
התפרצות זן האומיקרון של נגיף הקורונה הביאה לביטול כמעט חסר תקדים של אלפי טיסות, בשבוע הנחשב העמוס ביותר מבחינת התעבורה האווירית, בחג המולד הנוצרי.
על פי אתר מעקב הטיסות FlightAware בוטלו ביום שישי, ערב חג המולד הנוצרי, 2175 טיסות ברחבי עולם, כאשר בשבת בוטלו עוד 1779 טיסות, ומחר (ראשון) בוטלו עוד מאות טיסות נוספות על ידי חברות תעופה שונות בכל רחבי העולם.
בסך הכל בוטלו עד עתה מעל 4500 טיסות, שהותירו עשרות אלפי נוסעים מתוסכלים וזועמים לאחר שלא הצליחו להגיע אל קרובי משפחתם לציון חג המולד. מרבית ביטולי הטיסות בוצעו על ידי חמש חברות תעופה גדולות, כאשר חברת "צ'יינה איסטרן" הסינית ביטלה 474 טיסות בעוד "אייר צ'יינה" הסינית ביטלה 188 טיסות.
חברת "יונייטד איירליינס" האמריקאית ביטלה 177 טיסות, בעוד "אייר אינדיה" ההודית הודיעה על ביטול 160 טיסות, ו"דלתא" האמריקאית על ביטול 150 טיסות. מרבית הטיסות שבוטלו היו לארה"ב או מתוך ארה"ב, כאשר חלק גדול מחברות התעופה טענו כי הסיבה לביטולי ההמוני של טיסות היא חוסר היכולת לגייס מספיק עובדים לצוותי הקרקע והאוויר על מנת להפעיל את הטיסות, עקב הידבקות של עובדים בזן האומיקרון של נגיף הקורונה.
בהודעה שפרסמה "יונייטד איירליינס" נמסר כי "העלייה הארצית במקרי ההידבקות בזן האומיקרון השבוע השפיעה ישירות על צוותי הטיסה שלנו ועל האנשים שמנהלים את הפעילות שלנו. כתוצאה מכך, למרבה הצער נאלצנו לבטל כמה טיסות ואנו מודיעים ללקוחות שנפגעו עוד לפני שהם מגיעים לשדה התעופה".
אלא שחלק גדול מהנוסעים לא הסתירו את זעמם על חברות התעופה שביטלו את טיסותיהם ברגע האחרון. "דלתא, באמת?! אתם מבטלים את הטיסה שלי בערב חג המולד לפנות בוקר? קמתי ב-2 לפנות בוקר כדי להגיע לשדה התעופה עם התינוק ובעלי, ולא ראיתי את הביטול עד שהגענו לשדה התעופה כדי לבדוק את התיקים שלנו", כתבה נוסעת מתוסכלת של חברת "דלתא" שטיסתה בוטלה.
גם בימים הקרובים צפויים ביטולים רבים של טיסות עקב מגפת הקורונה, וחברות התעופה הודיעו כי הן עושות מאמצים לגייס עובדים בריאים על מנת להפעיל כמה שיותר טיסות.
