעם – טעם גן עדן – עדין וברור. המג'דרה שהוגשה בצד הייתה גם היא רכה וטעימה מאד. המנה הזו גדולה, טעימה, מיוחדת ובמחיר נמוך יחסית. אין ספק שמכלול הנתונים מחייבים אותנו להכריז עליה כמנה המומלצת שלנו. אחרי ארוחה גדולה שכזו וטעמים כאלו, לא היינו מעוניינים בקינוח. אך נדווח לכם שישנו מגוון מנות אחרונות למי שמעוניין. לסיכום: השף נזרי סוף סוף פתח מסעדה במיקום מעולה ועם הסגנון המיוחד רק לו – שפע ענק וסגנון עממי בטעם מיוחד. המחיר נמוך יחסית לתמורה. מומלץ בחום להגיע, רק אל תגמרו לי את העוף. צילום: עובד פרל