
יו״ר ש״ס אריה דרעי קיים הערב (שלישי) שיחת זום לכ-30 סגני ראשי ערים המשתתפים בכנס סגנים באילת.
במהלך נאומו התייחס לפרישתו הצפויה מהכנסת בשל הנסיבות המשפטיות אודותיו, ואמר כי אין בכוונתו לפרוש מראשות תנועת ש"ס.
״חשוב לי שתשמעו זאת בקולי - אין לי שום כוונה להרפות ולו לדקה אחת את הפעילות שלי כיו״ר תנועת ש״ס. השליחות שלי היא להיאבק למען היהדות והעזרה לחלשים ואני יעשה זאת איתכם עד ביאת משיח צדקנו. לא חשוב אם בתפקיד זה או אחר.
עוד הוסיף: "נעשה זאת בברכתו של מרן רבנו עובדיה יוסף זי״ע ששומר עלינו מלמעלה ולאורם של מועצת חכמי התורה שליט״א ובראשם נשיא המועצת גדול הדור מרן חכם שלום כהן שליט״א. זכינו למאורי דור שכאלה ואנחנו מנצלים כל יום במחיצתם״.
בתחילת נאומו, סקר דרעי את המאבק בממשלה ע״י סיעת ש״ס בכנסת, במליאה ובוועדות, ועל הסכנה הרוחנית המרחפת על ענייני הדת במדינה.
״על הממשלה הזו נאמר ׳בימים ההם אין מלך בישראל - איש הישר בעיניו יעשה׳. בנט לא שולט בממשלה שלו והציבור מבולבל ומאבד אימון. רק בתחום אחד הם תמימי דעים - בהרס הזהות היהודית של המדינה. ליברמן, לפיד, קריב ומיכאלי, וגם כהנא, כל אחד בתחומו תורם את הפגיעה שלו. חשבנו שמנסור עבאס שהוא אדם ׳דתי׳ יסייע לנו אבל התברר שרק התקציבים שלו מעניינים אותו. הוא הפך למרכז הקואליציה״.
דרעי הוסיף: ״מתן כהנא שניסה להכפיש את פעילות ש״ס במשרד הדתות נאלץ לראות השבוע ששרי שס היו הטובים והמקצועיים ביותר, בעקבות נתוני הדו״ח הממשלתי. קיבלנו מהם את משרד הדתות עם תקציב של 4 מליון בלבד למבני דת ומועצות דתיות עם גרעונות ענק. שרי ש״ס חוללו מהפכה, הבאנו עשרות מליונים למבני דת והיום המועצות הדתיות הן גוף עתיר תקציבים לפעילויות״.
בהתייחסו לזירה המקומית אמר כי ״ש״ס היא המפלגה המוניציפאלית הגדולה בישראל, אחרינו בפער גדול נמצאת הליכוד ואחריה כל השאר. אתם לא ׳מינויים׳ פוליטיים אלא נציגים הנבחרים פעם אחר פעם ע״י הציבור בזכות הפעילות החזקה שלכם בשטח״.