שלמה (מומו) פילבר
שלמה (מומו) פילברPhoto by Miriam Alster/FLASH90

עורכת הדין נורית ליטמן, לשעבר המשנה לפרקליט המדינה, מתייחסת לפתיחת עדותו של עד המדינה שלמה פילבר במשפט נתניהו.

"העדות הייתה בהחלט משמעותית. הוא נתן את הדבר, אולי הכי משמעותי בעדות שלו - זו ההנחיה שהוא קיבל מנתניהו לפעול לטובת בזק", אמרה ליטמן בראיון ל-103FM

לגבי החקירה הנגדית שתגיע בהמשך, אמרה ליטמן כי בניגוד לטענות על העדים הקודמים, "לגביו, כנראה יהיה קשה לטעון טענות שטענו לגבי עדים אחרים, שהוא אומר את כל הדברים בשביל להפליל את נתניהו, בשביל להעליל עליו".

לטענתה, "מה שיהיה זה ניסיון שהולך יד ביד עם מה שמנסה פילבר לעשות, קצת לעשות את האירועים יותר מינוריים - איזו שיחה מינורית בקצה איזה פגישה, לא משהו רציני. הדבר השני שפילבר מנסה כל הזמן לעשות אותו וכנראה ימשיך לנסות לעשות אותו, זה להגיד שהוא האמין בעצמו בתהליך הזה, והוא היה עושה את כל מה שעשו עבור בזק, גם בעצמו, כי הוא מאמין שזה היה הדבר הנכון מקצועית".

עם זאת, הדגישה: "זה, עדיין, בעיניי, לא יהיה רלוונטי לשאלת עבירת השוחד. קחו דוגמה של מישהו שמגיע לעירייה ומשחד את ראש העירייה, ורק מבקש ממנו לאשר לו לבנות פרגולה במרפסת. ראש העירייה מאשר על פי גורמי המקצוע, אבל מה? הוא מקבל תמורת המעשה, שוחד. מי שנותן לו את השוחד, חושב שהוא מקבל עכשיו תמורה, שבלעדיו, בלי ראש העירייה, הוא לא היה מקבל, וראש העירייה נותן לו להבין שזה נכון. אז הוא מקבל שוחד, גם אם הדברים נעשו בצורה הכי ישרה בעולם".

היא נשאלה אם יש אפשרות שפילבר יוכרז עד עוין. "זה יכול להגיע לשם. אין ספק שפילבר עושה הכול כדי לא להגיע לשם. אני חושבת שאחרי הדיון אתמול, אפשר להגיד שעם כל הערצתו של מומו פילבר לנתניהו ואהבתו הגדולה, הוא יותר אוהב את מומו פילבר".

"חשוב לו מאוד להראות שהוא היה בסדר, שהוא לא עשה שום דבר לא בסדר. זה הדבר המרכזי שמטריד אותו. לכן, בעיניי, מטריד אותו גם להפר את ההסכם ומטריד אותו גם להיראות כמי שאמר שקר. הוא טרח לומר כבר בתחילת העדות שכל מה שהוא אמר במשטרה זה היה אמת. הסיכוי שהוא יוכרז עד עוין, עדיין קיים. לפי ההתנהלות שלו אתמול, כרגע לא נראה לי שהוא יוכרז עד עוין", סיכמה.