יאיר לפיד בכנס
יאיר לפיד בכנסצילום: רונן טופלברג

שר החוץ יאיר לפיד ייצא בשבוע הבא לביקור מדיני בארה"ב וייפגש עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן.

מלשכתו של לפיד נמסר כי הביקור נעשה בהזמנת מחלקת המדינה.

אמש נפגשו ג'ייק סאליבן, היועץ לביטחון לאומי בממשל ביידן וראש המל"ל אייל חולתא. סאליבן אמר בפגישה כי דיפלומטיה היא הדרך הכי טובה למנוע מאיראן נשק גרעיני. לדבריו, ביידן "הבהיר כי אם הדיפלומטיה תיכשל, ארה"ב מוכנה לפנות לאפשרויות אחרות".

עוד הוסיף סאליבן כי "יתקיים דיאלוג פתוח ובונה ולהרחיב את התיאום ההדוק בין צוותי הבין -משרדים שלהם בנושאים חיוניים המשפיעים על הביטחון הלאומי והיציבות האזורית של ישראל".

בכיר אמריקני אמר אתמול כי ארצות הברית מקווה להתניע מחדש את שיחות הגרעין עם איראן בטווח הזמן הקרוב, תוך שהוא מציין התקדמות "מדאיגה" של טהרן בפיתוח יכולת גרעינית. "הדרך למשא ומתן בווינה נותרה פתוחה", אמר הבכיר האמריקני. "האיראנים מאותתים למספר צדדים במשא ומתן שהם מתכוננים לחזור לווינה וכמובן שנצטרך לראות אם הם ייכנסו מחדש לתהליך הזה בצורה בונה או לא".

פעילותה הגרעינית של איראן עומדת במרכז השיחות בין צוותי הביטחון הלאומיים של ארה"ב וישראל בוושינגטון. הבכיר ציין כי אין כוונה להסיר עיצומים על טהרן בשלב הזה, ואם הדיפלומטיה לא תעבוד, "ישנן דרכים אחרות".