המדרגות בהן התרחש האסון במירון
המדרגות בהן התרחש האסון במירוןצילום: David Cohen/Flash90

בעקבות סירוב חברות הביטוח לבטח את 'וועדת החמישה' המנהלתאת מתחם רשב"י במירון, הודיע מנהל האתר אלי פריינד שאינה יכולה לקחת אחריות על האתר ובכוונתה להכריז על סגירת המקום החל מיום חמישי הקרוב.

"לפני האסון, ועדת החמישה הייתה מבוטחת באופן סדיר במשך כל השנים, בלי שהיו שום בעיות בנושא זה", טען פריינד במכתב ששיגר לשר הדתות מתן כהנא ואשר נחשף הבוקר ב'וויינט'.

"נוצר מצב אבסורדי, שבגלל אירוע שאירע ביום שבו מדינת ישראל ניהלה את האתר – ועדת החמישה משלמת את המחיר, וכיום רוב חבריה חשופים לתביעות נזיקין אישיות, אם חס ושלום מישהו ייפגע באתר".

פריינד הוסיף כי "ועדת החמישה עשתה ועושה מאמצים רבים כדי למצוא פתרון למצב הבעייתי שנוצר", והעיר שלמרות פגישה שהתקיימה בחודש שעבר עם השר כהנא, שבה הוא הנחה את גורמי המקצוע לסייע בנושא באופן מיידי, הנושא טרם בא על פתרונו.

"בעקבות המצב", סיכם, "הנני להודיעך כי אם לא יימצא פתרון בצורת כתב שיפוי ו/או פוליסת ביטוח לוועדת החמישה, תיאלץ הוועדה להודיע על סגירת ציון קבר הרשב"י החל מיום רביעי י"א טבת תשפ"ב (15/12/21) בשעה 24:00".

על פי הדיווח, השר מתן כהנא זימן לאחרונה את נציגי ועדת החמישה והבהיר להם כי "בכל קונסטלציה יש להשאיר את האתר פתוח" והבטיח כי יפעל לכך שיבוטחו על ידי חברות הביטוח. אולם למרות ההבטחה, מאז לא השתנה דבר.