ראש הממשלה לשעבר ויו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו מתח ביקורת על המדיניות האמריקאית בנושא האיראני והטען כי המדיניות של הממשל הנוכחי כלפי איראן היא חלשה.
בראיון ל-i24NEWS אמר נתניהו: "אני חושב שהנושא הוא לא הזהות של הממשל אלא המדיניות שלו. והמדיניות כרגע היא חלשה, והמדיניות הנכונה מנקודת מבטה של ישראל צריכה להיות לצאת נגדה.
"אני הלכתי לדבר בפני הקונגרס האמריקאי, לצאת כנגד נשיא אמריקאי מכהן, לא עשיתי את זה בלב קל, אני ידעתי שעשיתי משהו חסר תקדים. אבל ידעתי שהישרדותה של מדינתי ולדעתי גם הישרדותן של מדינות רבות, הייתה בסיכון. דיברתי בפורומים אמריקאים ובאינספור ראיונות טלוויזיוניים. עשיתי כל מה שיכולתי על מנת להניע את הקונגרס והסנאט נגד מה שאני חשבתי שהוא הסכם מסוכן, לארצות הברית, לישראל ולכל השאר''.
לדברי נתניהו, "זה מה שאני חושב שצריך להיעשות גם עכשיו. אם זה יעשה כעת אנשים יתייחסו. אף אחד לא יהיה יותר פרו-ישראלי מאשר הישראלים עצמם".
ראש הממשלה נפתלי בנט נאם אמש (ראשון) בוועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים בארצות הברית, והתייחס להסכם הגרעין המתגבש בשיחות בווינה.
בנט אמר: "ההסכם המתגבש עם איראן ייצור סביבה אלימה ולא יציבה במזרח התיכון''. ראש הממשלה הדגיש כי בישראל "מוטרדים עמוקות מהסכם הגרעין המתגבש" וכי "ישראל לא תקבל את איראן כמדינת סף גרעינית. יש לנו קו אדום ברור שאינו נתון למיקוח: ישראל תמיד תשמור על חופש הפעולה כדי להגן על עצמה".
"הבעיה בהסכם היא שהוא יאפשר לאיראן להתקין תוך שנתיים וחצי צנטריפוגות מתקדמות ומגרשי צנטריפוגות בגודל מגרשי פוטבול", הזהיר ראש הממשלה בוועידת הנשיאים המתכנסת בירושלים.
"נגיב בכל האמצעים העומדים לרשותנו", הבהיר בנט בנאומו, "ישראל מוטרדת מכך - אבל חזקה מתמיד ותנצח בכל מצב".
ראש הממשלה אמר עוד כי "בשעה שאין ספק שאמריקה היא ידידתנו הגדולה והחזקה, אנחנו הם אלה שחיים באזור ואנו אלה שיישאו בהשלכות. למרות המחלוקות שיש לנו סביב ההסכם, יחסינו עם חברנו, הנשיא ביידן והממשל שלו יישארו קרובים וחזקים".