
מגפת הקורונה משביתה את התעופה האווירית. חברות התעופה הגדולות בארה"ב הודיעו כי הן מבטלות מאות טיסות שתוכננו לערב חג המולד, התקופה הנחשבת לעמוסה ביותר במהלך השנה, עקב מחסור בעובדים לאחר שאלפי עובדים נדבקו בזן האומיקרון של נגיף הקורונה.
חברת "יונייטד איירליינס" הודיעה על ביטול 121 טיסות ביום שישי, ועוד 28 טיסות בשבת, עקב מחסור בעובדים גם בקרב צוותי הקרקע וגם בצוותי האוויר.
"העלייה הארצית במקרי ההידבקות בזן האומיקרון השבוע השפיעה ישירות על צוותי הטיסה שלנו ועל האנשים שמנהלים את הפעילות שלנו", אמר דובר חברת "יונייטד איירליינס" ל"ניו יורק פוסט".
חלק מהנוסעים שהיו מתוכננים לטוס עם חברת "יונייטד איירליינס" קיבלו הודעה בה נכתב כי "טיסתך מבוטלת עקב עלייה במקרי הקורונה המגבילים את זמינות הצוות. אנו מצטערים על שיבוש תוכניות החופשה שלך ועל אי הנוחות".
גם חברת "דלתא איירליינס" הודיעה על ביטול 92 טיסות היום (שישי) כאשר גם בשבת בוטלו כבר 84 טיסות וההערכה היא כי טיסות נוספות יבוטלו גם בשבת ואלפי נוסעים ייאלצו להישאר בבתיהם.
"צוותי 'דלתא' מיצו את כל האפשרויות והמשאבים, כולל ניתוב מחדש והחלפות של מטוסים וצוותים כדי להפעיל טיסה מתוכננת, לפני ביטול של כ-90 טיסות ליום שישי. אנו מתנצלים בפני הלקוחות שלנו על העיכוב בתוכניות הנסיעות שלהם לחג. אנשי דלתא עובדים קשה כדי להביא אותם למקום שבו הם צריכים להיות כמה שיותר מהר ובטוח בטיסה הפנויה הבאה. ביטולי טיסות נובעים משילוב של מספר בעיות כולל מזג אוויר סגרירי פוטנציאלי באזורים מסוימים וההשפעה של זן האומיקרון", מסר דובר "דלתא איירליינס".
