
שר הביטחון בני גנץ שוחח הערב (שלישי) עם יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס וביקש לברך אותו ואת הפלסטינים לרגל חודש הרמדאן.
בשיחה בין השניים גנץ, כי "החגים צריכים להיות זמן של שלום ושלווה, ולא של טרור".
הוא הוסיף, "ישראל רואה בחומרה את הפיגועים שגבו את חייהם של 11 בני אדם בשבועיים האחרונים ותמשיך לפעול בעוצמה למניעת פגיעה באזרחים ובכוחות הביטחון".
גנץ הביע את הערכתו על הגינוי שהוציא אבו מאזן לפיגוע בבני ברק, והדגיש בפניו, כי "ישראל נכונה להרחיב את הצעדים האזרחיים בחודש הרמדאן ולאחריו, ככל שהיציבות הביטחונית תאפשר זאת".
מוקדם יותר הודיע מתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף רסאן עליאן, כי בתום הערכת מצב ביטחונית אישר שר הביטחון בני גנץ כניסה של פלסטינים להר הבית לתפילות יום השישי.
כניסת נשים תתאפשר בכל הגילאים וילדים עד גיל 12 תתאפשר ללא צורך בהיתר קיים. הכניסה לגברים בגילאי 50 ומעלה ללא היתר קיים ולגברים בגילאי 40 ומעלה תהיה בכפוף להיתר קיים.
בנוסף, לרגל הרמדאן, אישר שר הביטחון גנץ ביקורי משפחות בישראל לקרבה ראשונה לפלסטינים תושבי יהודה ושומרון, בימים ראשון עד חמישי.
עוד הוחלט, כי תתקיים הערכת מצב נוספת בשבוע הבא בראשות שר הביטחון, בסופה יוחלט האם לאשר הרחבה של הצעדים לאישור יציאה לביקורי משפחות, בכפוף למצב הביטחוני.
האלוף עליאן ציין כי בשנתיים האחרונות, לא ניתנו הקלות ברמדאן בשל מגיפת הקורונה. במהלך החודש יורחבו שעות הפעילות במעברים כדי לתת מענה מיטבי למבקרים.