חרדים. למצולמים אין קשר לידיעה
חרדים. למצולמים אין קשר לידיעהצילום: Deborah Sinai/Flash90

הרב אפרים דב לנדו, ממנהיגי הציבור הליטאי וראש ישיבת סלבודקה, הביע מחאתו על אנשים שנוסעים בשעות מאוחרות בערבי שבתות וחגים וגורמים לנהגים חילוניים לחלל את השבת.

בדבריו אמר כי מוטב להישאר בבית ללא סעודות שבת על פני לנסוע ליעד באמצעות חילול השבת של הנהג.

"אם אנשים מגלים שמתאחרת להם הנסיעה - שישארו בבית למרות שיפסידו שבת 'שבע ברכות' או אירועים משפחתיים אחרים. הרי יש להם חלה ויין בבית וזה מספיק, ובלבד שלא יצאו מאוחר ויגרמו ח"ו חילול שבת לנהג", אמר.

בדבריו סיפר: "אחד הנהגים סיפר לי לאחרונה שהוא רוצה לשמור שבת ורצה להוריד אנשים בתחנה מוקדמת כדי שיספיק לחזור לביתו. אבל הנוסעים התעקשו לנסוע עד סוף המסלול.

"הנהג התחנן בדמעות שרוצה לשמור שבת ולא יספיק לחזור לביתו ולדאבון לב לא שמעו לו. הנהג סיפר לי בדמעות כי 'החרדים לא אפשרו לי לשמור שבת'.

"יש אנשים שהם יודעים לצעוק 'שבת' 'שבת' ברחוב בשבת למחללי שבת, אבל מי שנוסע מאוחר ביום ששי וגורמים חילול שבת לנהג עליהם צריך לצעוק שבת. תוספת שבת' היא דבר גדול, ואם אנשים יקדימו בכניסת השבת, הרי כל זה לא ייגרם. כמו שאסור לחלל שבת כך אסור להכשיל את השני. לא לצעוק 'שבת' רק כשראש העיר מחיל תחבורה בשבת, הרי בשעה שנוסעים מאוחר הם עצמם עושים תחבורה בשבת, הם לא נקראים חרדים לדבר ה'", סיכם.