
העיתונאי אראל סג"ל אמר בראיון למשה ויסטוך בעיתון 'שביעי', כי שרת הפנים איילת שקד היא "אכזבה איומה".
לדבריו, השרה שקד "עשתה את הבחירות שלה וחצתה את הקווים. אכזבה איומה. ראיתי בה חברה. חשבנו שתצא לנו מרגרט תאצ'ר, במקרה הטוב קיבלנו את לימור לבנת".
על ראש הממשלה נפתלי בנט הוא אמר: "כמי שלא רק מסקר את המערכת הפוליטית, אלא גם יודע מה היה מאחורי הקלעים, אני חושב שלא היה מעשה נבלה ונוכלות פוליטי גדול כמו זה של בנט. מעשה מרושע ומטופש ברמה היסטורית".
לדבריו, "החיפזון וריצת האמוק שלו לתפקיד ראש הממשלה פירקו את גוש הימין והמחיר יהיה טקטוני. אחד מרגעי השפל של הפוליטיקה הישראלית. ברמה האישית חיבבתי והערכתי את נפתלי וגם שמרתי עליו במלחמות הפנימיות בימין, לכן זה שבר עצום. חצי שנה לאחר הקמת הממשלה, הרגשות לא קהו והכעס נותר בעינו".
את יו"ר הקואליציה עידית סילמן הוא מגדיר "כוכבת ריאליטי. בלי עומק ופרי שיתוף פעולה של ארגונים ציוניים דתיים עם הקרן החדשה לישראל. מה אפשר לומר על אדם שיש לו ארבעה גרסאות לסיפור תקיפה שנראה כולו מונפץ?".
לסג"ל ביקורת מסויימת על רבני הציונות הדתית. "יש רבנים שלוקים בקוצר ראות היסטורית", אמר. "הלגיטימציה לממשלה הזאת תעלה לנו ביוקר כי לא ניתן יהיה להפסיקה כשלפיד יעלה לשלטון. במשך שנים אמרנו על החרדים שמעניין אותם רק כסף והנה, למרות כל ההצעות הם לא נכנסים לממשלה. ובזמן הזה, חלק מהציונות הדתית משתף פעולה עם הממשלה. זה אומר דרשני".