
בית משפט השלום בבאר שבע הורה אתמול (ד') למשטרת ישראל להשיב לצבי סוכות את נשקו האישי, אשר הוחרם לו במהלך המחאה במעלה פולה לפני מספר שבועות.
סוכות, פעיל התיישבות מוכר, השתתף במחאה נגד השתלטות הבדואים על הנגב לפני מספר שבועות, יחד עם אישי ציבור וחברי כנסת. במהלך המחאה עוכב סוכות לחקירה במשטרת רהט, שם לתדהמתו החרימו השוטרים את נשקו האישי.
סוכות פנה באמצעות עו"ד נתי רום מארגון חוננו לבית המשפט בבקשה כי יורה על השבת נשקו. בית המשפט ביקש את תגובת המשטרה לבקשה, ולאחר שהמשטרה לא הגיבה הורה כבר לפני מספר שבועות למשטרה להשיב לסוכות את נשקו. חרף ההחלטה, סרבו במשטרה להשיב את הנשק ופנו לשופט בבקשה להפוך את החלטתו. אתמול כאמור התקיים דיון בנוכחות הצדדים, אשר בסיומו הורה השופט למשטרה להשיב את הנשק לסוכות ואכן כבר אתמול השיבה המשטרה את הנשק.
עו"ד נתי רום מסר לאחר הדיון "אנחנו שמחים בהחלטתו של בית המשפט השלום להחזיר את התפוס, את הנשק לצבי סוכות. בית המשפט קבע כי הוא לא זוכר ולא מכיר עוד אירוע שכזה והמשטרה גם הודתה כי לא החרימו נשק עד היום בעילה לפלישה למקרקעין. אנחנו שמחים מאוד שנעשה צדק ומקווים מאוד שמשטרת ישראל תתחיל להחרים את הנשקים הלא חוקים שנמצאים בפזורה במקום להחרים דווקא ליהודים נשקים שמשמשים להגנה עצמית", הוסיף רום.
צבי סוכות הוסיף "תודה גדולה לעורך הדין נתי רום מארגון חוננו. יש שופטים בבאר שבע. שמח שהצדק נעשה ובית המשפט עשה סוף להתנהלות הנקמנית וסותמת הפיות של משטרת רהט. ברחבי הנגב כולו לא נחקרים בדואים כלל בחקירה פלילית בחשד לבניה לא חוקית בשעה שהנגב הולך ונכבש. נמשיך לפעול להחזרת המשילות בנגב. ונהפוכו, אשר ישלטו היהודים המה בשונאיהם".
