עמר בר לב
עמר בר לבצילום: חזקי ברוך

על רקע ההסלמה הביטחונית, השר לביטחון הפנים עמר בר-לב נשא הצהרה לתקשורת שבה סיפר על המאמצים נגד גל פיגועי הטרור שפוקד את מדינת ישראל.

בר לב אמר לעיתונאים: "בשבוע האחרון משטרת ישראל פעלה בנחישות לילות כימים להתמודד עם גל הטרור. השוטרים הפגינו אומץ לב ומקצועיות, חתרו למגע וגוננו על אנשים בגופם, כל המחבלים חוסלו ועשרות נעצרו".

הוא סיפר כי "לאחר התייעצות עם המפכ"ל החלטתי על כמה מהלכים קריטים ומיידים להעצמת המשטרה לשם השבת תחושת הביטחון לרחובות - גיוס מיידי של פלוגות מילואים של מג"ב, גיוס 300 לוחמי מג"ב בסדיר לשירות בקבע, גיוס מיידי של מאות מתנדבי מג"ב המתמיד, פתיחת שורות המשמר האזרחי והרחבתן בכל עיר, יישוב כפר וקיבוץ, בכל רחבי הארץ, תוך קריאה לאזרחים להתנדב".

שר הביטחון בני גנץ קיים הערב (ד') הערכת מצב בפיקוד המרכז בירושלים בהשתתפות הרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי ומפקד פיקוד המרכז אלוף יהודה פוקס.

במסיבת עיתונאים אמר גנץ כי "מדינת ישראל נמצאת תחת מתקפת טרור רצחנית. כמו בעבר מחוללי הטרור ימצאו מולם לוחמים נחושים ויוזמים, הם ימצאו מולם אזרחים חסונים.

"מדינת ישראל חוותה בעבר מלחמות ומבצעים וגלי טרור, וגם הפעם אנחנו ננצח. אנחנו נוקטים בצעדים הגנתיים והתקפיים בכדי למנוע את הפיגועים הבאים, ככל שרק ניתן".

שר הביטחון סיפר: "הנחיתי להיערך לסיוע למשטרה כולל בציוד, בקליטת סד"כ ובתוספת כוח לוחם מצה"ל שיסייע במשימות האבטחה השונות. אם יהיה צורך בכך נגייס באופן מיידי אלפי חיילי מילואים שיציפו את הרחובות ביחד עם השוטרים ויפעלו בכל מקום שבו נדרשת פעילות מבצעית.

''כל האמצעים כשרים כדי לשבור את הגל הזה. ייקח מה שייקח, יידרש מה שיירדש, אנחנו נשבור את גל הטרור הזה. בכוח, בתבונה ובאחריות, נחזיר את השקט והיציבות, ננהג בראייה ארוכת טווח, בהתאם לצרכי הביטחון".

גנץ קרא לאזרחים "לנהוג באחריות ובערבות הדדית, לא בהתלהמות ולא בהיסטריה. עלינו לזכור, לא פחות משהמחבלים הנתעבים מבקשים לגבות מחיר דמים, הם מבקשים לזרוע פחד וכאוס, מבקשים לזרוע פילוג בתוכנו. במבחן החוסן הזה, החברה הישראלית תנצח. אני מבקש מכל אזרחי ישראל להמשיך בהתאמה בשגרת החיים, תוך עירנות והישמעות להנחיות כוחות הביטחון".

מוקדם יותר היום, גנץ אישר להכשיר 1,000 לוחמים לסיוע למשטרת ישראל במאמץ ביטחון הפנים. בנוסף, צה"ל יסייע למשטרת ישראל בחיול פלוגות מג"ב, כולל הציוד הנדרש.

בנוסף, צה"ל יציע להוביל תהליך גיוס מואץ של אלפי לוחמי מג"ב במילואים שיהיו תחת פיקוד צה"ל באמצעות מג"ב איו"ש, ויוקצו לפי צורכי המשטרה.

שר הביטחון סיכם, כי יתקיימו צעדים של פריסת כוחות מאסיבית, כאשר בשלב זה איו"ש מתוגברת ב-12 גדודים ועזה בשני גדודים. זאת בכדי למנוע אירועים, לטפל באירועים באופן מיידי ולהחזיר את תחושת הביטחון.

הוא הורה למקד את מאמצי המודיעין בדגש על הרשתות החברתיות ולהקצות כוחות ואמצעים לטיפול בשוהים בלתי חוקיים וסוחרי נשק פלסטינים.

גנץ, שהיה ער כנראה לסרטון המעבר הקל של גדר ההפרדה מצד שוהים בלתי חוקיים מהרשות הפלסטינית הורה גם להכין תוכנית פעולה לבינוי בנקודות מרכזיות במכשול התפר, שתוצג בתחילת השבוע הבא להפעלה באופן מיידי.