דניאלה וייס יו"ר נחלה ומראשי גוש אמונים חושבת שאישור חוק החשמל מהווה התדרדרות נוספת לתהום שהממשלה הנוכחית בדרך אליה.
"זה היה אירוע מזעזע בתולדות הציונות. אני חושבת שמדובר ברגע שבו הממשלה קבעה את גורל עצמה, שהיא בדרך לנפילה", אומרת וייס בראיון לערוץ 7.
וייס קיוותה לפחות שהממשלה תחיל את החוק על ההתיישבות הצעירה - והתבדתה. "האמת היא שבשלבים מסויימים חשבתי שאולי באמת יוכל להיות איזון בתוך הטירוף הזה של הישענות על ערבים ושמאל קיצוני. היתה לי תקווה שיהיו בלמים. אבל לא היו כאלה ולכן הממשלה הזו צריכה לסיים את דרכה".
לשאלה האם נפתלי בנט בראשות הממשלה אינו טוב יותר מנתניהו ענתה, "אני חושבת שמה שבנט ניסה לעשות בהתחלה היה לא להיות גרוע יותר מנתניהו. אבל הוא לא הבין את העיקרון שכאשר כביכול דורכים במקום ועושים את מה שעשה נתניהו - מתדרדרים לאחור. כיוון שעם ישראל באופן כללי בעלייה ואם עוצרים אז מתדרדרים לאחור".
עם זאת היא מודה שתקופת נתניהו היתה בעייתית מאוד להתיישבות. "כל מי שלא אוטם את עצמו וסוגר את הזיכרון של עצמו, זוכר את עמונה, את בתי דריינוף, שכונת האולפנה ומיגרון. בתנועת 'נחלה' סבלנו מנחת זרועו של נתניהו בעשרות נקודות התיישבות ומההכרזה על 'שתי מדינות לשני עמים'. זה היה מטורף. במידה רבה נתניהו פרש שטיח עבור העיוותים הללו של בנט כולל שיחות עם מנסור עבאס. אי אפשר לטשטש ולומר שנתניהו לא תכנן ממשלה עם ערבים. רק בצלאל סמוטריץ' מנע הקמת ממשלה שמסתמכת על ערבים. כל העיוותים של נתניהו 'זכו' לחיקוי על ידי בנט. רק הוא חשב שאם יעשה 'העתק-הדבק' זה יעבוד".
וייס מתנגדת למחשבה האוטומטית שיש להחליף את הממשלה הנוכחית מבלי לברר לעצמנו מה האלטרנטיבה. "כאשר רוצים להחליף ממשלה צריך להסתכל בעיניים פקוחות על האלטרנטיבה. יש אפשרות לממשלת ימין, אבל לא שמענו אף הצהרה או אמירה על שינוי במדיניות. את המדיניות שהוביל נתניהו במשך שנים ארוכות אנחנו מכירים. אני שומעת אמירות כמו: להפיל בנט ולהחזיר את נתניהו. להשיב את נתניהו בלי שישנה מהותית את היחס לארץ ישראל - יגביר את הדרדור - ומה שהיה אצל בנט רק ילך ויחמיר".
לדעתה הממשלה הנוכחית פוגעת בהתיישבות וזה ניכר בחומש ובאביתר בעיקר. "לצערי הרב ממשלת ישראל מאוד מגמגמת וזה מתחיל בראש הממשלה נפתלי בנט, ממשיך בשר הביטחון בני גנץ וממשיך בשרת הפנים איילת שקד שניהלה את השיחות על אביתר. היה סקר, דיברו על תכנון וזהו. אני רואה בהקשר לאביתר חוסר נאמנות לארץ ישראל וחוסר אמינות כלפי הציבור. אנחנו לא נשתוק ונקרא לציבור להפעיל לחץ על ממשלת ישראל לעמוד בדיבורה".
באחרונה היא מותקפת על ידי תומכי נתניהו ומודה שהדבר חורה לה. "אף בנאדם בעולם לא אוהב להיות נתון להצלפות. אני ממשפחה של לח"י, ההורים שלי פטריוטים, אנשי חירות וליכוד, פעלתי למען נתניהו עד רגע הקמת הממשלה הנוכחית, למרות הכל. יש איזושהי תמימות בקרב נאמני נתניהו שמאחר וכל כך רע בתקופת בנט, צריך להחזיר את נתניהו. הם חייבים להבין שאי אפשר לתת מנדט לראש ממשלה להמשיך לעשות את מה שעשה קודם לא טוב. במה שהיה מוצלח - שימשיך. אבל בארץ ישראל - נתניהו לא היה נאמן".
